MS Flight Simulator 2004

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Lockheed
Váááá! Nagyon szépen köszönöm... Hálás vagyok neked, már másodjára! THX! 😊))

Thorin Matarielle - Shirak Skunkworks - Siseide

Csinalok egyet. fel ora es kesz.

Lockheed
Sziasztok! Lenne egy elég nagy kérésem! A mai napon megvettem a PMDG 737 The Next Generation és a 737 - 800/900 és az indítási procedúra nemnagyon megy... <#rinya><#fejvakaras><#falbav><#falbav> Ha valakinek megvan az AddOn, nem csinálna -e egy videót, mint amilyet Nyiri csinált(#4206) az ATR 72-500 -ról. Az is nagyon nagy segítség volt! Azóta tudom "rendesen" beíndítani azt a gépet, és ezúton is szeretném megköszönni neki bár nem nekem csinálta, de mégis iszonyú nagy segítség volt! <#worship> Az a gond, hogy az indítást az alábbi pdf (05_NORMAL_PROCEDURES_S73702_06DEC03.pdf) szerint csinálom, és a mûszereket a (07_SYSTEMS_OPERATION_73702_06DEC03.pdf) nevû pdf dokumentumban keresem meg, hogy hol is van a panelen. De vannak olyan pontok a checklistben amit nemtalálok... Pl.: APU PNEUMATIC BLEED VALVE, REVERSER LIGHTS. De ezen kívül van még egy pár! Tényleg nagyon nagy segítség lenne! Mellesleg, ha ALERT hazajön, (asszem külföldön van) lehetne neki szólni, hogy tegye be a FAQ -ba! Nagyon jó kis tutorial! Úgyhogy, ha valaki tud, pls segítsen! Elõre is köszönöm szépen! <#wave><#wave><#help> Mellesleg naggggyon kemények a Boeingek! 😊

Írtam a honlapon is:

1 giga a tárhely. eleddig lement 6 adás. Feltehetõleg a Légcsavar összes adását fel fogom rakni dvdrip-ben. Ezért egy rész 80 mega lehet. Plusz kell minimum 200 mega szabad hely a képeknek. Számold ki. <#shakehead>

a minoseg amugy elegge gany

Én rippeltem le. :-))

Megvan a 3. és a 4. adás is. Ahogy a gépem bírja nyomom fel õket a netre. Sajna a hatodik adást még nem kaptam meg a stábtól.

Jaja. <#wow1>
A többi rész is jöhet letölthetõ formában (nem wmv).<#hehe>

A számítógép nem hülye! Csak azt csinálja, amit parancsolnak neki.

Jééééé. Az ott Selmeczi Petya 😊

Papirzacsi
Minden újabb fsben ezt tapasztalhattuk.<#idiota>
Vagy te nem így láttad?

Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)

http://legcsavar.try.hu/
http://legcsavar.extra.hu/filmek/legcsavar_s01e02_dvdrip-by-lanti.avi

Légcsavar második adása. Azért linkelem be, mert nektek, FS-eseknek is vannak benne érdekességek.<#ravasz1>

Üdv:
DJviolin
(Alias: Lanti)

Clidey
Találtál erre valami utalást elsõkézbõl a MS-tõl?

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

szeva mindenkinek!

van egy problemam, es remelem ti tudjatok ra a megoldast!
Letoltottem a Navdatarol az LKPR repter SID/STARS adatait, de nem mukodik az FMC-mel egyutt. Errort ir ki es egy darab SID sincs a gepben, se RWY, csak STAR-ok vannak.
Nektek ez nem jott elo?

Elore is kosz

SLZ
exTrem
Nekem a graf tuning eleg elsz + az hogy a gepzabalos elveken megprobalnak javitani. Azert szinte a beerkezett panaszok tobb mint 90%-a az volt hogy szagatt igy meg ugy pedig milyen qrva jo gepem van. Ezen javitani fognak

Nekem meg azzal, hogy ha majdnem minden fog menni, akokr lenyegi javulas nem varhato. 😊 Csak graf tupir es slussz.

