MS Flight Simulator 2004

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

alert
A generátorokat kapcsold be a felsõ panelen.

\"A tapasztalat az az iskola,ahol az ember megtanulja, hogy mennyire hülye.\"

Sziasztok!

Egy kis PMDG B737 segitsegre lenne szuksegem. Valamit biztosan elcseszek. A kovetkezoket csinalja illetve nem csinalja:
Bekapcsolnam az A/T ARM gombot a sebessegtartas miatt, erre 1 masodpercre bekapcsol eg a zold lampa de azonnal ki is kapcsol es elkezd villogni alatta a figyelmezteto A/T FIRST piros lampa.
Szerintetek mi a baja, ezt ugye nem csak az FMC-vel egyutt lehet hasznalni hanem nelkule is. Vagy meg valamit be kell kapcsolni hozza?

Kosz
Andras
alert
Már pár hónapja EEP szerintem. Legalábbis amikor utoljára irányítottam már az volt 😊 A hívójel (szóban) pedig European.

alert
Elõször nézz utána hogy mûködik a forgalomirányítás 😊 azután olvasd el az utsó 100 hozzászólást és megkapod a választ.

airbus
VATSIM nem jó?

[email protected] /// [email protected] [...]Packs - off. Before takeoff checklist complete, we\'re cleared for takeoff runway 31L.

hi. az fs 04 hez van valamilyen "aircontrol" kiegészitõ? pl a grond a reptéren, vagy a tower. mert az alap sajnos nem a legjobb, pl nekem volt olyan, hogy azt mondja hogy menjek ki a 31L re, aztán közben ott szálltak le a gépek.

AMD Sempron 2300+ @1582MHz, Asrock K7VT4A+, MSI GeForce 4 MX4 64MB, 512+256 DDR 166MHz RAM, 80GB Western Digital, 40GB Maxtor

Amugy az EUX-t nem ajanlom. Elegge alap legitarsasag. Ha valaki tanulni akar az nagyivben kerulje el.

airbus
"három betûs megnevezése" = ICAO kód 😉

[email protected] /// [email protected] [...]Packs - off. Before takeoff checklist complete, we\'re cleared for takeoff runway 31L.

exTrem
Mar nem EUX !!! Most valtozott egy par napja EEP-re. <#wink>

az igazi pilotáknak nem akad a 'játék' 😊

AMD Sempron 2300+ @1582MHz, Asrock K7VT4A+, MSI GeForce 4 MX4 64MB, 512+256 DDR 166MHz RAM, 80GB Western Digital, 40GB Maxtor

EUX

Hello.

A European Express -nek mi a három betûs megnevezése? /pl. Malávnek MAH/

És szóban a European Expresst kell használni, vagy csak Express?

Köszi
alert
Ezeket speciel nem 😊 Screenshot-oltam a Ferihegy Titkai címû, a repteret bebumató filmbõl.

sajoati
ahaa, thx. ezeket a képeket most csináltad mobillal ;-)

na, remélem a hónap végére meglesz a szélessávom (kell egy telefonpózna a ház elé hozzá... november óta várunk erre...), és akkor kipróbálom a dolgot.

Endure, in enduring grows strong...

alert
Elõször is nem az irányítóronyból irányítanak 😊 ott csak a fel és leszállásokat koordinálják. Az igazi irányítás a reptértõl nem messze a Hungarokontrol épületében történik. De a kérdésedre a válasz: hasonlít a program. Az igazi annyiban különbözik, hogy pontosabb és több dolgot tud, kicsit más a felülete. Vannak olyan funkciók, hogy Pl kijelölsz két gépet és folyamatosan mutatja a közte lévõ távolságot és az útvonalukat, és számos mást is. Azt hiszem ivac-ban húzni kell a kurzorral egy egyenest. Szóval a valódi azért profibb, de hasonló az IvAc-hoz ha a megfelelõ színeket beállítod. Meg mondjuk az igaziban sokkal több kisablak és infó jelenik meg rajta, köztük infó a szomszédos irányítókról/tól, meg ott ez nem gond mert kb 30"-os speckó monitorokon nyomják 😊

