45215
  • w77d
    kimegyek Ferihegyre, hátha lencsevégre kapok valamit :)
  • w77d
    az épületeknél az van, hogy pl Budapest fölött repülök és hirtelen lenézek az alattam lévő talajra, akkor kb egy 1-2 másodperces késéssel jelennek meg egyes épületek...
  • alert
    Ez az FS hibája, nem képes normálisan előretölteni a textúrákat. Bár ez általános esetben nem jelentkezhetne még a Budapest Scenery-ben sem (fs2004 alatt), inkább a MegaScenery és hasonló nagy területet lefedő fotorealisztikus sceneryk-nél. Ha te felszállsz pl egy Boeing-el és nem használsz nagy kiterjedésű fotorealisztikus cuccot, akkor időgyorsítás nélkül nem mosódhat el a táj a te konfigodon. Figyeld meg, ha pl SLEW módbon gyorsan előre mész valahova, akkor elmosódik és várni kell, hogy betöltse. A távolabb lévő táj viszont normáls esetben is elmosódhat, de ezt küszöböli ki, ha a video driver-ben bekapcsolod az Anisotropic Filtert (Anizotróp szűrő) és úgy állítod be, hogy felülírja minden 3D-s alkalmazás beállítását. Értéke legyen 16x. Azt nem értem, hogy "sok épületet később jelenít meg".
  • w77d
    amúgy vajon miért van az, hogy nálam sok épületet később jelenít meg és a textúrák is sokszor mosottak? Minden csúszkát maxra toltam, de így is gyakran van ez. és ami furcsa, hogy ha nyomok egy pause-t, akkor kiélesednek alattam a földi textúrák és onnantól azok élesek maradnak, de ahogy megyek tovább, a többi textúra ismét gyakran mosott sé csak akkor élesedik ki, ha megint pause-t nyomok....
  • alert
    Minden épület a helyén van ha az autogen-t maxra állítod, igaz ebből következik, hogy a legtöbb az autogen épület. A probléma máshol van. Hasonlítsd össze a Kai Tak scenery-vel. Ott a városnak viszonylag kis területe van modellezve kézzel, ami 15 hónapot vett igénybe. Budapestnek 2500 km2-es területe van modellezve ahol több, mint 200 ezer ház van. Na mennyi ideig tartana? :) Amúgy meg lehetne oldani csak a jellegzetesebb részek modellezésével és a többi pedig "csak hasonlítson", de így is több mint fél év lenne ha folyamatosan csinálod. És nem éri meg, mert jelentéktelen számú vevő lenne rá sajnos.
  • w77d
    Feriheggyel semmi, istenkirályfasza lett, de maga a város picit szegényes lett épületek tekintetében :)
  • alert
    Budapesttel mi a bajod? :)
  • w77d
    óriási lett ez a Kai Tak scenery. Végre úgy néz ki egy város, mint egy város, szorosan egymáshoz simuló nagy házakkal. Gratula a készítőknek. De jó lenne gy ilyen valósághű várost felvonultató Budapest scenery :D Rá kéne szólni a FlyTampás srácokra, hogy áljanak rá a dologra XD
  • exTrem
    Kicsit olyan gettó fílinges a dolog :D de szerintem ott van azért a scenery. Kai Tak Approach feeling nagyon átjön ... szerintem lesznek ezzel még egy páran :)
  • Clidey
    Esziiii?! :-O
    Nálam olyan rezzenéstelenül fut hogy öröm nézni! Pedig minden fullon van grafikailag! A 9Dragons-féle...na, aaaaz eszi. Bár igazából az se vészes, 25 alá ott se megy a frém, de mindezek ellenére érzékelhetően lassabb mint ez a FlyTampa. Úgyhogy szerintem kúl.
    Én inkább azt kifogásolnám hogy szegény házak néha úgy néznek ki, mintha derékig sárba állnának... :) Ami sűrű "egymásmellettiségkor" jólfest, de azoknál az épületeknél amik a város szélén vannak, elég érdekesen néznek ki... :)
  • alert
    Nem rossz bár a városnak egy csöppet olyan "fakó" beütése van, de ettől függetlenül szép. FPS-t eszi rendesen. A340-600-al próbáltam oldalszeles leszállást az "ismert iránybáól".... hát igen... :D
  • w77d
    én meg a Malév F70-el átstartolásnál átestem bécsben és rázuhantam a terminálra....
  • exTrem
    Még egy kis apróság akit érdekel egy videó Kai Takról nemrég csináltam
    part1
    part2
  • exTrem
    nem tudtam belinkelni a képeket itt vannak:
    kép1
    kép2
  • exTrem
    Kis kedvcsináló az új FlyTampa sceneryhez :)

