45215
  • alert
    PSS merge az teljesen más. Nem mergeltem még panelt soha, de akadhatnak hibák, lévén 2 olyan dolgot akarsz összehozni, ami nem egymáshoz való. Level-D-ből a legújabb frissítés, a Service Pack 3 telepítve van és annak a paneljét mergelted? Első körben erre gondolnék. FSUIPC-ből a legújabb verzió van telepítve?
  • Tompox
    IFDG Airbusnál PSS merge-nél ez a jelenség nincs. (így helyes)
  • Tompox
    Sziasztok! Kérlek, segítsetek, ha tudtok. Miért van az, ha Level-D merge panelt használok Posky 757-hez, vagy 767-hez, akkor az autopilot bekapcsolásánál a vízszintes vezérsík átfordul, és a gép földbe áll. Függetlenül attól, hogy FMC-vel, vagy anélkül repülök. A merge panel utasításait pontosan követtem.
    PSS merge-nél ez nincs. Köszi.
  • mcsaba
    Jól értetted emelkedésnél még nem volt semmi gond. de én még mindig nem egészen értem, ha az MCP-n 10000 van sebességnek beállítva akkor nem megy efölé a gép hiába van az FMC-ben nagyobb magasság beállítva, ez érthető, és ha jól tudom akkor ha az ALT HLD nincs bekapcsolva akkor is figyelembe veszi mi van az MCP-re állítva, de a sülyedés nem igazán világos, hol kell engedélyezni hogy utazó magasságnál alacsonyabban menjen? azt is az MCP-vel? Például ha 10000-en vagyunk, és az FMC szerint 6000-ig kell sülyedjünk akkor sülyedés előtt az MCP-t 6000-re kell állítani? de ilyenkor nem old le a VNAV? és STAR eljárásnál minden navigációspont előtt ahol sülyedni kell, állítgatni kell az MCP? Olyat nem lehet csinálni hogy az FMC-vel beállítjuk a pontokat hogy azokat repülje de az MCP-t ne vegye figyelembe?
  • Papirzacsi
    Első blikkre felszállásnál nem volt jól beírva a SID... így korrektebb, kicsit magyartalan volt. :-)
  • Papirzacsi
    Első blikkre felszállásnál vmi nem volt jól beírva a SID, illetve a gép se értelmezi rendesen az "at or below" és az "at or above" parancsokat. Ilyenkor néha le szokta vágni a VNAV-ot.
    De második olvasásra, ha jól értem, akkor utazó magasságra emelkedés közben még minden oké volt. Azért benthagyom az első mondatot, mert előfordul néha mint hiba. Az a helyzet, hogy rosszul értelmezed a VNAV működését.(lehet én is:-D )
    Azt FMC legs oldalon te be tudod állítani ,hogy melyik ponton milyen magasan, és mekkora sebességgel akarsz menni. Persze megadhatsz csak sebességet, vagy csak magasságot is. Ahol nem adsz meg semmit, oda az FMC beírja az általa számolt és/vagy máshol (vnav oldal, perf inf oldal) megadott értékeket, ami az utazómagasság, cost index-en keresztül a sebesség, különféle sebesség korlátozások, stb.
    A gép VNAV módban ezt akarja lekövetni, de ezt felülbírálja az MCP-n (nevezzük nevén a glareshield ezen részét) megadott magasság.Vagyis értsd úgy ,hogy az MCP-n megadott értékig engedélyezed a gépnek az emelkedést, vagy süllyedést. Pár példa.:
    Ha emelkedésnél az FMC-ben FL350-et adsz meg utazónak, és az MCP-n 30000 van beállítva, akkor a gép 30000-ig fog emelkedni, és ott megáll, talán le is old a vnav, nem emlékszem. Ha az MCP-n 36000-et adsz meg, akkor ha nem old le a VNAV,csak 35000-ig emelkedik a gép.
    Süllyedésnél, csak addig süllyed, ameddig az MCP-n engedélyezted. Ha nem engedélyeztél kisebb magasságot, mint az utazó, akkor leold a VNAV, és tartja tovább a magasságot. Vagy ha engedélyeztél, de a beállított sebesség/magasság profil szerint neki lejebb kell süllyedni, akkor szintén le fog oldani az MCP-n beállított magasság elérése után.
  • mcsaba
    Igen az A/T bevolt kapsolva, bevolt még az F/D, és az A/P ENGAGE-nál a CMD A-t is bekapcsoltam. Még csak most tanulom az FMC-vel való repülést, nem biztos de én a LEGS-nél gyanakszom, ahol a magasságok és a sebességeket lehet állítani, azért gyanus mert volt pont ahol magától irt sebességet és magasságot, de volt ahol csak ez volt ----/----- , vagy ez normális?
