MS Flight Simulator 2004

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Sziasztok!
Lenne egy kérdésem 😄

PMDG737-700 NG-vel repültem Belgrádba. Mondjuk ez a probléma már többször is elõfordult velem, de nem mindig csinálja, ezért írok most ide. FMC-be mindent beállítottam. A DEP ARR gombnál beállítom neki a TISAK 2A STAR-t és az ILS12 approachot. Ez még eddig nem gond. Az ILS frekit beállítottam a course-al együtt.A siklópályára való ráfordulás elõtt benyomtam az APP gombot. Nem is volt gond, elkezdett szépen ráfordulni. És mikor ráfordult, az APP gomb kialudt magától, és felvillant a VOR LOC gomb. És a gép csak ment egyenesen, egyenesen... És nem kezdett el süllyedni. 3000 lábon kaptam volna el, ahogy a chartban van, tehát nem ezzel volt a gond. Hiába nyomtam meg megint az APP gombot, teljesen hidegen hagyta. Úgyhogy végülis innentõl kezdve kézileg kellett irányítani. És akkor ez lenne a kérdésem, hogy ez mi? Vagy miért van? Mert valamikor normálisan mûködik az APP.
Elõre is bocs, hogy ilyeneket kérdezek. Néztem a manualt, de nem nagyon találtam rá választ. Lehet, hogy az elméleti hátteremmel van a gond (sõt biztos 😊 )

A számítógép nem hülye! Csak azt csinálja, amit parancsolnak neki.

Papirzacsi
Aismooth

Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)

alert
A sok go around és az érdekes AI traffic hülyeségek abból adódnak, hogy több gép akar leszállni mint amennyit elbír a reptér és az FS AI trafficja képtelen lekezelni 😊 láttam ehhez egy jó ingyenes kiegészítõt azt hiszem az AVSIM-en, nem tudom mi volt a neve de ezt oldja meg. Belenyúl az AI Trafficba és ha túl sok a gép a reptér közelében vagy túl közel vannak egymáshoz elküldi õket várakozó eljárásokra stb. tehát reálisabb forgalomirányításd at. Nem nagyon teszteltem, mert inkább online játszom, de hallottam róla jókat.

\"A tapasztalat az az iskola,ahol az ember megtanulja, hogy mennyire hülye.\"

Papirzacsi
nem,nincs harag,nem is volt.
Az Aerosoft féle Katanára gondolsz? Melyik verzió? Mert rémlik vmi, hogy az 1.0ásnál volt vmi. Da az is lehet, hogy már keverem vmi másik géppel.

Naemberek! Hogy ne csak állandóan nyávogjak. Összeházasítottam a Mytrafficot, az Ultimate trafficot meg a Project AI-t és marha király az eredmény. A nagyobb repterek full tele vannak géppel, ráadásul néhány perc múlva már értékelhetõ számú AI gép jelenik meg az égbolton is, és szépen szállnak le egymás után meg go around-ok vannak, tök látványos. Igazán éjszaka vagy naplementekor élvezetes amikor jól látszanak az égen a villogó kis gépek.
Naaggyon király. És nem is lassítja annyira a gépet mint amire számítottam. Mondjuk az ATC-nél nem nagyon jutok szóhoz, de valamit valamiért.

Gigabyte GA-870A-UD3, AMD Phenom II X4 975 @3,6 Ghz, Gigabyte HD6950 2Gb, 4Gb Kingston 1600 Mhz, 2x WD caviar black 64 MB cache SATA III RAID 0, Win7-64bit

berczy
Veled is egyetértek. (Tudom, érdekes) Én mindig utána nézek mielõtt kérdezek. Már átbújtam a Katana full manualját, de nem tudok rájönni mi a gond. Még mindig. Bár próbáltatok segíteni, de egyszerûen nem tudok lassítani. :-( Lehet én vagyok a béna, de nem megy. Nem tudom mi lehet az oka azért kérdeztem már meg. Hiába repülök tök alacsonyan...fákat súrolom, full flaps, nulla gáz, egyszerûen nem lassul leszállósebességre. Ha picit is lejjebb ereszkedek akkor a szemét sebességet nyer és ellebeg... Pedig már repültem elég sokat. De nem csak ennél a gépnél van. Tuti én csinálok rosszul valamit, de nem tudok rájönni az istennek sem. Már ha csak az én példámat nézzük.

