MS Flight Simulator 2004

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Speedbreaker
Active Sky

Only music, only dance, but the first is friends! *Pedal To the metal * Haulin * Szóld le az előtted írót * vótmá * Lock On * Zöldszar * LEGszarabb vicc *

Szerintetek melyiknek jobb az idõjárás motorja?

Ground Environment Pro
Active Sky

A számítógép nem hülye! Csak azt csinálja, amit parancsolnak neki.

alert
Privát ment.

\"A tapasztalat az az iskola,ahol az ember megtanulja, hogy mennyire hülye.\"

Rendben. Nagyon szépen köszönöm. Milyen címre küldjem?
alert
Nincsen sajnos, nem használom online repülök. Ha megkeresed a Malév textúrákat és átküldöd, akkor átfestem.

Nincs neked véletlenük már ilyen átfestett Malev textúrád, amit én is használhatnék? Picit megkönnyítenéd a dolgomat vele, mivel sajnos nem vagyok egy számítógép zseni.
alert
Upgrade-el sehogy, de pofon egyszerû. Fogj egy a microsoft fs2004 sdk-hoz mellékelt imagetool-t vagy egy dxtbmp nevû tool-t (use google), konvertáld át a malév textúrákat egyszerû rajzprogi által olvasható 24 bites formátumra, fesd át kékre, majd konvertáld vissza DXT formátumra ennyi. Így a szineket is megváltoztathatod, valamelyik kék undorítóan kék. Kb 15 perc az összeset megcsinálni 😊

Sziasztok!

Tudjátok véletlenül, hogy az Aerosoft My Traffic programjában hogyan lehetne a Malev gépeket kék orral megáldani, mivel így fehéren elég furán néznek ki.

sajoati
az jó lenne, köszönöm!

Endure, in enduring grows strong...

Én már láttam Malev 737-400-as modellt, ha jól emlékszem az egyik Párizsi reptéren. Nekem van is egy HA-LED. Ha gondolod utánna tudok nézni a dobozán, hogy ki a gyártója.
alert
A modell repül, a díszt pedig makettnek hívják 😊 Nem sok esélyed van Malév matricát szerezni. Anno lehetett kapni 767-hez és 737-800-hoz egy külföldi oldalon 5 EUR-ért, de amikor én kerestem már akkor sem volt. 737-hez pedig kifejezetten gusztustalan volt. A legegyszerûbb, hogyha megtervezed és kinyomtatod magadnak a maketthez mellékelt matrica méretei alapján, a nagyobb részeket pedig lefested maszkolással. A malév festés elég egyszerû gyakorlatilag festheted az egészet, az ajtókat és részleteket pedig felhasználhatod az eredeti matricáról. Nem egy nagy ördöngõsség, kicsit pepecselni kell vele.

sajoati
ó, köszi. akkor ezért nem ment. majd megnézem otthon, mert az elején beállítottam a sebességet, csak ezek szerint akkor rossz helyen.

és akkor még egy OFF kérdés:
lehet kapni mindenféle, ilyen-olyan repülõgépmodelleket. (nem távirányítós, akármi, hanem sima modell, amit, ha elkészül, kirak az ember az asztalra, polcra.)
vmilyen B737-hez vajon lehet MALÉV matrica-szettet szerezni? (gondolom fictional MALEV-B747 szettre esély sincs. 😊 )

OK.OK. Azért nem kell leharapni a fejem, csak gondoltam hátha valaki tudja a megodást, ezért van ez a fórum, de sorry, hogy kérdeztem.
Goliath
MINT MÁR EGYSZER VÁLASZOLTAK EZ EGY BUG! NEM TUDJUK A MEGOLDÁST!

C2D-E6750,Gigabyte GA P35-DS4,Asus Hd3870 512 ddr4, 2*1Gb Kingston 1066, Logitech G25

alert
VNAV esetén az FMC-be kell programozni a sebességeket is. Ha VNAV ON akkor az MCP-n nem tudsz sebességet állítani.

