MS Flight Simulator 2004

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Hát ez még a learning centerben is benne van.

Gigabyte GA-870A-UD3, AMD Phenom II X4 975 @3,6 Ghz, Gigabyte HD6950 2Gb, 4Gb Kingston 1600 Mhz, 2x WD caviar black 64 MB cache SATA III RAID 0, Win7-64bit

Még egy olyan kérdésem lenne hogy az autopilótát hogy tudom aktiválni illetve hol tudom beállítani?

Hypo
hat ha az alap fg gepeket akarod hogy malevos legyen a festesuk akkor pl avsim.com rol letoltesz skint hozza es a leirasaban el van magyarazva mit hova masolj

Hypo
illetve a fogyasztast is nagyra allitom akkor az fmc egyszeruen nem tudja a magassagot a fogyasztast osszehozni es kiirja ezt

Hypo
Valoszinu a benzin-nel lesz a gond valamit rosszul irhattal be az fmc be ZFW-t talan nekem akkor szokta ezt kiirni ha rosszul adok meg egy ilyet vagy keves a benya.

Tegnap nem tudtam az MCP-t VNAV-val az FMC-re kapcsolni, mert az FMC-ben 'UNABLE CRZ ALT' hibauzenet volt. Ezt hogyan lehet orvosolni?? Azt gyanitom, hogy az economy index-szel lehet valami gond. Hiaba allitottam be neki barmit, az ajanlott magassag nem ment FL200 fole.

FAQ
Erdekes hibaba futottam bele. Ha visszarakom az eredeti FLTSIM.FLT-t a flights\other-ba a cold&dark-os helyett, elszall az FS a repter betoltesekor.

Köszi, újra installálom az alaplapi chipset drivert és a hangkártya drivert is. Nem egy rossz lapom van, de integrált a hangkarcsi. Ha nem lesz jó, letiltom, és teszek bele egy SB Live-ot. Me meglátom.
Köszi a tippet, csak azt hittem, hogy van esetleg valami FS-probléma.

_Nem az a baj, hogy nagy az Isten állatkertje, hanem az, hogy alacsony a kerítés_

Malév gépeket hogy lehet hozzáadni a játékhoz? 😊

TÉLLLLEG!

Elolvastam a METAR értelmezést, tök érdekes. Active sky-ban, ha aszondjuk, hogy fetch report, akkor meg lehet nézni hogy hol milyen az idõ, és lám, KJFK-n a legutóbbi METAR szerint light rain van és az FS is ennek megfelelõen mûködik.
NAGGYON SIRÁLYOS!!!

Gigabyte GA-870A-UD3, AMD Phenom II X4 975 @3,6 Ghz, Gigabyte HD6950 2Gb, 4Gb Kingston 1600 Mhz, 2x WD caviar black 64 MB cache SATA III RAID 0, Win7-64bit

Papirzacsi
Nekem pl ma is meg tegnap is csinált havat az fsbe :-)
A metart nem is kell átírni, mert ha van a valóságban csapadék, akkor az a metarban fel van tüntetve, ahogy ma is szereplet a havazás az LHBP metarban.
Sztem nézz szét az fsuipc beállításokban, mert ha jól rémlik ott is van vmi csapadék beállítás.

Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)

Akkor ennyi lenne az autoland konfigja?? NAV1 es NAV2-re is ILS freki, es mindket AP bekapcs? Illetve az overhead panelen a celrepter magassagat is be kell tekerni, nem??? Apropo azt ott, hogy kell kerekiteni?? Felfele vagy lefele?? Oda csak 50m-es lepesekben lehet megadni a magassagot.

Aha. Tehat ugy kell erteni, hogy CMD A-t es CMD B-t is be kell kapcsolni? Ezt jelenti a dual channel?? Azert volt megteveszto mert "A es B app"-ot irtal amiol en az APProach-ra asszocialtam, nem az AutoPilot-ra.

Ja, igazad van, meg is próbálom az átszerkesztést egy rövidebb útvonalon, csak a flight planner ugyebár meg szokott dögleni. Bár 9.1-es update-tel lényegesen kevesebbszer.

Más:
Bocs, fiúk de lenne egy marha blõdhülye kérdésem. Használok acitvesky-t. Nagyon szuperul generálja minden földrajzi helynek megfelelõen a real world weather-t, letöltött metar-ok alapján, az egyetlen bajom vele, hogy sosincs csapadék...
Hiányzik télen a hó, õsszel az esõ... Komolyan!
Megnéztem, hogy van-e az options-ben csapadék arány vagy ilyesmi de nincs, és a generált metar-t sem tudom átírni, hogy essen valami....

Autopilot A es B engage... Nem igaz, hogy nem talalod 😄

Nyiri!
Bocsi, de ezeket nem talalom sehol a manualban: DUAL CHANNEL autoland (A es B app is bekapcs).

alert
FAQ.

