MS Flight Simulator 2004

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Az elsõ komolyabb szimulátor ami megfogott az MSFS 5.1 valamikor 95-ben, csak nem volt olyan gépem amin jól futott volna (486SX)
De az MSFS 1.0-át 1982 novemberében adták ki... idestova 24 éve!!!!

Clidey, és Papírzacsi:
Én 94-95 óta repszimezek immár 11-12 éve <#wave>
Pl f29 retaliator
Lehet mosolyogni rajta, de abban az idõben az akkori technikán szimulátornak hívták...:-)

alert

\"A tapasztalat az az iskola,ahol az ember megtanulja, hogy mennyire hülye.\"

köszi a választ. a proci hûtést azért hoztam fel, mert amikor a proci hûtés rossz volt, akkor a forróság a karira IS átterjedt és voltak hasonló problémák, hogy kikapcsolt stb... 40k-t tudok max rászánni a karira, ugyhogy megyek válogatni 😊 köszi a segitséget
alert
A proci hûtésnek tudtommal semmi köze a kari hûtéséhez 😊 De valószínûleg rossz a kari ha már volt hasonló gond vele. Új vga.. nos attól függ mennyi pénzed van. Új nVidiát nem ajánlok, mert próbálgattam õket FS-el és viszonylag nem jók. Kivétel a 7800GT 256 memóriával (75k bruttó). Ez piszok jó de rohadt drága. Radeon-ból X850 esetleg X800 mindenképpen 256 megás. Ez fontos FS-nél. 9800-at és alatta ne vegyél szerintem, sok a gond vele 😊 és ma már elavult tech. Az újabbak jobban meghajtják az FS-t. Ha nincs sok pénzed akkor X600Pro 256 megás (19k bruttó) vagy X700Pro (25-30k bruttó). Ha sok pénzed van és Radeon párti akkor X1600Pro (30k bruttó). Van azt hiszem X1800 is, de az nem kapható még itthon. Ha jól tudom. És ha ilyen árakkal akarod megúszni, akkor www.m-trader.hu. Itt a legolcsóbbak a VGA-k. 7800GT-t máshol még nem láttam 100k alatt 😊

Lockheed
Nekem volt, de nemszerettem... Nemtudom mi alapján Trimmelnek, gondolom a vario alapján. De ha sokat repüsz egy bizonyos típussal akkor szerintem nemnagyon kell nézned semmit a HUD -on kívül, hogy hozzávetõlegesen nullásra (0 vario) Trimmeld a gépet... Hangsúlyozom, hogy a tapasztalataim leginkább (85%) a harci repülõszimekbõl vannak... <#smile>

Thorin Matarielle - Shirak Skunkworks - Siseide

már volt a karival olyan gond, hogy a proci rossz hûtése miatt jópárszor felforrósodott, de a proci hûtés már jó. tehát lehet, hogy akkoriban kárt okozott benne a gyakori forrosódás? hmm... tervezem már egy ideje új kari vásárlását, de ötletem sincs hogy milyet. ha valakinek van olyan karija, ami nagyon bevált, akkor légyszi ird le mien fajta... nézegettem a faq-ban a teszteket is, ha jól látom, akkor egyy 9800-as radeon már nagyon jónak számít, vagy jobb a GeForce? az is elõnyös ha nem kéne bankot rabolni hogy meg tudjam venni <#wink><#worship> a gép amugy 3GHz és 1 giga ram, ha ez számit valamit a videkari választáshoz..<#vigyor2>
<#wave>
Clidey
Nos, ez akkor megmagyarázza miért nem érted azt amit nemértesz... 😄
Nekem ugyan sosem volt forszos dzsojom, így e témához nem tudok érdemben hozászólni, ám biztosíthatlak, a való életben nem mûhorizont alapján trimmelnek! 😉

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

quack
ha jól tudom ez akkor szokot kijönni ha rohadtul terhelve van a kari, vagy vmi köze van hozzá ^^
szal vagy a hûtés, vagy ne húzd, vagy hibás a kari

PSN(US): QuackyHU Silence is golden. Duct tape is silver.

Lockheed
Tíz éves korom óta (1994) van számítógépem, és azóta játszom szimulátorokkal...

Fs -el csak a 98 óta, de engem inkább a harci szimek érdekelnek.

F-15 Strike Eagle III (1992)
B-17 Flying Fortress (1992)
Dogfight: 80 Years of Aerial Warfare (1993)
Apache Longbow (1995)
Hind (1996)
F/A-18 Korea (1997)
JSF (1997)
EF-2000 (1997)
Team Apache (1998)
Falcon 4.0 (1998)
Jane's F-15 (1998)
Jane's USAF (1999)
Jane's F/A-18 (1999)
F/A-18 Superhornet (1999)
IL-2 Sturmovik (2000)
Typhoon (2001)
IL-2 Forgotten Battles (2002)
Flanker 1-2
Lock-On Modern Air Combat (2003)

"horizont alapján trimmelés"

Figyelem a mûhorizontot és a variométert miközben trimmelek, és amikor megközelítõleg 0 a variométer által mutatott érték, akkor már majdnem vízszintesen repülök... De ezzel BIZTOS, hogy újat nem mondok én csak azt mondtam, hogy nemhiszem hogy a Forceos joy alapján kellene Trimmelni...

