45215
  • L Viper #41976
    Igen, nálam is ki van szedve Sármellékből minden, ami ütközik. Teljesen passzol a MAS-hoz így, minden út és vasút a helyén van.
  • berczy #41975
    Az jó, akkor elképzelésem sincs, hogy nálam miért, pedig minden úgy van, ahogy elvileg lennie kell.
  • [HUN]FaTaL
    Nekem soha nem nyivákolt még semmilyen bglre.
  • berczy #41973
    Azt hogyan küszpbölöd ki, hogy a Budapestnél kivett négy bgl-re ne hisztizzen az fs? Ha törlöm, akkor folyamatosan írja, hogy hiányzik.
  • [HUN]FaTaL
    Ja én a többit nem figyeltem, ezek még az első mas telepítőből vannak.

Az LH cuccból a mesht én mindig letiltom még (vaskapu.bgl, delkeletikarpatok.bgl, hungary.bgl), mert tele van buggal, főleg FSX alatt.
  • Hypo #41971
    na negy beirásbol mar szép kis MANUAL jonne ossze es akkor vegre lenne egy hogyan legyen magyar vfr em help:)

na majd egy reinstallnal akkor en is belovom vegre MO-ot mert eddig igen csak kerultem_:))) bar vfr ritka fs9 alatt nekem. de majd lesz szep vfr fsx re is:)
  • [HUN]FaTaL
    Ezeket kell inaktiválni:

Aerosoft Budapest:

bpmesh.bgl
    dna_end.bgl
    dna_excl.bgl
    dna_flat.bgl

LHSM:

balaton_3.bgl
    balaton_5.bgl
    balaton_9.bgl
    balatondetailed_3.bgl
    balatondetailed_5.bgl
    balatondetailed_9.bgl
    kisbalaton_3.bgl
    kisbalaton_5.bgl
    kisbalaton_9.bgl
    kisbalaton-ex.bgl
  • berczy #41969
    Na mindegy, ha nagyon nem megy, így marad, annyira nem gáz. Nem lehet Varjú Lacibácsinak írni, hátha van valami jó ötlete?
  • L Viper #41968
    Nekem nem vinnyog, bár én a régebbi kiadást használom.
  • berczy #41967
    Hát igen, tudom, de akkor meg veszettül nyivákol az
    Fs, hogy hiányzik neki. Kb. másodpercenként, még repülés közben is.
  • L Viper #41966
    A Csepel-sziget környékét is meg tudtam javítani. Asszem a neve valamelyik dna.bgl. Fejből nem emlékszem pontosan.
    Ha törlöd a Budapest Sceneryhez tartozó BP Mesh-t, eltűnnek a lépcsők a Dunáról is.
  • berczy #41965
    Sziasztok!

No, itt tartok most: (gfarkas, nagyon köszönöm, sikerült leszedni a kerékburkot, de shift+3 volt. :))

Van Megyeri hidam, a trükk az volt, hogy UT-ben ki kellett kapcsolni a remove FS bridge objects opciót és lett megyeri hidam. A duna ott szépen összeér, csak egy kicsit képcső lett benne, de az már maradhat. Viszont ami még fura, hogy a Csepel sziget közepén a ráckevei ág megszakad egy kicsit, meg furcsán néz ki. Nem tudom érdemes-e vele szórakozni, szerintetek?

MOst így vannak a scenery-k:

LHSim Landmark
    LHSim LBP
    LHDK 2008
    BP LHBP
    BP City.
    MAS
  • gfarkas
    A C-150-nél : Alt + 3, Personal cheks => nyíllal szépen végig mehetsz a listán és próbálgasd a pipákat aztán meglátod, mikor mi lesz. (pilóta, weehl ki-be stb.)
  • berczy #41963
    Azt kipróbálom, ha vége az igának. :) Vicc az egészben, hogy eddig nem is igazán zavart az egész, de ahogy itt olvasgattam, kedvet kaptam egy jó ki Hungary VFR-hez, ezért igyekszem a lehető legjobban megcsinálni. :)
    Csak azok a hülye BP bgl-eket nem értem, ami a MAS-hoz törölni kell, miért nyivákol az FS, hogy hiányzik. Oké, tényleg hiányzik, de végül is így kéne, nem? :) Meg egy kis Megyeri híd még és halál boldog leszek még kiscit lépcsős dunával is. :)

