MS Flight Simulator 2004

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

alert
Nembaj, szuper <#worship>

\"A tapasztalat az az iskola,ahol az ember megtanulja, hogy mennyire hülye.\"

Clidey
Na eddig jutottam ma. Sajna mégsem birtam befejezni mind, de már jojóznak a szemeim... 😄

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

alert
Nice

Nagyon faja modellek.

Clidey
Hát szeretnék ma készlenni az összes jármûvel, hogy holnap folytathassam a repülõket...

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

exTrem
Akkor ez az jelenti hogy jovohetre mar kesz is ? 😊

alert
Szép <#worship>várom várom <#nyes> Mennyit sikerült megcsinálni? Repmúzeumos gépekkel hogy állsz?

Természetesen papirzacsi, én egy ground texturára gondoltam, amin szépen kivehetõek a szervízutak.
Megértettem amit írtatok, és jó munkát a továbbiakban.
Üdvözlettel: Lénárth János

\"Sejtettem, hogy amit keresek, a dolgok mögött rejlik..\" Antoine de Saint-Exupéry

Clidey

alert
Szervusz János!
A talajt már nem tudom lecserélni mivel légifotók ezek is, csak jól átvannak alakítva a színeket, objektumokat, élességet és egyebeket tekintve, hogy elkerüljem a jogi akadályokat. Ha ezen változtatnék, mindent pozícionálhatnék és méretezhetnék újra. A segítséget köszönöm!

alert
Köszi!

exTrem
Papirzacsi
Tudod amit te mondasz egy tök más mint ahogy a scenery alapja készült. A 4,8 méter/pixel az a hagyomásnyos talajtextúráa vonatkozik, mint ami a budapest sceneryben van, ami budapest alapját adja.
Ebben az esetben a scenery alapját nem az a fajta megoldással kifeszített ground textúra adja, így nincs semmilyen megkötés arra, hogy mekkora felbontású lehet, max a gépek teljesítménye.

Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)

exTrem
Megnézem milyen lesz 😊

Szervusz Péter!
Ha ok nélkül írtam mindezeket, akkor most itt mindenki elõtt megkövetlek...
Ennek ellenére, fenntartom amit írtam, hogy editáljad ki az LRI feliratot - persze ezt nem muszáj követned - mert ha én azonosságot véltem felfedezni az itt közölt képed alapján, ebbe a hibába mások is beleeshetnek.
Ráadásul, a Budapest Airport rendelkezik egy új, saját logóval amin egymás mellett három repülõgép függõleges vezérsíkjának a sziluettje látható.
Az utak problámájára pedig azt tudom tanácsolni, hogy keress a neten egy jó minõségû légi fotót Ferihegyrõl, ezt alakítsad át 4.8 méter/pixeles méretre, ha ezzel megvagy, kaphatsz tõlem egy regkódot ahhoz a profi programhoz, amelynek a professional változata megcsinálja Neked a ground texturát.
A légi felvétel megvásárlása is egy járható út, de mivel a FÖMI-tõl én vettem két szektort, potom 10 ezerért, mellé aláirattak velem mindenféle jogi nyilatkozatot, ezért ajánlom a neten való keresgélgetést.
A pixelenkénti belerajzolgatás az valóban nem megoldás.
További sok sikert, ha kell valami segítség -és tudok is segíteni -nyugodtan írjál.

\"Sejtettem, hogy amit keresek, a dolgok mögött rejlik..\" Antoine de Saint-Exupéry

alert
Szervusz János!
Nem voltam benne a scenery készítésében. A textúrákkal kapcsolatban viszont tévedsz, egyetlen textúrát sem használtam a Kozma András scenery-jébõl. Az összes textúra saját és digitális fotókról vagy grafikus által lett elkészítve. Néhány textúra, ami hasonlíthat a Kozma féle scenery néhány textúrájára, a Terminal 1 mögötti épületek. Ezeket ugyanis a Kozma féle textúrák alapján újra készíttettem nem túl igényes mondhatni igénytelen kivitelben egy grafikussal (mivel nem lényegesek), de a különbség egyértelmû. A tesztelések és scenery végsõ látványának megtekintése érdekében a FlyTampa-tól használtam fel néhány textúrát (kizárólag földre vonatkozóan pl: guminyomok stb), természetesen a végleges scenery-ben ezek sajátokra lesznek cserélve (ez már meg is történt). Viszont az valóban érdekelne, hogy LRI logó illetve Malév vagy bármilyen valós logó lehet-e a sceneryben jogi következmények nélkül? Véleményem szerint igen, mert nem hinném, hogy a nagyobb fejlesztõ cégek a DLH-tól kezdve 50 cég logójához engedélyt kértek volna.
Üdv: Péter

alert
Kozma félére gondoltam, ha az megvan, tökéletes lenne.

