MS Flight Simulator 2004

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

exTrem
Nem. Csak ha F1 view-vel akarsz nezetet valtoztatni akkor CTRL+F11 amivel Active Camera kikapcsolod. Ha nem nyomod ki az Active Camot akkor pl. F1 view-ban menni akarasz hatrebb a geptestben az egergorgovel -> ez bekapcsolt Active Camera eseteben zoomot jelent. Ezekert erdemes kikapcsolni amikor vmelyiket hasznalod. de amugy semmit sem zavarnak egy masnak 😊

quack
f1view nem zavarja az active camera-t?

PSN(US): QuackyHU Silence is golden. Duct tape is silver.

alert
😊 Vatsim-re vagy Ivao-ra csatlakozz, ahol több százan vannak egyszerre. Általában este, hétvégén vagy különleges alkalmakkor. Infók a FAQ-ban. Én pl offline nem is játszom, csak online van értelme FS-ezni szerintem. Igazi irányítás, igazi forgalom szóval jó 😊 Angol leckérõl vitatkoznék, igazából ha meg tudod érteni a fóniát mások szavából és tudod használni saját szavaiddal, akkor egyéb angol nyelvtudás nem kell hozzá. Persze online csak akkor lehet repülni, ha tisztában vagy a valós repüléssel. Mármint hogy pl milyen sorrendben kell engedélyeket kérni, hogyan mûködik a légiirányítás, mit, hogy merre... hogyan kell kitölteni egy fullos repülési tervet, vannak térképeid az adott területrõl, amit értesz is és tudod is õket használni, le tudod követni az irányítók által megadott útvonalat és végre tudod hajtani amit mondanak. Ha fejbõl nem is, de térképrõl szintén végig tudod repülni a SID/STAR-okat úgy kézzel, mint FMC-vel, tudod követni a légifolyosókat, tehát tökéletesen tisztában vagy az adott géptípus navigálásával úgy mûszeresen, mint vizuálisan stb. Szóval pontosan ugyanúgy, mint a valóságban. Mindezekrõl bõven találhattok magyar nyelvû leírást (most már a légiirányítás mikéntjérõl is!!!) az IVAO magyar oldalán az oktatás menüben (http://www.ivao.aero/hu), valamint a VACCHUN oldalán.

\"A tapasztalat az az iskola,ahol az ember megtanulja, hogy mennyire hülye.\"

airbus
szerintem vatsimre vagy ivao-ra gondolt, nem multira 😉

[email protected] /// [email protected] [...]Packs - off. Before takeoff checklist complete, we\'re cleared for takeoff runway 31L.

chicco
66.105.121.185 ezt a servert használom ha van más írd le légyszi.Ritkán szoktam onlány nyomni

Egy kérdés: online nyomjátok az FS -t???
Csak mert úgy egészen más. És mellékesen nem rossz angol leckének sem...

Azért kérdem, mert errõl senki sem nagyon írogat, pedig nem lehet összehasonlítani. Nagyságrendekkel jobb az online és ráadásul nem szaggat be a leszállásnál, mert nincs akkora forgalom.
airbus
szerintem ha ez problémát jelentene a mai pilótáknak, már biztos tettek volna valamit, de mint látszik, nincs vele probléma 😉

[email protected] /// [email protected] [...]Packs - off. Before takeoff checklist complete, we\'re cleared for takeoff runway 31L.

