45215
  • exTrem
    Kedves Fórumozók!

Holnap utazok Tunéziába 2 hétre addig is szeretnék mindenkinek kellemes idotöltést és fórumozást kívánni. A320-as géppel fogunk utazni és kamerával veszem majd az utat vlamint amikor hazaérek megpróbálom a felvételeket majd feltölteni a netre.
    Üdv mindenkinek.
  • copilot
    K.Andris?
  • kad
    Sziasztok!

A Wilco Airbus computerehez (FMGC) keresek hozzaertot, aki nemi turelemmel is fel van vertezve, mert lehet csak szamomra feher folt amit kerdezek.

Kosz,

Andras
  • exTrem
    767-el öröm a landolás :).
  • w77d
    egész jó lett a CLS 747-200/300-asa, bár a VC egy picit eszi az FPS-t...

itt egy kép, amit most csináltam :)
  • CzJ
    767-el király :) főleg 27-es Crosswindnél :P
  • alert
    Megállapítom, hogy PSS777, WilcoA340 és PMDG747 közül a Jumboval a legkönnyebb landolni Kai Tak-on :) 767-et még nem próbáltam.
  • w77d
    amúgy nem tudjátok, hogy valahogy el lehet e menteni a már egyszer beprogramozott időjárást, vagy a netről letölteni időjárás témákat?? nem szeretm mindíg gyenként bepötyögni a dolgokat...
  • alert
    Ja már értem mi a problem. Menj az FMC-ben a RAD-NAV oldalra és az LSK4L alatt van az ILS-MLS. Frekit és course-t együtt kell megadni, tehát pl: 111.9/088 és akkor elfogadja.
  • w77d
    jó nagy vihar volt
  • Papirzacsi
    Köszi, így már van Kai Tak az FMCben, de továbbra se oldotta meg az alap problémám ,mégpedig azt, hogy manuálisan állítsak be ILS frekit. Próbáltam útvonalat megadni neki, hogy a végén automatikusan hangolja be, de nem tette meg a kis genyó.
  • kolszal
    igen, igen, most csekkoltam 3 perce, műxik, köszi a segítséget.
  • Papirzacsi
    Ahogy CZJ is mondja. A lényeg, hogy tankoláskor először a szárnyakat töltsd, ha az tele van, akkor mehet a maradék a centerbe. Ha van a centerben, akkor induláskor minden szivattyút felkapcsolsz és kész. Mikor kifogy a centerből, akkor egy üzenetet kapsz, hogy kiürült a center tank, lekapcsolod a center szivattyúkat és kész. Normális esetben is más dolgod a rendszerrel.
  • kolszal
    Köszi, kipróbálom ezt az automatikus átváltást. XFeed elvileg szimulálva vagyon, majd ma este lecsekkolom.
  • CzJ
    CTR tank PUMP off. De hogyhatankolsz CTRbe akkor automatikusan onnan veszi mert szabáály ha van benne akkor annak minde elkell fogynia .Szóval magyarul ha pl Left:4000kg Center:11000kg Righ:4000kg akkor elöször a CTRbe lévő 11tonnát kell elégetni ugy hogy teljesen üres legyen utána automatikusan át vált szárny tartályokra.Ha jól tudom FSben XFEED nincs szimulálva. Vagyis PMDGnéltuti nincs Level-D nél még nem probáltam
  • kolszal
    Hello, kellene egy kis segítség level-d profiktól. A kérdés az lenne, hogy hogy lehet működésre bírni a gép üzemanyagrendszerét arra, hogy a szárnyakban lévő kerozint fogyassza, ne csak a center tankban lévőt? Ha vízszintesbe állítom a center tank kapcsolóit (és elindítom az átfolyó szelepeket a szárnyak között) akkor fuel konfig hibaüzenetet kapok..... Ha nincs átfolyás akkor is...... valaki pls help köszi
  • alert
    Állítólag ezzel meg lehet oldani. Bár a 9Dragon-hoz van, műxik a FlyTampa-val is, legalábbis a fórumukon ezt írták. Követni kell a readme utasításait is. Nem próbáltam.
  • CzJ
    Én is nekivágtam Kai Takozásnak király. Régen még Ruczi bá'val nem tudom milyen kieggel gyakoroltunk ott VORozást mert APP-ot akkor is nagy élmény volt de ezzel a kiegészitővel még nagyobb nagyon király Level-D VC-be nem megy 30FPS alá szóval szerintem nem zabál sokat még Wilco Airbus is kibirja 25öt. Nagyon király :D
    Üdv,
  • Clidey
    Csak mióta ápgrédelte a ZX81-esét, azóta ilyen nagylegény ám! Azelőtt ő is kézzel tekerte a diavetítő gombját ha efesezni akart... :P
  • w77d
    nem kell hozzá sztem nagy gép....
  • bankii
    Hááááááát, nem mindennapi vason futhat. REMEK. :-)
  • copilot
    Frapsel ilyen videót készíteni:D a paksi erőmű teljesítményének fele a te gépedre jut el:D
  • Papirzacsi
    Nekem ez volt a 3. eprócsom, a másodikról sajna nem készült mozgókép.:-)

