45215
  • CptSAB
    Vladimir Zhygulskiy bácsi legfrissebb madara az avsim.ru-ról tölthető: Mil Mi-6! Béta verzió
  • gfarkas
    Igazából nem tudom, de küldtem egy eredetit (a fremailodra), próbáld meg.
    Nekem egyszer a Terrain.cfg-et cseszte szét egy addon.
  • Framsen
    Hi!
    G3D.dll hibáját nem tudja valaki, hogy mi okozza ?
    Lehet, hogy az EIRESIM Luton ?
  • L Viper #41893
    De szép ez a muzsika :)

• L Viper #41892
    Amióta van MAS, valóban elég, a reptereket és közvetlen környéküket kidolgozni. Az meg külön jó hír, amit a vízrajzról írtál. Mármint, hogy nem tűnik el a Scenery-ben.
  • CptSAB
    Én is papírra vetettem a menetet, mert olyan kacifántos az egész, miután csak részben készül az sbuilderrel.. hogy vakargattam a fejemet, bizti minden jól van-e. Egyébbként a MAS vízrajzi és úthálózat, vasúthálózat bgl rétegei ezzel a technikával, mindenképpen fölé helyeződik a fotó alapnak, akkor is ha scenery.cfg-ben ez nem így van. Tehát nem kell kialfázni a tavakat, ereket, patakokat, igaz itt nem is működik az a fajta water/alfa, tehát ahol plusz vízrajz kell, azt az sbuilderrel kell elkészíteni, mint pl. az őcsényi kis tavacskák, víztározók.
  • gfarkas
    Nagyon jól passzol a környezetbe, (a készítés részleteit sajnos nem tudtam követni hozzáértés hiánya miatt, de ) nagyon jó lesz.
  • CptSAB
    Ez a verzió jobban meg van nyírva mint a bétában. Azért hasonlít arra, mert ugyanaz a GE textúra van alatta, mint ami a bétában be volt montírozva. Nyugaton a falu felől kevesebbet vettem el, követtem a béta eredeti montirozási határvonalát. Keleten azonban a repülőtér földrészletét követi.
    Ami azt illeti, nem sikerült reprodukálnom azt a fajta alfa csatornát, amit scasm varázsolt a textúrákra. De nem is bánom, mert amíg az egy széles átmenettel bíró áttetszőséget alkot, ami enyhén szólva is picit kezelhetetlen, és nehéz a határokat belőni, az én verzióm a normál alfa módszert követi, igaz, picit kacifántosan, mert itt nem a szokványos textúráról beszélünk.
  • L Viper #41888
    Szerintem nagyon rendben van. Semmi átmenet nem is látszik, szerves részének tűnik a környéknek. A GE készlethez igazítottad ahogy látom ;-)
    Jó választás, a legtöbb felhasználó egyébként is ezt használja.
  • CptSAB
    Ezzel a módszerrel eltünnek a nagy robosztus négyzetek, de ugyanakkor a sceneryk mérete is drasztikusan lecsökken, mert a repülőtér közvetlen LOD13 celláira korlátozódik a kijelölt terület éppen azért, hogy ne kelljen vele feleslegesen vesződni.
  • CptSAB
    Az első kép a tesztelés alatt álló Őcsény scenery alfás változatáról.
    Azt kell mondjam, én már lélekben feladtam, hogy ebből lesz valaha is működő verzió, mert leírást nem találni hozzá. Mindenféle fejlesztői fórumok szövegeit fordítgattam guglival, hogy valamiféle megoldás szülessen arra ami megoldható, de nem tudom hogyan. Félinfókból kellett megalkotnom a metódust, amely úgy fest, működik, bár pár apró pontosítást igényel. A scenery lényegében ugyanúgy jelenik meg, mint egy ground poligonos scenery, csak itt 4,7 m/pixel a felbontás, ami jóval kisebb, kevésbé részletes, de ellenben bármilyen landclass textúra szettel működik.