  • CzJ
    A/T bevolt kapcsolva?
  • mcsaba
    Sziasztok, a PMDG B737-700 as géppel próbálok FMC-vel repülni, de a VNAV-ot nem igazán értem hogy müködik. Ferihegy-Bécs utvonalat szerettem volna lerepülni, a 31R kifutórol TORN3D SID-el indultam LHBP SID TORNO UY56 GIGOR STAR LOWW, utvonal alapján akartam repülni, Fuel Plannerrel kiszámoltam a szükséges üzemanyagot. Az irányt tartotta is a gép, de a magasságot nem, a glareshield-en magasabra állítottam a magasságot mint az FMC-be, a LEGS-nél volt utpont aminél volt sebesség és magasság beállítva, volt aminél nem, ahol nem volt oda én irtam be. Felszállás után bekapcsoltam a robotpilótát LNAV, VNAV stb. egy darabig ment majd egy idő után a VNAV kikapcsolt, és hiába kapcsoltam vissza mindig kikapcsolt, végig a lesszálló reptér fölött is utazó magasságban voltam. Újból kezdtem az egészet, ismét hasonló volt a helyzet, azzal a különbséggel hogy mikor az FMC szerint csökkennie kellet volna a magasságnak akkor az glareshield-nél az ALT HLD-nál is próbáltam mindig arra a magasságra állítani ami az FMC ben volt, a VNAV ilyenkor is kikapcsolt, de miután az ALT HLD-nál beálítottam a magasságot, utána vissza tudtam kapcsolni, de az ALT HLD-nál folyamatosan kellett csökentsem a magasságot különben a VNAV kikapcsolt ez egésszen a STAR eljárásig ment, ott viszont már semmire nem akart reagálni, a VNAV mindig kikapcsolt, az FMC-ben úgy volt beállítva hogy csökkennie kéne a magasságnak és hiába csökentettem az ALT HLD-nál már arra sem reagált. Valaki tudja mi lehet a gond, esetleg eltudnátok magyarázni hogy pontosan hogy muködik a VNAV, mik azok amiket szükséges beállítanom hogy jól müködjön, az FMC-ben mikor beállítunk egy utvonalat miért van hogy eggyes pontnál van sebesség és magasság, más pontoknál meg nincs. Ha tud valaki kérem segítsen. Köszi.
  • kolszal
    Hello, Kellene egy kis segítség, megvettem a Flight1 Cessna 172R modelljét, de sajnos az avionics panel megjelenítésekor a frekiknél az utolsó karakter ékezetes betűkként jelennek meg. Tapasztalt valaki már ilyet? Sajna a hivatalos fórumon nem találtam semmit erről.....
  • CzJ
    igazából annyira nem nagy baj egyelőre AIRACnemsokára jön új + ahogy néztem minden rendben van az hogy GILEP nincs bent egyelőre LHBPnél majd megcsinálják addig jó BAKOT ;)
  • Narayan
    Uraim, köszönöm az infókat. :)
  • alert
    A DA szerint a következő airac-ban frissítve lesznek a sid/starok is, ha meg tudnak egyezni a navigraph-al.
  • Papirzacsi
    Keresel egy térképet az eljárásokról(pl.: ivao.hu) és felszállás elött magad programozod be az FMC-be.
  • Narayan
    Ok, de engem elsősorban ez érdekelne... :) H pl LHBP-ről a MAVA repüléseinél tudjak GILEP SID szerint indulni... Ezeket hol találom, ha vannak egyáltalán? Köszi
  • Papirzacsi
    Persze, mert mint az AIRAC letöltéseknél látni lehet, a DA Cheyenne-hez való frissítés nem tartalmaz SID/STAR eljárásokat.
    Lásd lábjegyzet
  • Narayan
    Szia! A navdata.at oldalon a SID/STAR résznél nincs Cheyenne, a 0805 AIRAC-ot feltéve pedig szerintem nem frissül, nincs benne az új GILEP SID, pedig a PMDG frissítésben meg benne van...
  • Papirzacsi
    A www.navsata.at oldalról letölthető DA Cheyenne frissítéssel lehet frissíteni a fokker adatbázisát.Már ha jól értettem, hogy ahhoz keresed.
  • Narayan
    Sziasztok!
