45215
  • HAMIC
    LOLBULL!!! :D Nagyon jól néz ki! :DDDD

Király++
  • Solt
    Hát Tökölön csak úgy sorakoztak! :)))))
  • CptSAB
    Jó lesz.. hiába ha egyszer egy sorozat beindul. Tényleg annyi Toy-toy budi volt?
  • w77d
    istenkirályübertopfasza
  • Solt
    Tavaly ott dolgoztam 10 napot... azóta megvagyok kergülve érte! Epekedve várom! :)))
  • Papirzacsi
    Kicsit nagyon ráérek a héten, így modellezgettem, meg textúrázgattam picit.Remélem kivehető mi készül.:-)
  • CptSAB
    Köszi szépen! Jól fog jönni. Elkél minden segítség.
  • HAMIC
    LHKV.

Flyby:

Na, akkor összeszedem a pakkot, meg magamat. Fotókkal kapcsolatban: Vannak viszonylag friss, nyári - júniusi - fotóim Kaposújlakról, többnyire légi, saját termés, hálistennek! ;) megosztom majd azokat is veled.

Coming soon. :D

• sztoky
    bocsi!köszi!
  • alert
    Most volt róla szó, szerintem olvasgasd is egy kicsit a topicot mielőtt kérdezel :) beszerezni > google > első találat. Nehéz volt :) Viszont van már final változat is, nem csak a Pre 0.9.
  • sztoky
    Még egy kérdés! Valahol találkoztam egy ilyen progival (FS Earth Tiles Pre-Version 0.9).
    Nagyon kemény látványt nyújt a cucc. Valaki tud róla valami bővebbet, esetleg hogy hol lehet beszerezni, gépigény, hogy működik,stb.?
  • sztoky
    Köszi, mindenkinek!
    Próbálkozom!
  • CptSAB
    Ejjha.. szívesen megnézném, az épületek miatt. Már tervben van ugyanis az újlaki fotózás. Csak éppen a látogatási hétvégék nem akarnak összejönni, mert mindig van valami.. most spec. Szekszárdra megyek ma, csak éppen a kocsi tankja lesz üres a hétvégére.. pénz meg jövő hétig nuku..
    Hét elején a taszári déli közeli irányadót és a terminált (messziről) fotóztam, ennyivel kárpótoltam magamat.
    Érdekel nagyon a buli, mert anno FSDS-ben régen én is kiszerkesztgettem precízen az épületeket, csak akadtak problémák, így áttértem a gmax-ra, viszont most még csak fércelt modellek vannak, amelyek méretre jók, de semmi más nincs rajtuk. Amíg nincsenek fotók, addig minek alapon.
    Ami a közkincsé tételt illeti. Nyugodtan mehet fel a netre, mert én személy szerint úgy gondolom, hogy azzal, hogy megosztjuk a munkánkat, mindenképpen valamit átadunk másoknak. Lehet, hogy nem fotóreal, de van! Ha elnézem az avsim stb.. tartalmát, akkor tengernyi AFCAD van, a legtöbb default FS épületekhez, vagy még annyival sem, mert az FS nem ismerte korábban a repteret, még egy bungalló sem tarkítja, csak lesz egy csík valahol, esetleg egy taxi és apron.. .Én annak idején nem tettem közkincsé az AFCAD-os verziót, mert nem éreztem késznek. Úgy volt összevarázsolva, hogy az egész 50 mega volt, de gyakran már én sem tudtam, melyik állomány honnét is veszi a modelleket. A mostani is annyi helyet foglal, de picit más lett. EZ épületek elmentek a nyavalyába, és a helyet a fotórealisztikus közelkörzet foglalja el. Van jelenleg 2 verzió, ugyanis 2 fajta textúraszett van. Az épületek pedig ha frankók, akkor megbeszéljük a dolgot és bevarrjuk a készülgető csomagba.
  • HAMIC

Kedves Flybywire és kedves többiek is!

Én önszorgalomból, lokálpatriotizmusból készítettem el autodidakta módon, saját használatra a kaposújlaki repteret (LHKV). Ha igény mutatkozik rá, szívesen közkinccsé teszem.

Nem nagy parádé, ami a látványt illet, az épületeket Gmaxban terveztem, de nem skineltem, a többi AFCAD meg RW12.