Clidey
Naja. Nekem csak azzal a "majdnem"-mel van gondom...

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

exTrem
Azt olvastam tobb nemzetkozi forumon, hogy majdnem az osszes fs2004-es addon hasznalhato lesz az FSX-ben.

chicco
Szia mennyi volt a ch product
??

m814
Sziasztok.
Egy újabb kérdés.Nem tudom mi lehet a gond,de több fizetõs gépnél is ugyanaz a hiba lép fel pl.Lago DHC-6,Eaglesoft Cessna Citation,nem tudom állitani a rádió frekin a tizedeseket.Mit csinálok rosszul?

LHSimulations web http://www.lhsimulations.com LHSimulations Facebook:https://www.facebook.com/LHSimulations

Lockheed
Mondasz valamit... A kiegek kompatibilitására azé' kíváncsi leszek.

En nem varom annyira... Az osszes kiegem FS2K4. Dobjam ki mindet mert jott egy nagyobb fps zabalo? Semmi ertelme. Most az FS szaggatasmentesen fut full graffal. FSX meg valszeg szarabbul kinezve is szaggatna.

exTrem
Alig varom a nyarat! 😄😄😄 FSX JUUUUUUUJ nagyon nagyon !!!!!!!!!!!! 😄DDDD

Lockheed
Köszönöm szépen! Kipróbálom! <#smile>

Lockheed,
az alábbi neked szól, m814 meg bocs, storno...
Ciao m814,
Ha atr-rel repülsz, akkor az RTE elõtt válassz egy departure route/eljárást a DEP/ARR nyomógombal, ha megtörtént, a legs/rte oldalon megkell jelennie az 'activate'-nek. (véletlenül jöttem rá én is)
m814
köszi!

LHSimulations web http://www.lhsimulations.com LHSimulations Facebook:https://www.facebook.com/LHSimulations

alert
Most jutott eszembe véletlenül nem az ATR72-500 FMC-jérõl beszélsz? 😊 Mert azt nem ismerem. A különbözõ géptípusokban lévõ FMC-k eltérnek egymástól. Használatuk csak alap vonalakban hasonlít. A pontos használathoz el kell olvasni a hozzá mellékelt leírást.

\"A tapasztalat az az iskola,ahol az ember megtanulja, hogy mennyire hülye.\"

alert
A smile a nem értés jele nem pedig kérdés 😄

alert
Ezt nem igazán értem mert az ACTIVATE felirat az RTE vagy a LEGS oldalon már egyetlen pont beütése után is megjelenik vagy bármilyen változtatás után lévén hogy aktiválni kell a módosítást. Ott is marad addíg amíg rá nem nyomsz. <#conf>

Lockheed
Hmmm... Csak felszállok a héten!<#smile> Az lenne a problémám, hogy amikor az FMC -be beírkálom a navpointokat, (FAQ alapján) és a hozzájuk tartozó légifolyosókat, amikor befejezném nem jelenik meg az ACTIVATE lehetõség. Mit ronthatok el? Mindent a FAQ szerint csinálok! Eddig mindig kézzel állítgattam a VOR -t/ISEC -t és úgy repültem. De most szeretném kipróbálni az FMC -t is. De nemnagyon megy sajnos, mert már az elején elakadtam... 😞(<#fejvakaras><#falbav><#falbav>

