45215
  • CzJ
    Halihó!
    Most tettem le DA madárkát Tesszalonikin. Remek út volt minden oké WXR-t néztem rendesen TERR is ment sokszor , semmi hiba külsőnézetet nem néztem egyszer se csak teljes kikapcs után . Nem akartam kockáztatni. Külső nézet nem fagyott ki mondjuk nem is töltött olyan lassan mint szokott. A gép teljesen jól repülhető LOCALIZER-t picit nehezn kapja el de annyira nem vészes.Többen mondták már hogy EDDF Sceneryvel össze akad :S Nekem is kifagyott ott. Különben nem zabál sok FPS-t átlag 25-30 Fel és leszállásnál nálam , levegpben olyan 60.Run Out Of Memory hibát nálam az oldotta meg hogy sok felesleges vacakot(nem volt nálam olyan sok mert csak FSezésre haszálom gépet)letöröltem ez olyan +9giga szabad hely.Lehet az is benne van hogy repülés közbe nem csinálok semmi mást se MSN se semmi. Azóta (ne szoljam el magam) nem jött elő ez a hiba. Remélem amikor 4fele viszem haza járatot akkor sem fog kifagyni (akasztják a hóhért :S) . Jó pihenést!
    Üdv,
  • Papirzacsi
    Egyre biztosabb vagyok benne ,hogy a gép festésének semmi köze a "run out of memory" hibához, mert dxt3-as textúrákat használok, ráadásul direkt nem váltogatok külső nézetre, hogy ne is kelljen foglalkozni a gépnek vele. De ennek ellenére most frankfurtban az uccsó kb 5-8NM-en megint produkálta a hibát. Gyanúm a Wx radaron van, mert ha fagytam, akkor tuti be volt kapcsolva, amikor nem fagytam, akkor általában nem.
    No meg egyetlen másik fizetős addonnál se tapasztaltam ilyet, pedig a wilco airbus festése se az a kimondottan memóriakímélő. A 2 gigának meg talán elégnek kéne lenni. :-(
  • CzJ
    Én örülök neki hogy ahogy észlelik/észleljük a hibát és jelezzük ők rögtön neki állnak SPnek nem mint Wilco aki azt mondja arra hogy Airbus néha felhuzza az órrát, hogy Videokari hiba pedig semmi köze hozzá.:)
  • kolszal
    Nekem a legnagyobb problémám az volt, hogy az ajtókat nem tudom becsukni :). Ha valaki elkezdte a tuorial3-at az tudhatja. Egyszerűen kimaradt a panelből, de a tutorial hozta LOL
  • CzJ
    - Emergency Light Switch rotation
    - Door warning problem at F70 loading TUTORIAL3.dat
    - ground traffic hidden on TCAS
    - Transponder Sel CTD solved
    - keyboard controls possible, nose wheel fixed
    - single DME stations available now in manual and remote tune
    - F/O is protected to disarm lift dumpers when armed by user
    - FS9/FSX Flightplan Path renameable
    - Route entry and leaving fixed
    - Load Manager Startup problems
    - model update F70 to remove the cones at engines
    - FMC Fonts solved
    - Brake temp fixed
    - FSX F/O engine start callout fixed
    - Anti Ice and Pitot Heat fixed for all Versions, so no FS icing effects allows
    - bugfix in performance calculation and altitude display in final approach waypoints
    - speedbrake retraction mechinsm delayed to avoid retraction du to thurst spikes.
    - IRS Unit Longitude display fixed (blanks bug)

Ez lesz az SPbe, nem sokára elérhető lesz az egész Malév Fokker flotta festése.
    Üdv,
  • Papirzacsi
    Kicseréltem, azóta nem fagyott, de az a helyzet, hogy eleinte a budapest környéki próbálkozáskoznál se fagyott.
    Az RTO-ról közben kiderült, hogy egyszerű joystick kalibrációs gond,mert ha nincs tökig lehúzva a gáz mikor RTO-t kapcsolok, akkor failed üzenettel válaszol.

Becsempészhetnének még az SP1-be olyan karrier módot, és egy olyan pushback funkciót, mint ami a leveld-ben van, óriásit tudna dobni az egészen. Vagy tervezik?
  • CzJ
    Papirzaci!
    Out Of memory nálam is volt,cserélt ki alap festéseket DTX3-rta mert nehezne tölti be a másikat és emiatt gyakran elszáll. ROT jah az néha necces.Nekem VC nem hiányzik örülök hogy kiadták már ki tudja meddig lesz még Malév.
    Üdv,
  • Clidey
    Egy kis DA Fokker-70 retro hangulat... :)