• CzJ
    Hy!
    Azt szeretném kérdezni hogy mi lehet az oka hogy Wilco Airbuzssal az átlag 40-50FPSem(PMDG) visszaesik 19-re mintha Lokolva lenne 20-on nem megy tovább. Tudom sokat zabál na de nem ennyire. Meg mielött ujraraktam volna a Winfost ment 30FPS-sel. Valaki tipp?
    Köszönöm előre is.
  • w77d
    hoppá, veszem is meg :D
  • exTrem
    FlyTampa Hong Kong Kai Tak
  • Air
    Az FS-nél nem a gépigény az elsődleges, hanem a felhasználóigény. Igen, egy fejlettebb, intelligensebb felhasználót igényel. Aki kitartó, türelmes, szorgalmas, értelmes, legalább 100-as IQ-val, ja és nem árt ha olvasni is tud, (jobbára angolul, és persze érti is amit olvas) nem csak írni (hülye kérdéseket).
    Szóval előbb azt kell eldönteni az ember alkalmas-e az FS használatára.
  • w77d
    én nem azt mondtam, hogy ennyi idő alatt tökéletesen megtanulsz mindent. ennyi idő, míg az alapokat elsajátítod. Aztán jönnek még a különböző gépek specifikációi...
  • exTrem
    Ezt nem lehet meghatározni idoben, bocsi hogy kijavítalak. Mindig tanul az ember valami újat és mást. Én speciel most Fokkerezek ezerrel és az sem egy elocsapom és repülök fajta gép ... Tanulni kell sokat igazad van, de folyamatosan. Üdv
  • w77d
    elég nagy a gépigénye, de hangsúlyoznám, hogy nem játék. Elkezded ezt a szimulátort, garantálom hogy addig, amig nem tanulsz meg alap dolgokat, nem fogod élvezni. Márpedig ez az időtartam olyan 3-4 hónapra rúg. Szóval NEM JÁTÉK!!
  • Atesz91
    Hello!

Ennek a játéknak milyen a gépigénye?

Nagyon érdekelne mert egész jó játéknak néz ki.
  • CptSAB
    Néhány gépnél a VC nézetben, egyszerüen nem látszódnak az addon scenery elemek. Van esetleg valakinek tippe, hogy ezt miként lehetne orvosolni?
  • w77d
    akkor nem tudom mi van :(
  • Tompox
    Köszönöm, elfelejtettem az előbb írni, hogy FS ujránál és billentyűzettel sem mükszik, ezeket már sajnos próbáltam régebben.
  • w77d
    ok, most laptopról írok, aztán nem olyan a kiosztása mint a bill-nek, ezért tippeltem :D
  • Clidey
    Nem F4 hanem F7 a fokozatonkénti és F8 a full flaps.
  • w77d
    a fékszárnyak lenyitásáhózhasználj akkor billentyűket, ne a panelon akard lenyitni, alapból asszem f4 a lenyitása..

