45215
  • L Viper #41936
    Ha Magyarországot "öltözteted fel" a MAS legyen legalul. Ennyi. Minden más erre épül.
    A Megyeri hídra egy tipp: Használd az LHDK - Dunakeszi 2008 Scenery-t is.
    Az AVSIM Library-n is fent van, lhdk_2008.zip néven találod meg.
    Maestroék remek munkája ;-)
  • berczy #41935
    KÖszi! Így viszont a segítségedet kérném. Mégpedig, hogyhogyan tegyem fel, és miket, hogy jó legyen. Szóval fent a FSGlobal2008, UT, innentől mit és hogyan tegyek fel, mer ha jól tudom, nagyon nem mindegy. Van még egy BP2007 CITY és LHBP. Ez maradhat az LHSIM-ig (bár még épül át a 2-es terminál), csak a Megyeri Híd hiányzik. :)
  • L Viper #41934
    Ez sem rossz kieg, szintén ingyenes, régi kedvenc: Jesenicko VFR:

• L Viper #41933
    Valóban integrálták, de mégsem teljesen úgy van, mint az eredeti Laci bácsié. Többen épp ezért a régi eredetit használjuk.
    Amiket tapasztaltam, pl a kistelepülések házai nem jelennek meg normálisan, mivel a 047B2an1.agn-047B2an7.agn-ek egyszerűen hiányzanak belőle. Aztán pl. Tokaj környékén a vegetáció az eredeti FS-é maradt.
  • berczy #41932
    Nagyon köszönöm a válaszokat, megtiszteltek! L_Viper: Köszönöm, így már értem. Ellenben ha jól tudom ez már integrálva van a LHSim Landmarks pack-ban. No, rálesek ezekre, mert nekem még baromi régi hungary cuccok vannak. Mégegy. BP-re mit ajánlotok? Nekem még a 2007-es City éa LHBP van meg. Mondjuk elégedett vagyok vele, de hátha jobban tetszik valami. Mondjuk annyiból, ogy az én LHBP-men még építik át a 2-es terminált. :))

No, nekiesek vagy egy év visszaolvasásának, utána még lehet jövök kérdezni.

Mégegyszer nagyon köszönöm!
  • Hypo #41931
    index szerint a tempomat miatt :)))))))) az ilyeneket kene kozmunkara kuldeni
  • Hont
    Egyébként nem kevés egy kicsit már az a 137 csomó egy 777 nek...????
  • L Viper #41929
    A MAS tartalmazza Magyarország teljes út és vasúthálózatát, illetve vízrajzát. A vegetációt is remekül visszaadja Varjú Laci bácsi remek munkája.
    Itt a keresőben a file name részhez írd be: hungary_scenery.zip

Figyelmesen, a leírás szerint aktiváld, ha Ground Environment-et használsz, akkor a Textúrákat ne tedd be a MAS-ból, csak a nád fájlokat és az út/vasút textúrákat elég!
    Nagyon fontos, hogy a: 047B2an1.agn-047B2an7.agn (7 db autogen fájl) viszont mindenképp kellenek!
  • Hypo #41928
    Szia,

Egy bizonyos szint felé azért nem lehet fs9-et tornászni, van sok szép scenery meg repcsi, de...és ott a de. Ettől még nagyon jókat lehet szórakozni vele, főleg ha érdekelnek a nagygépes eljárások ott úgy is csak felszállás elötli és felszállás alatti idő az izgi meg az approach a többi fl340-en színtiszta unalom:)))

Sceneryk: ( én jobban csipem a lokális helyi kisebb volumenu sceneryket, mint a nagy globalisokat)

Flytampa tól az újak mind must have
    Aerosoft is szépen updatelgette a meglévő sceneryket és dobott ki pár újat javaslom az oldalukat átnézni aztán ha van konkrét kérdés jöhet.

Carenado adott ki par uj gepet nem olyan rosszak.
    QW Ultimate 146 MUST HAVE

• berczy #41927
    Szevasztok! Nem fogtok nekem örülni nagyon, de én igen, ha válaszoltok néhány kérdésre. Az a helyzet, hogy évek óta nem repkedtem, de kedvet kaptam hozzá FSX-ben, de később kedvem szegte némi FPS hiány, úgyhogy visszamászom a jól működő 2004-re. Nos, az lenne a kérdésem, hogy ~3 év alatt mi változott, fejlődött? Értem ez alatt azt, hogy miket érdemes használni, ill. mi az, ami Must Have? Gépek, scenery-k, programok, mi9nden jó kis ötlet jöhet. Pillanatnyilag, FSGlobal2008, UT, ActiveSky, ill. egy rakat addon scenery van fent. Mi az, ami még ajánlott? Pl. mi az a MAS? :)

Netán van-e valami új trükk, hogy milyen tunningot érdemes bevetni a szebb, jobb teljesítményért?