sajoati
csak natúr érdekelne, hogy valaki volt már irányítótoronyban irl? esetleg van ilyen ismerõse, aki netán véleményezte is az FS-(pl.)IVAO cuccot? nekem nagyon profinak tûnik a dolog, tetszik, olvasom, csak érdekelne, hogy a használt szoftveren, hardveren kívül mik azok a fõ dolgok, amikben különbözik az irl (pl.)az ivao-tól.
(azon felül, h a trú légiirányítók gondolom 57 diplomás repülõgépmérnökök. ;-) )

Endure, in enduring grows strong...

Ahha... értem. Ez így jónak tûnik
alert
Nem kell. Másnap 12:00-kor zulu szerint hozzáadódik a repült óráidhoz. Igazából járatot foglalni se kell, persze nyugodtan lehet. Foglalni inkább nagyobb eseményekkor célszerû, hogy a szervezõk tudják, hogy valaki már biztos lesz. De általában ez se nagyon mûködik, mert pl a magyar rendezvényekre foglalnak 3-an és vannak 70-en 😄 Jelenteni csak akkor kell, ha egy túrát kezdesz el. Lehet VFR, IFR, mindegyikrõl bõvebb infó az adott divízió honlapján. Azt, hogy kinek milyen túrái vannak az ivao központi oldalán tudod valahol megnézni, nem tudom fejbõl 😊 Nos ha ilyeneket repülsz, akkor minden lerepült távot (LEG) jelenteni kell. Hogy milyen oldalon és hogyan, azt a túra szervezõi határozzák meg és a túra leírásánál feltüntetik.

Sziasztok!

Az IVAO-n, ha foglalok egyjáratot és lerepültem, akkor le kell jelentenem, vagy ez automatikus.
Ha le kell jelenteni, akkor hogyan? Mert sehol nem találom.

Köszi
alert
Szia! 10x leírtuk az elmúlt 50 hsz-ben vagy nézd meg a FAQ-ban 😊 kösz!

Sziasztok.A Just Flight Traffic 2005-õt kipróbálta már valaki?Mi ez egyáltalán?Valaki mondjon róla pár szót légyszíves.
chicco
w77d
az alap flightsimban van repülõgép anyahajó amire le lehet szállni? Ha nincs akkor hogy tudok belevarázsolni eggyet?

airbus
😉 Privátban megbeszéltük, szóval a KÉRDÉS TOVÁBBRA is érvényes és várom a válaszokat! 😄

alert
Ezt nem igazán értem. A mért sebességértékbe a földön is beleszámít a szél bármelyik gépnél, mivel ugyanúgy a pitot rendszer méri. Próbáld ki a default boeing-et ha 10 csomós széllel szembe taxizol pont 10 csomóval, akkor 20-at fog mutatni.

alert
Egyébként ezek az autópilóta beállításai okozzák. Az aircraft.cfg-be ha belenézel vissza tudod írni ezeket a normálra. Az FSPassengersnek meg szvsz muszály belenyúlnia a cfg-be, mert csak így tud adatokat gyûjteni. De ilyet még nem láttam, hogy átírta volna az általad említett értékeket.

airbus
Sziasztok.
Már napok óta próbálom a pss panel és az ifdg 320 modellt perfektül "egybeolvasztani" és már csak egy dolog hibádzik, amire nem találok megoldást. Még hozzá a PSS Ground speedje! Ugyanugy beleszámolja a szelet... Így a földön csak saccolni tudom a sebességem. Tud valaki erre valamilyen megoldást? Hol kell az ilyet szerkeszteni? pff..
Elõre is köszönök bárminemû segítséget!

alert
Úgy tudom igen, belenyúl az aircraft.cfg-be. De ilyeneket még soha nem tapasztaltam. Melyik gépet használod? Bár elvileg egyikkel se történhetne ilyen ugyebár 😊 Szerintem nézz szét a hivatalos fórumán, biztos más is tapasztalt hasonlót és akkor mondtak rá megoldást.

