MS Flight Simulator 2004

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Koszi a segitseget!
1. Mi az a e-Mule?
2. Mien saiteket vegyek?
Joy: Olcsot semmilyet. Minimum Saitek.

Hali.
A tört verzió semmiben sem különbözik mint az eredeti, a neten is simán megy.
Normális malév gép, pl a PMDG 737-es család, illetve a Wilco 737 PIC ami most jött ki.
töltsd le, pl: e-Mule-val, ha ismered
Hali mindenkinek!! Lehet hogz ez nem lessz valami szep hozzaszolas de mashol nincs ien forum! (elore is bocsi)

Az a kerdesem hogy
nem tom megvenni a jatekot (oszinten bevallom nincs egy arva petakom se es nem
is lessz egy ideig<#falbav>) van ertelme tort verzioval jaccani neten (lehet-e)

a masik hogy honann tudok normalis malev gepeket letolteni mert az avsimen honapok ota nezelodok es mindegyik ien beillesztos masolgatos xar!(bocs a keszitotol)
Es meg egy utolso kerdes mien (OLCSO!!) USB!!-s joyt vegyek! PLZ help!<#help><#help>
sziasztok.
tudom, hogy már feltettem jó pár pss a320-as kérdést, amit sikerült magamtol megcsinálni, de vmivel most tényleg nem boldogulok. Szóval, ugye az idle, clb, flx és to/ga üzemmódok között a + és a - gombbal lehet váltogatni, de én ezeket nem találtam meg a control settingsnél. Tehát a kérdés: hol tudom beállitáni hogy minden egyes üzemmódnak külön gombja legyen? át lehet irni ezt valamilyen fájlban?
alert
Rengeteg helyrõl. Fájlmegosztóktól kezdve mindenhonnan. Az avsim-en is van 1-2. A Malévosat magam vettem fel mivel sokat utaztam velük.

\"A tapasztalat az az iskola,ahol az ember megtanulja, hogy mennyire hülye.\"

Hát ez szomorú történet.
És a hangpackokat honnan szedted amibõl összevágtad az egyes voice file-okat?

Gigabyte GA-870A-UD3, AMD Phenom II X4 975 @3,6 Ghz, Gigabyte HD6950 2Gb, 4Gb Kingston 1600 Mhz, 2x WD caviar black 64 MB cache SATA III RAID 0, Win7-64bit

alert
Én csináltam sajátot innen-onnan összeszedett hangpackokból és nagyon reális volt. Van 1-2 hely ahonnan lehet leszedni hangpackokat csak azokat még át kell konvertálgatni, szerkeszteni, megvágni stb. Malévosat is csináltam (magyar hangokkal) irtó jó volt csak éppen egy vírus > format miatt elszálltak és én neki nem állok még 1x... pedig klassz volt. Az FSP-hez összedobott egyéb pack-ról azonban én sem tudok sajna 😞

Sziasztok!

Nem tudja valaki lehet-e esetleg leszedni valahonnan FS Passengers-hez voice pack-eket?
(az fsp honlapon lévõket már lehúztam).
Csak mer a legkirályabb az lenne ha légitársaságonként lennének voice pack-ek és máshogy pampogna a crew meg más nyelven.
Sajna az fsp oldalon nem erõltették meg magukat van fent egy olasz, egy francia meg egy német aztán slussz.

lehet csinálni saját voice pack-et... há azzal inkább nem kísérleteznék... :-)

Gigabyte GA-870A-UD3, AMD Phenom II X4 975 @3,6 Ghz, Gigabyte HD6950 2Gb, 4Gb Kingston 1600 Mhz, 2x WD caviar black 64 MB cache SATA III RAID 0, Win7-64bit

na már ezt is sikerült 😊 nem kérdeztem semmit...
ezt már sikerült negoldanom, mert mûködik, de valamiért a kerekek fehér szinûek, és kivûlrõl a pilótafülke belseje egy szürke paca. nem tudja valaki, hogy ezeket a texturákat hol tartalmazza a pss a320?
Sziasztok
nem tudjátok hol lehet letölteni MÛKÖDÕ a320-at (PSS a320 professional)?
amiket eddig leszedtem nem mûködnek, ugrál az egér, rossz a hidraulika
Köszi, ahogy lehet kipróbáljuk!

