MS Flight Simulator 2004
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...
Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...
captain-sim 707 paint kit-re lenne szükségem. Tud esetleg valaki?
köszi
\"A tapasztalat az az iskola,ahol az ember megtanulja, hogy mennyire hülye.\"
KHGHV-JHGGS8464441-HGA
A legfontosabb egy Malév Boening lenne.. 😊
\"They don\'t make mistakes. They don\'t do random. To them, everything has a purpose, everything has an objective.\"
meg meg van a játékkjönyvtárában is.. cska turkálni kell pcit!
egyébként nem hiszem h videó kártya.. (ATi 9550 Legújabb OMEGA Driverrel)
nem sokára újra teszem windos-t és akkor hátha! bár íígy is tökáletes nekem! 😊
nagyon jó játék! elsõre megfogott... manapság ez ritka! tudom h nem egy mai darab de cska most lett ép-kéz-láb joy-om! 😄
\"They don\'t make mistakes. They don\'t do random. To them, everything has a purpose, everything has an objective.\"
játszani tudok a játékkal de cska az után h a nyitó screen-t kikapcsolom a cfg-be..
menniy menüpont van benne? az elhanyagolható? vgay azért az is fontos lenne?
mert így most röktön betesz egy reptérre egy repülõvel!
de így legalább nem jön kedvenc windows hiba üzenetünk..
Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)
Hogy miért kell végigkapcsolgatni? :-))
Erre az egyes guide-ok állandóan azt írják: "it is not modelled, but you want realism, don't you?"
:-))))))))))))))))))))))
Gigabyte GA-870A-UD3, AMD Phenom II X4 975 @3,6 Ghz, Gigabyte HD6950 2Gb, 4Gb Kingston 1600 Mhz, 2x WD caviar black 64 MB cache SATA III RAID 0, Win7-64bit
Figyi, te ezeket az infókat honnan szerezted? Mert nagyon érdekel és bújom azt a szutyok FAA airplane flying handbookot meg ilyeneket de nem nagyon találok rá olyan dolgokra amik igazán érdekelnek. Ráadásul nagyon tömény az anyag és számomra elég nehezen emészthetõ. Meg ugye magyarul mennyivel jobb lenne ilyen mûszaki információkat olvasgatni.
Pl. korábban, amikor propelleres gépeket vezettem hetekig keresgéletem a neten, hogy mi a tököm az az autofeather meg mér jó, aztán feladtam.
Gigabyte GA-870A-UD3, AMD Phenom II X4 975 @3,6 Ghz, Gigabyte HD6950 2Gb, 4Gb Kingston 1600 Mhz, 2x WD caviar black 64 MB cache SATA III RAID 0, Win7-64bit
Probe heat ,az a nyomásérzékelõ, általában pitotcsõ fûtés. Ha befagy, akkor cseszheted a mûszereidet.
A cont. állás, mint talán a nevébõl is kiderül. Continue, tovább menve Continuous ignition azaz folyamatos gyújtás. gázturbánás gépeknél a felszállásnál, nagy esõben stb, amit a manual ír, be kell kapcoslni, hogy megakadályozzuk a léngkialvást a hmûben.
Ez ilyen cseklisztekkel kapcsolatban csak egy kérdése merül fel az Fsben, hogy van e értelme ezeket mind végigkapcoslganti, mert a legtöbb dolognak semmi hatása sincs.
Ezeket a hajtómûindítás során kell megtanulni elvileg a checklist többi részét pedig máskor. Tehát az csak összefoglalja a teendõket nem hinnem, hogy szükséges hozzá külön segédlet. Ettõl függetlenül ha valaki megcsinálja én kirakom 😊
Még arra gondoltam, hogy ami még full hiányzik az FS helpekbõl az a checklist. Pedig azért elég fontos. Én pl egészen addig nem találkoztam checklisttel, amíg nem kezdtem el repülni ATR-72-essel.