Tényleg nem tudja senki, hogy mit lehet csinálni, hogy 0% toloerõnél ne mozogjon a gépem a földön? Valami megoldás csak van rá, ráadásul a PSS Aurbus és a PMDG 737-nél is észlelhetõ ez a jelenség.

sajoati
á, hát igen, ismerkedem vele, legalább egyszer szeretnék mindent automatán megcsinálni, és bevallom õszintén, rábíztam magam a gépre, nem volt térképem, vagyis eltévedtem rendesen. 😊

VNAV + LNAV -ot is használtam, és valószínûleg akkor az altitude-ot nem vettem le az autopilot-on.

mondjuk ami még nem sikerült, az sebesség FMC általi gépi irányításra bízása, pl. elindult FL280-ra a gép, és ha rajta múlik, STALL lett volna.
pedig az autopilot sebességállítóját mintha nem tudtam volna bekapcsolni ha VNAV on volt. (?)

airbus
Emelkedés/ereszkedés... szóval emelkedés maximális toloerõvel tartja a beállított sebességet, ugy hogy emeli a gép orrát.. Ereszkedésnél alapjáraton járó hajtómûvekkel.. Csak nem tudom, hogy boeingen a VNAV, csinálja-e ezt... Airbus pl. az útvonal pontjaihoz rendel magasságokat, de nem mindig pontosan vannak meghatározva, pl.: +6000, szóval 6000 láb felett lesz, azt tudja, vagy mi beirhatjuk 6000 és csak akkor fog pontosan addig emelkedni... Amugy még arra talán jó, hogy ha az irányito azt kéri, hogy egy pontnál egy bizonyos magasságot érj el, akkor beprogramozod, és ugy ereszkedsz/emelkedsz.

[email protected] /// [email protected] [...]Packs - off. Before takeoff checklist complete, we\'re cleared for takeoff runway 31L.

alert
Nem. Ha pl transition-t repülsz a pályáig, akkor beállítható a dolog és jól mûködik 😊 én személy szerint nem szeretem.

alert
Ezt nem igazán értem. De nem csak emelkedésre jó.

DummyBoy
Hmmm ... szóval én eléggé ismerkedésszinten foglalkozom az FS-el, várom a FSX-et már (Majd ahhoz vásárolgatok 😊 ) ... De amíg otthon vagyok addig OK a Learning Center ...

De munkahelyemen nem játszhatom ... viszont ha egy pdf-et olvasgatok szabadidõmben az nem tûnik fel senkinek ... (Még a netért is ölnek ... bár megoldom 😊 ) Emiatt keresgélek ilyesmit ... a FAQ-ot nézegetem mellette persze 😊

Azért köszi!

\"A - A - woodhorse - A - woodhorse sheep ...\"

Goliath
De akkor mire jó? Mert ugye 737-747-el gondolom nem szokás irányítás nélkül repülni?

C2D-E6750,Gigabyte GA P35-DS4,Asus Hd3870 512 ddr4, 2*1Gb Kingston 1066, Logitech G25

airbus
Nem tudom, hogy ez hogy van Boeingen, de ez a funkció nem csak a megadott ponthoz rendelt magasságra való emelkedésre jó, mert ha nincs ilyen hozzárendelt érték, akkor a gazdaságossági érték alapján emelkedik... Ha boeingen máshogy mûködik, akkor sorry 😉

[email protected] /// [email protected] [...]Packs - off. Before takeoff checklist complete, we\'re cleared for takeoff runway 31L.

Goliath
Szia!

Csak mivel azt írod, hogy ismerkedsz az fmc-vel kérdezem, hogy az ereszkedési fázis elõtt a magassági automata állítóját letekerted e az aktuális süllyedési mgasság alá? Mert ha nem akkor ez a baj. Ebben a pillanatban a vnav gomb ki is alszik. Ilyenkor alá kell tekerni és visszakapcsolni a vnav-ot. A star-t a dep/arr részbõl éred el, ott tudsz sidet,start választani.

alert
Úgy emlékszem a VNAV funkcióra nem tértem ki a leírásban. Ez egy külön opció én nem használom és nem is tudom most fejbõl, mert sosem használtam. Ha az emelkedést és süllyedést is a gép végzi akkor sok értelmét nem látom a dolognak. Már csak azért sem, mert az online légiirányító úgyis más magasságokat ad, mint amit az FMC-be programozol. Akkor meg már elég a FMC LNAV és a robotpilóta altitude selector.

