MS Flight Simulator 2004

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Sziasztok!

Két rövid kérdés:

Mi a difi az átváltási magasság és az átváltási szint között?

Chartokon, reptéreken látok CATII, CATIII jelzéseket. Ezek mire vonatkoznak? Van valami köze a light, medium, heavy kategóriákhoz?

Kösz

Gigabyte GA-870A-UD3, AMD Phenom II X4 975 @3,6 Ghz, Gigabyte HD6950 2Gb, 4Gb Kingston 1600 Mhz, 2x WD caviar black 64 MB cache SATA III RAID 0, Win7-64bit

alert
1. Olvass vissza
2. Gondold végig
3. Szánj arra idõd amit akarsz
<#idiota>
Mindezen felül #4486.hsz mindössze kb 50-el lejjebb (és sok másik) +

bekapcsolni az "options>Active Camera 2004>" menüben a következõket:

- Internal Pilot View
- Enable wheel zoom in VC
- Use mouse in spot view

plusz:

Sound-ot szerintem kapcsold ki.
ÉS EGYÉB IRÁNT OTT VAN EGY LEÍRÁS A MANUAL mappájában!!!!!!!

Mellesleg mintha úgy emlékeznék, mintha a PMDG747 modellnek nem lenne szárny-nézete :-) de lehet hogy tévedek, rég használtam.

\"A tapasztalat az az iskola,ahol az ember megtanulja, hogy mennyire hülye.\"

exTrem
Hi all! Hogyan tok PMDG 747-nel szarnynezetet csinalni ??? Meg van az Active Camera de azzal hogyan kell? Vki irja le hogy miket nyomkodjak be es hogyan kell koszike elore is by

Clidey
Srácok, sürgõsen szükségem lenne B737 szárnyprofil rajzra! Lehetõleg minél jobb/nagyobb felbontásban. Akinek van, jelezze már privibe legyen szíves! Köszi elõreis!

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

eyecandy
Radar Contact 4-rõl van valakinek infója?

Hm... Mar kezdek idegbaj lenni ezzel az fsbussal. Most furas kozben elpattant a furohegy es lekapott par vezeteket a nyakrol... Muszaj lesz atkotni.

Gondolkodtam, hogy mar mennyi zset/idot kurtam el es lehet jobban jartam volna, ha a www.pcb.hu ra elviszem a cuccost es 5 nap mulva szitazva, onozva, kifurva par ezresert megcsinaljak nekem a nyakot.

exTrem
alert, oldaladon mikor lesz frissites ??? <#banplz><#banplz>

koszi,

mar meg is talaltam es ki is probaltam
qva jo, nekem teccik

jo repulest
csao
exTrem
hello

PMDG BOEING 737-es lenne az alany a repulesre
eddig nem sikerult ilyen progit talalni
ti hasznaltok ilyet?

koccike

SLZ
exTrem
Hi! Attol fugg milyen geppel szeretnel repulni. Ezeket a programokat FUELPLANNER -hivjak. Igy keress ra.

szevasztok!

Tudtok olyan programot ami kiszamolja a szukseges uzemanyagot?
Pl megadom hogy LHBP-rol indulva es a celallomas LPMA-ra erkezve, na persze meg a szukseges tartalekok mennyi a pontos ua. mennyiseg!?

koszike

SLZ
chicco
nos megyek NG tanfolyamra és mi is cd-rõl tanulunk.pl Apu indítást végig kell kapcsolgatni.Ha kihagyod a tûzjelzõket akkor gagyog a gép,hogy ne hagyd ki.Majd másolok a cd-bõl.

Clidey
A igazi pilótabácsiknak csinálták vicces kedvû vizsgáztatóik.

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

exTrem
de ezt mivel tudom elinditani?? Fshez kell vagy mi vagy mi kell hozza mihez csinaltak ???

Szamitogep alapu oktatas.
Lajoska a rajzfilm repulogep kapitany megtanit a gepek kezelesere.

exTrem
nem tudja vki hogy mik azok a Computer Based Training-ek amik fent vannak az EMULEN ??? koszike.

FS2004-ben meg lehet adni több joyt is. Az adott funkcióra rá tudod tenni bármelyik joy bármelyik tengelyét illetve gombját. Én is így használom a pedálokat joy mellet :-)

alert
Ez tény. Amatõr képek.

Papirzacsi
3-4000 láb közelében sincs a 3-4000 méternek.

A jók lettek, meg amatõrként, emlékképpen megfelelnek.
Olyan munkánál viszont, ahol a többmilliós kütyük, és az õket kezelni képes személyzet szükséges, maximum a nagyonszar kategóriába tartoznak.

Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)

alert
A PrintScreen azért nem jó (úgy csináltam egyébként 😊 mert attól még jogvédett marad :S jó hülye dolog de így van. Arról a Bp ortofotó térképrõl mit tudsz?