Gépekből szinte minden régi jó kis gépet próbáltam, pl. PMDG-k, iFly, Wilco 737/A320, Captain-es gépek.
    Vannak-e újabb, jobb, gépek, ha igen, mik azok?

Ill. Milyen programokat használtok? Azok érdekelnének, ami pl. javítják a teljesítményt, kinézetet, hasonló.

Ajánljatok bátran bármit, szíbvesen fogadom.

Előre i köszi, és bocs, hogy ilyen láma kérdéseim lettek, de régen játszottam már. :)
  • polluxware
    "A megközelítési sebesség jóval alacsonyabb volt az előírt 137 csomónál. A pilótafülkében elhangzott beszélgetés szerint ennyivel haladt a gép, a fedélzeti adatrögzítő szerint azonban ez az érték jóval alacsonyabb volt. Ennek okát tovább vizsgáljuk" – fogalmazott az elnök. "

na lehet tippelni mi volt a baj..

persze most ráugrottak először a noob másodpilcsire, de van egy olyan érzésem hogy valmi pitot, és kijelző problemó lehetett még
  • polluxware
    meg amikor megy az amerikai tudósítás a tripül szevenről, és aszondja a bemondó hogy pontosan nem tudják még melyik modellről van szó...

merugye ha csak egy darab alúmíniumot tudnak csak a törmelékből lencsevégre a kapni azt mondom okéééés...

tudom kukacos vagyok..
  • polluxware
    ez kábé olyan ,mint múlkorában az izraeli légierő csapást mért valmire, és napokig az összes sajtóban egy F-18C-t raktak ki kép illusztrációnak, mint az aktuális "lekapott" felvételt...

néha nyelvtani, és képi fájdalom...

tudom nem érthetnek a sajtóban mindenhez..... de ennyi orgánum esetében is erre futja csak
  • Hont
    Még mindig jobban hangzik, mint a "Felszállás közben lezuhant..."
    Egyébként tényleg néha baromi vicces leírások vannak egy-egy történettel kapcsolatban.:S
  • polluxware
    "Landolás közben lezuhant"

annyira szeretem az ilyen címeket:)
  • Hont
    Landolás közben lezuhant egy Boeing 777-es San Franciscóban
  • gfarkas
    Köszi !!!
  • Clidey
    Lájk! :))))
  • L Viper #41918
    Aeroprakt A-22LS, freeware ultralight:

• Framsen
    Helló !

Nem tudja valaki esetleg, hogy a Wilco Airbus vol. 2 gépeknél mi az ideális static_pitch és static_cg_height számok értéke ?

Kellemes nyarat !!!
  • gfarkas
    Sziasztok !

Ha valaki repülget a PWDT L-410 gépekkel akkor használhat shockwave lights-ot is.
    Remélem az itt a fórumon is jelenlévő alkotó(k) nem szedik le a fejem érte, ha közzéteszem a szükséges bejegyzéseket. Én csak az UVP-E-hez találtam a neten ezért bütyköltem a többi változathoz is. Előtte biztonsági mentés vagy a // az eredeti //[Lights] elé, így majd a bemásolás könnyen visszaállítható lesz az aircraft.cfg-ben és a panel.cfg-ben.

PWDT_L410FG

[lights]
    //Types: 1=beacon, 2=strobe, 3=navigation, 4=cockpit, 5=landing
    light.0 = 3, 0.03, -31.90, 4.68, fx_navred
    light.1 = 3, 0.03, 31.90, 4.68, fx_navgre
    light.2 = 3, -26.52, 0, 2.54, fx_shockwave_navwhi
    light.3 = 1, -27.59, 0, 13.14, fx_shockwave_beacon
    light.4 = 1, -8.19, 0, -3.07, fx_shockwave_beacon
    light.5 = 4, 8.74, 0, 1.43, fx_shockwave_vclight
    light.6 = 4, 3.89, 0, 1.51, fx_shockwave_vclight
    light.7 = 4, -3.29, 0, 1.36, fx_shockwave_vclight
    light.8 = 4, -12.7, 0, 3.08, fx_shockwave_vclight
    light.9 = 6, 16.79, 0, -1.99, fx_Shockwave_landing_light_low
    light.10 = 5, 16.79, -0.56, -1.94, fx_Shockwave_landing_light_low
    light.11 = 3, 16.79, 0.55, -1.95, fx_Shockwave_landing_light_low

