MS Flight Simulator 2004
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Lenne egy kérdésem 😄
PMDG737-700 NG-vel repültem Belgrádba. Mondjuk ez a probléma már többször is elõfordult velem, de nem mindig csinálja, ezért írok most ide. FMC-be mindent beállítottam. A DEP ARR gombnál beállítom neki a TISAK 2A STAR-t és az ILS12 approachot. Ez még eddig nem gond. Az ILS frekit beállítottam a course-al együtt.A siklópályára való ráfordulás elõtt benyomtam az APP gombot. Nem is volt gond, elkezdett szépen ráfordulni. És mikor ráfordult, az APP gomb kialudt magától, és felvillant a VOR LOC gomb. És a gép csak ment egyenesen, egyenesen... És nem kezdett el süllyedni. 3000 lábon kaptam volna el, ahogy a chartban van, tehát nem ezzel volt a gond. Hiába nyomtam meg megint az APP gombot, teljesen hidegen hagyta. Úgyhogy végülis innentõl kezdve kézileg kellett irányítani. És akkor ez lenne a kérdésem, hogy ez mi? Vagy miért van? Mert valamikor normálisan mûködik az APP.
Elõre is bocs, hogy ilyeneket kérdezek. Néztem a manualt, de nem nagyon találtam rá választ. Lehet, hogy az elméleti hátteremmel van a gond (sõt biztos 😊 )
A számítógép nem hülye! Csak azt csinálja, amit parancsolnak neki.
\"A tapasztalat az az iskola,ahol az ember megtanulja, hogy mennyire hülye.\"
Az Aerosoft féle Katanára gondolsz? Melyik verzió? Mert rémlik vmi, hogy az 1.0ásnál volt vmi. Da az is lehet, hogy már keverem vmi másik géppel.
Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)
Naaggyon király. És nem is lassítja annyira a gépet mint amire számítottam. Mondjuk az ATC-nél nem nagyon jutok szóhoz, de valamit valamiért.
Gigabyte GA-870A-UD3, AMD Phenom II X4 975 @3,6 Ghz, Gigabyte HD6950 2Gb, 4Gb Kingston 1600 Mhz, 2x WD caviar black 64 MB cache SATA III RAID 0, Win7-64bit
Én is híve vagyok az önálló tájékozódásnak, de van amikor nem segít. Pl ez is. Lehet, hogy néha nagyon megmosolyogtató kérdéseket tesznek/teszek fel, de van amikor a legegyszerûbb kérdésre sem tud rájönni az ember, mert kiszúrta a szemét a megoldás. :-)
Remélem azért nincsen harag...
GigaByte EX58 UD3R, Intel Core i7 D0 2,66@4,2 GHz, OCZ 3x2 GB platinum kit, MSI 760 GTX 2048 GB
Meg ha valaki nem ordas paraszt módon erõszakos, ne hajtsuk már el. Ez maradt az egyetlen normális fórum, ne csesszük el.
Pont nem így gondolom. Sztem sokkal jobban megérti az ember a dolgokat, ha maga jön rá, maga von le következtetéseket, és csak ezután, miután elgondolkodott azután kérdezi meg, hogy jó e amire gondolt.Kérdezni és nem gondolkodni a legegyszerûbb.
Aki nem tud angolul, annak ott a magyar FAQ meg Ruczi oldala, ha már így szóba került. Csak az a tapasznyalat, hogy hiába tud vki angolul vagy nemtud, cseszik elolvasni azt is ami ki van írva.
A forumot se kell teljesen visszaolvasni. Hála az okos programozóknak, ott a keresés a topik alján.
Azt meg asszem sehol se írták ,hogy az fs az elfoglalt emberek programja.
Az fs ellentétben sok más programmal, igen is idõigényes dolog, mint a legtöbb repülõszimulátor. Ma már nem az van, mint az fs1 korában, hogy leülsz, és kisujjból repülsz két iskolkört. Elég nagy tudásanyag kell, hogy rendesen használni tudd a programot. És ehhez idõ kell. Szóval akinek nincs ideje áldozni arra ,hogy utánannézzen a dolgoknak, az akár ne is fsezzen.
Tipikus eset pl, amikor vki kézhezkapja az fs-t, felinstallálja, korábban még repülõt se látott csak tévében, és máris 747tel akar repülni.Majd látja, hogy nem megy, és már jön is ide a topikba sírni, vagy rögtön leszarozza a progit. Amiben túlképp igaza van, csak nem tudja miért. Szal én nem azt mondom, hogy ne kérdezzetek, tegyétek nyugodtan, csak mielött kérdeztek, próbáljátok meg IQ-ból megválaszolni a saját kérdéseiteket, mert itt és más topikokban felmerült kérdések 80%-a (has adat) megolható lenne IQ-ból, vagy pont annyi keresésbõl, mint amennyi ideig tart leírni. Mert pl bocs, de ez a leszállós kérdés is elég mosolyra derítõ volt, és nem hinném, hogy átgondolva a dolgot 1 perc alatt ne jönnél rá, hogy mit is csináltál rosszul. Ráadásul tipikusan olyan kérdés volt, amire nem tudunk válaszolni, ha nem látjuk hogy csinálod.
Új topikot meg nem nyitok, mert feleslegesnek tartom, másrészt, akkor ki maradna itt a profik közül válaszolni nektek? :-)
Amugy teljes mértékben frecc-el értek egyet, sok szempontból.