_Nem az a baj, hogy nagy az Isten állatkertje, hanem az, hogy alacsony a kerítés_

alert
Jó kérdés. Az IVAO-ra pl felmehet 2002, 2004 sõt még x-plane is. Próbáld ki és kiderül.

Köszi szépen Alert! Az a kis perverzió is megengedett, hogy FS2002 és FS2004 kapcsolódjon így?

_Nem az a baj, hogy nagy az Isten állatkertje, hanem az, hogy alacsony a kerítés_

alert
Ez nagyon egyszerû! Belépsz az egyik reptérre majd az elsõ menüben van egy multiplayer almenü. Ott indítasz egy hostot majd a cimbi ugyanott beírja az IP-det a saját gépén és join 😊

Sziasztok. Használja valaki az SSW a310-et? Hogy tudom életre kelteni a mûszereket? Az IRS-t áteszem NAV-ba, de nem akar mûködni.
Bocs, a AVSIM helyett VATSIM-et kell érteni. Mégegyszer bocs!

Sziasztok!

Tudnátok abban segíteni, hogyan tudnék egy másik FS-t futtató cimbivel connectelni, de nem az AVSIM meg hasonlóval, hanem csak úgy IP-n?
Lehetséges ez, ha igen akkor azt hogyan kell?

Köszi

alert
Nem tudok róla hogy neten fent lenne, de felteszem valahova holnap ha megtalálom.

ALERT!
Hol érhetõ el ez a PSS magyar leírás?

Hát a müszerei lehet hogy azok. De én amikor megszereztem az A320 at akkor kicsit ledöbbentem, mert az a kieg szerintem elég rossz... Úgy repûl a PSS A320 mint egy vadászgép😊)
Sziasztok!

Ez az FSPassengers nagyon zsír. Egyébként itt találtam választ a korábban feltett lights-os kérdésre. Hátha mást is érdekel:

Realistic light penalty: Works as in the "real world".
Beacon must be turned ON when an engine is about to be started.

Strobe and landing lights must be turned ON when you leave the taxi way and enter the landing strip.

Landing lights must be turned OFF above FL100 and ON under FL100.

Strobe and landing light must be turned OFF when you enter the taxi way after landing.

Beacon must be turned OFF only after you have shut down all the engines.

Nav light must be ON during the entire flight.

Sziasztok,
Az mért fordul elõ, hogyha f-14 vagy f-16-al megyek, és a g effect beakar tölteni, akkor kilép az fs?? Veletek elõfordult már?
ez internetrõl is elérhetõ? mármint a leirás
alert
Az pss airbusok kifejezetten jók (szerintem), a mûszerek szinte teljesen reálisak akár csak a pmdg boeing-je. Csak azért mondom, mert régen én sem voltam megbékélve vele, de van egy 100 oldalas teljeskörû MAGYAR leírás hozzá amit egy valódi airbus pilóta írt (szintén magyar tehát nem fordítás). Nagyon jól érthetõ. Neki elhittem, hogy hasonlít a pss a valódi airbus-ra 😊

😊 pedig szép, nekem tetszik
A PSS gépektõl ne is nagyon várjál többet😊
a kiegészitõ nevét elfelejtettem: a320 pforessional
jah és joyyal nemhiszem hogy gond van, mert mindennel mûködik, kiv ezzel és még nem régi
Sziasztok!