Nagyon köszönöm az eddigi segítséged!
  • L Viper #41962
    A régi Landmark csomagban van ami ütközik az újjal, azok nem kellenek nyilván.
    Nálam az LHB és az LHDK lentebb van az LH sim cuccainál.
    Szerintem ne bonyolítsd tovább, játsszál inkább így :)
  • berczy #41961
    Na szuper, akkor azzal nem kell küzdenem. Csak az az igazság, hogy nem igazán tudom hogyan kell kivenni, belerakni scenery-kbe. Az sem értem, hogy miért hisztizik az FS a kitörölt BP file-ok miatt, az a négy miatt, amit a MAS miatt törölni kell. Ez bosszant a legjobban, bár a tereptárgyak is izgatnak, inkább a hiánya. A régi csomag is kell az új alá? Kissé bosszantó, hogy nem tudom összehozni. :)
    Így fest most a scenery librarayban:

LHDK
    LHBP
    BUD CITY
    LHSim Landmark
    LHSim Library Base Pack
    MAS (Varjú Imre féle)

Így most nincsen Megyeri hidam, a duna összeér Dunakeszinél, de kicsit képcsős, ill. a keszi horgásztavak kicsit magasabban vannak, mert ha kitörlöm a BP CITY-ből a négy bgl-t, akkor folyamatosan keresi, még rep közben is. MIt tudok még variálni?

Bocs srácok a sok láma kérdésért, én is kissé hülyének érzem magam, de valahogy most nem áll össze, pedig nem ma kezdtem az FS-t. :)
  • L Viper #41960
    Az LHSim cucca tartalmazza a Papics Péter free Hungary Mesht, azon felül a Keleti-Kárpátok Mesht és a Vaskapu környékének részletes domborzatát is. Legutóbbi kicsipkézi szépen a partot :)
    Az a helyzet, hogy én nagyjából már eligazodok ezek közt a dolgok közt. Kiszedem ami ütközik, berakom ami kell, alakítom saját igényeimhez az FS-t.

Lentebb kérdezted a tihanyi apátságot. Ezt ne keresd az új Landmark csomagban, mert nem tartalmazza. Ha megvan a régi csomagjuk abból tudsz szemezgetni, van benne sok minden amit használok. Többek közt az esztergomi Duna hidat is, vagy a soproni tűztorony is, stb-stb.

@Hypo
    Hát igen, össze lehetne szedni, de ez is annyira képlékeny, meg lassan már mindenki FSX-re áll át. Egy ideig én is csak az FSX-et toltam, de egy ideje megint inkább FS9, pont azért, mert jobban fut a gépemen, meg amire nekem kell az FS, a mai gépemen tudja azt az elvárást az FS9 is.
  • berczy #41959
    Esetleg Te sem tudod, hogy miért hiányolja a Bp a bgl-eket, amiket törölni kell? Gondolom nem kéne neki hisztiznie értük...
  • Hypo #41958
    FAQ ba fel lehetne nyomni ha még nincs egy HOGYAN LEGYEN SZEP MAGYAR VFR-em cimmel egy utmutatot linkekkel a fileokra es akkor mindenkinek egyszerubb lesz.

Csak javaslat:)))
  • berczy #41957
    Huh, nagyon köszönöm ezt a részletes leírást. Megpróbálom ahogy Te írtad, csak sajnos a BP folyton hiányolja azokat a bgl-eket, amiket törölni kell. Ezzel nem tudom még mit kezdjek, mert így játszhatatlan, ha meg benne hagyom, akkor nem jók a magasságok teljesen. Elviselhető, de mégis... Másik, a free hungary mesh. Ez nincsen intgrálva a LHSim-es landmark-ban? Ezt külön kell feltenni? Mert fent volt, csak a landmark miatt levettem, mert írták, hogy benne van.