Üdv, ha kell, szóljatok. ;)
  • Papirzacsi
    Kikapcsolsz mindent a gépben,elmented a repülést tetszőleges néven, de mielött a save-re kattintanál, bejelölöd az ablak alján a default flight opciót. Ennyi, utánna már mindig Cold and dark lesz.
    Többnyire jól működik a bonyolultabb kiegészítőkkel is, de néha akadnak problémák, így nem árt fejben tartani a fuel cutoff,a Master, és az Avionics Master kapcsolók bill kombinációit, mert megeshet, hogy meg kell nyomniőket, különben halottnak tűnik a gép.:-)
  • CptSAB
    A cold and dark-os confighoz annyit, hogy SamDim An-24/26/30 nem szereti. A teljes navigációs rendszer meghal tőle és lehet látvarepülve repülni. Úgyhogy megoldás, az eredeti állományt tessék ám lementeni, mert lehet vannak még olyan gépek, amelyek hasonlatosan nem az FS féle megoldásokat követik.
  • kolszal
    avsimen keress rá a cold and dark kifejezésre, az FLTSIM.FLT file-t kell kicserélni
  • sztoky
    Sziasztok!
    Kéne egy kis segítség! Hogy lehet azt beállítani az fs9-ben, hogy
    a gépet ne járó motorral rakja be a játékba "create a flight".
    előre is köszi!
  • alert
    Jól működnek együtt. Még az AI forgalmat is rögzíteni tudja, meg egy csomó mindent, amit beállítasz neki.
  • LegendTommy
    thx, active camerával nincsen gondja? olvastam, hogy ebben is vannak alternatív kamera állások. este chekkolom, és thx
  • alert
    FSRecorder
  • LegendTommy
    biztos, hogy már ezerszer feltették ezt a kérdést én ismét megteszem:D
    létezik-e valamilyen beállítás, hogy a visszajátszásnál a különféle kormánylapok, mozogjanak? mintha 1-2 youtube-os videón láttam volna (de lehet, hogy elnéztem), hogy tower nézetbe is műxenek ezek a dolgok, és nem hiném, hogy real time-ba tower nézetbe rakta le a gépet:D
  • CptSAB
    Baloldalt lent create masks, elkészíti az 5 évszakot tél, tavasz, nyár, ősz, havas tél, és éjszakai. Persze helyet is 6x ennyit foglal majd.
  • CptSAB
    A google nem számol a magvarral. Emiatt fordulnak el a pályák. Amúgy a google és az általam említett usmaps között nincs nagy eltérés. 5-10 méter. Ennyi. Nekem azért jobb az usmaps, mert ott egyfajta felvételminőség van. A google esetében ez eléggé széles skálát foglal magában. A szekszárdi vidék olyan drappos szürke. Baranya Pécs valami randa sárgás mittudoménmilyen. Kaposvár felesben alkot párt, Taszár szintén félbevágva, ott pedig még a képek is csúsznak. Dombóvár megint másik műhold. Ezt még homogenizálni sem lehet.
  • ToMy_
    nameg eszembe jutott, Őcsénynél is az alap FSbeli kis füves csík is teljesen jó helyen van a guglis textúrához képest, az FLGlobal2008-beli szekszárdi dombok is tök korrektek a guglis textúrákhoz...
    ki érti ezt?...
  • ToMy_
    "...Az évszakokat megcsinálja az FSEarthTile. :)..."

Hogyan? Erre nem jöttem rá, igaz, nem is kerestem benne ilyet :)

