45215
  • CptSAB
    Jó kis cucc ez az FSEarthTiles.. lehet itt gyártani vfr-t. Csak egy kis türelem kell hozzá..
  • ToMy_
    ahh. téháiksz. akkor ezzel most eljátszok egy kicsit.
  • alert
    FSEarthTiles. A bekonfigolás eltart egy ideig plusz amíg rájösz a dolgokra, érdemes a leírást is tanulmányozni. Utána extra gyorsan és pofon egyszerűen csinálod a terraint bárhová akár Google Earth, Virtual Earth, vagy néhány másik forrás alapján.
  • ToMy_
    és ez a 10x egyszerűbb módszer nincs titkosítva? mert ha nincs, akkor szívesen olvasnék róla...
  • CptSAB
    na megvan vala az a bővített vfr area.. 300 mega textúra.. évszakokkal stb. öööö... tudom Alert erre mit fogsz mondani a kertészkedés, az építkezés és a geodéziai munkák még visszavannak. A Nagybajom-Kaposvár Nyugat-Kelet és a Várda-Töröcske Észak-Dél terület van lefedve.
  • CptSAB
    Igen. Pont ezzel a problémával találkoztam kb.2 hónapja. Kaposújlakon több Kamov is repül. Az volt a tervem, hogy az egykori TSZ-ek közelében helipadokat helyezek el.. mondjuk úgy, hogy imitálva az MG munkákat. Az SDK-t olvasgatva jött ez a döbbenet, amit itt írtunk mindketten. Egy rakás kifutópályát kellett volna elhelyezni szerte a Kaposvár környéki "termőföldeken". Ilyen csúfságra nem vagyok kapható. Hiába van meg a Hiller, az Alouette (Kamovot említettem már, ND féle meg elég erős lett volna úgy AI gépnek, na meg a szerzői jogi problémák..) Maradt az An-2, viszont az ritkán dolgozik errefelé. Maximum szunyogot írt a Hársasberki-tónál. De azt is inkább a kis csúfság végzi. Így az AI An-2-ek sem fognak MG munkát végezni.. persze ki tudja..
  • Papirzacsi
    Az fs AI-ja nem ismeri a helikopter fogalmát, így nem tudja hogy kéne repülni, és nem is tudja hogy létezik helipad.Az összes AI helikopter repülőgép flightmodellel repül. Szóval kergethettek álmokat, de még kell várni pár évet, mire lesz igazi AI helikoptert kezelő FS.:-/
  • CptSAB
    Cseh Légierő AI és repülőterek

Az oldalon lévő ai trafickot és a Èáslav ( LKCV ), Pøerov ( LKPO ), Námì¹» ( LKNA ), Èeské Budìjovice ( LKCS ), Plzeò-Línì ( LKLN ), Pardubice ( LKPD ) repülőtereket tessék letölteni. Meg lehet nézni, mire jutottak derék cseh kollégáink.
  • w77d
    Ez a helikopter dolog engem is seggreültettet párszor. Volt hogy 4 heli várakozott utánam a kifutóra XD
  • CptSAB
    elég a cfg-ben átirni a megfelelő spd értéket, de helyből nem fog felszállni.. korábban már nyaltam egy rakás forrást, de a guruk ezt írták, és sajna az sdk is.. hacsak nem maradt valami olyan kiskapu amivel ez megoldható.. Ha jól emlékszem a Just Trafic használ helikoptereket, nekik ez nem ment annak idején.
  • pateszi
    Hú, ezt a helikopterdolgot még nem figyeltem meg. Azt már láttam, hogy röpködnek, épp most kerestem hozzá Ai trafik mintákat. Úgy sejtem, hogy az aircraft.cfg és a gép.air átírásával meg lehet oldani a helyből való felszállást, hamarosan le fogom csekkolni.
  • CptSAB
    Helyes.. helyes.. az újlaki reptér általános forgalmát majd megpróbálom az újlaki látogatáskor letisztázni. A helikopter forgalom az gáz.. a bökkenő az ugyanis, hogy ai forgalomnál van egy speed limit. A másik gond, pedig, hogy a helipadokat nem haználja az AI, vagyis, helikopter végig taxizik a gurulón, ki a kifutópályára, majd nekilódul, mint Don Quiote a szélmalomnak.. Bizarr látvány.. főleg mert az átirandó konfig miatt úgy is szál le, mint egy repülőgép. Másik gondom, hogy nincs ai Ka-26. Van egy FS2000-es Kamov, ami jó lenne, csak éppen a rotort és az animált alkatrészeket elvitte a NOT COMPATIBILITY PARTS felirat.
  • pateszi
    Örülök, hogy Te is hiányolod a magyar festésű kisebb gépeket. Tibor remek festésein kívül tényleg nem találhatóak más munkák a neten.
    Elkezdtem a pécsi reptéren található Cessna 172, 182, Zlin és AN-2 EC-135 gépekhez egyedi textúrákat készíteni, külön normál, AI és a statikus modellekhez. Küldök majd képeket. Ha megvagy a reptereddel, hozzuk össze az AI forgalmat, ahogy ezek a gépek sétarepülnek, vagy a kisebb repterek között közlekednek. Az egyedi statikus cuccok pedig nagyon feldobják a sceneryket.
    Most a Pécs-Pogányi reptéren molyolok. Alert nagyszerűen elkészítette a főépületet, a pályát, az afcadot. Az apron a légifotók szerint módosításra szorul, kellenek a mellék épületek és az új hangár, kerítés, meteorológiai állomás és kisebb statikus bigyók. Utána jönnek majd a város jellegzetesebb épületei, tereptárgyai.
  • exTrem
    dehogynem :D X2-öm van és elég sokszor zavar a lagg rögzítés közben ...
  • CptSAB
    A szaggatott mozgás azt jelenti, ennyit tud a 2.53GHz-es Celeron-D. A fraps alapban ráver, amint megindul a videórögzítés. Egy Pentium D 2.4-től vagy Core2 illetve gyaníthatóan Athlon X2 kategóriát képviselő gépen ez biztos nem jelenik meg. Amúgy 7-12 volt az FPS rögzítéskor, és 16-24 normál módban. Ami a vfr objektumokat illeti, szó szerint nem sajnáltam az épületeket, minden négyzetmérföldön kihasználtam a 300 épület illetve ha a növényzet úgy kivánta a 600 fás határt. Tervezem, hogy tovább bővítem majd a vfr környezetet. Hadd füstöljön a masina alapon.. Elvileg hamarosan egy E2180-as duálmagos proci kerül majd a gépbe, ennyire van esély, ha minden úgy alakul ahogy szeretném.. ha nem akkor majd jövőre.. már önmagában ez a proci is, minimum 25-50%-os teljesítménynövekedést hoz papíron. A celeronok általában 20-40%-al gyengébbek az azonos Pentium procikhoz képest (a csökkentett L2 cache kezdi a vérengzést, illetve néhány extra kikapcsolása, csökkentett FSB stb..)ráadásúl a procim az első 775-ös PIV leszármazottja, jó pár éves technológia, amit már boltban sem kapni. A duál magos E2180-al az előzetes számítások szerint, a jelenlegi 1GB DDR2 memóriával minimum hozza majd az átlag 20-25FPS-t, ez alá már nem fog esni. Persze ha továbbra is a grande texturázósdival dolgozom, amiért a baráti feddéseket már megkaptam, a repülőtér alatt 8 darab 1024x1024-es textúra lapúl.. akkor lehet én is beállhatok a derék ukrán készítők közé, ahol csak egy repülőtér vágja haza az FS és vele a gép teljesítményét.