exTrem
Viszont a grafikabol rewndesen alldoztam. Sokat levettem de azert nem annyira hogy pixelhaboru legyen. A scenery kidolgozottsag az eleg magas. Anziotrp szures be van allitva 16X vonalsimitas 4x

exTrem
Nekem nincs meg a tesztverzió 😄

Szervusz Péter! (Orosz)
Az 5829 számú hozzászólásodból gondoltam, hogy benne voltál a Budapest scenery készítésében, de ez nem volt egyértelmû..
Az én munkám viszont benne van..Dunakeszi..
Csak azért bátorkodom írni minderrõl, mert az általad használt texturák, amik a beszálló folyosókon, és azok oldalain vannak, azok a Budapest scenery texturái..Ha publikálni akarod valamikor ezeket, azt javaslom, hogy elõször nyissad vissza a DXT fájlokat, ezeket az LRI feliratokat editáljad át, mégpedig úgy, hogy a PSP-ben editálva eltünteted ezeket, majd vissza konvertálod DXT formátumba, és ekkor már nem lehet jogi kockázata a dolognak.
Csak el kell olvasnod egy LAGO ejnye-bejnye figyelmeztetést, "hogyha õk rájönnek a neten való böngészgetéseik során arra, hogy valaki netalán csak a regisztrációját megossza másokkal, akkor mi fog reá várni"..
Egyebek iránt tisztelettel adózom Neked, ha valóban javítani, szépíteni akarod a Ferihegy sceneryt, csak arra kérlek, vigyázz a jogi dolgokra is.
Én pedig, ha netalán ezekután elfog újra az ihlet, akkor a saját Hungary2002 scenerymet az FS-X kiadáshoz majd újra elkészítem.

alert
És milyen szintre van állítva a grafika? Élsimítást, anizotróp szûrést használsz? Egy screenshotot tudnál feltenni (terminálok közelében külsõ nézetbõl ha lehet)? Köszi! Ja és a lényeg! Mennyi az FPS? 😊

exTrem
p4 3.2 ghz 2 gb RAM ati 9600 xt <#vigyor2>

alert
A ground textúrák viszonylag elég nagy területre vannak szétfeszítve, ezért akárhogy is rajzolok rá vonalakat, nyújtottak lesznek. Újakat rajzolni fölé gmax-ban iszonyú körülményes lenne és rengeteg poligont emésztene fel. Elõreláthatólag ezen nem fogok változtatni. Ha megfigyeled pl a Seattle scenery-t, úgy emlékszem ott is hasonló technikát alkalmaztak. Ezek az utak közelrõl általában nem látszanak, magasról pedig szerintem nem olyan szembetûnõek és nem olyan zavarók. Viszonylag szép nah 😄

Clidey
Persze, én is tisztában vagyok vele hogy ezek ground textúrák. Épp ezért is lehetne õket cserélni valami fotoríl(ebb)re szerintem. Nekem voltaképp a felfestéseivel (fehér szaggatott vonal, szegélyvonalak) van a bajom. Az látszik számomra olyan (bocs) gagyinak.

alert
ExTrem lenne egy kérdésem. Milyen gépen játszol, hogy Virtual Cockpitet használsz? 😊

alert
Várom köszi 😊 Sajnos az utakkal nem igen tudok mit kezdeni. Azok közelrõl nem látszanak, szerintem nem lesz gond. Több sceneryben láttam ezt a megoldást. A ground textúrára vannak rárajzolva, így nem esznek külön FPS-t. A dinamikus sceneryt azonban kicsit vissza kell fognom, mert van egy 64k-s fájl limit, így csak az apronokon fog néhány jármû mozogni. Amint a guruk kifejlesztik a technikát, hogy hogyan lehet a 1023 frames gmax-os animációs mátrix korlátot kiterjeszteni, jobb lehetõségek lesznek. A technika már megvan csak elég bonyolult programozás, a tutorial még váratik magára 😊

Zacsi megkaptam a mailt, köszi! Este lesz idõm kipróbálni.

Papirzacsi
AA? na akkor basszák meg, mert aa nélkül elég gagyi a dolog. És akkor most kikapcsolt AA-val nyomulsz, vagy találtál vmi jó drivert?

eyecandy
Alert, nagyon jónak néz ki!
Zacsi, kiderült a hiba a popup ablaknál, tényleg driver volt, a bekapcsolt AA okozza az nvidiánál.

Clidey
Este küldöm a static jármûveket, készülj! <#kacsint>

Ellenben ezekkel a gyorsforgalmi utakkal a pálya körül nem tudnál valamit csinálni? Kicserélni valami fotoríl dologra... mert k*vára látszik, hogy pixelenként rajzoltad... <#szomoru1>

Clidey
Jani bácsi nyugi, ez egy teljesen különálló, más scenery! Semmiféle jogellenes dolog nem történt/történik. <#vigyor0>

Papirzacsi
Gõzenincs mirõl beszél. :-)

alert
Szervusz!