Én is híve vagyok az önálló tájékozódásnak, de van amikor nem segít. Pl ez is. Lehet, hogy néha nagyon megmosolyogtató kérdéseket tesznek/teszek fel, de van amikor a legegyszerûbb kérdésre sem tud rájönni az ember, mert kiszúrta a szemét a megoldás. :-)

Remélem azért nincsen harag...

GigaByte EX58 UD3R, Intel Core i7 D0 2,66@4,2 GHz, OCZ 3x2 GB platinum kit, MSI 760 GTX 2048 GB

Mert szova tettem az idei F1 vbvel kapcsolatos ellenveteseimet 😊 Jovo het hetfon mar visszakapom a csillagaim 😄

eyecandy
Nyíri, miért van neked ennyi felkiáltó jeled?
ATR-en repül vki? Lenne pár kérdésem

alert
30 EUR, szállítással együtt pedig 60 EUR. Hehe. Jó vicc 😊 Valami olcsóbb megoldásra gondoltam.

eyecandy
Pzacsi, persze igazad van ebben, csak azért írtam amit, mert én itt nagyon sok segítséget kaptam és és sokat merítettem másoknak írt válaszból.
Meg ha valaki nem ordas paraszt módon erõszakos, ne hajtsuk már el. Ez maradt az egyetlen normális fórum, ne csesszük el.

eyecandy
Aerosoft,ha már annyira hiányzik?

alert
Real Germany 3 senkinek nincs??? megvenném 😄

Papirzacsi
ja, jól tudod a választ:-)
Pont nem így gondolom. Sztem sokkal jobban megérti az ember a dolgokat, ha maga jön rá, maga von le következtetéseket, és csak ezután, miután elgondolkodott azután kérdezi meg, hogy jó e amire gondolt.Kérdezni és nem gondolkodni a legegyszerûbb.
Aki nem tud angolul, annak ott a magyar FAQ meg Ruczi oldala, ha már így szóba került. Csak az a tapasznyalat, hogy hiába tud vki angolul vagy nemtud, cseszik elolvasni azt is ami ki van írva.
A forumot se kell teljesen visszaolvasni. Hála az okos programozóknak, ott a keresés a topik alján.

Azt meg asszem sehol se írták ,hogy az fs az elfoglalt emberek programja.
Az fs ellentétben sok más programmal, igen is idõigényes dolog, mint a legtöbb repülõszimulátor. Ma már nem az van, mint az fs1 korában, hogy leülsz, és kisujjból repülsz két iskolkört. Elég nagy tudásanyag kell, hogy rendesen használni tudd a programot. És ehhez idõ kell. Szóval akinek nincs ideje áldozni arra ,hogy utánannézzen a dolgoknak, az akár ne is fsezzen.
Tipikus eset pl, amikor vki kézhezkapja az fs-t, felinstallálja, korábban még repülõt se látott csak tévében, és máris 747tel akar repülni.Majd látja, hogy nem megy, és már jön is ide a topikba sírni, vagy rögtön leszarozza a progit. Amiben túlképp igaza van, csak nem tudja miért. Szal én nem azt mondom, hogy ne kérdezzetek, tegyétek nyugodtan, csak mielött kérdeztek, próbáljátok meg IQ-ból megválaszolni a saját kérdéseiteket, mert itt és más topikokban felmerült kérdések 80%-a (has adat) megolható lenne IQ-ból, vagy pont annyi keresésbõl, mint amennyi ideig tart leírni. Mert pl bocs, de ez a leszállós kérdés is elég mosolyra derítõ volt, és nem hinném, hogy átgondolva a dolgot 1 perc alatt ne jönnél rá, hogy mit is csináltál rosszul. Ráadásul tipikusan olyan kérdés volt, amire nem tudunk válaszolni, ha nem látjuk hogy csinálod.

Új topikot meg nem nyitok, mert feleslegesnek tartom, másrészt, akkor ki maradna itt a profik közül válaszolni nektek? :-)

Igen en voltam. De jogosan. Mivel amit kerdeztel mar korabban 1352724724724724247 a kobon volt megkerdezve. Jah es a manualban is benne van.

berczy
Ja, én is tudom... Csak nem Nyiri volt??? :-)
Amugy teljes mértékben frecc-el értek egyet, sok szempontból.