• Papirzacsi
    Van benne egy multicrew feature, ami az fsxben található shared cockpithoz hasonlít. Csak hát eléggé bugzik. :-(
    Gőzöm sincs mikor lesz,de szerintem várhattak volna még a fokker kiadásával addig, amíg nincs hozzá Vc, kibírtuk volna. Nem hiányzott volna annyira a fokker pár hónapig, mint most a vc.:-)
  • alert
    Kiadtak a Level-D -hez egy Service Pack 3-at még régebben. A weboldaláról letölthető. Ebben megváltozott az AIRAC szerkezet, enélkül nem "lép életbe" a frissítés. Nameg egy csomó más hibát is javít persze..
  • copilot
    ja lenne még egy kérdésem! akartam frissíteni a level-d 767-esem airacját, de hiába telepítettem fel a level-d hez való airac-ot,nem frissült fel a default airac. mit kell csinálni h jo legyen?
    köszi
  • copilot
    az melyikaza shared cockpit? mikor lesz VC?
  • Papirzacsi
    Én annyit találtam,ami eléggé idegestő és csak valószínűsítem ,hogy a Fokkernek köszönhető, mégpedig azt, hogy eddig 5 útvonalból 3-ból "run out of memory" hibával elszállt a cucc. Soha elötte ilyet nem tapasztaltam.
    Ezen kívül totál bugos a "shared cockpit"funkció, és taxizásból megállástól elszáll a fékhőmérséklet. Aki akarja megírhatja nekik.:-)
    Illetve gyakran kapok autobrake fault hibát RTO állásban, és nem találom az okát, amit esetleg én okoztam volna.
  • CzJ
    Sziasztok!
    Kérek minden DA Fokker használot ha bármi hibát talál, irja meg a Digital Aviation csapatának, így SP1be benne lesz a hiba javitása. Köszönöm szépen!
  • w77d
    XD
  • exTrem
    EZ engem is érdekelne mert próbálkoztam már sok mindennel h ne csak "ki-be" nyissa a spoilert. Süllyedéskor ugye ha nagyobb süllyedési értéket szeretnénk elérni akkor a spoilert kitesszük egy megfelelo állásba de ezt csak a gázkarpulton lehet elintézni. Esetleg vmi csúszkára nem lehet megcsinálni ? Ha valaki tud segíteni vagy vmi javaslata van írja le köszi szépen :).
  • Air
    "Ez így, ebben a formában nem igaz. (Mert megáll a párttitkár elvtársnál is, a Kálvária soron, mert ott lakik.)" :)
  • w77d
    a fékszárnyakt (flaps) lehet szögben állítani, a spoilernek csak nyitott és zárt állapota van
  • lukacspeti
    Lenne még 1 buta kérdésem, a spoiler-t - speed brake csak úgy lehet joy gombra állítani hogy 0% vagy 100% legyen? nincs valami increase decrease opcio?
  • lukacspeti
    Köszi szépen :)
  • alert
    W betűt próbáltad? Vagy CTRL+Z?
  • lukacspeti
    Sziasztok!
    Az lenne a kérdésem hogy van-e valami beállítás esetleg addon, hogyha én a cabin nézetben shift+1 el eltűntetem a műszerfalat, akkor is kijelezze az alapvető adatokat, sebesség magasság...
    Köszi.
  • CzJ
    Hello!
    Tudom, kevesen vagyunk itt VATSIMesek viszont nem tudfjátok hogy lehetne megoldani hogy DAfokinál ha váltom TCAS-t on ba akkor Squawkbox is automatikusan ONba legyen mint PMDGnél.. Köszi a válaszokat fontos lenne ;)
    Üdv,
  • CzJ
    Szerintem megint rossz az FSnél valami.
  • adiker
    Hello!!!
    Arra mi a magyarázat, hogy amikor be akarom tölteni a Real Word Weather-t, akkor azt írja ki hogy hiba a letöltésnél, ellenőrizzem az internet csatlakozást, de közben van net, régebben ment.
  • exTrem
    Köszi Tibi bá engem is zavart de így már jobb
  • Endeawour
    Ariane-s gépen airacot,hogyan tudok frissíteni?Vagy egyáltalán talált már valaki hozzá?:-)
  • Clidey
    Akit érdekel...picit világosnak találtam a DA Fokker-70 Malév festésének kékjét, valamint a logó betűtípusa sem volt az igazi. Ezért gyorsan összecsaptam hozzá gyorsan egy kis ápdétet.

• copilot
    mármint amivel ah ázat meg tudom rajzolni és berakni fsbe
  • copilot
    Van esetleg valami program, aminek a segítségével általam rajzolt házat be tudok tenni az fs textúrájába?
  • CzJ
    Még nincs !.
  • copilot
    a digit.av fokkernek van virtual cockpitje?
  • Papirzacsi
    Nem mindegyik kieg mondja be, arra már nem emlékszem ,hogy a PMDG 747 bemondja e, de úgy rémlik, hogy nem.
  • copilot
    köszi Papirzacsi, köszi Admiral! 747-ben beállítottam 400-ra ahol mutattad papirzacsi, de 400ftnál nem mondta be a minimums-ot:S
  • Papirzacsi
    747-ben ugyanitt.
  • w77d
    szerintem nincs a380 malév festés. Ritka a nem létező gép/festés konfiguráció a neten...
  • Admiral
    Szerintem az MCP-n kell beállítani, az ALT-nál a csavaróval. Aztán amikor a gép eléri a T/D (Top of Descent) pontot, akkor az FMC elkezdi a süllyedést, és az lesz a Decision Height, amit az MCP-n beállítasz.
  • BeresViktor
    Sziasztok!
    Engem az érdekelne, hogy honnan lehetne Airbus A380-as géphez Malév festést szerezni, már nagyon sok helyen próbálkoztam de eddig nem jártam sikerrel. Előre is köszi a segítséget.
  • exTrem
    Megéri hidd el
  • CzJ
    Urak hölgyek, Én megvettem, egyszerűen hihetetlen a gép, teljesen olyan mint valós nagyon megéri. Meg ahogy a F/O beszél ez egyszerűen remek, talán jobb is mint a PMDG. Sok jó repülést és leszállást kivánok vele és élvezétek ezt a nagyszerű gépet :)