MS Flight Simulator 2004
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Most jut eszembe, hogy megkérdezem, hogy Te azokat a 3dmark03 teszteredményeket milyen beállításokkal kaptad?
Az enyém regisztrált, és minden teszt be volt jelölve, tehát full teszt volt. Ez lényeges információ lenne.
_Nem az a baj, hogy nagy az Isten állatkertje, hanem az, hogy alacsony a kerítés_
_Nem az a baj, hogy nagy az Isten állatkertje, hanem az, hogy alacsony a kerítés_
most a gépem azt csinálja, hogy elinditom, és kb 10 perc után kikapcsol, utána ha be akarom kapcsolni, felpörög és leáll. kb 1 perc után már be tudom inditani, de akkor is 10 perc és leáll. a másik variáció, elinditom, sipol egy hosszút és semmi... harmadik variáció: megy a gép és elmegy a kép, és semmi... arra gondoltam hogy a videokártyának van baja... szerintetek?
a gépen most 3GHz proci, 512 mb ram. Ha veszek hozzá még 512-t akkor jelentõsen jobb lesz? gondolom ez sok mindentõl függ, de általában ez sokat segít?
a mostani konfiggal általában igy 30 és 70 fps között ugrándozik, de nincs maximum grafikán, de általában akadozósan "néz" ki az fps értékek ellenére (mi számit jó fps értéknek?). viszont online már totál behal az egész, akad, nyöszörög...
Kb. annak amit a film mutat 180°-ban ellentettje az igaz. ATC lényege pont a maximális biztonság és minimális kockázat biztosítása minden helyzetben.
Ezt mar egy masik forumban leirtam, hogy ilyet ne irjal, mert ez egy nagyon nagy butasag.
Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...
nem tudjátok hogy a project magenta oldalán hol vannak az árak?
Gigabyte GA-870A-UD3, AMD Phenom II X4 975 @3,6 Ghz, Gigabyte HD6950 2Gb, 4Gb Kingston 1600 Mhz, 2x WD caviar black 64 MB cache SATA III RAID 0, Win7-64bit
A filmes baki valszeg szar forditas miatt van.
Egy hülye kérdésem lenne:
Az ATC szokott sebességeket mondani? Csak mer tegnap láttam egy filmet (Vakrepülés), amiben a torony mást sem csinált mint KIAS-okat diktált a pilótáknak. Mondjuk ugye a filmekben minden megtörténhet, nem kell készpénznek venni, fõleg ha azt nézzük, hogy mondott pl. olyan irányokat hogy 7408 ami aztán számomra teljesen rejtély hogy mi lehet, de heading vagy course biztosan nem.
Hja... a filmek.
Egyébként korábban is sikerült hülyeséget kérdezni egy film miatt, akkor azt kérdeztem, hogy V1 vagy Vr sebességnél kell orrot fel és mindezt azért tettem, mert a filmben aszonta a pilóta hogy V1, orrot fel...
Ja, meg nekem az ATC még soha nem mondta hogy mennyive kõ repülnöm, ezért is kérdeztem.
Üdv
Gigabyte GA-870A-UD3, AMD Phenom II X4 975 @3,6 Ghz, Gigabyte HD6950 2Gb, 4Gb Kingston 1600 Mhz, 2x WD caviar black 64 MB cache SATA III RAID 0, Win7-64bit
Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...
\"A tapasztalat az az iskola,ahol az ember megtanulja, hogy mennyire hülye.\"
1: túl van tuningolva az órajel
2: hibás driver
Az FS-ben viszont problémád lesz a 9800Pro-val ugyanis mint kiderült már régebben is teljesen inkompatiblis tehát nem mûködik együtt vele. Sajnos ez pech. Nekem azért megy, mert 9800-as a kártyám és 9800Pro-ra van tuningolva tehát hardverileg 9800. A FAQ-ban találsz egy linket hátha segít de nem sok reményt fûzök hozzá. Az, hogy újraindítja a gépet viszont egyértelmûen jelzi, hogy valami nagyon nem stimmel valószínûleg a kártyával (én tuning hibára szavazok így elsõre).
Még egy lámer kérdés: hogyan tudom FS közben megnézni az FPS-t? Bocs, de nem igen foglalkozom Windows-zal, csak azért van, hogy FS-t futtasson.
VGA kártya problémám lenne. Sokáig nem tudtam, hogy mitõl szaggat az FS, ma viszont meg akartam nézni a 3DMark3-al, hogy mit produkál, de már az elsõ 5 másodpercben újraindítja a gépet. Utána próbálkoztam egy korábbi 3DMark-al, de az is néhány perc után resetelt. Lehet, hogy a kártya a beteg, vagy csak driver baj lehet? A konfig: P4 3G, 1Gb Ram, 9800Pro. A VGA-n plusz hûtés is van (GiantIII).