PWDT_L410UVP

[lights]

PWDT_L410UVP-E

[LIGHTS]
    light.0 = 3, 3.79, -32.2, 4.68, Fx_shockwave_navred
    light.1 = 3, 3.79, 32.2, 4.68, Fx_shockwave_navgre

PWDT_L410UVP-T

[lights]

[Vcockpit01]

gaugeXX=shockwave_lights!SW Lights, 1,1,1,1 //shockwave light
    gaugeXX=shockwave_lights!SW Lights_taxi_gear, 1,1,1,1

//shockwave light
  • Hont
  • gfarkas
    Én nem repülöm de próbáld meg a következőt : az általad kívánt,jó helyzetbe állított (járó hmű., stb) gép esetén mentsd el alapként és ezután így fog alapból indulni az fs.
  • Mustangwings
    sziasztok! repül itt vki SSW A310-essel? ha igen megtudná mondani hogy lehet-e olyat benne h ne cold&dark-al töltse be a gépet?
  • gfarkas
    Igen, van aki átállt Airbuszra, van aki maradt a feltuningolt Tu-154-nél.

Egyébként pillanatnyilag nem hiszem, hogy ez lenne az ország legégetőbb gondja. Kedves vezetőnk elröpköd a barátja bizniszjetjével, a többi meg olcsóbban tud bérelni gépet, mint egy 2-3 gépes flottát kiépíteni, fenntartani, üzemeltetni akkor, amikor vérprofi légitársaságok harcolnak naponta a fennmaradásért.

A helikopterekre pillanatnyilag nagyobb szükség lenne hiszen katasztrófa vagy egyéb mentésre, ipari munkákra stb. a legjobban használhatók. Nálunk erre is talán a Mil család modernizált változata lenne a legalkalmasabb, a nyugati tipusok mindegyike nagyon ki van hegyezve egy-egy feladatra és a teherbírásuk sem éri el az orosz masinákét.(a kiszolgálási, karbantartási igényük is alacsonyabb, ráadásul szinte az egész világon repülnek Dél-Amerikától Szibériáig nem semmi körülmények között.)

A merevszárnyúak valóban megértek a cserére (én is szinte mindegyik ma még repülő géppel utaztam annó), de pár évig elég lenne a C-17-es ránk eső üzemideje is, legfeljebb nem kellene An-nal ( meg helivel) repkedni mindenhová minden fa...kalap politikusnak.(Jani bátyánk kimondottan útált repülni, inkább vonatozott, a többi kormány fuvart meg a Malév rendezte).
  • CptSAB
    Jó videó volt, és Győző ahogy én utaltam rá.. szóval a szakma már akkoriban is tudta mi lenne az ideális választás. Arra az adott feladatra. Az lenne szép, ha olyan tender lenne, amely a mindenkori Magyar Köztársaság Népét és Kormányát szolgálná ki, és nos igen.. szóval nem Csuti Baltazár "Futball", és harc örületét lenne hivatott szolgálni.
    Jó lenne megtalálni a szállítóflotta váltótípusát is. Csehek, románok, lengyelek már léptek, hiszen ugyanez a technika futott náluk is. Nálunk minden olyan nyögvenyelős.
  • m814
    Na ez a gáz ezekkel a gameavokkal....
    Ha full screen módban vagy nyomj egy ALT-ot.
  • PSG 1
    Szevasztok..!

Kb. 1 eve nem jatszottam a game-val es a jatekos gepemet sem hasznaltam, mikor ujra elinditottam a jatekot minden faszan mukodik egy dolgot kiveve..
    Eddiga esc-et nyomtam(ha jol emlekszem) leallt a jatek es a kepernyo felso reszen 1 csikban megjelent a menu-bar ahol (az idojarast, repteret, active camerat, PMDG-s gepek kezelofeluletet, stb.) mindent be lehetett allitani.. Most nincs ilyen menu bar-om es egy oraig kerestem hol lehet beallitani, de nem talaltam..(jobb klikk-el sem jelenik meg csak a nezetvalszto opciok)
    Tudna vki segiteni hogyan nyerhetem vissza az eredeti beallitast.?!
    Koszonettel.!
  • Hont
    Esetleg ami még érdekes, hogy a mindenkori kormánygép mellé biztosítani kell egy ugyan olyan tartalék gépet személyzettel együtt! Ennek az elmondások alapján végig készenlétbe kell állni, feltankolva beüzemelve...
    Voltak azért izgalmas dolgok, amiről a "por" nem tudott!
  • polluxware
    sztem ez a gép külföldi focimeccsekre fog csak járni fedélzetén a kedves............

