45215
  • bankii
    Szinte "ezer éve" használom, most szúrtam ki. :-)
  • bankii
    Netalán LSGS???

[IMG][/IMG]
  • CzJ
    Szerintem festés hiba, elég tükrős de elviselhető.
  • bankii
    [IMG][/IMG]
    Na most hátha fel tudom rakni.
  • bankii
    Ez miért van így????

A bal oldalon jó, a jobb oldalon reverz!!!
  • Deloi
    Igen, így persze megvalósítható, bár én nem pontosan erre gondoltam.
  • Deloi
    Hát jó, így már kb. körvonalazódik a helyzet. Én is pont ezen gondolkoztam, hogy az FMC relative elég pontatlan lenne ehhez. Csak az érdekesség kedvéért kérdeztem amúgy, én is szeretek kézzel leszállni, bár ha olyan kedvem van használom az autolandot is, ha már pdgm-n olyan jól megcsinálták a dual módot.
  • Papirzacsi
    Nem vagyok tyúkbeles, és nem ismerem pontosan, hogy milyen pontossági előírások vonatkoznak az RNAV rendszerekre, de ha jól rémlik, akkor tized tengeri mérföldben mérhető. Ez a pontosság pedig nem teszi lehetővé a full automatikus leszállást az előírt biztonsággal, így csak megközelítés végezhető vele, amit viszont alakalmaznak is, de mint az a térképekből is látszik, az elhatározási magasság jóval magasabban van, mint ILS rendszerek esetében.
  • kolszal
    végig kell tudnia vezetni a gépet( bopcs ez kiamaradt..)
  • kolszal
    Hello, ha beállítod a STAR-t az FMC-ben, és ott beállítod a sebit/magasságot az összes ponton, és a végén nyomsz egy ILS-t akkor elvileg végig kell tudnia a gépet az automata. De akkor mi a poén benne? Én a belépőponttől kézzel viszem a gépet (hacsak nem köteleznek egy STAR végig-repülésére), egészen addig amíg az ILS-t elkapja, majd az uccsó 1000 lábat vitettem az ILS-en, majd kézzel rakom le a gépet...
  • Deloi
    Igen, ezt ismerem, és én is így szoktam. Csak egyszer olvastam, hogy fmc is képes ezt levezényelni. Gondoltam pl autopilotával kooperálva. De mindegy, lehet aki írta, az írt hülyeséget, csak már nem tudom, hol olvastam.
  • exTrem
    Innsbruck ?
  • CzJ
    Hello!
    VAlakinek van még DA fokinál Run Out Of Memory hibája, nekem ma volt . Tudom én mondtam hogy elmullik mewg mit kell tenni , de kiváncsi lennék van-e valakinek. Én tegnap tettem ujra Windowst és gondolkozdtam rajta hogy van-e valami összefüggés köztük.!?
  • copilot
    Sziasztok! egyszer youtubeon láttam h egy boeing 737 szimulátorral touch and go-t csinálnak egy dangerous reptéren. a repteret kétoldalról hegyek vették körbe teht egy ilyen völgyben volt és épp hogy elfért a 737-es a hegyek közt! nem tudja valaki hogy melyik reptér lehetett?
  • alert
    Az FMC nem tudja letenni a gépet. A valóságban az automata leszállásnak több üzemmódja van, de ami a lényeg, hogy az auto leszállásra a repülőgép csak akkor képes, ha van beépítve az ILS-en kívül egy autoland funkció. Az ILS annyit tud minden gép esetében, hogy rávezeti a repcsit a pályára. Egy bizonyos magasságon átvált leszállás módba a rendszer, ennek feltétele, hogy egyszerre 2 vagy 3 robotpilóta működjön, illetve a gépbe szerelt számítógépek is képesek legyenek rá. Az átváltás után az autoland kiértékeli a jelenlegi állapotot és bekapcsolja a kilebegtetés üzemmódot, amivel kilebegteti a gépet és leteszi a földre, teljesen magától. A valóságban az autoland-et és a kézi leszállást is szokták időjárástól és kedvtől függően váltogatni :)
  • Deloi
    Én hagyni szoktam, had süllyedjen lépcsősen, mert ha a sebességet karban tartom akkor elég jól működik azért. De a lényeg, hogy akkor nem hallottatok olyanról, hogy FMC is leteszi a gépet magától. Én úgy szoktam, hogy az utolsó pontig LNAV, VNAV, aztán kikapcs, és autpilot teszi le ILS-el, vagy kézi leszállás. A valóságban is így szokták vajon?
  • alert
    Igen.
  • tpst
    Az alábbi hibaüzit kaptam az FsPassenger-től:
    "Flight regulations require that you have sufficient fuel reserves upon landing (45 mn); you only had reserves for 00h25 of flight. (-300)"