\"A tapasztalat az az iskola,ahol az ember megtanulja, hogy mennyire hülye.\"

alert
Hangkkártya driver reinstall jó ha újat teszel fel. Ha integrált akkor új chipset driver az alaplapnak. Esetleg más codec. Ha utána is rossz akkor valószínûleg vagy valami nagyon zavarja vagy elromlott. Ki kell próbálni másikkal.

Sziasztok!

Nagyon zavaró az a problémám, hogy FS2004 alatt rendszeresen elmegy a hang, fõleg akkor baj, ha online rádióznék is közben. Ilyenkor át a chatre, de így nem jó.
Tudnátok javasolni valami megoldást.
Köszi

_Nem az a baj, hogy nagy az Isten állatkertje, hanem az, hogy alacsony a kerítés_

Gépem az talán jó lenne hozzá acsak a videókarim gyenge (geforce 6600), de sajna a kiegeket nemvágom hogy melyiket lenne érdemes beszerezni. Meg az a configos dolog amit írtál azt sem vágom 😞

alert
GPS 😊 vagy szerkezd át saját kezûleg az FP-t hogy VOR adók felé repülj ne csak DME-k felé.

alert
A textúra töltéshez nem kell igazi erõmû csak min 1 giga ram (jó ez már elég nagy) és át kell írni az fs9.cfg-t. Innentõl kezdve gyorsabban tölt mint ahogy repülsz 😄 De én azért a photoreal-t preferálom. Jobban tetszik. Kár hogy Magyarországhoz semmilyen jó dolog nincs a Budapest2004-en kívül. Az összes free reptér elavult, már baromira nem hasonlítanak a valóságra csak max a gurulóutak elhelyezkedése de sokszor az sem... Láttam egy oldalon, hogy belekezdenének a photoreal Hungary-ba, de szerintem lusták stb stb 😊 én szívesen megcsinálnám még a technika is meglenne hozzá... csak nincsenek mûhold vagy légifotóim. Sajnos a GoogleEarth-ben szinte csak Bp és 1-2 régió van.

Ja, VOR to VOR repülök én is (a többi navigácós témát még nem nagyon vágom), csak ugye az a baj, hogy VORtoVOR esetében riktán ad meg VOR/DME adót, sokszor csak DME-ktõl kell meghatározott szögben repülnöm, tehát csak távolságot tudok, course-t nem. Ezért gyakran nem pont az útvonal által térképre rajzolt egyenesen repülök, hanem párhuzamosan mellette valamivel. Ha a vonalon akarok repülni, akkor mindig át kell váltogatni a térképre, nézni kell hogy mennyire vagyok a vonal mellett és úgy rávezetni valahogy a gépet de így gáz. Mer ugye nincs VOR pálcikám ami mutatná a helyzetemet a course-hoz képest.
VOR to VOR repülés esetén tudsz erre valami normálisabb megoldást, mint mindig kiescapelni a térképre?

Papirzacsi
Nem kell fotoreal táj. Az Austrai Professional landclass tája, a hozzá tartozó mesh-el egész kafán néz ki. Én me igényal akkora töltésidõt, mint pl egy fotoreal táj. Jó példa rá a megascenery. Ha nem paksod van otthon, akkor nagy valószínûséggel gyorsabban repülsz majd, mint ahogy betölti a textúrákat. Így menet közben szépen elhomályosodik a táj. :-)

alert
Igen a sceneryk... de elõre szólok rohadt drágák. Ha össze akarod warezolni õket akkor az macerás lesz 😊 egyébként ezek olyan kiegészítõk amik egyes reptereket modelleznek fotorealisztikusan. Ekkor már nem lesz panaszod a grafikára. Persze a tájat alapvetõen a magasból nem javítja kivétel ha olyan sceneryt tudsz szerezni egy tájhoz ami fotorealisztikus textúrákat tartalmaz, ezzel olyannak látod a talajt mint a valóságban. Azonban ilyen nem sok van, Magyarországhoz nincs is, csak Budapesthez. De van Angliához, Németorsz-hoz, Svác stb. Persze nem mindenhol az egész országot fedi le. Egy jól kinézõ sceneryvel viszont az a gond hogy megterhelteti az FS-el a gépet. A rossz graf engine miatt 2,4 GHz, 1 GB RAM alatt és egy jó videókari nélkül nem élvezhetõ FPS-t produkál (értsd 20 vagy 15 alatt).

Hát szerintem max a Sceneryik.
Szerintem lehetne jobb is bár igaz hogy ez egy szimulátor nem a grafikán van a hangsúly...Nincsenek kiegészítõk amik javítják a textúrákat illetve a grafikát?

Mér mi a bajod a grafikájával? Szerintem elég szinvonalas grafkoja van ahoz képest hogy szimulator.
Sziasztok! Régebben sokat játszotam vele de sajnos a grafika miatt hanyagoltam...Létezik hozzá valamilyen grafikai upgrade patch vagy hasonló? Újra elõszedném akkor...Köszi

Koszi, megnezem. Eddig meg nem probaltam ki az autolandot a pmdg-vel, de ez csak azert volt mert idohiany miatt nem tudtam a doksit atolvasni.