1, a forum szerintem is arra való, hogy megosszuk a vélemény, netán tanácsot kérjünk/adjunk egymásnak. Mi más értelme lenne??? Egy kézdõ sokkal jobban megérti, ha a kérdésére kapja a választ mintha a manuált bujná napokig. Én is feltettem olyan - egyesek számára egyértelmû - kérdést ami megmosolyogtató lehet, de elõfordulhat az is, hogy mondjuk egy manualból nem szûrtem le... Pedig tudok angolul. Arról már nem is beszélek aki esetleg nem tud... Az is olvasson manualt??? Milyen kínait???
Amugy nagy elismerés annak aki a FAQ-t csinálta. Asszem ez az elsõ ilyen MAGYAR összefoglaló. Szupi, de ez elõtt annyira nem volt ilyen, hacsak nem Ruczi-é.

2, abban is igaza van frecc-nek, hogy akinek nem tetszik nem kell válaszolni. Ilyen egyszerû. Utálom az olyan hozzászólásokat, hogy MANUAL, OLVASS VISSZA, stb. Megkérdezni egyszerûbb, mint ennyi hozzászólást elolvasni. Ha nem akarsz ne válaszolj. A szabad döntés joga a tied!!!
Mellesleg azért a végigolvasásl nagyon sok választ lehet kapni nagyon sok mindenre, de erre sajnos nem mindenkinek van ideje. Akár tetszik akár nem.

Remélem nem sértettem meg senkit!

GigaByte EX58 UD3R, Intel Core i7 D0 2,66@4,2 GHz, OCZ 3x2 GB platinum kit, MSI 760 GTX 2048 GB

eyecandy
Szerintem, ha valaki akar kérdezzen. Erre való a fórum. Ha nem akarsz rá válaszolni, ne válaszolj. Majd megteszi más. Ha meg nem, az legyen a kérdezõ baja. Minek itt izmozni. Nem mindenki kezeli magától értetõdõen az FS menûrendszerét. Te sem úgy kezted. Csinálj fórumot "Profi FS felhasználók" néven, és rúgd ki azokat akik nem tetszenek. Ez a fórum pont azért volt jó mert nem egyfolytában a gyökerezés ment. Clidey: ha nem tudsz különbséget tenni fikázó meg gyakorlatlan felhasználó között, inkább ne fáraszd az ujjaid. A világ ilyen. Vannak gyengébbek. Hidd el te is az vagy valamiben.

ja, csak a munkahelyemen problémáztam és ott nincs fs... <#vigyor0>

Gigabyte GA-870A-UD3, AMD Phenom II X4 975 @3,6 Ghz, Gigabyte HD6950 2Gb, 4Gb Kingston 1600 Mhz, 2x WD caviar black 64 MB cache SATA III RAID 0, Win7-64bit

Papirzacsi
Én tudom ki írta, és kinek. Ha nagyon szépen megkérsz L mondom. :-)

Nem a legkedvesebb válaszom, hanem a legegyszerûbb.De úgy látom ez tetszik neked a legjobban, mert ezt emlegeted folyton. Pedig az elsõ válaszom se túl nehéz. fs/world/map katt a reptérre, és leolvasod mennyi az elevation.
De az a tapasztalat, hogy az emberek baxnak körbenézni , hogy mit is tud a program. Szal a pobléme nem az, hogy az emberek kérdezgetnek, hanem hogy baxnak venni a fáradtságot, és körbenézni.Tovább kérdéseket megelõzve elárulom, hogy itt a world/map menüpontban leolvashatod többek között a reptérhez tartozó rádiófrekiket, magasságot, a ARP pontos koordinátáit, a pálya irányát, hosszát, ils frekiket, és a pontos mágneses irányszöget. Emellett még jópár funkciót ellát ez az egyetlen menüpont. Ennyi idõ alatt amíg itt problémáztál, te is megtaláltad , leolvastad volna.

Clidey!