Ami a Cessnát illeti, Tibi festésén semmit sem változtattam.. már annak is örülök, hogy van néhány festés hazai kisgépekhez. Még néhány jellegzetes An-2 meg C172/182 elférne, ha az ismertebbeket veszem, vagy Soccata/Morane Rally, Bulldog.. de idővel biztos lesznek még. Azért a tippet köszi, megnézem majd a cfg módosítással is.
  • pateszi
    Szia,
    Jó lett az újabb videó. Miközben néztem, többször a botkormányhoz nyúltam, hogy körülnézzek a tájon, mintha ott ülnék a gépben.
    Technikai kérdés: ami a felvételen szaggatott mozgásként jelenik meg, (10-20 közötti FPS-nem saccolom)csak a felvételnél jelentkezett, vagy ennyire leterheli a gépedet a scenery?

FSX alatt is működni fog, az FS2004-es SDK val fejlesztett kiegészítőket általában gond nélkül kezeli az FSX, -legfeljebb optimalizálatlan lesz. Ha a modellek, textúrák és az AFCAD megvannak, már pikk-pakk el lehet végezni FSX-hez a szükséges módosításokat.
    Tervezel AI forgalmat is kisgépekkel?

Apróság: elfelejtetted átírni a C150 aircraft.cfg fájlban, hogy ne jelenjen meg az üzemóra számláló körül a sárga gyűrű...
    title=Cessna_150 HACPL
    ...
    panel=red
  • exTrem
    Teljesen más. Az aerosoftos változat az cask fsx alá lesz ez pedig fs9hez készül. Remélem olyan jó lesz mint amilyennek látszik.
  • alert
    Azt nem tudom, hogy ez ugyanaz, mint EZ? vagy egymás ellen dolgoznak?
  • LegendTommy
    thx majd próbálom
  • CptSAB
    told fel 100%-ra majd meglátod mennyi gép lesz, persze a lenti szabályok mellett.
  • CptSAB
    Csak a definiált reptereken (nemzetközi ill. regionális) van forgalom, illetve általában igaz a szabály AI forgalom csak az appron/állóhely-el ellátott reptereken van. Ahol van egyszem gyöp.. vagy betoncsík és más semmi.. torony nem számít a másba, na ott nincs AI.
  • LegendTommy
    my traffic 2005-őt használok, és az a problémám, hogy kisebb reptereken egyáltalán nincs forgalom 50% traffic beállításnál.
    Ez normális? ismeritek a programot? jó? esetleg van jobb?
    ki mit ajánl
  • exTrem
    Készüloben egy új madeira scenery. Nagyon ígéretes a munka, lapozgassátok a fórumot :)