Egy elég nagy gondom lenne. Szóval a pss a320-on (és a 319, 321-en is), ugrál az egér a paneleken (egyszer normális mutato alakja van, de kb másodpercenként átvált töltõ mutatóra és vissza). És ha rákkattintok vmire, több másodperc, mire reagál is. Ez az egyik. A másik, hogy kb percenként elmegy a hidraulika és visszajön. Legalábbis joyon, billentyûzettel néha olyankor is megy. Hát, kb, ennyi lenne.
[email protected]
Ez oan mint hogy
- Apu, sárgarigót miért hívják sárgarigónak?
- De buta vagy fiam , természetesen azért, mert sárga.
- Jó, de miért rigó?..

Ja. Ok, ennyit én is tudtam, csak még mindig nem derült ki hogy anglia és németo. miért 'E', thailand miért 'V', stb. A többit vágom.
Mer ugye LFPG France Paris Gaulle, LHBP Hungary BudaPest, de miért L?
Jó kérdéseim vannak, mi?

alert
A IVAO oktató anyagból:

The 3-letter one is the IATA standard (International Air Transport Association) :

Letters chosen according to the airfield name :

- Paris-Charles De Gaulle is CDG

- London-Heathrow is LHR

- New York JF Kennedy is JFK.

The 4-letter one is the ICAO standard (International Civil Aviation Organization).

Letters chosen according to sectors, countries and airfields (with a little difference in the USA)

. 1st letter = sector in the world

. 2nd letter = country into that sector

. 3rd letter = sector into the country

. 4th letter = specific to airfield into that sector

- Paris-CDG is LFPG (sector L in the world, country France, sector P in France, G for Gaulle).

- Heathrow is EGLL (sector E in the world, country Great-Britain, sector L in GB, L for London).

- NY Kennedy is KJFK (sector K in the world, JFK for John Fitzgerald Kennedy).

Sziasztok!
Egy kérdés (eddig sehol nem találtam rá választ).
Tudja valaki hogy az ICAO kódban az elsõ karakter mit jelent? Úgy értem hogy konkrétan melyik betû mit jelent, azt tudom hogy földrajzi területet jelöl. Pl. a VTBD-nél vágom, hogy Thailand Bangkok Don muang, csak nem tudom mi a V. Meg az LHBP-ben sem tudom mi az L.

Még annyit a mágneses elhajlásról, amit deklinációnak is neveznek, hogy a keleti és nyugati féltekén elõjelesen különböznek egymástól. Ha jól emlékszem, akkor a nyugati féltekén negatív elõjellel kell értelmezni. Az ICAO térképeken a deklináció értékeket fel is tüntetik szaggatott vonallal kijelölve a határait.

Be vagyok regisztrálva normálisan az avsim-re.
Nem tudjátok miért mondja ha ráklikkelek egy download-ra, hogy a lap nem jeleníthetõ meg?

Van ilyen. AVSIM-n talalsz Cold&Dark kieget.

alert
Már magad leírtad a megoldást 😊 A fizetõs addon-hoz is úgy csinálják a "konfigurációt", ami egyébként egy egyszerû mentés, hogy leállítanak mindent és elmentik (néha speckó módon de az programozott). Töltsd be a gépet, állíts le mindent, kapcsolj mindent alapállapotba majd mentsd a játékállást és láss csodát 😊 Ha betöltés után máshová helyezed a géped, ugyanúgy cold-and-dark marad. Ha ilyen címszó alatt keresgélsz találsz mentéseket és jópfoa dolgokat, trükköket külföldi oldalakon.

Sziasztok!
Be lehet konfigurálni a gépeket úgy, hogy abszolút nulláról, álló motorral kelljen belevágnom a kalandba? Egy-két fizetõs add-on-hoz tartozik ilyen konfiguráló, hogy teljesen kikapcsolt, nyugalomban lévõ gépet kell életre kelteni az elején, de sajna nem mindegyikhez van ilyen. Csak azér, mer szeretném végigcsinálni a chechlisteket az elejétõl, meg az összes folyamatot, nem árt az ilyet tudni.
Ha meg má az elején megy a motor, akkor mindent leállítani meg kikapcsolgatni aztán újra be má nem buli.
Kösz

alert
A Föld mágneses pólusa nem pontosan a Föld geometriai "tetején" (északi sarkon) van hanem egy picit arrébb. Ezért az iránytû nem pontosan északra mutat. A valós északi irány pedig a tényleges északi sarkot jelenti (a földgömb tetejét).

