MS Flight Simulator 2004

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

polluxware
há kételkedni csak szabd... nem?

Hypo
na ma ilyen kedve van polluxnak, vagy nem jön a nyiháá vagy matolsy váltotta ki...de õ is a szeretteibe rúg😊))

polluxware
vagy lehet un-ortodox módon is, méghozzá úgy hogy repülsz azzal ami éppen van a gépben, és ha nem elég akkor belemagyarázod a többit<#whatever>

hunucut vgyok megen😊

polluxware
ááá, nem is így van...

<#idiota>

Hont
Egyébként ez is légitársaság függõ...
Olyan mint a CostIndex.
alert
Az alternate es a final reserve uzemanyagnak kell megmaradnia. Minden mast elhasznalhatsz.

alternate - kitero repter tavolsagatol fugg
final reserve - 30 perc holdingolas 1500 labon ISA standard korulmenyek kozott a tervezett sullyal szamolva

\"A tapasztalat az az iskola,ahol az ember megtanulja, hogy mennyire hülye.\"

polluxware
hány perces holding?
mekkora a tervezett kitérõ? (?nM)

és te pedig a reserve fuel-re vagy kíváncsi, sztem nem az LW-re..

spyy55
Boeing 737-800-as gépekkel mi az ideális súly (kgs), ami megmarad egy úton a hajtómûvek lekapcsolásáig?

Flight Plan Fuel XX.XXX kgs (Climb+Cruise+Descent)
+ Holding 1.400 kgs
+ Diversion 2.200 kgs
+ Contingency Fuel 600 kgs

Ez így a jó?

Sziasztok! Norbival tegnap újra repkedtünk LHPP_rõl LHSM_re, jó is volt CSAK? Miért van az, hogy soXor eltûnik a gép a látótérbõl és egyik pillanatban 10 óránál látom, aztán a másik pillanatban 13 óránál van az elõttem lévõ gép. Szerver vagy ping hiba, vagy valami netes bug? Valaki tudja a +oldást? üdv.

Hypo
ezért nem használom már sajnos fs9 alatt AS-t.
Az a gáz hogy ha valós idõjárás akkor ilyen problémák vannak ha fs beépitett akkor szarul rakja ki ....nem egy ideális😊 De ha az A bol vett metart adod meg Topcatnak akkor esetek többségében jó

Papirzacsi
Én is ezt használom, de elég sokszor megesik, hogy az as6.5 3-4 órával régebbi METARt tölt be.

Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)

spyy55
<#eljen> valóban tökéletes az is. Köszi!

jaszy76
Én is NOAA -val használom, tök ugyanaz a METAR és a TAF mint ASE-val.

Hypo
az active sky os metar adatait ird bele ( hõfok, szél, dry vagy rain. )
Ha valos idojarast hasznalsz akkor szerintem a NOAA jo mert nem szokott nagyban elterni attol amit az AS kap csak mas sourcebol.

spyy55
TOPCAT + Active Sky Evolution (Build 647)! TOPCAT-ben a Weather-nél kiválasztom az "ActiveSky Weather File (FS2004)"-t, de ezt kapom: "Could not open ActiveSky Weather File!" Mi lehet a megoldás az idõjárás letöltésére?

jaszy76
Nálam FSUIPC visibility és clouds beállításokkal is van variálva + ASE. De a köd nálam is csodákra képes. 😊

spyy55
Nálam is hasonló, bár ott nem a felhõket rajzolja át, hanem FL340-en alattam olyan köd van, hogy nem látni a talajt, a szakadozott felhõket viszont szépen, aztán a köd hirtelen eltûnik és látom a talajt is a felhõk között. Nekem ASE 5 percre van állítva, de FS-ben 15-re lehet csak (asszem). Mikor a látótávolság 9999 AES METAR szerint és most is (nézz fel az égre), akkor sem látni tisztán a talajt.

jaszy76
Akko' marad így. 😊

Hypo
hát en vissza raktama regi activesky 6.5-t az online frissites meg muxik kevesebb rendszer eroforras es nincs ez a drasztikus felhopakolas, de az se tokeletes sajnos. FSX en Opus de FS9 re háát nehéz ugy rex az csak texturara jo

jaszy76
Active Sky Evolution használata közben az normális dolog, hogy egyik pillanatról a másikra átrendezi a felhõket?
Arra gondolok, hogy a látótávolságon belül kirajzolt felhõk egyszer csak eltûnnek és egy egész más felhõzetet rajzol ki utána.
15 perces idõre van állítva az online frissítés, de ez attól független. Idegesít, hogy VFR közben ill. IFR utazómagasságon látványosan tûnnek el és bukkannak fel felhõk. Normális ez így?

spyy55
Egymást tanítják cipõfûzõt kötni, és a balesetveszély miatt nem mehetnek még fel a gépre, ezért nincs idejük pakolászni. Reméljük minden muksó munkája gyarapodni fog a következõ kiadásokban.

jaszy76
Köszi, nagyon hasznos! 😉

CptSAB
Free AIRAC legfrissebb:
Free AIRAC 2013 Március
Hypo
<#duhos2>

Papirzacsi
Emlékszem, szõt a megoldásra is, cak luszta vótam beírni, gondoltam majd valaki mász majd megteszi. :-D

Clidey
Zacsi, emlékszel a régi FS-Klubos repülésekre? "Nyomjáááááááááá péééééééét!!!" 😄DDDDD

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

Framsen
Hi !