Ja, és nem lesz új a gép, csak egy P4 3.0/800 lesz benne, meg 2GB Ram😊 A többi a régi marad. De én is kíváncsi vagyok. De már most elégedett vagyok, mert F18-al gyors manõverezésnél is remekül ment, szép folyamatosa, nem vettem észre semmi megtorpanást. Talán nem is kellene az a CPU csere....most má' mindegy.
Kb 15 percet repültem így egy P51-el földközelben, magasan, nagybedöntésû vízszintes forduló, meg egyebek, ami gyors mûködésre ítéli az engine-t és a vasat. Egyetlen egyszer torpant meg, de utána 10 percig semmi, másképp nem tudtam megcsinálni egy nagybedöntésû vízszintes 360 fokos fordulót anélkül, hogy kétszer ne torpant volna le. SZóval óriásit javított az utóbbi javaslatod.
Köszönöm szépen! Még a finom beállításokkal elvacakolok. De azért próbából, ha megjön az új CPU, beteszek még 2 db 512-es modult duálban. Kíváncsi leszek.
Egyébként a tanácsodat meghallgatva O&O defraggal folyamatosan karban tartom a wiccmestert.
lefuttattam a 3dmark03-at 4x AA-val és alig merem leírni az eredményt, oly siralmas, de megígértem😊
2310 pont (4x AA)
4300 pont (AA nélkül)
Szerintem ezek nagyon rossz eredmények.
Alert,
kiszedtem mindent a RAM-ból, jobb lett, de még nem tökéletes. Még mindig szabálytalan idõközönkét megtorpan a kép.
FSAutostart
(Alert fel is vehetnéd a FAQ.ba)
No, megyek haza és jól kigyilkolom. Mert nagyon rossz, mikor meg-meg torpan a kép, ahogy azt már írtam. Mindig tanul az ember.
Én most a Catalyst 5.13-at tettem fel tegnap éppen. De jó, hogy megkérdeztem, de gondoltam, hogy itt érdemes az ilyeneket megkérdezni.
Alert, köszi.
bye
The Eagle
Az a "megáll a kép" amit mondasz érdekes dolog. Nekem is volt és az nem az engine miatt van. Az azért van mert más progik használják a vinyót és a memóriát és az FS-nek valahogy nem tetszik. Amik nekem okozták: Vírusírtó folyamatosan scanneli a vinyót, letöltések mennek játék közben, stb. Én ezeket kikapcsolom játék elõtt és megszûnik a probléma. Volt olyan hogy mindent kiszedtem és mégis produkálta a hibát. Ekkor több vírusírtóval próbálkoztam és egy genya keylogger futott a háttérben. Törlése után szintén megjavult.
Köszi
Viszont nekem is lenne egy kerdesem. Leszallaskor az elsotiszt bemondja, hogy "Minimums". Ez a DH, ugye? Itt donthetem el, hogy folytatom-e a leszallast vagy megszakitom. Namost, jo nagy forgalom van beallitva es nem egyszer fordult mar elo, hogy DH utan kaptam "Go around"-ot. Na akkor mit kell csinalni?? Tegnap kinomban mar fogtam es figyelmen kivul hagytam, mert egy GA, rengeteg ido es uzemanyag lett volna. De a palya kozepen ott allt egy masik gep, ami miatt a GA kaptam, es szepen belegurultam.
A masik idegesito dolog az FS-ben, hogy ha ugy kell taxiznom a kapuhoz leszallas utan, hogy kereszteznem kell valamelyik kifutot, akkor mindig "hold position"-ben tart mert vannak "final"-on, meg felszallas alatt. Engem meg csak varat. Megfigyeltem, hogy akkor sem engedte, hogy atguruljak a palyan, amikor a leszallo gep, meg 5-600 lab magasan volt. Erre milyen otletetek lenne??
le és felszálláskor be kell kapcsolni a taxi lightokat?
most találtam olyat hogy pss+ifdg airbus a320 panel merge
nem tudja valaki hogy honnan hova kell ott a fájlokat másolni?
mostmár egyik se mûködik, annyit szenvedtem
Amúgy meg vigyázni kell ám a "ez is M$ termék..." kijelentésekkel, mert annak idején én is megkaptam ezért a magam lebaszását. Történetesen hogy a MS az alap game-re értette hogy az általa említett min konfigon jól megy, mi meg telepakoljuk kiegészítõkkel és a MS-t szidjuk, ejnye-bejnye.
Dehát azér... kiegészítõk nélkül meg rohadt unalmas.