Megpróbálom ahogy írtad, máshová feltenni és megnézni, hogy mit variál.
  • L Viper #41956
    @ Berczy
    A napokban nagyon elfoglalt vagyok, meg nem is leszek FS közelben, de pár dologra gyorsan válaszolok.
    Én a MAS-ból semmilyen állományt nem törlök, viszont a Budapest cuccokból minden Dunára vonatkozó bgl-t igen.
    A BP tartalmaz saját Mesht, azt is törlöm, mert vagy a Free Hungary Mesh, vagy az FS Genesis Europe van használatban. Így nem lesznek a Dunában lépcsők, Tököl is egy síkban lesz a környékkel, csak a Citadella kerül alig észrevehetően arrébb, de ahhoz extrémen alacsonyan kell repülni, hogy észre vedd.
    Lago BP-t használok, tudom elég régi, viszont a reptér nem zabálja az fps-t. A City meg tökugyanaz mint az újabb BP-ben.
    Ha az LH Sim féle MAS-t nem is aktiválod, az akkor is berak asszem 2 db bgl-t a Scenery/World/Eure mappába, más néven, mint a Laci bácsié, erre figyelj. Tipp: telepítsd fel egy teljesen külön mappába és akkor tudni fogod, melyek azok a bgl-ek, amelyek pluszban vannak az FS-edben.
    Nálam nem keresgél semmit betöltéskor.

An2 tipp 1: A Xomer féle elérhető az LHsim oldalán a free cuccok közt, gyönyörű festésekkel. Sajnos régi a gép, a 3D pit is csúnyácska. Nagyon nem volt rossz annak idején.

An2 tipp 2: Vladimir Zhyhulskiy Ancsájában nagyon szép a 3D pit és a modell is részletes, de vigyázz, mert rengeteg verzió van, valami újabbat keress, talán 2011-es a legújabb. Sajnos most linket nem tudok adni, de el van valahol mentve nálam. Én mostanában csak ezt a verziót használom.
    A hangcsomagot érdemes benne lecserélni a Flightsimen lévő update-elt free sound pakkra (A Xomer féle is azt használja egyébként).
  • berczy #41955
    Még egy kérdés eszembe jutott. Tegnap repültem egy LHBP-LIML utat, és süllyedéskor egy jó kis OOM lett belőle, cseszhettem az egész utat. Ilyet mégis mi a tökért csinál 6GB RAM-al? Eszem megáll...
  • berczy #41954
    Mégegy kérdésem lenne, ill. 2. (bocs...)
    Egyik, hogy a c150-es gépen, az ingyenesen, amiben csak VC van, hogyan lehet eltüntetni a kerék fedőket? Rajta van, hogy remove me, de az nincsen, hogy hogyan. :)))

Másik, egy tuti AN-2-es Ancsát tud nekem valaki ajánlani? Imádom azt a gépet, de valamiért nincsen meg belőle semmilyen.
  • berczy #41953
    No a következő a helyzet. Fent van Varjú Imre féle MAS, fölötte a két LHSim-es cucc, Library Base, Landmark, fölötte a Aerosoft BP city, LHBP, LHDK 2008. (LHSim-es MAS kikapcsolva)

Hát Megyeri hidam nincsen. A duna most már szépen összeér, ahol a Te képeden is, de némi magassági problem van, BP, mintha alacsonyabban lenne egy csöppet. A MAS-hoz a file-okat töröltem, átneveztem, de BP2007-ből, ha törlöm a négy file-t, akkor veszettül panaszkodik az FS, hogy kellene neki indításkotr és repüléskor is. Valamint nincsen Tihanyi apátságom sem, viszont völgyhidam az van. :)