• Hont
    Szerintem kár új cuccokat venni...! Használtból lényegesen olcsóbb lenne szerintem.
    Főleg, ha nem életbe vágó a vásárlási szándék! Én biztos úgy vadásznám össze, és a siker élmény se utolsó mikor elindul a gép!(Vagy nem)
  • Frenky
    A Fiaim múlt hétem kaptak 2 darabot ebből, egészen jól teljesít, de én Intel Nvidia párti vagyok...? Hja és cirka 10 papírral volt több.

AMD-ATI HD QUAD PC PHENOM II 955 4X3200Mhz AM3 64BIT
    FX4100 FX6100 FX8120 CPU támogatás
    8192MB DUAL DDR3 RAM
    500GB SATA HDD
    22X dual layer DVD író
    Radeon HD6670 2048MB RAM DVI/HDMI 8 CH HD audió
    10/100/1000 Lan, 6DB USB 2.0, 2db elõlapi USB és audio
  • Frenky
    Hja tudom nem egy erőmű... Ennyiből kesből jobbat ki lehet hozni..?
  • Hypo #41882
    bolhafing kulonbseg van koztuk fs9 re szerintem eleg
  • Frenky
    OFF
    Sziasztok! A Notim mellé kellene egy kicsit erősebb konfig, amin azért elmennek a játékok is. Találtam egy online üzletet, ahol elég jók az árak. A keret sajnos adott, szerintetek melyik a jobb választás?

COOLER MASTER-ASUS-MSI RC342 HD GAMER
    Intel Dual Core G2020 2X2900Mhz Socket 1155,64BIT
    Intel H61 I3,I5,I7 CPU support
    8192MB DDR3 1333Mhz RAM
    500GB SATA HDD
    22X dual layer DVD író
    NVIDIA GEFORCE GT630 2048MB RAM DVI/HDMI
    8 CH HD audió
    10/100/1000 Lan, 6DB USB 2.0, 2db elolapi USB és audio
    3 év garancia.nettó: 66 900 Ft
    bruttó: 84 965 Ft

ASUS/MSI/GIGABYTE-NVIDIA P5 HD PC INTEL DUAL CORE G860
    Intel H61, 64Bit I3,I5,I7 support
    8192MB DDR3 133Mhz RAM
    500GB SATA HDD
    NVIDIA GEFORCE GT630 2048MB RAM DVI/HDMI ,PCI-E
    22X DVD +/- RW Dual Layer dvd iró
    8CH HD audió , USB 2.0,10/100/1000 Lan
    2db elolapi USB + audio , összesen 6 USB
    3 év garancia. nettó: 67 000 Ft
    bruttó: 85 090 Ft

COOLER MASTER-ASUS-MSI RC342
    Intel Dual Core G860 Socket 1155,64BIT
    Intel H61 I3,I5,I7 CPU support
    8192MB DDR3 1333Mhz RAM
    500GB SATA HDD
    22X dual layer DVD író
    NVIDIA GEFORCE GT630 2048MB RAM DVI/HDMI
    8 CH HD audió
    10/100/1000 Lan, 6DB USB 2.0, 2db elolapi USB és audio
    3 év garancia. nettó: 67 900 Ft
    bruttó: 86 235 Ft

Várom az építő válaszokat.
  • CptSAB
    Hehe.. most már csak akkor az kellene, hogy esetleg publikálja a xomer féle gép átdolgozását?
  • Hypo #41879
    :))) ez se rossz http://forum.sibwings.com/download/file.php?id=895
  • L Viper #41878
    @ fireman Zsolti, ha erre jársz, jelentkezz be, priv. ment.
  • Clidey
    A régenlátott zippyo előkerült a SibWings fórumán... :)
  • jakugerik
    Valaki aki egy kicsit járatosabb a scenery készítésben az írjon már rám köszi
  • Hypo #41875
    milyen jo gep is ez, nagyon szép belul (ahhoz kepest) emlexem elsore nem ment konnyen az eljarasok:) Tényleg csak javasolni tudom mindenkinek!
  • L Viper #41874
    Köszi szépen