Papirzacsi
Na most ezt olvasva, 10 éve max a vécéülõkén repkedhetsz. De szívesen olvasnám ezt a horizont alapján trimmelés dolgot, mert lehet felfedeztél vmit, ami 100 éve senkinek se tünt fel a repülésben.

Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)

Clidey
És min repülsz több mint 10 éve, meg szabad kérdezni?

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

eyecandy
Sziasztok FSNav kérdés. Simudesign ORLY-n kezdek kapunál. Fsnavval tervezném az utat, de teljesen más számozású kifutópályákat mutat, mint ami van. Lehet FSnavnál AFCAD-ot frissíteni???

alert
Nincs tuningolva hardveresen vagy szoftveresen a VGA-d? A VPU Recovery elvileg csak akkor kapcsol be ha a kártya túlmelegszik vagy valami olyan fizikai hiba történik, ami tönkretenné a kártyát ezért leállítja azt. De talán van valaki okosabb...

Sziasztok!
nah, belefáradtam.. újratettem a windows-t, nagyon sokszor ujratettem az ATI-t is, de folyton az alább látható üzenetet kapom, ilyenkor kilép a flight is.... brr.... nah lehet nem itt kéne megkérdeznem hogy mi lehet ez, de talán vki tud segiteni, elõre is köszi
Lockheed
Jól néz ki éjszaka Budapest... 😊

allyouneedisme
HEló!azt nem tudjátok hogy mitõl lehet,hogy bármit csinálok,az FS(és a winfos is) és kijön egy kék képernyõ(kékhalál powaa)meg elég hülye hangokat hallat a gép.Van megoldás,vagy a hiba a készülékemben van?

hát az látod nagyon könnyen elképzelhető!

Szerencsére a force nélküli még olcsóbb is... mondjuk az biztos, hogy visszaadja a valóságban fellépõ erõket, ahhoz a proginak is és a joynak nagyon pengének kell lennie. Meggyõztetek, maradok a force nélkülinél
alert
Minden saját. De nézegetem erõsen a Kozma féle sceneryt és rengeteg képet, hogy hasonlítson is 😊

alert
Nekem hasonló akkor volt, amikor nem tudom mitõl de az antivírus elkezdett "gyorsabban dolgozni". Hogy mit azt nem tudom. De volt már ilyen NOD32-vel és Nortonnal is. Kikapcsoltam teljesen és rendbejött a gép. Másik hasonló eset akkor volt, amikor egy fránya keylogger futott a háttérben. Már majdnem formatáltam amikor észrevettem, mert a taskbar-ban sem jelent meg.

alert
Az ekkora. Lehet, hogy zoomoltam.

Lockheed
Felesleges a Force szerintem... Kormánynál nagyon jó tud lenni, de szerintem Joynál felesleges... Csak azért kérdeztem, hogy mi köze a Trimmnek a forcehoz, mert nemláttam az összefüggést a 2 dolog között... Tudom mi az s Trimm és trimmelés. Több, mint 10 éve repülök. De nem a forceból érzi az ember, hanem a mûhorizontot (HSI=Horizontal Situation Indicator) bámulva. Legalábbis én abban jobba nmegbízom...

OK. Köszi. Látom olyan 30 eHUF körül van. Ennyit nem tudok áldozni, úgyhogy marad vmi force nélküli Joy. Akkor inkább Sitek? Logitechrõl milyen vélemények vannak?

Az az igazság, hogy én 50 - 50 % -ban harci és polgári repülök... a LockOn -nak is lelkes nyûvõje vagyok, úgyhogy a Flight Joke az kilõve...

Szóval kell keresnem egy jó kis Joy-t.
OK. Köszi. Látom olyan 30 eHUF körül van. Ennyit nem tudok áldozni, úgyhogy marad vmi force nélküli Joy. Akkor inkább Sitek? Logitechrõl milyen vélemények vannak?

Az az igazság, hogy én 50 - 50 % -ban harci és polgári repülök... a LockOn -nak is lelkes nyûvõje vagyok, úgyhogy a Flight Joke az kilõve...

Szóval kell keresnem egy jó kis Joy-t.
CH Products a gyártó, de lehet, hogy olcsóbban kijön ha külföldrõl rendeled... mint a pilotshop.hu-n

ok köszi. Körülnézek a honlapjukon. szóva CH szarv? és ez a nevük? Mármint CH? Vagy ez rövidítés?
Saitek Cyborg Evo Joystick USB pont 10k környékén van, szerintem ez nem rossz, volt már a kezemben, igaz nem sokat. De ezt szimes körökben dícsérték már páran

Saitek x52 <#nyes>
Nekem most ez van, de én inkább harci repülök :-) De egyértelmûen a CH szarvat javasolnám, legalábbis ha én komolyabban venném a virtuális polgári repülést akkor azt vennék. Tény, hogy nem olcsó... Valamint a Saitek joyokat sokan dícsérik.
A force-os joyokról viszont egyértelmûen lebeszélnék mindenkit.