Még egy kérdés:

Az FSpassangers belenyúl az aircraft configba is? Csak mert olyan hülyeségeket csinál a gépem mióta ezt használom, hogy csak pislogok...
Pl. 32000 ft -rõl lvlchg 14000 ft -re 260 knots sebességgel és elkezdet 4600 -as varióval sûllyedni... az utasok elégedettsége sûrû ordibálás közepette hamar 0% -ra apadt az addigi 100% -ról... hadd szokják... utána mindíg varióval sûllyedtem...
A másik pedig az, hogy approachnál 2000 ft -rõl egyszer csak 1 másodperc alatt 500 ft -en találtam magam, de úgy, hogy közben a sebességem 160 csomóról 130 -ra csökkent... <#zavart2><#zavart2>

Ez kissé érthetetlen volt számomra... eléggé ellentmond a repülés fizika szabályainak... <#confused><#confused>

Szóval elgondolkodtató dolgokat csinál a gép ha a FSpassangerst használom...
Köszönöm a segítséget mindenkinek!
Délután kipróbálom
m814
Szia
Az IVAO Nemzezetközi oldalán a softver development menü alatt találod az Ivap nevü progit a csatlakozáshoz, és még néhány másik programot pl Ivac az irányitáshoz vagy az Ivae nevü progit ami a servinfo IVAO-os megfelelõje sok hasznos dologgal pl.METAR lekérés stb.Az elöttem szólóhoz az EUX-os leckékkel kapcsolatban csak annyit tennék hozzá hogy minden résztvevõnek egyéni tematika szerint zajlik,tehát az iskolakörtöl a legösszetettebb eljárásokig mindenkinek a meglévõ tudásához igazítva.

LHSimulations web http://www.lhsimulations.com LHSimulations Facebook:https://www.facebook.com/LHSimulations

alert
Ivao-hoz teljesen más szoftverek kellenek. Ami a squawkbox helyett van a neve: IvAp, de ehhez még szükséged lesz a TeamSpeak 2-re, mert nincs beépített hangszoftver. Mindegyikrõl pontos magyar leírás és kezelési útmutató a http://www.ivao.aero/hu címen és a FAQ-ban is van némi gyorstalpaló.

exTrem
Az Europen Express az egy egesz kis jo Virtual Airline. Akik kezdok es ONLINE szeretnenek repulni, annak erdemes oda jelentkezni. Nem kell vizsga csak az online repuleseket egy un. PIREP-el kell leadni. Igy regisztarold, hogy merre jartal es mar fel is rakjak a honlapra is. Azonkivul csutortokonent es szombatonkent kozos gyakorlasok szoktak lenni este kilenctol. Mostanaban a VOR-ral foglalkoznak, de erdemes menni, mert sokat lehet tanulni ...

Thx
airbus

Üdv. Én eddig fõleg VATSIM -en repültem, de ki fogom próbálni az IVAO-t, viszont lenne néhány kérdésem:

1. Említetted a European Expresst. Errõl a légitársaságról hol lehet többet megtudni és hogy lehet jelentkezni? Én a MALEV Virtualnak vagyok a tagja, de még le kellene vizsgáznom.

2. A squawkbox -szal nem tudtam fölcsatlakozni az IVAO-ra. Nem is lehet? Esetleg IVAO -ra van más szoftver? A squawkbox engem csak a VATSIM -re enged fel.

