MS Flight Simulator 2004

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

exTrem
De ez mar lassan el is keszulget nem ? Ahogy elnezem vagy meg mi kell bele ?

exTrem
Koszi szepen remek munka igy tovabb. Jah, felretszek 1€-ot <#idiota>

airbus
Szerintem csak ismételni tudjuk magunkat: Gyönyörû!! Habár szerintem ahányszor ezt leirjuk, annyiszor ugrik az ára egy eurot 😉

[email protected] /// [email protected] [...]Packs - off. Before takeoff checklist complete, we\'re cleared for takeoff runway 31L.

alert
Na itt már nagyobb az élet.

\"A tapasztalat az az iskola,ahol az ember megtanulja, hogy mennyire hülye.\"

exTrem
Holnap toltesz fel uj kepeket Alert ? Kossz

<#eljen> bogarat ültettél a fülembe, nekem az alaplapi hang tiltva van, sblive-ot használok... asszem ezt kipróbálom 😊

alert
Most kipróbáltam poénból bekapcsoltam mindkét hangkártyát és minden kötekedés nélkül simán megy 😊 TeamSpeak-be csak kiválasztom, hogy az Integráltra adja a hangot (ebbe dugom a fülhallgatót), a Windows default hangkártya pedig a Sound Blaster így alapértelmezettként minden más hang arra megy. Nem is értem régen miért kellett annyit tökölni vele 😊

alert
Ez nem rossz ötlet. Elõször is VATSIMmel nem tudom hogy lehet megoldani de IVAOn mûködik mert az teamspeak-et használ aminek a hangkimenetét lehet állítani. SquawkBox-nak tudtommal nem. Szóval elsõ dolog, hogy kell 2 hangkártya. Ez sok embernél nem jelent problémát, pl nálam van egy alaplapi integrált hangkari és egy SB Live. De egy gagyi is 2-3ezer Ft-ért beszerezhetõ. Ha mindkettõt engedélyezed és tudsz egy kicsit ügyeskedni akkor a kettõ együtt fog mûködni. A teamspeak-nek pedig megadhatod, hogy melyik hangkártyára adja a kimenetet. A többi hang meg ugye az FS-bõl megy a normál hangkarira. Ez tutira mûködik mert 1-2 éve próbáltam 😊 De sokat szívtam a driverrel, hogy a két kártya együtt mûködhessen. Másik megoldás hogy anno jópár éve létezett és valószínûleg ma is vannak olyan SoundBlaster meghajtóprogik, amik a sok channeles hangkarik csatornáit külön tudják vezérelni. Na ezzel csak az a gond hogy programozónak kell lenned hogy megold, hogy melyik hang hova menjen, ugyanis az SBt de ha jól tudom még a TeamSpeak-et se lehet konfigolni, hogy melyik channelt használja. Persze lehet hogy azóta már vannak erre is progik.

airbus
Pontosan!! Én szeretem ha "dörömböl" a flight, de akkor hogy hallom szerencsétlen irányítót?!?!?! 😉

[email protected] /// [email protected] [...]Packs - off. Before takeoff checklist complete, we\'re cleared for takeoff runway 31L.

Ezen még én sem gondolkoztam pedig tényleg nem hülyeség!! Növelné a realitás érzetet, ha a "környék zaja" a hangfalakon a rádió meg fejhallgatón szól!!<#eljen>

ja, sejtem mi a gond. Szal azt szeretnéd, hogy a fejhallgatón csak a Vatsimes kommunikáció szóljon? A többi pedig egy másik hangszórón? Ha igen, akkor fogalmam sincs, hogy ezt hogy tudod megvalósítani. Én még nem próbáltam.
na, most ezt nem értem... hogy hogy külön hangfalra? Tudsz kommunikálni a vatsimen, vagy sem? pl. sqawkbox az kelleni fog... de nem értem kristály tisztán a problémát
exTrem
Alert azert ne hogy mar 10000-ert add majd ... :-(
Kossz

airbus
sziasztok!
van arra valamilyen lehetõség, vagy legalább remény, hogy a vatsimes kommunikációt külön hangfalra (fülhallgatóra)lehessen irányítani. Illetve ha ez megoldható milyen hangkártya szükséges hozzá? Nekem most egy 5.1-es van, de még nem sikeült megoldanom...