én is sajnálok erre a konfigra költeni, de igen idegesít, hogy ha repülök, és nagy bedöntésû fordulóban, vagy leborításnál elkezd jól menni, egyszer csak "megáll a kép" pár tized másodpercre, és megy tovább majd rövid idõ múlva ismét megáll egy idõre. Elég zavaró, pláne, közben amúgy az esemény megy, és elõfordult, hogy éppen ezért beledörrentettem egy magasabb tereptárgyba, egy jól kivitelezett földközeli mûrepülés közben😞 vagy, inkább 😊
Én ismételten keveslem a 4300 pontot AA nélkül a Tiedhez képest. Hazamegyek és kipróbálom, ahogy kérted 4x-es AA, 1024x768-ban is és megírom az eredményt. Azt hiszem, a 800Mhz FSB-s procit még beleveszem a gépbe, mert a 2.8-ast elsütöm még.
Az FS konfigigényét én is savanyú képpel nézem. Ez szerintem direkt van így. Dehát ez M$ termék ugyebár. De tényleg elgondolkodtató, hogy pl. az új FSnek mi kell még, mert már ez is túlzás.
De a driver dolog még mindig érdekelne, Catalyst vs Omega?
Szerintem a 4300 pont nem olyan rossz, bár kétlem, hogy a geforce 6600-as ennyivel jobb lenne a 9600XT-nél. (mer ugyanis FS-ben nem ezt tapasztalom...).
Mondjuk az én konfigom gyengébb a tiédnél, szóval a fene tudja. A haveromnak Radeon 9550-nel 2600 pontja volt, de ott a konfig is hulladék volt. Érdekelne, hogy hány pontod van 4X-es AA-val, mer ott nekem 7 ezer valamennyirõl lemegy 2700-ra és az azért elég durva.
Bõvítésileg már nem tudom mit csináljak mert Alert legutóbbi véleményébõl azt hámoztam ki, hogy lehet hogy nincs értelme több memóriának, szóval megint költenék, aztán nem lenne jobb. Egyébként az FS gépigényével már kezd nagyon tele lenni a hócipõm, kb 100 ezret költöttem bõvítésre (végeredmény a lent látható konfig) és szaggat, persze kétféle AI traffic progival meg aerosoft scenerykkel, meg active sky-al, dehát azér csesszék meg azok nélkül meg ***t sem ér az egész. Attól nem leszek boldog hogyha egy tök üres reptéren taxizgathatok szál egyedül a gyári boeing-emmel a fekete kockabódék között meg repülhetek a tök üres kék égen.
Nyiri elõzetese az FSX-rõl meg a no comment kategória, valami ilyesmire számítottam egyébként, úgyhogy valószínû én kihagyom, nincs kedvem még félmillát procira meg Radeon X1800XT-re költeni hogy valamennyire azér vánszorogjon.
Egyébként egy újabb kérdés, hogy az FSX vajon kompatibilis lesz-e a meglévõ FS9 kiegészítõkkel. Nekem személy szerint 5 DVD(!) van tele letöltött fizetõs kiegészítõkkel.
Köszi
Kis varolista az FSX-el szemben:
3x akkora gepigyen, tobb csicsa, lenyeges dolgok javitasa mellozve (mint mondjuk a fizika, ami meg soha nem letezett az FS sorozatban), vakitas a nepnek meg 25 rugo / darab.
Korulbelul ennyi.
Szóval nem akarok a jelenlegi (P4 2.8/[email protected]/600, 1GB DDR, 9600XT)-be többet feccelni, mint 50 ezer, mert ezt már nem érdemes jobban tuningolgatni, inkább majd jövõre valamikor az év második felében veszek egy teljesen új P5 architektúrát. De addig is szeretnék kicsit bõvíteni. SZóval akkor a fontossági sorrend, ameylek mindegyike belefér az 50-be:
1. CPU, 2. RAM, 3. VGA. Mi lenne, ha a 533 FSB-s P4 helyett vennék egy 3.0/800 Mhz FSB-t, nem beszélve a dulpa annyi cachrõl (1024K)? A magasabb FSB miatt minden kicsit gyorsabb lenne RAM 333-ról 400-ra, meg talán azt is kicsit meg lehetne light-osan hajtani még 3.5 Ghz körül, és akkor maradna az 1GB ram, és a 9600 XT. Errõl esetleg mi a véleményed?
Köszönettel,
The Eagle
Frecc, amúgy mi a fene lehet nálam, mert a 3dmark03 AA nélkül nekem csak 4300 pontot csinált. Ez nem túl rossz eredmény? A 9600XT-m 527/600 (GPU/mem) megy. Az ati setupban minden teljesítményre van optimalozálva. A bios-ban kellene esetleg valamit turkálnom még? Kevésnek tartom ezt az eredményt, persze jó volna tudnom, Te melyik 3dmark-kal mérted azkat az értékeket. Tudom, a 6600 GT memóriája jóval gyorsabb, talán 1Ghz is van.
bye