Madeira
  • LegendTommy
    lehet ismeretik, én most találtam rá avsim-en Glacier bay-re, hihetetlenül komoly munka és freeware:) Komolyan mondom sok vfr scenery-t maga mögött hagy. és még fps barát is
  • alert
    Control Panel > Add or Remove Programs > select, uninstall
  • w77d
    rendben :)

örülök, hogy itt is megkérdeztem, ezzel 2 napnyi folyamatos telepítést spóroltatok meg :D

hátha még ezzel ki tudtok segíteni: mivel pucoljam le az nvidia drivert??
  • Papirzacsi
    Amióta elterjedt az internet, kétféle nagyhangú "hozzáértő" ember létezik. Az egyik, akinek minden fotosop, a másik fajta a nagy szgép szakértő, aki mindenre csak a format c:-ot ismeri.Egyikre se hallgass!;-)
  • CptSAB
    Újabb videjó.. ez már VFR.. rapidra töltöttem, mert sajna semmi bizodalmam mostanság a feltört Flybywire.extra.hu oldal miatt.

Kaposújlak.. Reggeli keringő
  • w77d
    Király! A sok hülye a hardwer topicban majdnem újrahuzatta velem a gépet!! :D
  • CptSAB
    Ha Vista akkor hasta la vista.. akkor is működik. Felesleges ezért rendszert pakolgatni.. Nyugodtan kártya ki.. kártya be.. driver telepít, nvidia meg uninstall..
  • alert
    Működni fog. Egy dologra kell figyelni: mielőtt kiszeded az nvidia kártyát a gépből, uninstalláld a driver-ét, majd mehet be az ati, ilyenkor ugye a windows hozzárendel valami alap drivert. Letöltöd a legfrissebb ati driver-t és telepít. Ennyi. Ha újrateszed a win-t, akkor viszont minden program és játék újratelepítést igényel, mert a regisztrációs adatbázis és egyéb beállítások elvesznek. Egyszerűen nem fognak elindulni a programok.
  • w77d
    Vista nem XP. Akkor is működik a PnP dolog, ha Nvidia kártyát cserélek ATI-ra???
  • CptSAB
    Videókártyacsere miatt WinXP reinstall???? Ez butaság.. nem kell újratelepíteni a Windowst. Szép is lenne, ha valamit ki-be pakolunk, akkor újratenni. Én már cseréltem komplett alaplap-proci-vga-memória egyben úgy, hogy nem tettem újra. A Win detektálta az új dolgokat, a régieket megszünteti ilyenkor. Ez a PnP lényege. Ha viszont mégis újrainstallálod, akkor meg is sütheted a korábban feltett FS-t addonostúl.
  • CptSAB
    Nos.. Alertnek nagyon sokat köszönve elmondható, hogy a mikor mibenléte a fotózás időpontjától függ. A délelőtti zivatarátvonulások a mai napba beletrafáltak. Most süt a nap, de ez már késő. Én nem Kaposújlakon lakom, hanem kb. 25-30 kn-re. A fényképező technikával nem én rendelkezem. Legközelebb 2 hét múlva hétvégén, a jövő hétvége nem biztos, mert műszakira megy az autóm. Ha megvannak a fotók, akkor az épületek illetve a beton-aszfalt részek "vannak már csak vissza" a textúrázásban. Este teszek fel új videót.. igérem ízletes darab lesz.
  • w77d
    lenne egy kérdésem: Újra kell pakolnom nemsokára a wint videokártyacsere miatt. Nos nálam a win és a programok külön partíción vannak. Ha újrarakom a wint a saját partícióján, akkor utána használható marad az fs és az összes kieg? ugye nem kell újra pakolnom??
  • LegendTommy
    thx, mikor lesz vfr Újlak?
  • sindelnet
    Mondjuk hülyeséget írtam,a prioritást nem a telepítési sorrend határozza meg.Az addonok textúrái mindig felülírják az alaptextúrákat.
    A Ground Environment pedig csak az alapkészletet cseréli jobbra.
  • sindelnet
    Nálam elsőnek ment fel a Ground Environment,utána pár másik addon,
    ami saját talajtextúrával dolgozik.
    Így semmi problem...
  • BeresViktor
    Sziasztok!
    Lenne egy nagy kérdésem! Letöltöttem a wilco airbus sorozatát. Nem ma kezdtem a játékkal játszani, de nem tudom beindítani a hajtóművet:), korábban az alap gépekkel repültem, de ez nagyon megetszett. Ha valaki tudna segíteni, vagy esetleg azt leírni, hogy a billentyű kombinációkkal hogyan lehet beindítani, azt nagyon megköszönném. Egyébként egy A340-600-ról van szó.
    Előre is köszönöm a segítséget: B. Viktor
  • CptSAB
    Na ez az AFX - FS2004 dolog nem működött online szerkesztésben. :S. A Ground Environment csak a default FS terrain elemeket cseréli le. Aggódnod nem igazán kell. A spec. scenerykhez nem nyúl, kivéve ott, ahol a def. elemeket használja.