Mit hibáztam? Kevés üzemanyaggal indultam?
  • CzJ
    Én meg megcsináltam Anti Aliasingot ahogy le volt irva NVIDIA8600GTS-re aztán nyomok FSbe altot akkor rá megyek pl hogy Flights akkor eltünik egész sor és vakon kell kitalálni mi hol van :SSS Tipp?
  • kolszal
    Sajnos nem műxik átállítottam angolra de nem megy. mindegy vicces így megtalálni a frekiket
  • CzJ
    A gépet nem VNAVval kell letenni azt nem arra találták ki hanem ILS-sel. Az kihozza a siklópályát meg az irányt azt úgy. Ha csak irány kell akkor LOCALIZER CAPTURE ha magasság is akkor APP , ennyi bár gondolom ezt tudtátok.
  • kolszal
    Nálam ugyanez a szitu. Én úgy csinálom, hogy amilyen magasságot kér az ATC, vagy a térkép azt beállítom az MCP-n, vnav kikapcs, és manuálisan tekerem be a süllyedést (ezt általában a belépőpontoktól szoktam alkalmazni, az utazási magasságról történő süllyedésnél egész jól csinálja), és a HSI-n figyelem, hogy a zöld félkörív pont a kiszemelt ponton legyen.
  • Admiral
    Fura, nekem ilyet sosem csinál. Nálam mindig egyenletesen süllyed, és teljesen rendben landol is a gép. (PMDG 737NG) Még ide tartozik, hogy én sosem szoktam kézzel kitölteni (átírni) az egyes pontok adatait, mindig úgy hagyom, ahogy beállítja az FMC alapból.
  • Deloi
    Ez jó, csak az 1db CRJ-200-as hiányzik:)
    A VNAV-ról kérdés. Nekem kicsit fura, hogy a következő pont magasságát mindig max. süllyedéssel akarja elérni. Pl. 4000 a köv. pont, akkor a táv felénél (sztem kissé drasztikusan) eléri 4000-t, aztán vízszintesen repül a pontig,aztán megint zúzza mondjuk 2000-re,mert az a köv pont magassága, és vízszintesen a pontig. Ilyen lépcsősen süllyed. Mindig a max süllyedést választja, amivel még betartja a megadott sebességet, ezért, ha pl spoilert nyitok még jobban le tudja nyomni az orrát, ami néha szinte ijesztő, abszurd süllyedést okoz. A kifutó előtt ez kritikus lesz, mert ugye a köv pont a kifutó, és a talaj magassága, amit ő megpróbál minél hamarabb elérni, aminek a vége a talajba fúródás, ha nem avatkozok közbe. Nem lehet vhogy egyenletes süllyedésre bírni? Elvileg az FMC le tudja tenni a gépet, nem? Vagy rosszul gondolom? Nekem eddig sosem sikerült rábírnom. Ezért én FMC-vel mindig csak az utolsó pontig repülök, aztán kézzel, vagy autopilottal teszem le. Persze ez így is rendben van, csak érdekelne, hogy lehet-e.
  • alert
    Aktuális :)
  • mcsaba
    Étem, kösz a segítséget!
  • tpst
    Köszi a segítséget!
  • Papirzacsi
    Valamelyik crossfeed szelep nincs az aktuális körülményekhez képest jó helyzetben. Ajánlom a PMDG 747 manualt, nem hülyeségből irogattak össze 380 oldalt.
  • Papirzacsi
    A gép fölé azt írja ki, ami az ai flightplanben meg van adva, a gépre meg azt, ami a textúrára van festve. Ezt elkerülendő normális esetben nem festenek AI gép textúrájára lajstromot.
  • perko
    Olyan jelenséget tapasztaltam a skAI Traffic-nél, hogy a MALÉV AI 737-600NG textúráján a Tailreg pl. HA-LOG és az FS9 AI Traffic beállítás szerint, amit kiír a gép fölé pedig HA-LON.
    Próbáltam keresgélni az AI aircraft.cfg-ben de ott nincs definiálva a Tailreg. Mondjuk ettől még műkodik a dolog, csak hát egy kicsit zavaró.

Apropó. Meg tudná valaki mondani, hogy ez a Malév flotta mennyire aktuális?