az uitóbbi problma nálam is jelentkezett egy pmdg gépnél sok gép feltelepítése után és csak egy fs reinstall oldotta meg..
  • Tompox
    Sziasztok!
    CS 757-est használok, de nem tetszik a panel, mert túlságosan leterheli a gépet. Tettem bele merge panelt. Jól mükszik, de nem hajlandó a fékszárnyakat lenyitni.
    Másik gondom: Felraktam a Feelthere 777-est, meg a PSS-t is. Eleinte jól működtek, de miután feltettem az SST Concorde-ot, már nem jelentek meg az eicasok, meg egyéb műszerek sem a Boeingekben. Miután hallottam, hogy az SST átalakít néhány cuccot az FS-ben, gyorsan levettem a C-ot, de a probléma megmaradt, hiába telepítettem újra a 777-eseket.
    Kérlek segítsetek mindkét problémában ha tudtok.
    Köszönettel Tompox
  • CzJ
    FAQ, nem játék.Ajánlatos Joystick stb...
  • RATCUSTOM
    Sziasztok!
    Bocsi a múltkoriért az egyik haverom feltörte a felhasználónevemet és ő írta azt a sok hülyeséget, neki már meg van a game és engem is rábeszélt, hogy töltsem le de mivel, hogy eddig nem valami sok repülőszimulátorral játszottam ezért kérnék egy kis segítséget, amilyen rövid!!!!!!! leírások kellenének:repülő vezetése, rádió használata, grafikai optimalizálása, stb.
    A segítséget előre is köszi!
  • CptSAB
    Még annyit tennék hozzá, hogy a terrain printscreen mentésnél, majd a műszeres 360 fokra forgatom be a gépet, hogy elkerüljem a svéd csavart, erre néz a textúra arra meg a kifutó.. :D effektust. A valóságban, gyanítom a gurulók használata valóban helyzetfüggő. Egy kis repülőtéren leginkább a "látvaközlekedés" veszélyeztetés nélkül érvényesül.
    Ha megvagyok a talajtextúrázással, tuti jelezni fogom. Most sajnos egy kiegészítő textúracsomag van fennt, amely ugyan szép, csak uninstalálni nem lehet, mert már semmilyen fs addon uninstaller sem ahhoz nyúl amihez kéne. Ez van.. Talán holnap vagy jövő hét elején újrarakom az FS2004-et, és akkor a default textúrára is ki tudom lőni a műholdas fotót. 1405 x 1790-es a repülőtér textúra, majd ez lesz berugdosva a helyére. :D
  • Clidey
    Ha nem értesz hozzá, miért szólsz bele? Csak félrevezetsz, összekavarsz másokat.
  • CptSAB
    Bevallom, én is nagyon kíváncsi leszek. Volt egy terv, hogy az AFW 2.60-al, készítek hozzá poligon alapot, mint ahogy nagyon sok cseh VFR repülőtérnél az FSSC-vel, de ezeknél egy szimpla sokszorozható, nyújtható textúraminta van, ami az én esetemben nem feltétlen lenne jó, ráadásúl a poligon-apron elemek hajlamosak néha kitakarni egymást. Készült 2-3 teszt verzió, de borzalmasan néztek ki. Jelenleg most a gépemen az FSSC, FS Architekt, Airport for Windows 2.60, ScenGenX, AFCAD 2.21 és AFX van. Plusz RWY12, Gmax és FSDS meg egyebek. Mindennel lefutottam már a köröket. Nem akarok egy szimpla default szagú repteret sem összehozni, de tehetségem viszont nincs mint pl. Dunakeszi, vagy a többi fizetős.
    A korábbi 2.3-as verziójú LHKV AFCAD-ban teljesen működő taxi, apron és rwy gurulóutak voltak, de nagyon sok más hiányzott, a bazi nagy randa zöld gyepről viszont már ne is beszéljünk. Az irritált a legjobban, mert a reptér szinte világít a tájban. :S
  • bankii
    Aki ismeri a "szakmát", annak lehet, hogy egyértelmű. Zacsi hozzászólásából -nekem- nem ez jött át.
  • Papirzacsi
    Kaposújlakhoz abszolút semmi közöm, így nem tudok segíteni a gépek gurulásának renjében, de anynit megmondhatok előre, hogy úgyse úgy fognak gurulni, ahogy azt te szeretnéd. :-) Ez az fs hiányossága.