Az új Aerosoft Airport Enhancement 2.30 -ban a Cleaning services 2 muki nálatok is csak annyit csinál, hogy odaáll a géphez és a furgonban elkezdenek hátul gyurmázni ?? Nem kellene porszívót ragadniuk és felfutni a lépcsõn be a gépbe ? <#vigyor2>

Intel Core i7-10700 / 32GB DDR4 2933MHz / MSI GeForce RTX 3070 Ti VENTUS 3X 8G OC // VATSIM ATC& X-Plane Pilot

Hárman voltunk a vasárnapi online repkedésen, de majd remélem többen is leszünk!
Az miért van, hogy néha a repülõgép kereke a betonban van? Net miatt, vagy a játék engine_je kicsit hibás? Valaki?
Ettõl függetlenül jól szórakoztunk :-)

Papirzacsi
Átállítod a dátumot kicsivel elõbbre és akkor havas lesz, vagy kicsivel késõbbre és akkor meg zöld.

Framsen
Sziasztok !

Azt hol lehet állítani, hogy egy adott reptéren (pl. Aerosoft Budapest) még ne váltson át "zöldre", hanem még maradjon havas ? Mert a környék még fehér, havas a reptér meg kiugrik, ott nincs hó ?

Intel Core i7-10700 / 32GB DDR4 2933MHz / MSI GeForce RTX 3070 Ti VENTUS 3X 8G OC // VATSIM ATC& X-Plane Pilot

Sziasztok,

Családi okok miatt sajnos meg kell válnom néhány dolgomtól.

Saitek Pro Flight Yoke System
Saitek X52 Flight Control System joystick
Saitek Pro Flight Rudder Pedals

A dobozok, telepítõlemezek, kábelek megvannak hiánytalanul.
Az eszközökre vigyáztam, az utóbbi egy -fél évben már nem is nagyon használtam. Szeretném egyben eladni az irányára 50 ezer forint, lehet alkudni, sõt kell!

Érdeklõdni lehet; [email protected]

András
Napsuteses szep hetveget.
Olyan problemama lenne, hogy ifly 737 csalad tagjai amin van festes azok olyan "jopofa"dolgot krealnak ,hogy mikor betoltok eg flight plan-t akkor a gep ugral a betonon de nem ugy hogy csak az orra picit hanem felemelkedik a levegobe es ott porog ossze vissza!
Eddig nem volt ilyen problemam 3.0 hasznalom
Azota vettem eszre miota felraktam hozza az fs2crew voice controll-t de mar letoroltem azt is es csak azoknal csinalja ahova raktam be valamilyen livery-t (tobbnyire)

Koszonom!

alert
Thx.

Papirzacsi
Utas komfort szempontból helyezik elõre túlnyomás alá a kabint ("take off bump").

Sziasztok!
A Dreamwings VasFMC Bombardier Dash8 Q400 MALÉV géprõl szeretnék kérdezni.
Nekem nagyon bejön a madár,de annyi meglepetést okozott már, hogy kérdeznem kell.
Telelepítés után sikerült elvinnem egy gyakorló körre úgy, hogy a Dokuments/Flight Simulator Files könyvtárból kitöröltem a Previous flight.FLT, Previous flight.WX, UI generated flight.FLT, UI generated flight.WX fájlokat.( A gépem Win7 alatt fut.) Természetesen Cessnával töltöttem be.
Az elsõ alkalommal ment minden rendsen, mindent lehetett kapcsolni. A következõ alkalommal indítás elõtt kitöröltem az elõbb említett fájlokat, akkor is elindult csak az ND és a PFD panelok nem mozdultak. Látszott rajtuk minden érték, lehetett nagyítani kicsinyiteni csak nem változtak rajta az értékek. Természetesen az FSUIPC regisztrálva van.
Most pedig amikor Cessnáról betöltöm ezt írja ki:
ERROR
Flight Simulator was unable to load some aircraft or software. You can continue using Flight Simulator but this aircraft or software will be disabled. File: GAUGES\vasfmcgau.GAU
Pedig ez a fájl megvan a könyvtár legalján.

Q: vasfmcgau.gau betöltési hiba
A: a navaid backup könyvtárat törölni kell a vasfmc navaid könyvtárából

Nekem nincs a vasfmc könyvtárban navaid könyvtár.