chicco
én az Airbusról nem beszélek.Nem ismerem nyáron megyek Genfamre majd utána nyilatkozom milyen.Most annyit mondanék,hogy nem tudnám elképzelni a joyt bowden nélkül.
Mi van ha mondjuk jobb kezes vagy 2 évet repülsz F.o ként majd Cpt leszel és bal kézzel kell vezetned??? <#levele><#conf>

airbus
szerintem mindenkinek 😉 jó érzés azért egy hosszú út után a shutdown checklist 😉

a legjobb rész a jatekban, (nekem) a leszállás
viszont a többbi is jó<#wow1>

AMD Sempron 2300+ @1582MHz, Asrock K7VT4A+, MSI GeForce 4 MX4 64MB, 512+256 DDR 166MHz RAM, 80GB Western Digital, 40GB Maxtor

airbus
a pálya felett kikapcs ma már nem igazán érvényes, nézzük pl. az airbusokat ami szebb flare-t csinál mint bármelyik pilóta, persze ezt nem azért mondom mert ajánlanám, sõt! még rossz idõben se bizzuk a leszállást a robotra, csak kövessük le az ILS-t, hisz virtuális pilóták vagyunk, élvezzük! 😄

chicco
a meg köz sebb az az app speed

chicco
távol használunk ILs a pálya felett meg kikapcs és manual.Nem minden látási körülmény megfelelõ visualra tehát a robot finomabb pontos munkát végez csak idõben kell rányomni az APP-ot mikor minden megvan és a megfelelõ meg köz seb is akkor nincs baj

okke, probálgatom...

AMD Sempron 2300+ @1582MHz, Asrock K7VT4A+, MSI GeForce 4 MX4 64MB, 512+256 DDR 166MHz RAM, 80GB Western Digital, 40GB Maxtor

airbus
ILS megközelitésnél ne a fényeket nézd 😉 van neked mûszered fedélzeten, nah inkább azt, néha van egy kis eltérés a papi és az ils között

ahogy montad, a 4fény jo volt, 2piros, 2feher.

alert
Újból volt szerencsém ma próbálgatni az FS-t egy szép kis konfigon. Akinek van pénze, ez megéri. PMDG géppel minden grafikai beállítás a maxon (ÁRNYÉKOK IS!!) + 4xAA + 16xAF + Cloud 9 Amsterdam Schiphol scenery + AI Traffic 40%: 28 FPS. A konfig AMD 3500+, 1792 MB DDR SDRAM, nVidia 7800 GTX 512MB. Ugyanezen beállításokkal ugyanabból a kameranézetbõl nekem (árnyékok nélkül!) 10 FPS 😊 (AMD 2700+, 768MB DDR SDRAM, Ati 9800Pro). Azért hasonlítgatok általában az Cloud 9-es Amsterdamhoz, mert szépen terheli a gépet a reptér nagysága miatt.

airbus

airbus
az hogy a kifutó elõtt, az nálad mit jelent? ;D nem mindegy milyen messze kezded el az ils-t, meg persze (én legalábbis így szoktam) hogy manuálisan ráviszed a siklópályára és akkor app

alert
Megnyugtatlak, biztos, hogy rosszul csinálod <#idiota>

ez igaz ... <#nyes>
freika helyett freki

én sztem rosszul csinalom az APP t mert benn van a freika, mutatja is az op siklopalyat, beis alltam, minden oke, benyomom a kifuto elott, de vmikor késõ ereszkedik, a kifutovegere, vmikor meg a füre, mert elöbb leér.
fmc nem hasznalok, mert nem tudok 😊

Papirzacsi
2-5 FPSnél olykor jól jön az APP mód. :-D

Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)

Amúgy még az életben nem szálltam le approach módban, mert ha már azt is használom, akkor tényleg semmit nem én csinálok. De majd kipróbálom
nocsak, ezt nemtuttam... köszi
alert
Nem az FMC vezérli. Ha be van állítva nav1-re az ILS freki ugyanúgy lehozza a gépet az approach mode-al csak villog az FMC First felirat és nem világít az APP gomb. Persze csak akkor áll rá a siklópályára ha az elõírtaknak megfelelõen kapod el.

És figyelmedbe ajánlom Nyíri 5154 -es hozzászólásának 2. mondatát... <#wave><#nevetes1>
De ne nyomj approach -ot... azt az FMC vezérli. Ha nem használsz FMC -t, akor nem tudsz approach módban leszállni, de ennek nem sok köze van az ILS -hez.
Állítsd be az ILS frekit, semmi approach, hanem szállj le manuálisan.
Goliath
De ez a baj, hogy vor1-re beállította, a frekit, nyomom az approach-ot és kigyullad az fmc first és nem kapcsolja be és nem is kezd ráálni.