és akkor ezt mondjam meg az irányitonak is, vagy tudni fogja hogy nincs mert ez egy 707-es (vagy irjam a pilot remarkshoz)?? és hogy tudom kiszámolni, hogy az oldalszél mennyire fuj el, mennyire tartsak rá, és mégegykérdés (biztos mérges lesztek, mert tuti le van irva valahol) mi a különbség a true és a magnetic heading között. ezt az utobbit a legegyszerûbben lécci mondjátok el
Ez ugy meg mondjuk, hogy van egy VOR aztan egy ISEC majd megegy VOR...
Terkepen megnezed, hogy az ISEC az elso VOR-tol milyen fokra van es milyen tavolsagra. Nah ha rep kozben ugy hagyod el a VOR-t, hogy azon a fokon repul el tole, amilyen fokra van az ISEC (outbound radial) Mikozben repsz, a terkepen meglesed, hogy hany fokra van a masik vortol az ISEC...

Elered azt a tavolsagot az elso vortol amit mertel eloszor majd a masik VOR inbound radialjara allsz amit az elobb megneztel terkepen)

Igy bonyolult lehet leirva, de pofon egyszeru es pontos 😊

alert
Indulási és érkezési eljárásokat lehet térképek és vektorok alapján repülni FMC nélkül, ha az adott eljárások olyanok. De pl LHBP-n és egyre több helyen viszont az új eljárások mind RNAV eljárások (Area Navigation) vagyis pontosan csak FMC-vel lehet lekövetni.

akkor ezt értsem ugy, hogy csak vorokra repüljek és ne intersectionokre? ilyenkor az indulási eljárást is csak vektorálással tudom lerepülni, nem? vagy térképekkel?
alert
Ahogy Nyiri mondta, egy "adó mentes" ponthoz úgy találhatsz még oda, hogy egy vagy több VOR-tól megadott raidalon repülsz. Azt hiszem az FS flight plannerben megadhatsz bármilyen pontot és kiírja az adott irányba a course-t az utolsó ponttól számítva. A valóságban sokszor térképek alapján speckó felszereléssel és vonalzókkal számolják ki kézzel és iq-ból 😊

alert
Sehogy. FMC nélkül csak a VOR, NDB adókkal vagy GPS-el (ez ritka) lehet pontosan navigálni, másik lehetõség a látás szerinti repülés. Egyebet nem haszhálnak a valóságban sem.

Repulj vor radialokon.

Sziasztok!

Szóval, már megtanultam a navigációt az fmc-vel, de most az a gondom, hogy hogy tudok anélkül eltalálni a célreptére. Egy 707-sel repülök, és addig nincs gond amig van vor/ndb, mert akkor oké, de az intersectionoknak nincs frekijük, nemtudom hol vannak. Tehát hogy csináljam?
alert
Ha mondjuk egy PMDG 737-est (ez egy kiegészítõ az FS-hez) tudsz professzionálisan vezetni, és szinte minden FS-ben szükséges dolgot ismersz a repülésrõl, valamint böngészted a 737 Operation Manualt, akkor mondhatni igen el lehetne vele boldogulni. Mondjuk inkább csak olyan szinten, hogy a robotpilótát, a fedélzeti számítógépet és rendszereket programozva el tudnád vezetgetni a gépet a levegõben, leszálláshoz és felszálláshoz valódi rutin kell. Az FS-ben alapból meglévõ nagyobb gépek nem igazán hasonlítanak a valósághoz (fizikai viskelkedés és mûszerezettség szempontjából csak távolról láttak igazi gépet 😊.