És mit javasolsz? De nem szarvra gondolok, mert az gondolom nincs 10 rugó környékén...
Nos nekem van egy Logitech Force 3D joyom, kb 5-6 éve vettem, tök jól rázza a kezedet amíg a betonon gurulsz, illetve cessnával "bohóckodva" néha egész jól próbálja utánozni a csûrõlapokra ható erõt, de az egész úgy ahogy van egy nagy rakás kaka, pontatlan "káhás" és sosem tudod középen tartani. A centering force is gagyi, szóval úgy ahogy van bevágtam a szekrény aljára....

Asszem meggyõztél... én sem vagyok a pénztárcám ellensége... azért szarvat valószínû nem veszek, mert az még drágább
Nem véletlen, hogy a professzionális kormányok nem készültek force-os kivitelben, mint pl a méregdrága nagyon profi ch termékek szarv és a pedál.
Valamint valójában sem érzed egy NG gépen a kormányon igazából az erõket a computeres hidraulika rendszer miatt...

Nem, de pont ezért is érdekel.
Ha neked volt és azt mondod, hogy nem nyújt annyival többet, amennyivel drágább akkor valószínûleg én sem fogok azt venni...
Szóval nem éri meg?
azért az attól is függ, hogy mivel repkedsz...
amúgy én B737-700 -al és 767-300 ER -el szoktam online repkedni és nyilván leginkább az FMS vezet nem én, de majd meglátom. Ha túl nagy az árkülönbség, akkor lehet hogy magmaradok a force nélküli verziónál. A felszállások és leszállások kedvéért valszeg nem fogok 3-szor annyi pénzt kifizetni...
Volt a kezedben már force-os joy?

Szerintem emiatt ne vegyel force-os joyt. Ugysem fogod tudni ugy kitrimmelni, hogy tok vizszintesen repuljon, robot nelkul. Legalabbis nekem meg sosem sikerult. Meg hat ott van a szel is ugye. Az meg a robot eseten is meg tudja lokni a gepet.

Hogyhogy mi köze van?
Ha nem forcos a kormányod, nem érzed az erõket... ha nincs kitrimmelve a gép, akkor csak a botkormány ellentartásával tudod a gépet pályán tartani... a trimmelés arra való, hogy levegye az erõket a kormányról és ne kézzel kelljen ellentartanod...
forceos kormánnyal sokkal könnyebb trimmelni, mert érzed az erõket. Ha a kormányon nem érzel semmit, akkor ki vagy trimmelve.
Lockheed
Mi köze a forcenak a Trimmhez?

Sziasztok!

Egy kérdés: most ment tönkre a Joy -om és azon tanakodom milyet vegyek... jelenleg a Logitech Force 3D áll nyerésre, mert jó lenne, ha forcos lenne a trimmelés miatt...
Van valakinek más javaslata?

Köszi
chicco
igen sajna az fs nagyon érzékeny ilyesmire

Lockheed
Ehhhehhh...! Jaja! Csináljuk itt a biznicct nekik! <#smile>

Papirzacsi
Asszem ideje lenne részesedést kérni a joy gyártóktól, mert mostmár a joy eladások "tetemes" része ennek a topiknak köszönhetõ. :-D

Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)

Lockheed
Helyes! <#nyes><#eljen> Nem mindenki teheti meg ezt, de ahzzal sokkal könnyebb és a játékélmény is sokkal nagyobb...

Dires

Én is rögtön vettem egy joy 13-ért, amikor mondtátok, hogy anélkül nehéz, és igazatok volt. Nem bántam meg <#worship>

Ilyenek nem mennek. Csak amik eddig is: FS Flihgt Keeper, AISmooth, ClockSync. De ezek korabban is voltak, amikor meg nem volt ez a jelenseg.

quack
hat ha meg nem probaltad: minden futo alkalmazast ki kell kapcsolni, sajna ha van megy mondjuk egy ablakban egy böngészõ, msn, meg egy letöltés akkor kész meghal pedig egyébként akadás nélkül megy

PSN(US): QuackyHU Silence is golden. Duct tape is silver.

Chicco!
Ezt nekem irtad??
Ha igen, akkor azt tudom, mondani, hogy az XP-m eleg regen lett telepitve valoban, de OODefraggal szoktam toredezettsegmentesiteni, Access opcioval, max 2-3 hetente.

chicco
lehet a vinyód tele van kissé sajna állandó gyors hozzáférés kell neki.Ha kijön az FSX csinálok neki 1 külön particiót próbából.A vinfosod is lehet õreg má

A modellek mind sajat?