Ami nagyon jó lenne, ha lenne olyan segédlet, ami az egyes checklist elemekhez ad egy pár mondatos magyarázatot. Mert pl. engem rettentõen érdekel, hogy miért kell probe heat on, meg engine start switches cont, stb, sokkal jobb lenne ha tudnám hogy ezek mit csinálnak, miért jó ha így van vagy úgy. Mert most csak vakon kapcsolgatom végig az egész overhead panelt, de nem tudom hogy miért csinálom. Persze vannak hosszú guide-ok ahol ezek benne vannak, de ezekbõl össze lehetne halászni mindegyikhez egy rövid magyarázatot.
Pl, amit te is írtál a speed brake-kel kapcsolatban valamelyik segédletben.
Példa: "Ha a speed brake armed, akkor a futók berugózásakor automatikusan kinyílnak a spoilerek, amelyek valamelyest fékezik a gépet és megakadályozzák hogy esetleg újból a levegõbe emelkedjen."
Ennyi bõven elég. És ekkor már a dolgozó ember pontosan tudja hogy landoláskor miért kell élesíteni a speed brake-et.
Egyébként én nem mástól várom ezt a "segédletet", igyekszem majd magam utána járni és guide-ot írni, mert eléggé guidebuzi vagyok.
Üdv
Egy ilyen munkában én is szívesen közremûködnék. Fõleg azért, mert még tiszták az emlékeim hogy kezdõként mivel szívtam és mindennek igyekeztem alaposan utánajárni.
Aztán mondjuk Alert vagy valaki más expert lektorálhatná az irományt.
Az FS fordítása sztem 3 okból nem ajánlatos:
1. Igaza van az elõttem szólóknak, a repülés nyelve az angol, egy csomó mindent felesleges magyarra átszerencsétlenkedni amikor használni és érteni úgyis angolul kell.
2. Félek, hogy az FS help és learning center is tele van sallangokkal, a lényeges dolgok viszont sok helyen hiányoznak. Én annak idején nem a learning centert, hanem a flying lessons-ök leírásait bújtam és tele volt töltelékszöveggel meg poénkodással, rizsa, rizsa. A taxizásról szóló rész pl jó hosszú, több oldal, tele volt mindenféle viccelõdéssel meg töltelékszöveggel, csak pl azt nem írták bele, hogy hogyan kell a fényekkel operálni a földön.
3. Az FS-sel kapcsolatban van rengeteg technikai (értsd: "informatikai") infó amit egy kezdõnek tudnia kell különben soha az életben nem fog neki rendesen menni a progi. A scenery-k használatától elkezdve az AI bõvítményekig, a repülhetõ gépek, fsuipc, afcad, update-ek, kutyafüle. Szóval ezekkel is szívtam annak idején és ha nem lett volna ez a fórum, má hülyét kaptam volna.
Ez a rész viszont teljesen hiányzik az eredeti FS helpbõl (ha jól tudom).
IntelCore i7 2,93GHz, Gigabyte GA-H55-UD3H, 4GB DDR3-1333, Asus GeForce ENGTX460 DirectCu/2DI/1GD5 1Gb DDR5 PCIe, 1 TB Seagate SATA-II 7200rpm
Thorin Matarielle - Shirak Skunkworks - Siseide
IntelCore i7 2,93GHz, Gigabyte GA-H55-UD3H, 4GB DDR3-1333, Asus GeForce ENGTX460 DirectCu/2DI/1GD5 1Gb DDR5 PCIe, 1 TB Seagate SATA-II 7200rpm
Masik dolog 767 Leveld legujabb patch fent de a HDG Sel nem koveti felszallas utan az iranyt sot lnav is mintha hulyulne, olvastam forumon hogy a hdg bug elvileg megoldodott csak nalam nem?
Ezekkel probalj varialni.
Meg annyi, hogy a PMDG FMC miért csinál olyanokat, ha az init ref page-en beírok egy utazómagasságot, akkor aszondja hogy UNABLE CRZ ALT, és csak alacsonyabb értéket fogad el. Ilyen eddig csak Ferihegy esetében fordult elõ, és ha jól tudom, keletrõl nyugatra páros, nyugatról keletre páratlan utazómagasságot kell választani, ez is rendben volt. De pl. FL280-nál nagyobbat nem fogadott el.
5412-5421457-54666-RTFM
<#kacsint>#kacsint>
de tudod mit?
kapsz kettõt.
cd-key
<#idiota>#idiota>
de azért érthetõ...