MS Flight Simulator 2004

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

<#worship>

Ja, es lenne meg egy, es valoban egy kerdesem. 😊
VC-ben a razkodast csak Active Camera-val lehet szimulalni, vagy tudtok hozza valami mas (ingyenes) progit is?

Erdekes jelenseget produkal az fs. Magas - 30-50 koruli - fps eseten is olyan a kep mintha csak 13-14 fps lenne. Folyamatos a mozgas, de 1-1,5 mp-enkent ugrik egyet a kep. Mintha jonehany kepkocka kimaradna. Ugy ertem, hogy mintha szogdecselne a gep. Legalabb 5-10 metert elorebb kerul, vagyis a tereptargyak kerulnek annyival kozelebb.
Hat ezt a leirast most sikerult jol elbonyolitani, de remelem ertitek, hogy mirol beszelek.
Szoval az lenne a kerdesem, hogy talalkozott-e mar valaki hasonloval, es hogyan lehetne megszuntetni.
Ja es eddig nem csinalt ilyet, vga drivert nem piszkaltam, scenerytol nem fugg mert mindenhol csinalja, szoval nem ertem.

Alert!
A 18-ai 3. kepen miert olyan kicsi a cessna? De a tegnapi 2. kepen a terminal mellett is nagyon kicsinek tunik. Ez lehet a valos meret, vagy nekem rossz a szemmertekem?

Papirzacsi
Én is billrõl kezdtem, szóval nagyon jól tudom, hogy milyen nehéz/könnyû. De ha kezdõ, akkor joyról se fog neki menni. Akkor meg végképp, ha nincs is neki, ti meg itt minden kezdõvel vetettek rögtön egy legalább 8ropiba kerülõ joyt.:-D
Mikor billenytûrõl is meg lehet tanulni nem több fáradtsággal.
Persze hozzá kell tennem, ha a kezdõ rögtön 747tel próbál repülni, akkor az soha nem is fogja rendesen megtanulni, vagy legalábbis többször anyni idõ alatt, mint aki cessnával kezdi.

Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)

alert
Ott a pont 😊

\"A tapasztalat az az iskola,ahol az ember megtanulja, hogy mennyire hülye.\"

Clidey
<#eljen><#eljen><#eljen>

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

Clidey
Az autó szokott kanyarodni...a repülõ fordul. <#bee1>

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

Lockheed
Csináld-csináld-csináld! Naggyooon jóóók! <#smile>

Thorin Matarielle - Shirak Skunkworks - Siseide

alert
Elsõ képek 2A-ról:

alert
Ezt pontosan tudom de gondolod, hogy aki idejön ilyeneket kérdezni és lerí hogy kezdõ, el tudja vezetni bill-rõl? 😊

Lockheed
Jaja, nekem is nagyon tetszik, hogy milyen jól füstöl... <#smile>

exTrem
Vagy megnyomod az Y gombot es utana az f4-et. Ha elerted a kello magassagot akkor megint y es mehet neki.

Papirzacsi
Finoman szólva baromság, hogy nem lehet billentyûrõl vezetni. Nem könnyû ez tény, de lehet. Magam is nagyon sokat repültem billentyûrõl annó a 2002 idejében, hogy a korábbi fsekrõl ne is beszéljek. Amúgy meg a numerikus billentyûzetrõl egy kézzel simán el lehet vezetni. A kormánylapok visszatárásere (csûrõ, oldalkormány) meg ott van a num5-ös billentyû. Csak ismerni kéne az fs-t.

Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)

Map uzemmod es beallitod a magassagot meg amit kell.
De ha joltom lehet huzatni magad masik geppel is.

Mára az utolsó😛
Hogyan lehet repülni a vitorlázórepülõvel?😊

alert
Kössz!!

Boeing 707
Agyik aranyos kis gep. A Captain Sim-tol.
Az elejen SHIFT-G a Ground Power.