Ez a pécsi egyezőség-nemegyezőség azért volt kicsit fura, mert pl. a TV-torony jó helyen van a talajtextúrához képest, a közelében lévő nagy külszíni fejtés (?) textúrája jó helyen van az FSGlobal2008 domborzatához képest, egyedül a kifutó (és így vele együtt a taxiút és a parkolók is) vannak elcsúszva közel nyugati irányba, illetve elfordulva pár fokkal.
  • CptSAB
    Az a baj ezekkel a műhold fotókkal, hogy a valódi pontosságukat gyanítom kül. nemzetvédelmi jogok is korlátozzák. Már a kezdetektől fogva használom a googlét és többször is változtak adatok. Van ahol pl. tökéletesen jó, van ahol csúszik. Tavaly volt egy cikk, amelyben leírták, hogy a terrorcselekmények lehetősége miatt pontatlan a google.
    Van egy srác, most nem ugrik be a neve, de ő pl. az összes hazai ndv és vor adatait feltette a guglira. Azok pontosak is, de amikor ez a képpel kerül össze, akkor nagy a húúú.. meg a bm.. Amikor egészítettem ki a Hungary 2004 adóit, akkor minden adót fotüztam és mértem a pályairányokat stb.. kb 100-150 méteres csúszások voltak pálya és oldalirányban.
    Az évszakokat megcsinálja az FSEarthTile. :) A homogenizálás viszont szinte lehetetlen a nagyfelbontású képekkel. Mondom én.. Alert, vagy Zacsi vagy Tibi mondhat erre mást.. nem értek a lovakhoz :D
  • pateszi
    Úgy látom, hogy a GoogleEarth adatai az LHPP műszeres megközelítési térkép -ICAO adatainak megfelelnek. (A DME adók pozícióját ellenőriztem).
    Este összenézem az LHPP sceneryben lévő koordinátákkal is.
  • ToMy_
    Hát, ha megnézzük a FranceVFR vagy a Switzerland Professional-t, akkor azoknál sem a teljes területre van autogen, hanem csak a repterek néhány km-es körzetében.
    Szerintem a legnagyobb meló a talajtextúrák homogenizálása lenne. Meg esetlegesen az évszakok elkészítése.
  • CptSAB
    Annyit tudok szólni a dologhoz, hogy a Kaposvár-Dombóvár közötti szakasz, amihez megvannak a textúrák, az kb. 450-500 négyzet. Ez egy 40x15 km-es rész. Mindössze kb. 70 textúra készült el a héten. Magyarországhoz kb. minimum 85-90000 textúra négyzet kell. Ha egy ember 1 nap alatt 10-20 négyzetet megcsinál, akkor is gyűrné 1,5 évig legalább. Ez a munka ha az országot nézzük, legalább megyénként 10-20 embert igényelne, ha nem akarnánk beleőszülni. A VFR sceneryt azok használják élvezettel, akik nem 10000 méterről akarják minduntalan repülni útjaikat. És nem hazánkon kívűl keresik az irámyítatlan vfr zónákat.
    Azt gondolom, akinek kedve van a hazai vfr-hez, az a szükséges programokkal töltse le a képeket, az AgenT vagy az Annotator progival rakja le a fákat, házakat. Ha már a hazai kisrepülőterek környéke megelevenedik, már az siker. Gmax-al készítsen egyedi műemlék, jellegzetes építményeket, azt a RWY12 ingyenes progival, vagy Instant Scenery, EZ scenery progikkal helyezze el, és ha kész a mű, akkor kell egy oldal, ahol összegyűjtik a készítők és elérhető.
  • alert
    Az írtó nagy az semmi hozzá képest :D de szó szerint...
  • exTrem
    Egy komplett vfr hungary jól esne mindenkinek szerintem :), de gondolom, hogy ez írtó nagy meló lenne .. :S
  • CptSAB
    elfelejtettem.. autogen épületek.. van egy projectem, ami hazai lakóházakat, épületstílusokat fog feldolgozni.
  • CptSAB
    Minap írtam Alertnek, hogy Taszárt úgy ahogy van lehet újra AFCAD-ozni, meg minden. Nem a google a pontos az FS-hez viszonyítva, hanem az usmaps. A pontosság 5-10 méteres FS2004-nél ez bizti. Viszont az usmaps nem fedi le kicsiny hazánkat teljesen nagyfelbontással. Ami a piros tetős házakat illeti.. a kép picit PS filter, ugyanis a leendő új weboldalamra készülnek a képek.
  • ToMy_
    ezek a házikók melyik library-ból valók? pont ilyen szép piros cseréptetős kérókat keresek én is... ;)

belefutottam egy érdekes dologba ma. megnéztem LHPP-t, és a guglis textúrákhoz képest az LHPP scenery kifutója és épületei el vannak csúszva kb. 40-50 méterrel, és az irányuk sem egészen párhuzamos. ilyenkor mit lehet tenni? és melyik az igazi?
  • CptSAB
    Az Újlaki repülőtér készítésének szünetében, elkezdtem a Kaposvár-Dombóvár terület vfr kialakítását.
    Taszár Repülőtér

Lakhelyem, madártávlatból:

A Kaposújlak Scenery munkálatai jövő héten indulnak be újra.
  • CptSAB
    Egy valamire azért nem árt figyelni :D legyen sok-sok üres hely a vinyón..
  • alert
    Ha letilt a google szerver, akkor van jobb alul egy WWW gomb. Rányomsz, bejön egy mini browser ablak, lemész az aljára beírod a mezőbe a kódot majd enter. Az ablakot nyitvahagyod (csak húzd el oldalra, hogy ne zavarjon) és onnantól szépen tölti a képeket tovább.
  • ToMy_
    fw meg monnyonle...

Zalaegerszeg
  • ToMy_
    hát így elsőre is sokkal jobbat készített, mint az előzőekben leírt manuális módszeremmel sikerült...

Zalaegerszeg:

ami kicsit zavart, hogy néha a guglis szervíz gondol egyet, és nem szolgál ki, ilyenkor ADSL reconnect, új IP cím, és megy tovább minden...