Valóban igazad van abban, hogy máshol IS utána lehet nézni (és lehet hogy kell is) bizonyos dolgoknak, eddig minden ok. De egyszerûen nem értem ezt a felháborodást meg "az FS nem neked való" beszólásokat csak azért, mert sikerült olyat kérdezni ami másoknak valószínûleg magától értetõdõ. A kérdésemet nem Zacsinak címeztem, aki túl lámának tartja megteheti hogy egyszerûen nem foglalkozik vele, de nem tudom miért kell ilyeneket válaszolni. Mikor feljöttem a fórumra, egyik törzs fórumos írta egyik hozzászólásában hogyha egyes "kezdõk" nem értenek valamit, arra való a FAQ vagy pl. az ilyen fórumok mint ez.
Ebbõl merészeltem azt az optimista következtetést levonni, hogy esetleg a fórumon jelen lévõ sokkal gyakorlottabb szimulátorosok egy-két mondatban seccperc alatt választ adhatnak arra, amire én 2 hétig keresném a megfejtést mindenféle doksikban. Miért lámaság ezt megpróbálni? Persze, tudom, doksi, learning center, izé. De valahol a fórum is arra való, hogy megosszuk közös tapasztalatainkat, ismereteinket. Erre felteszek egy abszolúte gyakorlati kérdést és jön a válasz: "nyisd ki a szemed, az FS nem neked való hagyd a fenébe". Nem értem egyszerûen.

Valamelyikõtök Berczy-nek is írt valami zaftos választ nemrég, ilyesmi volt: "remélem tudod, hogy ez az utolsó amire választ kapsz, ott az a kibaszott manual..."... (Ha jól emlékszem NEM Clidey és NEM Zacsi volt hanem valaki más. ). Eme hozzászóláshoz nem fûznék kommentet, de ez a hozzáállás nagyon nem ok.

Vagy akkor közöljétek hogy ez a profi FS-sesek fóruma, a többiek meg húzzanak vissza manualt olvasni meg tanulni és ne zavarják köreinket.
És akkor tudjuk mihez tartsuk magunkat.

uff

Clidey
Zacsi, szélmalomharcot vívsz, hát nem veszed észre? Mindig is voltak és lesznek is sajnos olyanok, akik ahelyett hogy vennék a fáradtságot, és utánanéznének (nem tartana sokból...), rohannak egybõl a legközelebbi fórumba kérdezgetni, aztán pedig fikáznak meg húzzák a szájukat ha nem kapnak számukra kielégítõ választ...vagy urambocsá' lelámázzák õket. Ma ez a divat, törõggyé beléje!

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

Ja. Kösz. A legkedvesebb átlalad ajánlott megoldás:
"-hagyod a fenébe az fs-t, mert nem neked való..."
SAWADEE KAAA

Papirzacsi
Ember... Na jó, ez erõs volt. Szal TE. Ahelyett, hogy megköszönnéd, jössz itt a fasságaiddal. Én személy szerint 5 megoldást is felsoroltam a problémádra. Arról nem tehetek, hogy a gondolkodás olyan messze áll tõled, mint innen a mars, és eddig nem voltál képes eljutni a saját agysejt állományod felhasználsával.

Bírom az ilyen segítõkész embereket.
Még jó hogy te vérprofi szimulátorosként jötté ki muterbó!

Papirzacsi
pl:
-térkép (fs beépített adatbázis is megteszi)
-kinyitod a szemed. Ugyanis azért van ,hogy láss.
- használd a rádió mag.mérõt
-ha nincs rádió mag.mérõ, és a látás is olyan kicsi, hogy nem látod meg idõben a pályát, akkor minimum alatt vagy, szal menj kitérõre.
-hagyod a fenébe az fs-t, mert nem neked való...

alert
Jaja... navigációs térképekrõl, amiket ingyenesen letölthetsz általában PDF formátumban. Van link a FAQ-ban azt hiszem. De az FS-ben a Map nézetben is meg tudod nézni az egyes repterek magasságát stb.

Erre is jok a terkepek.

Ja, erre nem is gondoltam. Van benne valami. De akkor mondjuk ha érkezek valahova, honnan tudom hogy a tenger felett milyen magasan van a kifutópálya (mondjuk ha pestrõl repülök a svájci hegyekbe...). Lehet hogy a kérdés hülye, bocs.

Amire te gondolsz az az AGL vagyis az Above Ground Level, a felszin feletti magassag. Ha egy picit elmelyulsz a repules technikajaban, ra fogsz jonni, hogy igazan nincs is szukseged ra.

A magassagmero az a tengerszinthez meri a magassagos es mivel nem minden repter van tengerszinten ezert valszeg nem lesz 0 a magassagmero ha leszalsz.