C2D-E6750,Gigabyte GA P35-DS4,Asus Hd3870 512 ddr4, 2*1Gb Kingston 1066, Logitech G25

Nem kell fmc hozza. Szard le mi villog.

chicco
nincs manual gomb a nav radión.???

Goliath
Sziasztok!

Újabb hülye kérdésem lenne. Visszaolvasva sem találtam rá választ így felteszem.

PMDG-737-nél amennyiben nem akarok fmc-vel repülni, mi az a minimális bepötyögés amit meg kell tenni, hogy ils-el szállhassak le? Mert hiába állítom be a nav rádión a frekit amikor aktiválni akarom, kigyullad az fmc first gomb.

köszi elõre is.

C2D-E6750,Gigabyte GA P35-DS4,Asus Hd3870 512 ddr4, 2*1Gb Kingston 1066, Logitech G25

😄

alert
És ha van egy atomerõmûved akkor élvezhetõ is a 3D cockpit és a 3D belsõ kabin nézet is.

airbus
egy bankszámla csapolás után a www.precisionmanuals.com oldalról

Sziasztok, lehet hogy már kérdezték de most nincs kedvem és idõm sem végigolvasni az egész fórumot, szóval az után érdeklõdök hogy honnan lehet letölteni nagyon jó minõségü Malév gépet, fõleg 737-es kategória érdekel, és fõleg olyan amiben nagyon jól kidolgozott 2d és szintén jóminõségü "klikkelhetõ" 3d virtuális pilótafülke van, és lehetõleg minnél valósághübb legyen, én már több Malév gépet találtam és elég jók voltak de mindegykbõl hiányzott valami fõleg a 3d pilótafülke, szóval ha valaki tud kérem segítsen. Köszi mindenkinek Csaba

alert
Ez nem oldja meg ha nem csak az eredeti fájl lett felülírva, hanem más contrail fájlokat is bepakoltak az addonok. Mindenesetre ez is lehet hibás, úgyhogy elképzelhetõ, hogy segít.

gfarkas
Szia
Tölts le az fscontrail2004_v1.0 zip files-t, telepíts és kész.

alert
Avsim-en a File Library keresõbe beírod: "pmdg malev" és láss csodát még a belsõ kabin festés is Malév 😊

exTrem
Szevasztok. Pmdg csaladhoz nincsenek olyan MALEV texturak amik sotetebb kekkel vannak festve ? Amit csinalt a ceg "gyari" az nem tetszik mert tul halvany. Koszonom a valaszokat...

leslieboy
Thx a válszt! Remélem sikerülni fog, holnap neki is esek! Bocsi a kérdésért!

Ha Bosszút akarsz,előbb készíts két koporsót!(007) A barát olyan ellenség aki még nem támadott meg!

alert
Szia!

Ez is meg lett már beszélve legalább 3x ebben a fórumban 😊 keresõ keresõ keresõ 😊 Sõt! Egyszer nem is olyan régen. Na mindegy. Szóval ezt egy effect fájl okozza, amit az effects mappába másolsz. Vagy egy kiegészítõ repülõvel kerülhet oda vagy sceneryvel. Sajnos néhány FS kiegészítõ összekutyulja a fájlokat, létrehoz ugyanolyanokat, sokszor az FS2002-es kiegészítõk csinálnak ilyet. Nekem úgy rémlik, mintha a az FS2002-es magyar Tu-154-esnél történt volna ilyen, de azt hiszem Nyiri is említett egy scenery-t. Nem valószínû, hogy meg tudod találni a fájlt. Próbálj emlékezni, hogy melyik kiegészítõ után lett ilyen és azt uninstalláld, ha van neki. Ha nincs, akkor megint gondban vagy mert mint mondtam kézzel elég nehéz megtalálni a hibás fájlt. Esetleg tippelgethetsz. Az alap kondenzcsík fájlok az fx_contrail_l.fx és fx_contrail_s.fx. Ha mákod van találsz még olyan fájlt, aminek a nevében szerepel a "contrail" vagy "cont" (ez a kondenzcsík) és akkor minden bizonnyal az okozza. Töröld. Ha nem akkor reinstallig nem sok esélyt látok, hogy könnyen megtaláld.