3. Milyen kiegészítõ szoftverek kellenek az IVAO -s repüléshez?

Elõre is köszönöm a válaszokat...
m814
Szevasztok. Én ritkán szoktam ide írni, de annak örömére hogy úgy látom ,egyre többen érdeklõdtök az online repülés világa iránt most mégis írnom kell.Az IVAO már önmagában is sok lehetõséget biztosít a minnél valósághûbb repülés szimuláció elsajátításához,mindenkinek javaslom a nemrég elkészült MAGYAR NYELVÛ oktató anyagok letöltését az IVAO magyarország oldalárol, de annak aki úgy érzi hogy szüksége van segitségre,vagy csupán szeretne szervezetten jó társaságban repülni, tudom ajánlani hogy lépjen be valamelyik magyar virtuális léitársaságba.Részremrõl az European Express va tudom említeni ahol szervezett keretek között van lehetõség tanulni, akár teljesen kezdõként is,mellette lehetõség van real world pilótákon keresztül találkozók keretében közelebb kerülni a valós repülés világához is.

LHSimulations web http://www.lhsimulations.com LHSimulations Facebook:https://www.facebook.com/LHSimulations

Van belso algoritmusa is az FS-nek a toresre, csak nincs aktivalva. A kovetkezo keppen aktivalhatod:
A kivalasztott gep aircraft.cfg fajljaban az szekcioba beirod, hogy "visual_damage=1" (idezojelek nelkul).
Egyszerubb eljaras ha letoltod a www.ranainside.com laprol a FlightSim Manager, ingyenes progit. Ebben az Aircraft Administration alatt van egy olyan ful, hogy Mass Tweak. Itt kivalaszthatod, hogy melyik gepekre akarod alkalmazni az "Enable Crash Damage" tweak-et, es nyomsz egy Apply-t. Ez a fenti sort fogja beirni mindenhova, ahova kell.

airbus
köszönöm!

alert
Hívójel: Aero Lloyd
ICAO kód: AEF

airbus
akkor megtaláltam saját kérdésemre a választ, viszont ettõl függetlenül ha esetleg valaki repül/repült ezzel a társasággal egy ICAO kódra és egy Callsign-ra lenne szükségem!
Elõre is köszönöm

airbus
Sziasztok!
Tudna nekem valaki valamilyen infót adni az Aero Lloyd légitársaságról? Üzemel még egyáltalán?

alert
Nemigazán. De ha csak a hiba szimulálása miatt érdekel akkor miért nem használod a beépített hibagenerátort?

w77d
tehát olyan abszolut nincs ami mondjuk hajtómûtüzet generál?

alert
Változó. Általában megy de van hogy nem érnek rá az irányítók. De szerintem ha nem jön össze azért jó, mert még akkor is marad egy csomó másik lehetõség, ahol van irányítás. Nézegesd az ivao fõoldalán a naptárat, ott minden esemény hetekkel elõre be van írva.

Nos, regisztráltam az IVAO-ra... így elsõ látásra valóban jobbnak tûnik. Sokkal több lehetõség van benne. Oktatások, de fõleg a vizsgák és az elõmenetel. Nagyon tetszik... ez így már olyan, mint egy virtuális légitársaság.

A VATSIM messze nem nyújt ennyit szerintem. És ha tényleg jól mûködnek a szervezett online napok, az még csak hab a tortán.
alert
Nincsenek hozzá textúráim. Le kéne fotózni õket minden profilból.

alert
#5285 dominál de a törzs is törik. Alapvetõen kiszedték a törést a játékból a WTC miatt.

exTrem
En nem ismerek ilyet, de viszont vannak olyanok amelyekben mondjuk a gep szarnya letorik de ennel tobbet nem tudnak. Meg lezuhanast szimulalo progi van meg ami robbanst csnal amikor becsapodsz. Szerintem nemnagy durranasok. Van fizetos es van ingyenes is. Az ingyenes valtozatok kb. olyanok mint a fizetosek. Az AVSIM-rol letudod oket szedni csak ird be a kereseobe hogy: Crash effect vagy vmi hasonlo 😊

w77d
hello. van olyan progi ami törhetõvé teszi a gépeket?