45215
  • exTrem
    A sceneryrol jutott eszembe egy szép kis videó nézegessétek :) növendék
  • chicco
    Köszi Fiúk megsasolom.Lassan kijárna már 1 nagy sörparti mint vendégek.Inditványozom legyen tali jön a hideg.(Csak legyek itthon akkor)
  • exTrem
    Nagyon állat lett Tibi bácsi ezt is elintézte no és persze papirzacsi :) ty
  • alert
    Naggyon zsír. Ahogy látom mindenképp kell hozzá a Lago Budapest vagy az Aerosoft Budapest 2007 scenery, különben átlátszó és villog a talaj. Amúgy nájsz
  • HAMIC
    Töltöm is lefelé! :DDDDDDD

Köszönöm Clidey, Zacsi, hogy ilyen gyorsan teljesült a kívánságom! Nagyon kiváncsi vagyok, és nagyon köszönöm!
  • pateszi
    Még csak a képeket tudtam végignézni, de az már látszik, hogy sok apró eltérés van a meglévő FSX sceneryhez képest. Nagyon jó, töltsétek!
  • perko
    Már fönt is van.
    Köszönjük a magyar scenerykre kiéhezett FS rajongók nevében.
  • Hypo #12460
  • Clidey
    Örömmel értesítelek Benneteket, hogy végül minden akadály elhárult, s kibocsátásra került a Dunakeszi scenery, melyet Zacsi s jómagam kreáltunk össze. Hamarosan megjelenik az Avsim főoldalán. :)
  • chicco
    no prob.Kár
  • exTrem
    Sajnos én sem tudom a választ erre a kérdésre :(. Ennyi csak az ariane buktatója, hogy no AIRAC ... Választ adni sajnos nem tudok bocsi
  • alert
    Vagy ebben vagy az FSX-es fórumban írtam erről oldalakat nem annyira régen, kiveséztük keress rá. Amúgy tényleg van a FAQ-ban is egy leírás.
  • chicco
  • exTrem
    EZ a baja az Ariane ng-nek, hogy no airac frissítés. Sorry :(
  • kolszal
    szia, javaslom, hogy kattints rá a banerre, és a segédleteknél egy képes illusztrációval ellátott leírást fogsz találni az ILS-ről.
  • leonforce
    OK..
    kosz..!
    de hogy tudom befogni az ILS-t...
    manualisan raallitom a gepet..?aztan approach gomb..?
    vagy hogy..?
  • chicco
    Valaki tud Ariane NG hez airac frissítést??
  • chicco
    Ha befogtad az ils-t mind pályaközép mind siklószőg akkor nyomj 1 approack gombot.Valamelyik gépnél kell ch2 is B chanel vmelyiknél csinálja magától.légyeg legyen középen az írány és sikló akkor befoglya a többit.
  • leonforce
    szevasztok..!
    leirna vki par mondatban hogyan tudom a robotpilcsit hasznalni ILS-ben hogy lehozzon a kuszobig..?
    a tobbi NAV mod az megy..
    koszi..!
  • Papirzacsi
    A helyzet az, hogy régen csináltunk (de sose lett kiadva) a Budapest sceneryben található kis repterekhez afcadet(LHBS,LHFH,LHHH,LHDK,LHGD), hogy legyen rajta fasza AI forgalom, de nem tudom mi lett vele, illetve nem tudom hogy mutatnak a Budapest scenery nélkül, mert ha jól értem, akkor te annélkül használnád.
    Majd körbenézek, úgyis most rendezgetem egyik gépről a másikra a fileokat, hátha megtalálom.
  • HAMIC
    Urak, valaki tud róla, hogy léteznek-e valahol letölthető verziók mondjuk Budaörs, HHH, Fahegy, Dkeszi (egyszerű, AFCAD) Gyúró, satöbbi repterekről? Mert már ott tartok, hogy elkezdtem LHBS-t és LHFH-t AFX-el. Ami azt illeti, csak egyszerűen, szépen, semmi durva háromdé, csak hogy legyen ott valami, ne csak a helyét lássam a reptereknek - és ne adj isten használni is lehessen őket. :)
  • FZoleee
    köszi :D
  • alert
    Numerikus billentyűzet nyilaival fel/le/jobbra/balra (numlock kikapcs). Teljes gáz F4, alapgáz F1. Teljes fékszárny F8, fékszárny behúzás F5. Futó behúzása G. Fények bekapcsolása L. Spoilerek kibocsátása ü. Földön fékezni a "."-al lehet. A többi 500 bill kombinációt nézd meg a controls-ban. Jó szórakozást ;)
  • FZoleee
    na igen, erre gondoltam...
    csak én billentyűzettel akarom.
  • LegendTommy
    ezt, hogy érted? mármint a simulatorban?
    akkor itt a válasz, az faq-ból:
    Elég nagy a választék a mindenképpen ajánlott, hogy legyen a joyon gázkar valamint hogy a nyele tudjon jobbra-balra forogni. Ez mozgatja ugyanis a függőleges lapátot így a gépet külön tudod forgatni és dönteni is mint a valóságban így nagyban megkönnyíti a leszállást pl szélben, mivel hogy csak kitéríted a gép orrát a megfelelő irányba így ellenkormányozol ahelyett, hogy forduláshoz be kellene dönteni a gépet és lehet hogy a szárny érne le előbb mint a futó. Lehet joytick nélkül játszani? Lehet, de élvezhetetlen és rendkívül nehéz. Milyen egy profi joystick? A fentebb leírtaknak megfelelő, jó márkájú. Általában 10-20eFt között mozog az ára. Egy igazán jó Flight Simulator szarvkormány gázkarral, pedállal (a valóságban polgári repülésben legtöbbször a pedál mozgatja a függőleges vezérsíkon a lapátot) bizony 70 eFt felett van és Magyarországon nem is igen lehet beszerezni.
  • FZoleee
    Hali! Elolvastam a FAQ-t, de nem találtam meg a választ a kérdésemre (vagyis megtaláltam, csak nekem túl bonyolult :D)
    szóval valaki el tudná magyarázni mivel lehet irányítani a repülőt?
  • LegendTommy
    amugy mivel érdemes kenni/olajozni a saitek yoke-ot? mert kicsit nyikorog az enyém meg akadozik, lehet telefújom wd-40-el:D
  • pateszi
    A kérdésre már megtaláltam a választ. (FSDS)
  • pateszi
    Sziasztok,
    Régi típusú bgl-ből .sca állományt kaptam, amely (számomra) fontos modelleket tartalmaz. Mivel lehet a sca fájlokból a modellt valami 3d modell formába exportálni?
  • Hypo #12438
    Igaz, sajnos sokat szivtam en is ezzel, raadasul a foldon plane borzalmas, nekem valahogy tul erzekenynek tunik barmilyen beallitasal is.
  • LegendTommy
    nem ez tényleg húz, a középállás nincs center pozícióba
  • Clidey
    Épp ezt fejtegettem itt a topikban lejjebb valahol. Illetve lehet az FS-X topikba. De mindegy is. A lényeg hogy bármelyik FS oldalkormány-szimulációja egyenlő a nullával sajna.
    Azért én a magam részéről szigorúan kikapcsolva tartom az autoruddert, hogy a kérdésedre is válaszoljak. :)
  • HAMIC
    Jó, ha már fs-vezetéstechnika, lenne nekem is egy >>ki-hogy-csinálja<< kérdésem:

Ti hogyan használjátok az oldalkormányt? Autorudder, billentyű, z-tengely, külön kontroller? Vagy más? És milyen beállításokkal?

Nagyon kiváncsi volnék a tapasztalatokra!

Én egy külön joyra raktam a ruddert, aminek elromlott az egyik potija. A maradék tengelyre raktam, és balkézzel kezelem, jobb kézzel meg a normál joyt. A bajom az, hogy míg Condorban kitűnően használható az oldalkormány - és a fordulókban gyönyörűen a helyén tartható a golyó - FS2004-ben kicsit nehézkes, durva, és bármilyen beállítást is használtam eddig, meg sem közelíti a Condor-féle, és ha már itt tartunk, a valóságban általam tapasztalt oldalkormányzás-érzetet. Autoruddert meg ugye nem használunk. Khmm. Ugye. :D
  • alert
    Én is csak azt tudom mondani, amit az előttem szólók, hogyha a gépnek a gyártó szerinti utazóbeállítás paramétereivel repülsz, akkor szélcsendben az FS-ben trimmelve lehet tartani a magasságot és a sebességet elég pontosan. Ez értendő a fordulatszámra, sebességre, keverékbeállításra, szívótérnyomásra, stb, géptípustól függően. Persze egy idő után elállítódik, ez lehet 1 perc, de egészen precíz beállításoknál 5-10 perc is, esetleg kis süllyedéssel és emelkedéssel, mert hullámzik a gép. Az alatt mit értesz, hogy neked "húz"? Ha légcsavaros gépre érted, akkor ez természetes, mert mint említettem a légcsavar egyirányú forgása precessziót okoz és eltéríti a gép orrát az egyenestől. Ha a boeing-nél is húz jobbra vagy balra felszállás közben, akkor tényleg nem pontos a joy.
  • Hypo #12433
    gep manulajat olvasd ott altalaban kozlik az utazo sebbeseget es fordulatot, belovod trim es siman repulsz, trimnek egy apro hibaja van kicsit nagy leptekben ugrik, de volt itt regebben a beallitas mit kell atallitani az aircraft.cfg ben azegyes gepeknel
  • LegendTommy
    trimelek én, csak néha túl sokat:)
  • Hypo #12431
    siman hasznalj trimet
  • LegendTommy
    na ugye megmondtam, ami nekem tetszik, meg ahogy megszoktad:D
    viccet félre téve kösz és próbálkozok, az már tuti, hogy 0 deadzone-al nekem picit húz, pedig jól van calibrálva. Hallottam még olyanról ha az fsuipc-be állítom be akkor jobb a helyzet, csak az nálam nem regisztrált:(
    Akkor elvileg az fs-ben szélcsendbe, lehetséges tartani pontosan a magasságot és a sebbességet? a pontosság alatt azt értem, hogy +/- 1 láb, csomó:D
  • alert
    Nincs reális beállítás :) Minden joy más és más, mindegyiknek mások a potméterei. Ezt a joy-hoz kell állítani. A deadzone elvileg 0-án az ideális, csak akkor kell ettől eltérni, ha valami poti hiba miatt mocorog a középpont. Az érzékenységet pedig gyakorlatilag bármikor átállíthatod, mert minden egyes gépben más és más, még adott géptípuson belül is. Olyanra célszerű állítani, ami neked tetszik és nem nagyobbra, mint amilyen manővert maximum kitérítéssel a valóságban is végre lehetne hajtani az adott géppel.
  • LegendTommy
    köszi a választ
    esetleg lenne tipped kb. hova állítsam a csúszkákat?
    nálam most az elevation és az ailron érzékenység kb. 80% a deadzone pedig 10%-on áll. mi lehet a reális beállítás a saitek yoke-ra? tudom-tudom ki mit szokott meg, de mégis szeretnék kapni valami kiindulópontot hogy megtaláljam a helyes utat:D
    thx