Meg akartam próbálni a PMDG 747-tel is, de nem tudok manuálisan ILS frekit beírni az FMC-be, a repülőteret meg nem tudom kiválasztani, mert azt írja,h. NOT IN DATABASE. Erre leszedtem a navdatáról a reptér adatbázisát, és akkor látom ,hogy alapból tartalmaz a PMDG egy VHHX filet, de ennek ellenére nem ismeri a repülőteret. Vkinek vmi ötlete, tapasztalat ezügyben?
  • alert
    A340-600-al gyűröm itt az ILS approach tömkelegét, de nem sok jött még úgy össze, hogy ne megcsúszva érjen földet :D marhajó ez a reptér.
  • Papirzacsi
    Fraps.
  • copilot
    Papirzacsi! fain a videó, mivel lett felvéve? nekem fs-ben ultrahigh-on van a grafika talán mégse ilyen szép, majd a nvidia ctr panelből még felhúzom. ja és az approach osztályszerű:)
  • Clidey
    Köszönjük, Emese! :D
  • Papirzacsi
    Itt van még egy teljes valós idejű eprócs kaitakra a leveldénessel tőlem. (~10perc, 117MB)
  • CzJ
    Szia!
    Azért mert nincsen eeljárás adatbázisod fent. Ha veszel AIRACot most 0807 érvényes akkor miden reptérre lesz eljárásod de ha nem akarsz beruházni AIRACra akkor egyszerűen felmész www.navdata.at-ra onnan letöltögeted SID/STARokat. Online repülépsnél érdemes AIRAC különben nem fogja renesen felismerni a légifolyosokat.
    Üdv,
  • w77d
    én még csak most tanulom (4 napja ért ide a CD) :)
  • FlightSim
    Sziasztok! Repültők a level-d 767-300-al? Ha igen, akkor azt szeretném megkérdezni, hogy az FMC miért írja mindig ki azt a DEP/ARR-nál, hogy SID -NONE-?
  • Papirzacsi
    Ja, a videó az kb 3-szor gyorsabb a valóságnál.
  • Papirzacsi
    Én is ellátogattam tegnap Hong Kongba. Annyira tetszik a scenery, hogy többször is elbambultam,így sikerült egy minden tekintetben elbaltázott erpócsot kivitelezni. :-)
  • w77d
    szerintem nem szarozok, hanem megrendelem, a Level-d is hamar ideért :)
  • CzJ
    Ezért néz körül jobban ;) Vagy rendeld meg
  • alert
    Azért, mert warezos. Több verzió van belőle és a nem megfelelően telepítettek vagy feltörtek csinálják ezt.
  • w77d
    akkor gyorsan hozzákapcsolnék a pmdg747-hez mégegy kérdést. Miért van az, hogy a 747-nél kezdés után kb 30 másodpercel lekapcsol minden monitor? (bevallom, ez az egy repcsim warezos, mert nem volt már se pénzem se időm megrendelni)
  • w77d
    egy kérdés: sokan mondják, hogy a PMDG 747 előtt kell felrakni a PMDG 737-et. Miért?? Milyen galibát okoz a fordított sorrend??
  • w77d
    Ferihegyi túra letudva :)

sikeresen tanulmányoztam egy komplett Lufthansa A320 pushback-et és indulást
  • bankii
    Ha meg akarsz győződni Alert igazáról, nézd meg az NL2000 Hollandia szoftverét.
    3GB, minden a helyén van, de egy atomerőmű is szinte kevés hozzá.