könyörgöm valaki esködjön rá az életével, hogy nem erről van szó...
  • gfarkas
    Egy valódi szakember sok évvel ezelőtti, szerintem mérvadó véleménye a dologról (bár lehet elfogult vagyok mivel személyesen is ismerem, sőt L-410-el repültem is vele) :

A "párnás" Ancsával még én is voltam Lengyelországban, nos ne gondoljátok, hogy egy luxusutazás volt. Egy kis forgácslappal kialakítottak két vagy három "szakaszt" és betettek néhány Il-18 vagy ki tudja milyen leállított utasgépből származó "repülőülést" (lsd. Ikarusz 55) néhány asztallal és ennyi.
  • CptSAB
    Nem ördögtől való a gondolat, csak megint túl "bonyolúlt" a tender kiírás ténye. Az An-26-os flotta lassacskán nyugdíj érett. Az állami repüléseket korábban is szép számmal hajtották végre az Antonovok, illetve volt idő amikor külön Tu-134-es kormánygép is volt.
    Volt szalonkivitelű An-24 is, és a 26-ok közül is. A honvédelmi minisztert, köztársasági elnököt, kül. delegációkat az elmúlt években is ezek a gépek szállítótták részben. Csak ezek nincsenek nagy dobra verve.
    Tehát a tender maga szükséges, csak szépen körülírták, és túl sokat szerepel benne az állam, amitől picit más szaga van a dolognak, mint amiről amúgy a katonai szakma már folytatott tanulmányokat.
    S. Gabika korábban már szépen bedobta magát a lobbi buliba, lehet most is lesz majd valami szoknya, akit be lehet dobni, a túl kemény biznisz tőkéjének megregulázására.
  • Hypo #41904
    miért történe??? jobban teljesitunk mit bármikor, többet lopunk többet hazudunk TESSÉK MEGLÁTNI AZ IMPROVEMENT_ET
  • Hont
    Sokat beszélgetek az egykori Malév legfelsőbb vezetőivel és mind azt mondja, hogy a Malév sorsa a regnáló kormány hatalomra jutása pillanatában megpecsételődött és amit vele műveltek, az simán kimeríti a hazaárulás és hűtlen kezelés valamint az előre megtervezett sikkasztás fogalmát!
    -és mégse történik semmi...:(
  • Hypo #41902
    Na de vissza a repüléshez, MALEV nem kellett, sajat gep simicska airlines kell ennyi
  • Hypo #41901
    Maestro, a magán nyugdijaknal kussolt az orszag, öszödért fellángolt budapest, a trafik mutyi ami olyan átlátszó mitn az üveg, senki se rohan az utcára, ekkorát még egyik kormány se lopott NYILTAN és csend van, ez volt a terv oszd meg és uralkodj. Meg is érdemeljük!!!!
  • Clidey
    Arra nincs pénz/akarat hogy egy légitársaságot megmentsenek/működtessenek, de a saját utaztatásukat persze meg bírják finanszírozni... viktor force one ... felháborító. De sokkal jobban felháborít a birka magyar nép hogy ezt hagyja sőt, még bólogat is hozzá!
  • Hypo #41899
    nem az a gond, hogy egy kormány saját gépet akar diplomáciai küldetésekhez költség csökkentési szempontból, hanem az, hogy ezt ne egy CSORÓ ország tegye, ahol folyamatos "megszoritások" vannak de ugye ezek nem azok szerintük, és ahol tobb szazezren eheznek.....kicsit kisebb arc kellene
  • polluxware
    "A magyar Air Force One egy háromgépes honvédelmi minisztériumi közbeszerzés keretében válhat valósággá, mely egyúttal a csereérett szovjet teherszállítókból is többet nyugdíjba küldene. A költségekről megoszlanak a vélemények, ám saját állami gépekkel minden bizonnyal rugalmasabban lehetne megoldani a honvédségi és a diplomáciai utakat. A politikai kockázatok azonban nem csekélyek. "

lehet tippelni a gép nevére:) példul: Viki1
  • Framsen
    Köszönöm szépen !
    Remélem megoldja.