Viszont talán jogosan, és talán nem csak bennem merül fel a kérdés, hogy biztos ilyen lépésekben kéne a sceneryt csinálnod? Persze te dolgod, hogy mennyire nehezíted meg a saját munkád, de elképzelésem szerint az lenne a legkézenfekvőbb sorrend, hogy először lefekteted a terraint, a lehetőségekhez mérten pontosan, és jó arányban, és csak utánna kezdesz el az afcaddel bíbelődni. Addig csinálhatsz magadnak plusz köröket az afcad csinosításával stb-vel, de itt lemerem fogadni ,hogy mikor beteszed a talaj textúrákat az fsbe, akkor semmi se ott lesz, és talán még nem is abban az arányban, mint ahogy azt elképzelted. És akkor jobb híjján kezdheted elölről az egész AFCAD gyártást. Hogy az épületeket eközben, ez elött, vagy ez után modellezed, az gyakorlatilag mindegy is. De ha a terrain, AFCAD sorrendet felcseréled, akkor csak magaddal csesuel ki.
    Persze ha másnak más a véleménye, szívesen meghallgatom.
  • CptSAB
    Az AFCAD manualt ismerem... Írtam vagyon, ez még nem a full kész AFCAD!!! Olvassatok mán baszki rendesen! ... Elvégre lassan 3 éve használom a programot. Annak idején a legelső feladat volt a teljes leírás kinyomtatása. Nincs olyan képanyag a birtokomban még, amelyekből lehetne utalni a repülőtér forgalmi rendjére, a füves kifutó és a füves állóhelyek kapcsán. Egyedűl a MÉM RSZ hamgár előtti betonozott állóhelyek és gurulóút használat ismert. Ezért is kérek segítséget, hogy aki tud olyan hivatalos személyt ajánlani, akivel fel lehetne venni a kapcsolatot, az légyszíves jelezze!
    Meshre húzott textúra lesz. És előre le tudom szögezni, hogy bizony egy kiadós passzintgatós játék elé nézek. A Hungary 2004 féle scenerynél található megoldással fog készülni. Az FS2004 eredeti textúrája nagy felbontás mellett lesz kivágva. Ez a screenshot már tartalmazni fogja az AFCAD-ot. Ebbe lesz beillesztve a háttértextúra. A kész remekmű, ami persze bevallom, jó 5 éves elavult technika kerül ráfeszítésre a meshre. Iparkodok a legkeskenyebb cellában dolgozni, hogy a sík flattenelt területben maradjon a textúra, elkerülendő a feszített textúrák elcsúszása és elmosódása. Türelemjáték lesz, de igazából nem izgat. Időm annyi mint a tenger. Nem kerget senki sem. Segítséget, hasznosat mindig szívesen fogadok..
    Ami a fákat illeti. A repülőtér flórája és faunája utólag lesz bedizájnolva. Ugyanis ez nem egy full GMAX, 3DSMAX munka lesz. Az épületek majd a Gmax-al készülnek, az aprólékos modell helyett inkább a megfelelő textúrákra lesz optimalizálva. FSDS-el korábban minden apró törést próbáltam elkészíteni, anno még a blogomon voltak régen képek a félig kész modellekről, de végűl úgy döntöttem, a kevésbé gépigényes és egyszerübb megoldást választom, nekem a saját 3D tudásomnak az is elég. A növényzet egyenlőre mindenképpen már publikált és letölthető szettekből lesz elhelyezve. Nem reménykedek benne, hogy az annotatorral sikerülne megfelelően növényzetet telepíteni, emiatt vannak a jelölések. No meg a kinyomtatott egykori GE szatelit és azok a légifotók, amiket sikerült összekaparni szerte a hatalmas internetről.
    Sajna az utóbbi egy évben a munkák szinte álltak, mert mindig valami gond volt a számítógéppel, és meló mellett sem volt időm rá. Arról nem is beszélve, hogy jó időre messze kerültem Kaposvártól.

A projectről azért itt írok, mert valaki csak feltörte az amúgy nem nehezen feltörhető oldalt, és sikeresen hazavágta a blogot. Az extrás srácok legalább a tárhely jogosúltságomat és az adatbázist helyre tudták tenni, de maga a blog az gallyra ment, szinte minden funkciójának vége. Én meg beleuntam.. a foltozgatásokba. Egy darabig nem fordítok időt rá, mert ennyi mindent egyszerre csak a másik rovására lehet.
  • Papirzacsi
    Úgy bizony! Ajánlom Bankii és Cptsab uraknak, hogy olvassák el azt a fránya afcad manuált.

CptSAB:
    "Ezek a fák és bokrok jelólései, amelyek majd akkor tünnek el, amikor a teljes repoülőtér be lesz "népesítve". "
    Ezt meg úgy egyszerűen nem értem. Minek a fáknak jelölések?
    Nem tudom milyen lépésekben csinálod,de ha jól veszem ki a szavaidból, akkor még nincs kész a terrain, de te már afcadet csinálsz? Mert ha tényleg fotoreal alap lesz, amiről most nem tudom, hogy simán a meshre lesz ráfeszítve, vagy egy ground polyra lesz ráhúzva, de ha előző, akkor nem mernék megesküdni rá, hogy az afcad hibátlanul fog passzolni a meshre húzott textúrára. Ha pedig utóbbi, akkor felesleges minden gyalogút, és anyámkínja, mikor nagy valószínűséggel ki fogja takarni a ground poly.
  • alert
    Valószínűleg nem erre gondolt. A gurulók és a kifutók útvonalakból (path) és pontokból (node) épülnek fel. Ha két node nincs összekötve egy path-el, akkor az az FS számára használhatatlan. A path-ek és a node-ok az FS-ben láthatatlanok, tehát nem kell ott betonnak vagy bármi másnak lennie, de ha az AFCAD-ben nem adod meg, akkor nem fogja figyelmbe venni semmilyen forgalom.