Van benne egy kis repulgetes is termeszetesen kezzel. Birom ebben a gepben, hogy ha odatolod neki, akkor keni a fustot 😄

Ja, köszönöm a választ, majd teszek az ügy érdekében.
Joystickom van, egy mezei, csak nem ismeri fel a gép...

alert
Szia! Még 1 kérdésed lenne? Ez vagy 4 volt 😊) Na komolyra véve a dolgot kanyarodni, bedönteni a gépet, emelkedni, süllyedni stb... joystick-al kell. Billentyûzettel esélytelen, mert mikor nyomva tartod a gombot a kormányfelületek kitérnek de azzal hogy elengeded nem állnak vissza. Joystick-al igen. Szóval bill-el képtelenség játszani fõleg egy kezdõnek. Ha veszel, lehetõleg gázkarosat és olyat, amelyik nyele jobbra-balra forgatható. Ezek nélkül késõbb újabb problémád lesz. Robotpilóta van a gépekben. A magasság "fixálása" vagy robotpilótával vagy a trimmekkel történik. Nemrég kérdeztek egy ilyet és többször is leírtuk, olvass vissza. Rengeteg késõbbi kérdésedre választ találsz a fórumban. Olvasgass. Szintén sok dolgot tudhatsz meg a FAQ-ból ha rákattintasz a banner-re az oldal tetején. Ha érteni akarod a gépek mûködését és a rendszereket, kezd el az FS-ben a learning centert végigcsinálni, tanulgatni stb. Mindent pontosan elmagyaráz és mindenre megtanít. Melyik gépnél hogy mit merre stb. Nagyon összetett az egész, itt nem igen fogják neked leírni, mert benne van az FS oktató részében. Egyébként mint mondtam, olvasgass vissza itt a fórumon, rengeteg dolgot leírtunk. Üdv!

Helló!
Még 1 kérdésem lenne.
Hogyan lehet pontosabban szabályozni a sebességet?
Hogyan lehet szabályozni a kormánylapátokat? (amelyekkel jobbra illetve balra kanyarodik a gép, vagyis a saját, vízszintes tengelye körül mozog)
Van benne robotpilóta? Ha igen, hogyan?
Lehet vmivel fixálni a magasságot és hogy vízszintesben legyen a gép?
Bocs, ha alapkérdéseket teszek fel, de nekem ezekre nem iskerült rájönnöm.

Lockheed
Ehhheheh... <#smile> Nem hajó ez TE! 😄 Szerintem vegyél 1 joyt...

Helló!
Az a kérdésem lenne, h át lehet-e állítani azt, h csak addig mozogjanak a kormánylapátok, amíg a billentyût nyomod.
Elõre is köszi!

Hogyhogy nem mutatja?

Ja és Squawk Box 3 van nekem meg. Esetleg itt kéne vmit állitani?
Sziasztok!
Miért van az ha a VATSIM-en repülök nem mutatja a sebbeségem a gép? Valaki segitsen pls.
A válaszotokat elõre köszönöm!
Üdv:olloczky
oké, sebaj, legalább készül.. 😄 akkor egyelõre ez is elég. addig is nézegetem a shotokat
alert
Kösz mindenkinek!

A runway textúrát nem tudom csak úgy kivenni mert az nem csak egy textúra 😊 Kb 20 modellbõl áll a pálya és 10 féle textúrából. A pozíciója sem ugyanaz mint az eddigi sceneryké.

Lockheed
ALERT, le a kalappal! Nagyon jól néz ki! 😊<#eljen>

Sziasztok!

EZ NAGYON JÓL NÉZ KI!!
Esetleg nem kaphatnánk meg elõre a runway textúrát??? Az nagyon király lenne, nagyon szuperül néz ki... Ezt hogy hoztad össze? KIRÁLY!
Így tovább!!!!! Sok sikert!!!
Lockheed
Szerintem a radual Transition volt az! Köszönöm szépen...

alert
Néhány új shot (többek kérésére):

alert
A Virtual Cockpit nézetre gondolsz (ha nincs VC akkor is az a nézet)? Mert ez egy szimulált "rázkódás" 😊 De ez csak akkor van, ha mozog gép és azt hiszem csak a földön. A képeden az Internal View beállításoknál a Rate-ekkel lehet állítani vagy megszûntetni. Én azonban nem erre gondoltam. A Gradual Transition-t a sima View menüben kell kikapcsolni. Abban is akkor jelenik meg, ha már a view menün belül kijelölöd a Spot nézetet.