Terkep alapjan 😊 Amugy FSben az ILS aminek van GS-je is az CAT III az hogy melyik gep kepes ra az a doksibol kiderul.

PMDG tudja. NAV 2 radiora is beallitod az ILS-t. FMC be benyomod hogy milyen approach flaps majd DUAL CHANNEL autoland (A es B app is bekapcs)

Olyan 1000 lab korul ha a PFD-n van egy zold flare felirat akkor le fogja rakni a gepet szepen.

Ezt a CATIII-at mar tobb helyen is lattam. Ez egy tovabbfejlesztett ILS?? Honnan tudom meg, hogy a gep es a palya alkalmas-e a CATIII-as megkozelitesre??

Az ATC azert mondja a 110-t mert szepen ra akar vezetni az utvonalra... Tulrepultel a forduloponton ezert nagyobb szogben kell repulnod hogy elerd az utvonalat. Miutan elerted mar fordulhatsz 110 fokra. De valszeg ez olyan utvonal amit te kezzel rohadt nehezen tudnad lekovetni (vagy sehogy) ezert erdemes GPS modban NAV-ra kapcsolni es igy a gep lekovetni. Jobb esetben VOR-VOR flightplant keszitesz es VORnavval repulod az utat. Ez szerintem jobb 😊

Approaching minimums... Annyit jeleht hogy minden leszallopalyanak meg van adva egy DH ertek. Ez az a minimum magassag amikor meg kell latnod vizualisan a palyat. Ha ezt nem sikerult akkor Atstart. Persze ha a palya is meg a gep is alkalmas a CATIII megkozelitesre akkor zero latotavolsaggal is leszallhatsz. Ez a kis tekero arra jo hogy leszallas elott beallitod azt a magassagot ami a terkepen van es a gep figyelmeztet erre.

Sziasztok!

Ha pl 90 fokon repülök és követni kellene a flight plan alapján egy 135-ös headinget, és az ATC aszondja hogy turn right heading 110, resume own navigation, akkor most 110-en repüljek vagy 135-ön?

Sziasztok!

Lenne megint egy kérdésem:
PMDG737-700 nál(meg gondolom a többi gépnél is van) mit jelent az, amikor leszállás elõtt bemondja, hogy MINIMUMS vagy hogy APPROACHING MINIMUMS? Megnéztem, hogy ez a MINS tekerõvel van összefüggésbe, de ez valami elméleti dolog, mert a manualba csak az van benne, hogy ott lehet állítani. Ha tudja valaki, akkor légyszi mondja már el, hogy ezek az üzenetek mit jelentenek, meg hogy a MINS tekerõvel mikor mit kell beállítani.
Elõre is köszönöm.

A számítógép nem hülye! Csak azt csinálja, amit parancsolnak neki.

Ez durva volt, de lényegre törõ<#vigyor><#vigyor>
De most tenyleg daf xf!
Mi a celod?? Lezulleszteni egy jo kis szakmai forumot a baromsagaiddal?? 2 napja meg azt sem tudtad, hogy letezik ilyen jatek. Sajna a hozzaszolasaidbol itelve (bar tudom ezt nem szabad) nem neked valo. Menj inkabb vissza legozni!

daf xf
Igen van Joyom.
Úgyhogy nemtudsz elszomorítani!<#hehe><#nyes>

AMD Athlon 64 x2 4200+|ASUS M2N4-SLI|Point of View GF8500gt 512mb @594/1188|2GB dual chanel DDR2 KINGMAX 800mghz|powerLogic 500w táp

Köszi, de közben megtaláltam a vacchun-on.

Sziasztok!
Tudnátok segíteni abban, hogy Ferihegyi reptér taxi utjainak és beállóinak térképét hol tudnám fellelni?
Köszi

Daf xf van Joyod? Mert ha nincs el kell hogy szomorítsalak, mert anélkül nem tudsz játszani.<#hehe>
Amúgy meg lelehet tõlteni warezrõl. De ahogy ismerem az átlag magyart az még azt a 200 ft is sajnálja rá.
Szerintem aki megkérdezi egy játékról hogy milyen, amikor a nevében benne van hogy simulator, szerintem az ne nagyon erõltesse.
Clidey
Nem fejeznéd már be a hülyeségeidet??? <#ejnye1><#ticking>

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

Papirzacsi
Ez komolyan mondod, nem kártyajáték?<#wow1> paszeg, akkor most át kell szerveznek az életem. <#wilting>

Papirzacsi
Nem tudom mire gondolsz, csak postai úton szállítanak, letölthetõ verzió sztem nincsen.<#fejvakaras>

mászkálós...

daf xf
<#vigyor>.
És az internetröl?

AMD Athlon 64 x2 4200+|ASUS M2N4-SLI|Point of View GF8500gt 512mb @594/1188|2GB dual chanel DDR2 KINGMAX 800mghz|powerLogic 500w táp