Mit tudok tenni, hogy jó legyen, olyan faszányos VFR hungarym legyen? :D
  • berczy #41952
    Aha, neked elégéé másképp néz ki a duna is. Nekem nem teljesen ér össze a BP-vel, Meilyik bp-t használod?
  • L Viper #41951
    Nálam teljesen rendben van, ha engedélyezem az LHDK 2008-at:

• berczy #41950
    Valamint sajnos nem lett megyeri hidam. :)))
  • berczy #41949
    Köszi, így jó lett. Mégegy. Fent vannak a landmarks, de a hungary Sceneryt is szeretnémk, hogy legyen vegetáció, ilyenek. Onnan miket kell felrakjak, ha az LHSIM-es landmark fent van?
    Carenado C152-re magyar festés van valahol,??
  • L Viper #41948
    Nem értem, nekem most is jó.
    Bejelentkezel, majd rögtön a Search for-be beírod: lhdk_2008.zip
    Szépen lejött.
  • berczy #41947
    Figyi, avsim-en nem tudom letölteni, kereső nem találja, googleből linkre meg jogosultsági hibát dob. Nem tudod valahovba feltenni?
  • gfarkas
    Akkor remélem rendeződnek a dolgaid. Én is most viszem lakatolni meg festeni a Stilót, még áprilisban megjártam, (az ősi vicc: mi az egyetlen eset amikor nem néz a tükörbe egy hölgy? Tolatáskor. ) nem ismerte el, rendőrség, helyszinelés stb, most lett meg a határozat, a biztosítási bónuszt is bukta meg még meg is vágták 10 000-re.
    Azért betegre ne hajtsd magad, inkább valamin spórolj időt pihizni.
  • CptSAB
    Jaja új a cég.. :) (Viszont fantasztikus hely..) meg sajna pár dolog is közbejött, így lóg a nyelvem mire hazaérek, és vacsora, fürdés után zömmel szpátty.. reggel meg elég korán kelek. Sajna autóm kidöglött, így semennyire sem tudom élvezni azt a pluszt, amit a munkahely amúgy ad. Oszt meg lehet ősztől bevállaljuk asszonykámmal az albérletet oszt gudbáj Grossberky..
  • L Viper #41944
    A kabint picit átalakítottam belül, mert az orosz szentkép pl. nagyon nem illik egy magyar Minyóba. Illetve az orosz, vagy ukrán vonatkozású címer helyére raktam magyart. Ja, meg azt a digitális rádió magasságmérőt is kiiktattam.
  • gfarkas
    Igen, azt hiszem a Vladimir féle, nekem a 2010-es van meg (sima, evu-s és harci változat). Én is csináltam festést hozzá. (egy kis csalás van benne, mert EVU talán van nálunk is - használatban nem láttam, csak képen, a harcimarci viszont biztos nincs én meg megfestettem ;-))) )

Tomi !
    Örülök, hogy "nem érsz rá", remélem azért amire gondolok...a facen mintha új céget láttam volna.
  • CptSAB
    Amúgy sajna még pár hétig nem leszek, így ne kérdezzetek semmiről sem priviben, face-en, mert egyébbirányú munkák stb. miatt mindent befagyasztottam.
  • L Viper #41941
    Nagyon
  • CptSAB
    De egyszerre..
  • CptSAB
    Sztem ez a Vladimir féle..
  • L Viper #41938
    A Mi8 innen van.
    Sajnos mindegyik verzió "kerek ablakos".
    Van egy kis "gebasz" a gaukkal, mert zippelve maradt valamiért aminek nem kéne úgy lennie. Ha azokat is berakod kicsomagolva a Gaueges mappába, akkor tökéletes lesz.
    A festés egy régebbi csomagból való, amit Zsolti készített.
    Használok még egy magyar festést, ez is Zsolti munkája:

• gfarkas
    A 2639-es "párnás" (szögletes ablakos volt), ha jól emlékszem. Ez melyik Minyó ? (Németh vagy vmék orosz?)