alert
Szia! Én többé-kevésbé értek hozzá de ha magadtól és külföldi oldalak által nem jutsz el oda hogy magad meg tudj szerkeszteni egy sceneryt akkor nem szemétségbõl és elkeserítésbõl mondom, de nem sok esélyed van. Hidd el én bejártam ezt az utat és ahhoz hogy egy vackabb valamit tudj kezdeni rengeteg értsd 5-10 program kell, mindegyik használatát ismerni kell, tudni kell modellezni érteni kell valamelyest a programozáshoz, a script íráshoz, a BGL script íráshoz, tudni kell átlátni a rendszert, képet szerkeszti elég profin, photoshop stb. és legfõképpen angolul. Nem elsõsorban ismerni kell az FS engine mûködését, fájlrendszerét, felépítését, a Microsoft FS SDK-t, a 2002-es és 2004-es SDK-t stb. Persze léteznek olyan programok, amikkel össze lehet dobni gagyibb sceneryket kevés tudással, de azzal semmire sem mész. Rajzolhatsz pár alap grafikájú gurulóutat meg vonalat és kirakhatsz kocka épületeket. Szóval ha komolyan bele akarsz vágni akkor kezdj rengeteget olvasni és gyakorolni. Ha minden nap órákat foglalkozol vele de normálisan, tehát hogy érted is az angol tutorialt amit olvasol, akkor kb 1-2 hónap alatt tudsz olyan gyakorlatra szert tenni, amivel jópár hét vagy hónap alatt napi 5-10 órás befektetett munkával egész szép kis sceneryket lehet létrehozni. Én egyébként már nem igazán merülnék bele csak felszínesen, mert jön az FS10 és ott biztos változtatnak egy-két dolgon. Elég jó oldalak:

Scenery Design
Scenery Hall of Fame

Ezeken kívül van még jópár, de itt vannak igazán összeszedve a dolgok. Továbbá az elsõ oldalon jó a fórum és mindenben segítenek de alap kérdést ne tegyél fel mert az lesz a válasz, hogy olvasd el a régebbi hozzászólásokat és ha nem érted õket akkor a több száz oldalnyi egyéb leírást.

Mindebbõl már lehet érteni, hogy miért tudják eladni a sceneryket 20-30 Euroért. Az iszonyat mennyiségû tudást kell csak megfizetni. Olyan mint az autószerelés vagy mûszerészet. Cserélhetsz egy immobilizert boltban 25 ezer forintért de ha értesz hozzá és beszereled magad a kapcsolókat akkor megúszod ezerötszából.

Sok sikert, elkéne már 1-2 igazi magyar scenery designer.

Countdown Begins to Flight Simulator X

http://www.flightsim.com/cgi/kds?$=main/notams06/fsx0104.htm

http://kozak74.extra.hu/index.html

alert
Nekem megtörtént már párszor hogy télen nagy magasságban lefagytak a mûszerek mer befagyott a pitot. Vagy csak szimplán hibás értéket mutattak. Minden reálon van? Arra nem emléxem, hogy fizetõs gépnél volt-e de valószínûleg azokban modellezve van.

alert
Pedig azon az oldalon van ahol a FAQ mondja. Csak szét kell nézni. Pontosabban: http://avsim.com/hangar/utils/servinfo

szevasztok!

hol tudom letolteni a SERVINFOT?
megprobaltam ott ahol az FAQ javasolja, de nem jutottam vele zoldagra.
Tudtok segiteni?!

Koszike elore is

SLZ
Sziasztok!

Be lehet lõni valahol, hogy a pressurization és a jegesedés realistic legyen? A bajom az, hogy tökmindegy micsinálok az anti ice-szal és a press-el, úgyse történik soha semmi, teljesen fölösleges végigzongoráznom õket a checklisten.
Ez kicsit csökkenti a motívációt, minek szüttyögjek vele, ha úgyse jegesedik sose meg tökmindegy hogy állítom be a belsõ légnyomást.
Keresgéltem a realism beállítások között, de semmi erre utalót nem találtam.