1, a forum szerintem is arra való, hogy megosszuk a vélemény, netán tanácsot kérjünk/adjunk egymásnak. Mi más értelme lenne??? Egy kézdõ sokkal jobban megérti, ha a kérdésére kapja a választ mintha a manuált bujná napokig. Én is feltettem olyan - egyesek számára egyértelmû - kérdést ami megmosolyogtató lehet, de elõfordulhat az is, hogy mondjuk egy manualból nem szûrtem le... Pedig tudok angolul. Arról már nem is beszélek aki esetleg nem tud... Az is olvasson manualt??? Milyen kínait???
Amugy nagy elismerés annak aki a FAQ-t csinálta. Asszem ez az elsõ ilyen MAGYAR összefoglaló. Szupi, de ez elõtt annyira nem volt ilyen, hacsak nem Ruczi-é.
2, abban is igaza van frecc-nek, hogy akinek nem tetszik nem kell válaszolni. Ilyen egyszerû. Utálom az olyan hozzászólásokat, hogy MANUAL, OLVASS VISSZA, stb. Megkérdezni egyszerûbb, mint ennyi hozzászólást elolvasni. Ha nem akarsz ne válaszolj. A szabad döntés joga a tied!!!
Mellesleg azért a végigolvasásl nagyon sok választ lehet kapni nagyon sok mindenre, de erre sajnos nem mindenkinek van ideje. Akár tetszik akár nem.
Remélem nem sértettem meg senkit!
GigaByte EX58 UD3R, Intel Core i7 D0 2,66@4,2 GHz, OCZ 3x2 GB platinum kit, MSI 760 GTX 2048 GB
Gigabyte GA-870A-UD3, AMD Phenom II X4 975 @3,6 Ghz, Gigabyte HD6950 2Gb, 4Gb Kingston 1600 Mhz, 2x WD caviar black 64 MB cache SATA III RAID 0, Win7-64bit
Nem a legkedvesebb válaszom, hanem a legegyszerûbb.De úgy látom ez tetszik neked a legjobban, mert ezt emlegeted folyton. Pedig az elsõ válaszom se túl nehéz. fs/world/map katt a reptérre, és leolvasod mennyi az elevation.
De az a tapasztalat, hogy az emberek baxnak körbenézni , hogy mit is tud a program. Szal a pobléme nem az, hogy az emberek kérdezgetnek, hanem hogy baxnak venni a fáradtságot, és körbenézni.Tovább kérdéseket megelõzve elárulom, hogy itt a world/map menüpontban leolvashatod többek között a reptérhez tartozó rádiófrekiket, magasságot, a ARP pontos koordinátáit, a pálya irányát, hosszát, ils frekiket, és a pontos mágneses irányszöget. Emellett még jópár funkciót ellát ez az egyetlen menüpont. Ennyi idõ alatt amíg itt problémáztál, te is megtaláltad , leolvastad volna.
Valóban igazad van abban, hogy máshol IS utána lehet nézni (és lehet hogy kell is) bizonyos dolgoknak, eddig minden ok. De egyszerûen nem értem ezt a felháborodást meg "az FS nem neked való" beszólásokat csak azért, mert sikerült olyat kérdezni ami másoknak valószínûleg magától értetõdõ. A kérdésemet nem Zacsinak címeztem, aki túl lámának tartja megteheti hogy egyszerûen nem foglalkozik vele, de nem tudom miért kell ilyeneket válaszolni. Mikor feljöttem a fórumra, egyik törzs fórumos írta egyik hozzászólásában hogyha egyes "kezdõk" nem értenek valamit, arra való a FAQ vagy pl. az ilyen fórumok mint ez.
Ebbõl merészeltem azt az optimista következtetést levonni, hogy esetleg a fórumon jelen lévõ sokkal gyakorlottabb szimulátorosok egy-két mondatban seccperc alatt választ adhatnak arra, amire én 2 hétig keresném a megfejtést mindenféle doksikban. Miért lámaság ezt megpróbálni? Persze, tudom, doksi, learning center, izé. De valahol a fórum is arra való, hogy megosszuk közös tapasztalatainkat, ismereteinket. Erre felteszek egy abszolúte gyakorlati kérdést és jön a válasz: "nyisd ki a szemed, az FS nem neked való hagyd a fenébe". Nem értem egyszerûen.
Valamelyikõtök Berczy-nek is írt valami zaftos választ nemrég, ilyesmi volt: "remélem tudod, hogy ez az utolsó amire választ kapsz, ott az a kibaszott manual..."... (Ha jól emlékszem NEM Clidey és NEM Zacsi volt hanem valaki más. ). Eme hozzászóláshoz nem fûznék kommentet, de ez a hozzáállás nagyon nem ok.
Vagy akkor közöljétek hogy ez a profi FS-sesek fóruma, a többiek meg húzzanak vissza manualt olvasni meg tanulni és ne zavarják köreinket.
És akkor tudjuk mihez tartsuk magunkat.
uff
Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...
"-hagyod a fenébe az fs-t, mert nem neked való..."
SAWADEE KAAA
Még jó hogy te vérprofi szimulátorosként jötté ki muterbó!
-térkép (fs beépített adatbázis is megteszi)
-kinyitod a szemed. Ugyanis azért van ,hogy láss.
- használd a rádió mag.mérõt
-ha nincs rádió mag.mérõ, és a látás is olyan kicsi, hogy nem látod meg idõben a pályát, akkor minimum alatt vagy, szal menj kitérõre.
-hagyod a fenébe az fs-t, mert nem neked való...
kösz
Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...
Segísetek. Van egy-két gépnél, fõleg kicsiknél,hogy leszállás közben Nem tudok eléggé lelassítani és nem tudok normálosan leszállni, mert folyton ellebeg. Mit ilyenkor a teendõ???