Papirzacsi
Én lapozgattam az a könyvet, és aszke mondjam, akkor már inkább félfamentes papir, vízfesték, és uzsgyi neki festeni.<#idiota>

Clidey
"Légifotókat csináltunk már 3-4000 lábról és jók lettek. Igaz, hogy sokat kell vele utána szenvedni és macerás."

Magyarán nem lettek jók. <#vigyor>

Ha ez a Datakart dolog tényleg így mûxik, az járható útnak tûnik...s van még egy Budapest ortofotó térkép is, díszes kötésben, jósok pénzért (tán 6000Ft?) esetleg abból is lehetne szkennelni legvégsõ esetben...

Clidey
No jah. S tegyük hozzá, egy kiskessznából függõlegesen lefele se tudsz fotózni ugyebár...csak ha kirakod a kezedet a digitgéppel együtt. Azmeg veszéééélyes! 😄
Bár, nálunk van olyan Wilga, amibõl szokiknak légifotózni - ki van vágva az alja direkt e célból. De amirõl most mi beszélünk, az a HA-ACN lajstromjelû kesszna 402. Kb kétszer annyiba kerül a fényképezõ cucc amii benne van, mint maga a repülõ... :-P

Hja és mégvalami:
"...Vagy lefotózom monitoron keresztül és visszadigizem..."
A PrintScreen billentyûrõl nem hallottál még? 😄

alert
Légifotókat csináltunk már 3-4000 lábról és jók lettek. Igaz, hogy sokat kell vele utána szenvedni és macerás. Valószínûleg ez kiesik. A Datakart vezetõjével beszélgetek még a dologról, az ortofotóik felbontása (50cm) állítása szerint jobb, mint a mûholdfelvételeiké (80-100cm) és csak 2000 Ft / km2 és ami jó, hogy nincs minimális mennyiség. Próbálok mintát szerezni tõle.

Papirzacsi
Én kizárnám a jót repültöket is, mivel kicsit szellõs lesz a kabin, hogy a fényképeket ne zavarja a plexi. De tény az ötlet úgy hülyeség ahogy van. Nem véletlenül a többmilliós precíziós berendezés, amivel a fotókat készítik.

Clidey
Nohát amint látom, végül te is kilyukadtál ott ahol mi hosszú hónapokkal ezelõtt... 😊
A hivatalos légifotók aranyárban vannak, máshonnan meg nem lehet szerezni elfogadható minõségût sajna. 😞 A saját magad által készített képeket meg szvsz felejtsd el, mert
1. Túl azon, hogy max egy jót repültök, a készített képek gyakorlatilag használhatatlanok lesznek. Azért ide profi cucc kell, nem egy "mezei" digitgép...
2. Ezeket a képeket 3-4000 méterrõl szokás készíteni (ideális idõjárási körülmények - látás, felhõzet, stb. között), oda meg egy kis nyekedli kesszna nemsûrûn szokott felmászni... 😊

alert
Nos ez Google 😊 Vagy lefotózom monitoron keresztül és visszadigizem vagy valahogy fel kell oldanom a copyright-ot, mert utánajártam: itthon ilyen képeket (igaz sokkal jobb a felbontásuk), de min 50km2-nyit kell rendelni, 1 km2 18 USD + áfa. Tehát a legkisebb mennyiség 180.000 + áfa. Hát ezt kösz nem. Ortofotókon gondolkozom még, azok jóval olcsóbbak, de minõségük legtöbbször gagyesz. Ha valaki tud jobb módszert, az szóljon. Amin még gondolkozom, hogy esetleg haverral felülünk egy cessna-ra és légifotókat készítünk. A feltételek adottak csak ez is 25-50 rongy attól függõen, hogy mennyit vagyunk a levegõben. Meg el kéne intézni az engedélyeket ferihegy felett stb. Macerás.

Lockheed
Sok szerencsét! <#eljen><#kacsint>

Thorin Matarielle - Shirak Skunkworks - Siseide

Clidey
Mint azt mondottam, én drukkolok neked...de honnan szedsz normális felbontású nemigaziholdképet?

