MS Flight Simulator 2004
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
\"A tapasztalat az az iskola,ahol az ember megtanulja, hogy mennyire hülye.\"
Ezen kívül én is csak ugyan azt tudom mondani amit a többiek, akár Vatsim akár Ivao, repüljetek online és az offline-t 1 hónapon belül elfelejtitek 😊 fényévekkel más a hangulat.
Az IvAc és a TeamSpeak progik kellenek neked, ha IVAO-n szeretnél irányítani. Megfigyelõként (Observer) is tudsz csatlakozni, így bele tudsz hallgatni az irányítók és a pilóták közötti forgalmazásba és a radaron látod is a gépeket. A pilóták látnak téged is, de tudják, hogy megfigyelõ vagy és nem kérhetnek tõled irányítást. Az IvAe progival pedig azt tudod megnézni, hogy éppen kik repülnek és irányítanak az egész IVAO-n. Érdemes felcsatlakozni, én hétvégén vettem fel a kapcsolatot a magyar irányító srácokkal és csak azt tudom mondani, hogy mindegyikük rendkívül barátságos a kezdõkkel és segítõkészek! Egyikük szombat éjféltõl hajnali kettõig csak velem foglalkozott és tanított. Egyébként az IVAO-n Magyarországon mindig a hétfõi nap a nagy esemény, ilyenkor van bent a legtöbb irányító és pilóta.
Ezekre lesz szükséged:
Ivao Magyarország fõoldal Innen letöltheted az ATC kézikönyvet
IvAc sector (a legalsó link)
TeamSpeak
IvAe
IvAc
A számítógép nem hülye! Csak azt csinálja, amit parancsolnak neki.
Egyébként délutánonként Frankfurt és München vonatkozásában elág jó a helyzet, mert viszonylag sok az irányító. És az a tapasztalatom, hogy Ferihegyen van jópár irányító, aki figyelmes és elõzékeny a kezdõkkel...
Szal én nem akarok kampányolni a VATSIM mellett, de nem kell tõle félni.
Egy biztos: akár IVAO, akár VATSIM, mindenképpen csak ajánlom! Ha valaki ráérez az ízére, soha többé nem repül offline... ez biztos.
Gyertek minél többen, mert az a legjobb, amikor sûrû a légtér...
Gyertek!!!
Endure, in enduring grows strong...
VATSIM / magyar oldal
IVAO / magyar oldal
A VATSIM-en szinte csak profik vannak, eleve vizsga a belépõ stb. Személyes vélemény, hogy jóval kevesebben vannak, mint az IVAO-n. Kevés az irányítás is. Ebbõl megint következik, hogy IVAO-n valamivel gyengébbek a követelmények, több a kezdõ.
Az irányítást úgy kell elképzelni, hogy természetesen annyi pilóta nem repül a virtuális hálózaton, és nincs annyi virtuális irányító, hogy mindegyik reptéren állandóan legyen irányítás 😊 Továbbá 1 Ferihegy méretû reptéren általában 4 irányító dolgozik stb.
Na de mindez még odébb van. A fent említett hálózatok magyar oldalain rengeteg infót találsz, a repülésrõl, a szabályokról, az irányításról, szóval mindenrõl. Minden úgy mûködik mint a valóságban, úgyhogy ha komolyan érdekel készülj fel több száz oldal áttanulmányozására és megtanulására, mert csak azt engedik be, akik tényleg jól csinálja, hogy meglegyen a realitás érzés 😊 Természetesen az adott hálózat magyar Supervisor-jaitól lehet oktatást kérni akár pilótaként, akár irányítóként, ahol elmagyaráznak mindent. Persze nem illik úgy odaállítani, hogy nem tanultad meg alap szinten a dolgokat.
További millió infó és link a FAQ-ban (klikk a bannerre).
MSFS 2k4 drága mint minden repszimes cucc. Nagy üzlet van benne. Nézz utána ezeknek a FAQ-ban. Ha nem akarsz fizetni, akkor olvasgasd ezt a topicot 😉
ha jól értem, akkor vmi kiegészítõt kellene szerezni az FS 2k4-hez, azzal gyakorolni, tanulni (gondolom vmi FAQ-t csak kidob a gugli), aztán megpróbálni vizsgázni? elég izgalmasan hangzik, mondjuk azt nem tudom, hogyan osztják be, hogy mikor ki irányítja a gépeket... van vmi kalendárium erre?
valaki próbálta már? MS FS 2k4 hol a legolcsóbb itthon? ahogy néztem, elég jól tartja az árát...
Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)
Sajnos a repülésszimulációval kapcsolatos program, kiegészítõ vagy bármely egyéb szoftver sem szerezhetõ be Mo-n sehol. Azonban mindent megrendelhetsz egy hitelkártyával a megfelelõ oldalon. A repülõszimulátoros oldalak nagyon korrektek általában választhatsz hogy postázzák-e a CD-t vagy letöltöd. Utóbbi esetben fizetsz a kártyával és általában fél órán belül már töltheted is a cuccot. Nos amire te gondolsz az egy az FS-tõl független szoftver, az ATC Simulator 2, de ez elég gagyi 😊 sõt, ahogy én kipróbálgattam ezeket mindegyik az 😊 Vagy írnod kell az utasításokat, vagy hangfelismerõ szoftver próbálja értelmezni amit beszélsz angolul. Itt általában 2 dolog valósul meg. Vagy annyira gagyi, hogy a realításhoz nem sok köze van 😊 vagy pedig nem érti meg mit mondasz. Szóval ezekre szerintem teljesen felesleges pénzt kidobni. Nem szoktam ilyet mondani de akkor már "warezold le" a netrõl vagy vannak gagyibb ingyenesek is, ahol gépelned kell az utasítást. Ami már sokkal reálisabb az a következõ: Nem tudom mennyire vagy otthon a témában, de léteznek online hálózatok, ahol Flight Simulatorral repülnek az egész világon mindenhonnan. Ezeket a pilótákat természetesen irányítók irányítják akik egy radar programmal csatlakoznak a hálózathoz. Kiválasztasz egy repteret és azt irányítod. Valódi pilótákat irányítasz akik valóban repülnek az FS-el. A dolog egyetlen kikötése, hogy pontosan ugyanúgy mûködik, mint a valóságban. Ugyanúgy az angol speciális fónia nyelvét használják, ugyanazok a szabályok érvényesek, szóval minden pontosan a valóság mása. Így megtanulni az egészet kb 1-2 hónap ha minden nap foglalkozol vele legalább egy 4-5 órát. Ezen kívül még jópár hét megtanulni egy repteret, mert minden reptérnek mások az eljárásai, a kikötései, stb. Szóval az egész a valóság mása. A rendszer úgy mûködik, hogy nem is enged csak úgy belépni, fokozatosan valódi vizsgákat kell tenned, hogy elõre léphess és beállhass irányítani, amit a hálózaton magyar és külföldi supervisor ellenõriz. Ebbõl van teszt, és van gyakorlati. Ezzel biztosítják, hogy mindig jó és élvezetes legyen a szimuláció és a nagyon kezdõk ne rontsák el mások élményét. Csak ajánlani tudom, rendkívül jó dolog 😊 Ha már mindezt tudtad, akkor sorry a hosszú szóbeszédért.
igazából ennek a neve, Mo.-i beszerezhetõsége érdekelne, v. ha van vmi újabb légiforgalom irányító progi pc-re (játék ofkorz 😊 ), akkor annak a neve ill. szintén beszerezhetõsége.
(cdgalaxis.hu ill. ami lett belõlük, azt néztem, de semmi ilyet nem találtam. vagy csak figyelmetlen voltam. 😊 )
köszike.
CPU 3Ghz Intel Pentium, 1Gb Ram ,Geeforce Fx 5600 128 Mb
Sajnos ez van a LAGO-nál. Normal-on egész játszható FPS-t ad, de ez esetben nem jelennek meg a taxilámpák és az autók a termináloknél + 1-2 részlet. Ha ennél feljebb viszed a scenery complexityt, egy brutál gépen se kapsz jó FPS-t megnyugtatlak. Ez van.
Kossz. Csak felsorolas szinten. Mert a lago bp-nel ha nagyon leveszed akkor mar a lampak a taxiut mellet nem jellenek meg ...
ad real air traffic forgalmat, útvonalakkal vagy esetleg másik?
AMD Sempron 2300+ @1582MHz, Asrock K7VT4A+, MSI GeForce 4 MX4 64MB, 512+256 DDR 166MHz RAM, 80GB Western Digital, 40GB Maxtor
[email protected] /// [email protected] [...]Packs - off. Before takeoff checklist complete, we\'re cleared for takeoff runway 31L.
kiszedtem egy pár felesleges scenery t, és igy nmár jo lett.
AMD Sempron 2300+ @1582MHz, Asrock K7VT4A+, MSI GeForce 4 MX4 64MB, 512+256 DDR 166MHz RAM, 80GB Western Digital, 40GB Maxtor
ez a kép az fs04 bol van?
milyen scenery?
milyen repgép?
ugyanazok a programok vannak fenn azota
lehet hogy a scenery k lassitják amiket beleraktam?
de viszont mindig akad, akárhol vagyok, ugyanugy akad...
\"...nagyonprofi Lockonevő szupernagytudású...\" \"...for the love of House, for the love of Beats, for the love of Dance...\"
––––•(-•Nem bánom, ha az emberek a szájukra vesznek, de kezdjék a seggemmel!•-)•––––