• kolszal
    Szia, köszi, megpróbálom, végső elkeseredésemben írnék csak a fejlesztőknek, vagy kiadónak mivel elég rossz tapasztalataim vannak velük (tisztelet a kivételnek)
  • tpst
    Sziasztok!

Van egy kérdésem. PMDG 747-400-zal repülök és gyakran megjelenik egy üzenet: x feed config

Mit jelent?
  • pateszi
    Hali,
    Ha átállítod a windows területi beállítást angolra akkor is? Találkoztam már programokkal, amik kifejezetten háklisak voltak az ékezetes betűket tartalmazó területi beállításokra. Ha írsz a Flight1-nek, talán készítenek egy javítást.
  • Papirzacsi
    Nem,nem kell nagyobbat beállítani, mint az FMC-ben található legnagyobb érték, hanem pont azt kell beállítani. Ha nagyobbat állítasz be az lehetőség egy hibára. Sülyedésnél, pedig nem a legkisebb érték alá kell állítani, hanem ameddig hagyod, hogy kövesse a beállított profilt. 0 méterre nem szokás állítani, sőt szerintem tiltott is, mert belevezeti a földbe ha nem figyelsz. A final approach pontra, vagy az MDA-ra kéne beállítani mint legalacsonyabb érték, vagy "tetszés" szerinti nagyobb értékre.

Ha drag required üzenetet kapsz, akkor nyiss spoilert, hogy lassulni tudjon, olyankor van ez, mikor túl meredek profilt állítottál be neki az FMC-n, és a gép a beállított sebességgel nem képes azt lekövetni.
  • mcsaba
    Azt hiszem értem, szóval az emelkedésnél az MCP-n magasabb kell legyen az érték mint az FMC-n a legmagasabb érték, sülyedésnél meg az MCP-n alacsonyabb kell legyen az érték mint az FMC-n beálított legkisebb magasság. Az első repülésnél beállítottam az MCP-n a legmagasabb repülési magasságot és utána nem is nyultam hozzá, másodszor meg mindig az épp aktuálís navigációs ponthoz próbáltam állítani a magasságot és ezzel kutyulhattam el valamit. Egy rövid repüléssel ki is próbáltam, most nem kapcsolt ki a VNAV, először szépen emelkedett, majd szépen sülyedt, nem volt semmi gond, csak annyit irt ki az FMC hogy "Drag required" de sülyedt gond nélkül tovább.
    Köszönöm mindenkinek a segítséget!
  • Admiral
    Ja és, nem kell minden egyes pont előtt állítgatni az MCP-t. Én, amikor jön a "RESET MCP ALT" üzenet, simán le szoktam nullázni a magasságot, és utána gyönyörűen landol a gép automatikusan. (Na persze fékszárnyak és egyéb beállításokkal együtt.) Ha pedig a helyzet úgy hozza, hogy át kell startolni, akkor beállítasz mondjuk 3000-ret az MCP-n, és átkapcsolod LVL CHG-ra (és esetleg beállítasz egy pozitív emelkedést). Tehát nem lesz gond abból, ha simán lenullázod.
  • Papirzacsi
    Már miért kéne minden pont elött állítani az MCP-n az altitude-ot? Nem tudom honnan veszed ezt. Arra állítod, ameddig engedélyezed a gépnek a süllyedést, ha az 6000 feet, akkor 6000-ig, ha 2500-at engedsz meg neki, ami mondjuk a STAR végső magassága, akkor 2500-ig fog süllyedni. Addig követi az FMC-ben megadott sebesség/magasság profilt, amíg el nem éri az MCP-n beállított értéket, ha a profil szerint még tovább kéne süllyedni, de te nem engedélyezed neki az MCP-n, akkor leold a VNAV.
  • Admiral
    Igen, süllyedésnél be kell állítani az MCP-n a magasságot, ameddig süllyedni akarsz, mert különben NEM fog süllyedni. Amúgy, amikor közelíted a T/D pontot (Top of Descent - Süllyedés Megkezdése), akkor előtte kb. 5 vagy 10 tengeri mérfölddel ki fog egy üzenetet írni az FMC, miszerint "RESET MCP ALT". Ilyenkor kell a süllyedési magasságot beállítani az MCP-n, és akkor a robotpilóta a T/D pontnál elkezdi automatikusan az ereszkedést.
  • Tompox
    Megnéztem. "Sajnos" SP-3 van.
  • Tompox
    Köszi. FSUIPC-ből legújabb van, SP-t megnézem.