Nem tudom honnan azonosítasz be, mert nem hiszem, hogy ismerlek és fordítva 😊 Nem értem mire gondolsz, nem voltam benne eddig semmilyen projectben. Az Andrást pedig akirõl beszélsz, nem ismerem (maximum hallásból, ha egyre gondolunk). Mindenféle cégtõl függetlenül magánszorgalomból készítem a sceneryt, nem voltam és nem is szándékozom tagja lenni semmilyen fejlesztõcsoportnak 😊 Úgy látom Te tudsz valamit (vagy többet tudsz), amit én nem 😊 Habár Kozma András (már ha rá gondolsz) jó régen megcsinálta a scenery-t, nem hiszem, hogy probléma lenne, hogy én készítek egy másikat. Tudtommal nincs jogilag korlátozva, hogy egy reptérrõl csak egy scenery készülhet. Várom válaszod, akár privátban.

Üdv: Péter

Szervusz Alert!
Köszönöm a válaszodat, elnézést, hogy csak most válaszolok.
Igen, a scenery alapjaira gondoltam, de a válaszod megnyugtatónak tûnik, azt hiszem, már be is tudtalak azonosítani, ki is vagy valójában.
Ennek ellenére, ha valóban benne voltál a projectben, akkor Andrissal azért zongorázzad le ezt a dolgot, mert a Lago is az EU-ban van, és eléggé félelemetes jogászaik vannak...
Üdvözlettel: L.J.

w77d
B.E.A.UTIFUL

alert

alert
dynobj crash disabled 😊 az tény hogy alapból szar 😊

Papirzacsi
És milyen jó lessz 10 méterre összetörni tõlük, mert ennyire jól számol az fs...

Vegre rajottek, hogy az eletben van elet is reptereken es nem csak repulok. Jo lesz majd mozgo cuccokat latni.

Clidey
Egy kis magyar érdekeltség az FS-X-ben... <#wow1><#hawaii><#eljen>

Besenyei Peti Extra 330L Red Bull + scenery! WOW!

exTrem
Pedig már nagyon nagyon várom 😄

alert
Igazából szinte minden kész. Megvannak a szezonális textúrák, éjszakai textúrák szóval minden. Ami még hátra van azok a dinamikus objektumok, a repmúzeum, 1-2 apron díszítõ jármû (ezeket Clidey csinálja rá várok 😊, és a dokkoló rendszer. Az egészet olyan 5-6 óra lenne befejezni. Najó még egy-két díszítõ elemet rakok be de ez már nem munka. A nagyobb gond hogy jövõ héten is vizsgázgatok nincs most elég idõm :/

exTrem
Alert mikor keszulsz el ?

Nos... Általában a PMDG 737-800-assal repülök. A headinget az AP tartja, amíg ki nem sorolok a pályáról, így kiküszöbölöm a problémát. De van olyan gép, amiben csak vertikálisan lehet trimmelni (vagy egyátalán nem), ezek mindig elhúznak balra. Amúgy a probléma megoldódott. Tényleg úgy tûnt a kalibrálás során, hogy középen van a 3. tengely. Átkalibráltam úgy, hogy húzzon egy kicsit jobbra és így már nincs hiba. :-)
alert
Én már mindent megnéztem 😄 semmire sem csinál semmit. El tudom tüntetni és megjeleníteni. De se felirat se ikon nem kerül vissza rá soha.

Papirzacsi
Az "m" billentyûvel hívható elõ a material editor. Nem tom a megoldást így hirtelen. De talán a customize menüben kéne keresgélni, hátha ott a megoldás. :-)

alert
Zacsi vagy Clidey! Láttatok már ilyet? Mi a francot csináljak? Ha a gombok fölé viszem az egeret kiírja hogy mi az így még klikkelni tudok, de a material editor már nincs is a main toolbaron. Hogy lehet azt másképp elérni? De mégjobb lenne ha tudnátok megoldást 😄 Sehogy nem tudom visszaállítani és ötletem sincs mitõl lett ilyen.

w77d
Hali! A Madeira sceneryben miért van az ha a kifutópálya végén a visszafordítóra megyek a gép leesik a beton alá? Eléggé idegesítõ! Help please!

Sziasztok!

X52-es kerdesem lenne. A gazkaron levo csuszkara szeretnem beallitani a toloero visszaforditot. Sajnos eddig sikertelenul. Sikerult ez mar valakinek? Lekotelezne ha tudna valaki segiteni!

Andras
Papirzacsi
Ismét felteszem a kérdést. Melyik "minden gép"? Mert ez pilótahiba gyanús. Legalábbis tudatlanság gyanús, ha az van amire gondolok.
Húzd le a realism settingsben az összes csúszkát, és próbáld úgy.

alert
Némelyik joy esetében (okozhatja hogy nem a megfelelõ driver van fent, de az is hogy szimplán nem pontos) elõfordul hogy a kalibrálásnál te úgy látod középen van, de valamennyi eltérés mégis van. Ez nálam a noname joyoknál vagy geniusnál fordult elõ. Ilyenkor szimplán ellenkalibráltam egy kicsit 😄