Juj... 😊

Emberek! Miért van az, hogyha be van normálisan kalibrálva az altimeter, akkor Cessnánál a földön is 600 lábat mutat. Hogy lehet belõni hogy ott lehetõleg nulla legyen? Csak azé , mert amikor szállok le, ereszkedek 1000 lábról, lemegy 700 lábra aztán akkor má rég berepülök a fák közé.
kösz

eyecandy
Berczy, azt hiszem tudom mire gondolsz, kisgépeknél(is)trimmelj lefelé (persze fékezz is ha szükséges)és a pálya elõtt közvetlenül csavard csak vissza a trimm tárcsát. Menni fog. (Jobb joyokon be lehet állítani két gombot trimmelni)

alert
Nézz utána hogy az adott gépnek mennyi a leszállósebessége és azt próbáld tartani amikor eléred a pályát. Mondjuk max fékszárnyal ha másképp nem megy 😊 Nagy gépeknél ugyanez... inkább picit jobban süllyedj a pálya felé és amikor már 50 láb alatt vagy csak picit emeled meg az orrát, ha jól csinálod és leszálló sebességen vagy pont talajt fogsz. Spoiler legyen ARM-ban hogy ha berugózik a futó ne emelkedj el újra. Ha belövöd a NAV1-en a pálya ILS frekijét akkor a Select Aircraft menüben van vmi Visual flight diasplay nem tudom valami hasonló. Ott meg lehet jeleníteni az optimális siklópályát.

Papirzacsi
Nos én nem találkoztam olyan kisgéppel az fsben, amivel ne lehetett volna normálisan leszállni, ésszerû siklópályát tartva. Idõben vedd le a gázt, és kész. Ne besiklás közben akarjál utazóról lelassítani, mert az nem mindíg fog sikerülni. kb ennyi a titka sztem.

Ne ezerrel gyere be.

berczy
oké... Jó pofák vagytok... De mi a retekkel fékezzek le? ????

I.C.ram
Lehet bonyolultan hangzik, de esetleg, ha jobban lefékzenél... 😄
Papirzacsi
Csökkenteni kell az egy napra jutó mariskás cigik számát. :-)

Clidey
Vegyél be ellebegéstelenítõt! 😄

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

berczy
HI!

Segísetek. Van egy-két gépnél, fõleg kicsiknél,hogy leszállás közben Nem tudok eléggé lelassítani és nem tudok normálosan leszállni, mert folyton ellebeg. Mit ilyenkor a teendõ???

eyecandy
Aha köszi megy a kóddal 😊

alert
Neked nem az az updated van hozzá amihez bármilyen serialt be lehet írni? Én vmi ilyesmire emléxem (RG2).

alert
Nincs sajnos.

eyecandy
Én is most töltöm az egyet. 2-höz nincs serialod? menne az update. Meg Cessna 310-hez is jó vona

alert
A 2 megvan, az 1 folyamatban, 1-2 napon belül meglesz. 3-ra viszont esélyt se látok.. adok bármit érte ha valakinek megvan 😊

eyecandy
Meked megvan az 1?

alert
A Real Germany 3 nincs meg valakinek?

alert
A MyTraffic nekem a légitársaságokat tökéletesen igazítja a repterekhez és régiókhoz.

Sziasztok!Én annak idején MyTrafficot vettem,fs2004 elsõ verzió de akkor elég sok hiba volt benne , mármint a gépek configjában,egy két gép nem tudott felszállni,kerék a betonban stb.Ezeket kijavítva globális szintre jó,leszámítva a bonyolult forg. generáló programját, amiben nehézkes volt hozzáadni új gépeket pl. Bp.-hez.Jelenleg lhbp-hez nem is használok mytrafficos gépet: a legmacerásabb megoldás jött be,most már elég sok mindent le tud tölteni az ember.A jelenlegi Mytraffic nyílván javított, és bõvített. Ultimate -ot nem ismerem,de így csak globál szintre talán azt várná az ember,hogy a gépek sokfélesége mégis igazodjon az adott reptérhez, vagy regióhoz.Egyébként a tavaly nyári lhbp teljes menetrendhez csak két textúrát nem találok: Air Trainsport (IL76) és Air ABC (let 410).
alert
Természetesen kell hozzá a navdatáról az AIRAC adatbázis és a megfelelõ SID/STAR adatbázis is.