    Tudja vki, h honnan lehet frissíteni az aktuális AIRAC-ot, SID/STAR/RNAV eljárásokat? A DA oldalán a support-nál én nem találtam meg... De lehet, h bamba vagyok... :D KÖszi
  • pateszi
    Az már mindegy. Talán több panelváltozat is van, előfordul ilyen, például az Aerosoft Beavernél. Egyiknél ADF rózsa van a másiknál repülős óra. Lényeg, ha a rádió és a műszer helye helye megvan, magad is beteheted a műszert.
    Egyszerűen átírod a panel.cfg-ben, ahogy neked tetszik.
  • franko2
    Ezt irtan én is, hogy az éjszakai képen ott az ADF, de a nappali képeken ahol még jobban is látszik a panel kép ott ugyanazon a helyen nincs semmi.
  • pateszi
    Bocs, talán ezen jobban látszik.
  • pateszi
    A kép alapján van benne ADF.
  • franko2
    Nekem a képek alapján tünt úgy hogy nincs benne ADF, bár az éjszakai képen (Panel at Night) mintha az ADF-ből látszana egy darab, bár akkor nem értem a többi képen miért nincs, mindenesetre köszi.
  • alert
    Nagyon rég repültem vele sajnos nem emlékszem, de maga a gép jó.
  • franko2
    Kössz Alert, ez szebben néz ki mint az eredeti, meg remélem jobb is, de jól látom hogy nincs benne ADF müszer??
  • alert
    Hello, EZ elég jó.
  • franko2
    Hali, FS2004 hez nem tud valaki egy olyan Cessna 172-t ami szebb és részletesebben kivan dolgozva mint az eredeti?
  • Clidey
    Nade ennyire???????????? :D
  • HASLZ
    Köszönöm!!!!
  • w77d
    ezt már kérdeztem valamikor?
    akkor bocs, öregszem XD
  • alert
    Gondolom már majd megszakadsz a kereséstől :D Az AVSIM-re beírod hogy ryanair pmdg és már ontja is a találatokat...
  • HASLZ
    Sziasztok!

PMDG 737/800-ashoz keresek winglet-es Ryanair festést!
    De eddig sikertelenül!
    Valaki tudna segiteni????

Köszönöm előre is!

Üdv
    SLZ
  • Clidey
    Baszki neked hányszor kell mindent elmondani??? Olvass már vissza könyörgöm!!!!
  • CzJ
    PMDG 747
  • Bögyörő
    3D cockpitt sehogy nem lehet módosítani? Több gép aircraft.cfg fájljában láttam hogy a 3D cokpit-re vonatkozó részben gauges könyvtár .gau kiterjesztésü fájllokra utal, ezeket nem lehet szerkeszteni? Olyasmiket szeretnék hogy vannak kijelzők müszerek stb. amik nem mindig látszanak jól , kicsik, gyenge a texturájuk vagy sötétek, több gépnél tapasztaltam például az ALPHASIM Gripen-jénél is hogy este 3D nézetben az MFD kijelzőn szinte semmi nem látszik olyan sötét, ijeneken nem lehet valahogy javítani. Müszereket hogy lehet programozni? Van valami magyar leirás vagy esetleg egy nem túl bonyolult angol?
  • alert
    3D cockpitet nem tudod módosítani, mert a modellbe van integrálva. 2D-t még csakcsak. Ha a panel grafikával van bajod, akkor egyszerűen átrajzolod a panel BMP-it. Lehet, hogy nem mindegyiket tudod megnyitni, ez esetben extended bitmapről van szó, olvass vissza vagy nézz utána, hogy mi az és mit lehet vele kezdeni, volt már szó róla. Ha megnyitottad, akkor photoshoppal vagy amivel tetszik átrajzolod. Ha a műszerekkel van bajod, akkor vagy használhatod a már telepített gépekét, viszont itt vigyázni kell a komplexebb kiegészítőkkel, mert egyes műszerek összefügghetnek másokkal, esetleg magad is programozhatsz műszereket ha kitanulod, de nem egy egyszerű dolog.
  • w77d
    valaki 747-eshez VC-et nem tud?? A Project Opensky 747-eseknek egyetlen hiányossága szerintem a VC hiány.
  • Bögyörő
    Sziasztok, van néhány gép aminek nem tetszenek a belsőségei a 2D panel és a 3D virtualis fülke és megpróbálkoznék az átalakításukkal de nem igazán tudom hogy kell, van valami progi amivel ilyesmit lehet csinálni?
  • CzJ
    Különben lehet van valami célzás amiatt hogy kifagy külső nézetbe , mondjuk az hogy a pilóta se mászik ki 340-n vagy ha igen akkor ő is megfagy :D