chicco
mondjuk abból,hogy a többi add on jó lesz rajta vagy sem

alert
Ez a sok kérdõjel minek ide? Egyébként szerinted mi a válasz? Mert ha kicsit belegondolsz, honnan a túróból lehetne tudni, hogy milyen lesz az FSX amíg ki nem jön? <#idiota>

chicco
és mennyire fogod tudni optimalizálni az fsx hez mert lehet már abban a környezetben kéne gondolkodni?????????????????????????????????????????????????????????????,,,,,

alert
Benne van a FAQ-ban vagy 3 oldalon keresztül 😉

exTrem
Hat ez eleg hosszu, de roviden az approach az megkozelitest jelent. Az rajtad all hogyan hajtod vegre pl: visual(latas utjan), vagy ILS(Instrument Landing System). Ugytudom ,hoyg azert esik par szo errol a faqban, de ha nem akkor nezzd meg a tobbi magyar fs-es oldalt. Biztos talasz ott leirast.

w77d
Hello mindenki! Nem szeretnék hülyeséget kérdezni (a faq-ban nem találtam rá választ) de mi az az approach mód és hogy kell használni? a választ elõre is köszi!

w77d
Hello mindenki! Nem szeretnék hülyeséget kérdezni (a faq-ban nem találtam rá választ) de mi az az approach mód és hogy kell használni? a választ elõre is köszi!

w77d

alert
Úgy néz ki az lesz. De ez lényegtelen mint mondtam 😊

A P4 proci kifejlesztése a már meglévõ technológiák alapján történik a régit tovább tupírozzák. Sebességben gyakorlatilag akár 10 vagy 20 GHz-en rezgõ magokat is elõ tudnak állítani csak minek. Egyelõre nincs rá kereslet másrészt szépen adagolják a közte lévõ 200 féle verziót hogy minden pénzt beszívjanak vele amit csak lehet 😊 A mostani árat a jónéhány évvel ezelõtti tudásra alapozzák ami teljesen jogos hisz aki ilyet tud az kérjen is érte pénzt. Csak az nem tetszik hogy mire a végfelhasználóhoz eljut az ár duplázódik gyakran triplázódik és azt nem az eredeti fejlesztõ kapja.

Tenyleg fizetos lesz?

P4 proci kifejlesztese nem 2 forint volt.

alert
Nemjól csinálod. Elindítod az FS-t, beállsz egy parkolóhelyre, majd elindítod az Ivap-ot (fs-ben benne lesz a felsõ menüben). Az létrehoz egy sessiont és rá is csatlakozik magától. Ezután megjelenik az Ivap kis ablaka ahol a megfelelõ beállítások elvégzése (név, hívójel, stb), majd a szerver kiválasztása (célszerû ivande szervert választani) után csatlakozhatsz (jobb alsó -CONN- gomb az Ivap ablakban). Bõvebb infóért olvasd el a FAQ-ban lévõ leírást (click a bannerre).

Dires
Srácok!

PLS segítsetek egy 1.0-ás FS useren! Szeretnék observer-ként csatlakozni és tanulgatni a virtuális légtérben. IVAO-n regisztráltam, letöltöttem az IvAp és TeamSpeak2 progikat. Elolvastam, hogy mit kéne tenni, de az FS idítása után a Multiplayer menüben nem jelenik meg egyetlen session sem, hiába írom be az IP-met. Mit csinálok rosszul?

alert
Jó kérdés. A fogyasztói ár 30 EUR körül ahogy az átlag. Ez persze csak az adók és illetékek miatt ennyi a tényleges ár ebbõl kb 12 EUR. Elég gáz. De errõl szól a nemzetközi piac 😊 Szerintetek egy vadiúj P4 proci elõállítási költsége mennyi? Na megmondom 4-6 ezer forint. És mennyibe kerül boltban? 120 ezer. A tudást fizeted és az illetékeket. A 120-ból kb 60 ezer az illetékek és adók. Még a szart is kiverik az emberekbõl. Mármint az utolsó forintot is.

Papirzacsi
Há abban biztos lehetsz. Amúgy tényleg tetszetõs.

Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)

exTrem
Es mennyibe fog kerulni a "kicsike" ? Nagyjabol

alert
Köszi! Valószínûleg mostmár fizetõs lesz, mert túl sok meló van benne és szépen is alakul a kicsike + ki kell fizetnem 1-2 embert a szakmai segítségért textúrák és egyéb téren 😊 Zsebbõl meg nem akarom. A hozzám visszajutó pénz meg max zsebpénznek elég, lehúzni senkit nem akarok. Viszont véleményem szerint teljesen mindegy, hogy fizetõs-e vagy sem, mert sokan többek közt ebbõl a fórumból is úgyis összewarezolják majd innen-onnan <#idiota>

Falabu
Ez rátesz, már várom hogy kész legyen és kipróbálhassam!<#eljen><#taps><#vigyor2>

&#8211;&#8211;&#8211;&#8211;&#8226;(-&#8226;Nem bánom, ha az emberek a szájukra vesznek, de kezdjék a seggemmel!&#8226;-)&#8226;&#8211;&#8211;&#8211;&#8211;

<#worship>

chicco
hát nem látom a kocsimat a parkóloban.Amúgy cool kérek 1 sárga Ignis oda tenni mert igy nem életszerû

<#bee1><#taps><#banplz><#worship><#worship><#worship>

Goliath
Hú... basszus.... ez nagyon szép...

gratulálok!!!

Remélem nem lesz fizetõs, gondolj a szegény egyetemistákra, meg fõiskolásokra. :-))

C2D-E6750,Gigabyte GA P35-DS4,Asus Hd3870 512 ddr4, 2*1Gb Kingston 1066, Logitech G25

airbus
Alert! Tényleg minden elismerésem! Profi munka! 😉

alert
Néhány újabb kép LHBP-rõl. A képeken a hiányosságokat nézzétek el, még fejlesztés alatt vannak. A képek között néhányon láthatók az új gurulók (idõ közben utánajártam), amik mai napig le vannak zárva 😊

alert
Wilco 777. Próbálta valaki? Bár továbbra sem várok semmit a wilco-tól.

online, vagy offline? Nem mindegy
exTrem
meg van nem kell :-)

exTrem
Es ezt honnan tudom letoteni koszi.

Vagy Traffic View Board.
Ez ingyenes es ilyesmi infot ad:

AVsim-en AIRound, de csak 10 FS session-ig ingyenes.

hú de abbaradtak a hozzászólások...
Az FS-hez keresek olyan kiegészítõt, amin látni lehet a légiforgalmat 1 adott
területen.

CPU 3Ghz Intel Pentium, 1Gb Ram ,Geeforce Fx 5600 128 Mb

Innen le lehet tölteni a servinfot... ezzel bármikor meg lehet nézni, hogy éppen milyen a légiforgalom a neten. Ha te is röpülsz, magadat is látod...

link: Servinfo download
Meg az eddigi tapasztalataim szerint leggyakrabban Frankfurtban és Berlinben van légiirányítás
Én általában vagy LHBP -rõl indulok, vagy oda megyek és mivel 2 - 2,5 óránál több idõt nem tudok szakítani a gaméra vagy München -be, vagy Frankfurt -ba megyek. Ezért csak német nyelvterület "fölött repülök"... de egyszer kipróbálom az ukránokat, vagy az oroszokat is... mondjuk egyszer-kétszer megesett, hogy egy orosz gép jött Ferihegyre és én éppen azon a frekin voltam, úgyhogy valóban nagyon érdekes az akcentusuk... <#nyes><#nevetes1>
airbus
nyelvlecke szempontjából az akcentusokat szerintem elég jól meg lehet tanulni, tehát ebbõl a szempontból a valós életben is megkönnyítheti a dolgunkat. pl a kínai akcentus nem semmi 😄 én az oroszokét bírom 😉

Pontosan erre gondoltam... Alert leírásából mindenki láthatja, hogy egészem más dimenzió... én VATSIM -en vagyok.
Angol nyelvlecke teljesen jogos, valóban csak a fónia keretein belül történik...

Valóban kell egy kis tanulás, mert ez gyakorlatilag ugyan az, mint a valóságban, de MEGÉRI... én kizárólag online nyomom (kivéve, ha éppen tanulok egy géptípussal egyáltalán navigálni, pl jelenleg Tu-154😎

Szóval mindenkinek csak ajánlom. Ha valaki beletanul, többet garantáltan nem repül offline...

Hasznos oldalak:
www.vatsim.net
www.virtualairlines.hu
www.navdata.at

illetve a többi az Alert hozzászólásában...

Ha kell segítség csak bátran!