Gigabyte GA-870A-UD3, AMD Phenom II X4 975 @3,6 Ghz, Gigabyte HD6950 2Gb, 4Gb Kingston 1600 Mhz, 2x WD caviar black 64 MB cache SATA III RAID 0, Win7-64bit

m814
Szasztok
Tényleg nincs itt senki aki ért a scenery készítéshez és tud nekem segíteni?!

alert
Nem mindig egy bizonyos helyen vagy egy bizonyos géppel fordul elõ? Nekem 2 esetben volt ilyen. Vagy rossz a scenery és fagy vagy pedig ugyanez egy repcsivel. De inkább scenerynél szokott lenni. Az se biztos, hogy rossz a scenery lehet hogy csak összeakad valamivel. Nekem ilyenkor egy friss újratelepítés megoldotta. Egyéb lehetõségek:
Tuningolt videókártya és nem bírja, tuningolt ram és hibázik, rossz ram és hibázik, tuningolt proci és hibázik. Ha másik játéknál is elõfordul akkor valószínûleg valamelyik utóbbi fizikai hiba lehet.

exTrem
Mi a faszert van az hogy az FS-em mindig kidob a picsaba????????
Akarmien geppel megyek folyton kidob a faszba. Egyszeruen csak kint talalom magam a windowsban es mar a jatek sehol miert van. Ertheto normalis valaszokat varok.

Lockheed
Uhhh... Köszönöm, bambaságom hihetetlen méreteket tud ölteni! <#smile> Egyszer (kb. 3-4hónapja) végigolvastam a FAQ-t és azóta csak a bal oldali linket (FAQ?) használtam az ott található linkek miatt. 😊) A Segédleteket el is felejtettem! Még egyszer Köszi, hogy felhomályosítottál! <#smile>

FAQ
Lockheed
Sziasztok! Azt szeretném megkérdezni, hogy létezik -e valahol FMC -hez magyar leírás, vagy valami segédlet? THX.

En belevagok a cuccba. Nemsokara elkeszitem az FSBus panelokat. Az uj verziot. Aztan szepen haladok tovabb. MCP az elso cel.

alert
Én is rengeteg tutorialt olvastam már, de nem igazán van idõm és helyem megcsinálni. A hely meg tényleg nagy kérdés hogy hova tenném (mármint ha teljes cockpitet építenék). Másrészt szerszámaim sincsenek itthon úgyhogy azokra is be kéne ruháznom. De 50-100 lepedõt esetleg fizetnék valakinek anyagáron felül ha megcsinálna nekem pl egy panelt, pedestalt vagy szarvkormányt vagy mindegyiket 😄

exTrem
Hi! Nem tudjatok hogy az EFFECTS mappa melyik Cd-n van? kossz

Mar eppen akartam mondani ugyanezt, Nyiri 😉
Van mashova is kolteni azt a penzt.
Ha elkezdem a szimulatoromat, en is csinalok ilyen tutorialt.

http://kozak74.extra.hu/index.html

Baromsag arak ezek. Eszmeletlen miket kernek el ezekert. Ok. A Szimulator binznisz nagy uzlet. De neztem a mutkor. Trim kerek. Egy vacak muanyag vagy fem kerek. Egy esztergalyos egy felesert + 2 sorert letolja neked. 800 vagy 900 dolcsi. Menjenek oda ahova akarnak!!!

Neten van jopar oldal ahol lehet tutorialokat es leirasokat talalni hogy lehet 737 pedestalt epiteni. Sot van olyan oldal ahol funerlapbol rakjak ossze az egeszet es CAD fajban letoltheto a pontos tervrajz. Elviszed egy faiparoshoz. Fizetsz neki valamit megveszed az anyagot es le van vagatva. Otthon meg lego meg egy kis elektronikai szereles. Meg is van es nem 1 milla.

alert
Ez az igazi <#idiota>

A kettõ együtt csak 4600 (négyezerhatszáz) EURO akciósan :-)

Kinek van 1 millája joy-ra?! Én ezt nem értem. Pedig biztos nem kerülne ennyibe ha nem vennék meg....

En most hetfon rendeltem angliabol CH Yoke-t. Mar uton van.

Lockheed
Olyat. <#smile>