Lockheed
Nem szõrszálhasogatok, csupán próbálok rájönni a hiba okára... Nálam ilyen menüpont nincs. Smooth transition between preset views menüpont van, de most kapcsoltam ki és még mindig... A remegést úgy értem, hogy az egész kép remeg kb 1-2cm -t minden irányba... Mintha az egérrel mozgatnám-rángatnám a képet minden irányba.

Itt egy kép az optionsról...

alert
Ezt hogy érted? A Gradual Transition ki van kapcsolva? Az okoz hasonlókat.

Lockheed
Miért van az, hogy ha be van kapcsolva az Active Camera -ban a mouse use in spo view opció, akkor jobbra-balra remeg a kép?

Sziasztok!
Miért van az hogy ha online repülök akkor nem mutatja a gép a sebbeségemet. Ennek mi lehet az oka,esetleg vmi progi kéne hozzá?
Válaszotokat elõre is köszönöm.
Egyik kedvencem: Flight1 B727
Mindig megviccel, mennyire eros a gep 😊 Ezert a flapset valszeg beragasztottam volna, mivel hamar felgyorsult. Erdekes, hogy huz mint allat, de Finalon 30s flapssel meg 80%-n kell huzatni hogy a gep a levegoben maradjon.

Az AP poenos csak neha rajngatja a gepet.

CS C-130 Hercules
Van benn egy kis repules is amiben az AP-t mutatom be, azert mert lehet valakinek gondot okozhat ez az "egyszeru" valtozat.

exTrem
valszeg megszunt<#idiota>

Nem tudja véletlenül valaki mi lett ezzel az oldallal?
FSfreeware Flight Simulation
Hónapok óta nem lehet elérni.

Mindenkinek hinnie kell valamiben. Én azt hiszem iszom még egyet.

chicco
[url=]ace logo

Lockheed
Gratula! Nagggyon jól néz ki! csak így továbBb... <#eljen>

alert
Kellett sajnos :S de nekem tetszik 😊 ACE logó jöhet 😛 [email protected], kösz!

Clidey
Alakul ez, de látod, a kezdetekhez képest kellett már pár kompromisszumot kötnöd...
Ha akarod, egy normális ACE logót tudok küldeni a mostani helyett. 😉

Kössz, de a neten nem találom... átküldenéd? <#worship> [email protected]
Remélem ez megoldja a problémát!! Ha nem, akkor amugy se ártana talán egy re-install az egész kicsi fs-nek.. <#szomoru1>
Elõre is nagyon szépen köszönöm!<#wink><#wave>
3.5.1.0

Nyiri!
Plíííz check üzenet #4827
alert
Sajnos egyelõre halvány sejtéseim vannak csak, hogy ezt hogyan kéne megoldani. De ezekhez programozni kell rendesen, ami alapjában véve nem lenne gond, csak nem igen ismerem az FS-t ilyen szempontból és rengeteg idõ lenne belemászni. Másrészt nem olyan egyszerû a dolog mert minden mozgó tárgy animált és ahhoz nagyon kell tudni, hogy az ilyen objektumok ne rontsák az FPS-t. Továbbá pushback car ugye minden géptipusnál máshol kell álljon stb. Nem valószínû, hogy ezek benne lesznek a sceneryben.

exTrem
Meg ha nagy keres lenne follow me cart nem akarsz csinalni ? Es kellene pushback car is. Ha ezeket meg elkeszitened akkor Full teljes kiegeszitot adsz majd ki. Elore is koszi mindent.