exTrem
de majd ugye mi is megkaphatjuk a kis kiegeszitodet <#wink> koszike sok szerencset ez a kep eleg jo csak igy tovabb

alert
Nekilódultam az említett fotótextúrás groundnak BP2004 sceneryhez. Rohadt egy pepecselõs és idõigényes munka, remélem nem Clidey-nak lesz igaza, hogy bedobom a törölközõt mindenesetre amíg bírom és ahogy van idõm dolgozgatok rajta. Publikus egyelõre viszont nem lehet, mert a FlyTampa textúráit használtam fel, hogy lássam mit tudok kihozni egyáltalán. Valamit tennem kell velük vagy engedélyt kérni stb. Na mindegy kis ízelítõ (kezdeti fázis 😊

exTrem
Vki ! Mit tudtok az Ariane termekeirol ? Ami az oldalon fent van az tokeletes munkanak latszik. Sokkal jobb a grafikaja mint a pmdgnek es a pilotafulkei s qrva jol nez ki. A B737-600-as erdekelne amit ujonnan adtaki. Ha vki tudna infoval szolgalni akkor megkoszonnem. Nagyon

alert
Önmagában nem érsz velük semmit. Ahhoz, hogy ha pl offline AI trafikként akarod õket megjeleníteni játék közben, le kell programoznod az útvonalukat. Tehát semmi értelme ha csak nem értesz hozzá. Ebben az esetben viszont használhatod a Project AI modelleket is, mivel az IVAO pack is nagyrészt abból áll, 1-2 kivétellel.

Goliath
Jólvann na ezt jól elírtam.. noob vagyok.
nem csûrni hanem csavarni :-)
magyarul függõleges vezérsíkot vezérelni

C2D-E6750,Gigabyte GA P35-DS4,Asus Hd3870 512 ddr4, 2*1Gb Kingston 1066, Logitech G25

Pedállal csûrni? Ki hallott már ilyet??

Goliath
Sziasztok!

Az lenne a kérdésem, hogy létezik e az, hogy egyszerre 2 joyt használjak?
Mert a csûrõknek beraknám a kormányom pedáljait. köszi

C2D-E6750,Gigabyte GA P35-DS4,Asus Hd3870 512 ddr4, 2*1Gb Kingston 1066, Logitech G25

Sziasztok!
nem tudok regisztrálni az IVAO-ra. 😞
Nem tudjátok miért?
Szeretném letölteni az IVAO AI repülõgép modell és festés csomagot de csak regisztrálás után megy.Valakis segitsen pleasee

Tudom hogy milyen cucc. Neha mar kifeheritette a kezem 😊
En sem szomtam annyira higitani. Volt ugy hogy bugyborekolt maratas kozben olyan gyors volt. De gyors volt.

Az a gond hogy beszerezni itt pesten nemtom hol lehet. Otthon siman tudtam venni, pedig csak egy kisvaros.

Az oldat összetétele:
200ml 20%-os sósav (HCl)
30ml 30%-os hidrogénperoxid (H2O2)
770ml víz (H2O) Ha kevesebb vizet teszünk hozzá, gyorsabb a maratás!

kevesebb vízzel gyorsabb lesz a maratás, de veszélyesebb :-)

Amúgy veszélyes "cucc" gumikesztyû a minimum és a gõzöket sem ajánlatos belélegezni!! Többek között ezért sem lehet könnyen hozzájutni hidrogénperoxidhoz.

Hidrogénperoxid: fodrászati szõkítõanyag, fodrász ismerõstõl :-) boltban nem nagyon lehet beszerezni
Sósav: jó a háztartási sósav valami vegyiáru boltból
amúgy a döglött gyorsmaratót meg lehet "tuningolni" egy kis sósavval, :-D

Mondjatok mar egy jo marato cuccot. Most kurva jol sikerult a fotozas erre mivan? Elso nyak kimaratasa utan a boltban rohadt dragan vasarolt "gyorsmarato" telitodott es alig akarta kimarni a masik nyakot. Vagyis nem is marta ki.

Hallottam jo kevereket. Ismeritek? 1 resz Hidrogen/oxid, 3 resz sosav, 6 resz viz.
Azt mondjak rohadt jo. Ezeket hol lehet venni?

exTrem
<#idiota><#idiota><#idiota><#idiota><#idiota><#idiota>
OKE AZERT KOSZI

chicco
nem publikus kaptam bocs

exTrem
de nem az active camot <#bee1><#bee1> hanem az ariane B700-ast panellel mindennel azt honna toltotted le CHICCO ?

avsim oldalrol,
sokat kuzdottem mert a firefoxom nem engedte leszedni,
kiprobaltam,de nekem nem jott be, egy kicsit lasubb is lett a gep, igy uninstallaltam
exTrem
es honnan toltotted el ? koszike

alert
Sehol. Max itt a fórumban ha visszaolvasol. Használata baromi egyszerû a numerikus billentyûkkel tudsz mozogni a virtual cockpitben, a view menüben pedig SPOT nézetben a gradual transition-t ki kell kapcsolni, ezután az egéren a görgõt lenyomva tudod tetszõlegesen forgatni a kamerát. Egyéb beállításokat és lehetõségeket pedig megnézheted az ActiveCam beállításaiban.

jo reggelt!

hol tudok az active cam hasznalatarol magyarul olvasni?
ma toltottem le, de nem akarok napokat azzal veszodni hogy tanulmanyozzam a hasznalatat!

Koccike

SLZ