mostanában, csak felszállok, teszek egy kört, és leszállok(3000láb kb), gondolom éted, mégkezdö vok, nem teszek nagy utakat 😊😊
van ehhez az fsnav hoz crack? mert lejárt...

airbus
dehogy kell bekapcsolni nagygépnél. ha elég magasan vagy jön a kondenzcsík, az extránál nem kondenzcsík jön. milyen magasan szoktál te repülni, hogy nincs csíkod? 😉 ha az fs alapj idõjárását használod akkor olyan fl260 körül asszem már húz.

nekem még csikot sem huznak. vagy ez ugyvan, hog ha magasan vagy, akkor huznak csikot? mert vmikor huz nekem. pl extranal ha bekapcsolom akkor húz. de egy nagy gépnel is bekell kapcsolni?

leslieboy
Nekem egy nagyon nem megszokott problémám van!Nem tudom mióta,de a gépek 2 hajtómûnél 4, 4nél meg 8 csíkot húznak! Ez még nem lenne gáz, na de a probléma az, hogy mindegyiknél a hajtómû után megy a csík, a megfelelõ szám, de a töblet meg a föld felé fújódik !!! Mi lehet a baj, vagy mit lehet tenni ez ellen, hogy ne húzzon a 2 hajtómûves gép pl 2 csíkot magamögött, 2t meg a föld felé, hanem csak azt amit kell, a kettõt mögötte? :S Nem tudom, mióta van ez, de az AI gépeknél, a sajátnál, és az alapgépeknél is! Help pls!

Ha Bosszút akarsz,előbb készíts két koporsót!(007) A barát olyan ellenség aki még nem támadott meg!

alert
Egyedül csinálom köszi!

Nos elég érdekes dolgokat mond kedves Chris 😊 Irányítótornyot összekötni a terminállal hmmm.. Azt nem tudom ennek mi értelme van. Visszatérve: meg lehet csinálni utólag, nem probléma.

Gyönyörûek a képek, én is kiváncsi vagyok milyen lesz. Egyedül csinálod?

Ma olvastam Chris Woodruff, a Budapest Airport új vezérének nyilatkozatát, hogy nagy átépítésbe kezdenek.
"- Teljesen összenyitjuk a kettes terminál A és B épületét, közös indulási csarnokot építünk, és a tranzitterületet is jelentõsen bõvítjük...
Az irányítótorony elé új mólót tervezünk, melyet aluljáró köt össze a meglévõ utasforgalmi épülettel. Növeljük az utashidak és a repülõgép-állóhelyek számát is. Mindez várhatóan 2008 nyarának végére készülhet el. Az Ecserhez közelebb esõ kifutópálya déli oldalán, a 2A utasforgalmi épület mellett pedig új légiárukezelõ-központot alakítunk ki; az elsõ ütemet már 2007 elejére szeretnénk befejezni. A beruházást korábban a repülõtér területén kívül akarták megvalósítani, de mi egész biztosan kerítésen belül maradunk, hiszen rengeteg helyünk van itt."
Egy esetleges változás aktualizálását meg lehet csinálni egy ilyen sceneryn, vagy újat kell csinálni, ha nagy változások lesznek?<#worship>

Mindenkinek hinnie kell valamiben. Én azt hiszem iszom még egyet.

alert
netomm kidogozom e a attokat a éparkoloban de valszeg nem hogy neroncsák a tejesitmenyt