Két festés is van: LRI és Malév HA-LJA

A gép, ha valaki nem találná :)
  • CptSAB
    Ezt nem tudtam. Fura volt, hogy egy ideje már nem élt a weboldal. Sajnos így akkor biztos nem lesz már An-24 sem tőle. Emlékét megőrizzük, mert egy nagyszerű, szép gépet alkotott.
    Nálam elindult, a Nagy Dani féle festést majd előszedem.
  • gfarkas
    Nekem sajnos "memória megtelt" üzenettel kiüti az fs-t,(kigurulás előtt váltottam külső nézetre és már le is csapta a biztosítékot), egyébként az Avsim.ru-n van hozzá Nagy Dani féle Malév és LRI festés.
  • gfarkas
  • Clidey
    Thx for dö info! ;)
    Mondjuk várható volt valami hasonló az után hogy szegény Suprunov váratlanul elhunyt... :( R.I.P.
  • CptSAB
    Nofene.. ingyenes lett az SD Jak-40 avsim.ru-n tölthető 2.2.2 verzió!! De jó hogy nem vettem meg karácsonykor..
  • gfarkas
    Nekem XP-m van, kellene cserélni Winfos7-re, de minden eddig gyűjtött holmit átcserélni...hát nem tudom ér-e annyit, újratelepíteni stb...
  • Hont
    Köszi Győző!
    Kipróbáltam már a CFG generálást! Röhejes, de anélkül a CFG nélkül, meg el se indult...(még jó, hogy csak átneveztem.)
  • gfarkas
    A scenery.cfg az fs9 gyökérben van nálam egy csomó scenery mentéssel együtt (néhány fizetős csinált biztonsági mentést). Csinálj egy scenery mentést, töröld és indítsd újra az fs-t, elvileg újra generálja, (nekem XP-m van).
    Aztán valszeg újra telepítés :-(( , mert a win-ben tárolt (regisztriben, dok-settings, stb.) biztos elszálltak. Részvétem.
  • Hont
    Nem...
    Megmondom őszintén nem is gondoltam arra, hogy így össze keverednek a sceneryk! Azt megfordult a fejembe, hogy egy-kettő regisztrációja esetleg eltűnik, de erre...
    Ami a probléma, hogy a scenery library-ból hiába törlöm, indítom újra az FS-t, majd telepítem megint az adott sceneryt, a hibaüzenet megmarad... :(
  • Hypo #41864
    Valami backup-bol raktad vissza?
  • Hont
    Van egy érdekes szitú és nem jövök rá...
    Pár hete össze dőlt a WIN7 x64. A rendszer egy 128Gb samun lakik! Az FS egy külön 120Gb corsairon.
    A gond az volt, hogy a Win úgy omlott össze, hogy menthetetlen volt és így a CFG is repültek hála isten...
    Újraraktam!
    Minden ok kivéve az FS indításakor megjelenő 18 scenery hibára utaló üzenet! Már egy kicsit kezdem utálni leokézni öket, gondoltam ma rendet rakok!
    De nem sikerül!
    Hibásnak írja, nem találja, aztán mikor a hibákat vissza ellenőrzöm, egész más scenery van a scenery libraryban...
    (természetesen az FSbe nem vettem észre ,hogy valami hiányozna a "hibás" sceneryből)
    Esetleg valami ötlet?
  • L Viper #41862
    :)
  • litlebubu
    Köszönöm! De gáz, fent van a scenery nekem is! :-)
  • Clidey
    Én ismerem aki csinálta!
  • Papirzacsi
    asziszeménis hogy az
  • Clidey
    Szerintem LHDC
  • litlebubu
    Ez mellik scenery? :-) Jól néznek ki azok a bunkerek nagyon. :-)