Hozzá kell tennem, hogy a számítógéphez abszolút nem értek, ÉS AZ ANGOL NYELVTUDÁSOM INKÁBB A SZÓTÁRAKRA HAGYATKOZIK
.
Hi! Emlékeztetõ, ha valakit érdekel: Online Repülés Vasárnap! VFRbye.

jaszy76
Grat! <#eljen>

Hont
Így van ahogy a Peti mondja...!
A Pack soha nincs lekapcsolva! Ha felszállásnál lekapcsolod, akkor a kabin nyomás "felprogramozása" elszáll és nyomás hiba jelentkezhet!
Ugyanis már a kigurulásnál Õ manipulálja a nyomást, hogy a "konfort" érzet megmaradjon!
Amennyiben APU val helyettesíted, akkor meg a Dual miatt átkapcsolgatáskor szerkezeti problémák léphetnek fel.
Szóval a Packkal csak nagyon ritka esetben játszanak...
Hypo
😊) <#worship>

alert
Mikor mennyire 😄 most classicon repulok, de nemreg kezdtem.

jaszy76
Köszönöm!
Az az érzésem, hogy Te nem csak szimulátorban foglalkozol a repüléssel.
Szabad tudni, hogy milyen szinten vagy benne a repülés világában?
Bocs, ha nem publikus!

Lesznek még majd kérdéseim... 😊

alert
A wings level ahogy irod a vizszintes szarny, 0 bank angle.

A pack-et nem ajanlott kikapcsolni. A Boeing szerint a pack-nek mennie kell, mert mar felszallashoz elott is egy kis tulnyomast csinal a kabinban zajcsokkentes miatt es valami szerkezeti dolog miatt is, amire nem emlekszem 😊 Szoval a helyes konfig hajtomuinditas utan ebben a sorrendben Right Pack on, Apu bleed off, Left Pack on. Az isolation valve eleve auto helyzetben van es a bleedek is normal esetben mindig be vannak kapcsolva akkor is, ha nem jar a hajtomu vagy hajtomuinditas kozben is. Ha bleed nelkul szallsz fel teljesitmenynoveles miatt, akkor Packs on, bleeds off, Isolation valve closed, Apu bleed on.

Penge88
Sziasztok! Olyan kérdésem lenne, hogy nem tudtok valamiféle kezelési útmutatót a Beechcraft Baron géphez? Elõre is köszönöm a segítséget!

Thank God, I\'m a Lada owner!

jaszy76
Az okés, csak a kifejezéssel nem vagyok tisztában. 😊

spyy55
Ha jól tudom, igen. Az MCP-n a heading-nál tudod betekerni, hogy az AP 10°-30°-ig használja a dõlési szöget fordulásoknál.

jaszy76
Wings level = 0 bank angle ?
Magyarul zéró bedõlési szög?

jaszy76
Én pl. felszállás elõtt mindig kikapcsolom a Pack-eket.
Aztán after takekoff chk-nél vissza. Ez így helyes, vagy nem muszáj kikapcsolni?

Másik homályos dolog: mi a túró a wings level?

spyy55
LHBP-LFMN: Tökéletesen mûködött minden az N1 módosított beállításokkal emelkedésnél. Nem gondoltam volna, de ez az új lecke nagyon tetszett. <#eljen>
TOPCAT-et még sosem használtam, de ezentúl 100%!
(JA: és végre A/T is életre kelt!)

alert
Valojaban a palya boven eleg lesz, meg akkor is ha olyan erteket adsz meg, amit mar nem szabadna, de amugy minden mas rendben van. A trukk az az, hogy ezek ugy vannak kitalalva, hogy akkor se repulj neki semmilyen akadalynak, ha a legrosszabb pillanatban V1-nel leall egy hajtomu, mert azzal aztan eleg nehez emelkedni. Emiatt jon ki az, hogy az alabbi peldaban 68 tonnara limitalodik a max felszallosuly meg maximum toloeronel is, bar a gep szerkezetileg 78 tonnat is elbirna. Azonban a megadott korulmenyeknel a 31L-rol 1 hajtomuvel nem tudnal biztonsagosan emelkedni, ha V1-nel elszall az egyik moci es nehezebb lennel 68322kg-nal. Ha megis nehezebb vagy, akkor vannak trukkok, hogy megis hogyan tudsz felszallni. Az elso, hogy valaszd a 31R-ot, mert az hosszabb 😊 Arra nagyobb sulyt fog eleve kidobni. Aztan tudsz olyat csinalni, hogy Engine Anti Ice OFF. Persze csak ha nem kell. Ez is dob nehany szaz kilot. Utana van egy olyan lehetoseged, hogy Bleeds Off takeoff. Ilyenkor APU jar es APU-rol megy a bleed. Az engine bleedeket pedig felszallas utan after takeoff checklist kornyeken kapcsolod be. Ha meg ez is keves volna, akkor van egy Improved Climb eljaras, aminel megnovelt V sebessegekkel szallsz fel es tovabb tartod a gepet a foldon. Ezeknel mar eleg elmebeteg sebik jonnek ki, de nyersz vele tobb tonnat. Vegul pedig Imrpoved Climb & Bleeds Off. Ha meg igy is nehez lennel, akkor ki kell rakni nehany cumot a cargobol 😊 Ezeket a kondiciokat szerintem a TOPCAT-be amugy be lehet allitgatni.

alert
Azert annyira nem zsenialis, nekem is megtanitottak 😊