sajoati
szia,

egy sokkal hozzaertobb biztos ad relevansabb valaszt is, de en az alabbi doksikat olvasgatom, amik ugyan nem az FS9-rol szolnak, csak epp mindennel, amivel talalkozom benne: 😊

PMDG 737/747 repulok doksija:
PMDG docs
(en csak a 737-tel probalkozom, a 747-hez meg kicsi vagyok 😊 )

Illetve az online repulessel ismerkedeshez asszem itt:
http://www.ivao.aero/hu
van doksi (pilota + atc)

Viszont lenne nekem is egy kerdesem: tegnapelott este Pragaba akartam menni, FMC-vel ismerkedek, hala az alert-fele FS2k4faq-nak + PMDG doksinsak. Csak epp vmit nem allitottam be, mert Pragahoz kozeledve nagyon nem akart ereszkedni a gep, szoval vajon mit nem allitottam be?

Elvileg volt kivalasztva STAR, vhol az approach-ot kellett volna / kene beallitanom. De az APP page-en nem nagyon tudtam. 😞

alert
Magában az FS-ben van benne a learning center. Abban benne van minden, ami az FS-hez kell. Utána pedig ha olyan géppel is akarsz repülni, aminek a kezelése hasonlít is a valóságra 😊 akkor megveszed a kiegészítõt neten keresztül és mellékelnek hozzá 1-2 száz oldalas leírást az FS-en felül 😊

DummyBoy
Üdv Mindenkinek!

FS-nek van valami komolyabb User Manualja? pdf doksi vagy hasonló érdekelne ...

Olvasgatni amíg melózok ... Mert keresgettem ugyan a guglin, de fõleg csak checklist manualokat találok hozzá 😞

Tudtok egy linket vagy egy site-ot, ahol találok ilyet? (Angol is jó, gondolom magyar úgysincsen ...)

\"A - A - woodhorse - A - woodhorse sheep ...\"

alert
Nem mindegyik gépnél van. Ez sajnos bug. Legalábbis nekem eddig senki sem tudott választ adni.

A parking brake sem segít. Nem azzal van a gond, valami más lehet, csak nem tudok rájönni, hogy mi.
huzd be a kéziféket 😛

Sziasztok!

Tudja véletlenül valaki, hogy miért van az, hogy a gépem 0% tolóerõ esetén is nagyon lassan kúszik elõre, amikor egy kapunál állok például? Mit lehet tenni, hogy ez megszûnjön, mert nagyon zavaró?

Köszi,

Péter
Lehet (:

chicco
lehet tüzijátékot:-)

Hali! Repülj Augusztus 20.-án este 21.00-tol akkor is látsz valamit (:
Speedbreaker
JoÓ, nem rossz!

Only music, only dance, but the first is friends! *Pedal To the metal * Haulin * Szóld le az előtted írót * vótmá * Lock On * Zöldszar * LEGszarabb vicc *

alert
Nice! Várom a fájlokat e-mail-ben 😊

ColdFire
wow <#eljen><#taps>

Az embereknek 10 fajtája van. Aki megérti a binális kódolást és aki nem. Think. Aim. Fire.

Clidey

Este küldöm az egészet egyben, mert már nem tudom mi az ami nálad van és mi az ami nincs... 😊

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

airbus
Nem rossz 😊 nekem tetszik

alert
Easter egg by Kozma 😊 az évnek csak ennek a napján látható.

alert
Persze. Föntrõl is látszik a különbség ha jellegzetes domborzat felett repülsz, hogy nem az a lesimított vacak default FS táj van alattad. Leszállás és felszállás közben meg pláne. Ajánlom még a Ground Environment Pro-t, ami kompletten lecseréli az összes default ground textúrát és újjá varázsolja a tájat.

airbus
Sziasztok!
Fs-ben, Budapesten, van most egy dinoszarurusz... Nah ez mitõl lehet? :-D Szálltam le, és megláttam, hogy ott áll a Dunában... Egy bazi nagy dínó....

A vélemyényeteket kérem:

Szerintetek mesh-eket érdemes felrakni annak, aki FL300 fölött repül általában?
Tudom egy két reptérnek kell bizonyos mesh file, mert az alatt fejlesztették ki, de most úgy általában érdekelne.

A számítógép nem hülye! Csak azt csinálja, amit parancsolnak neki.

airbus
Sziasztok!
Nah az lenne a helyzet, hogy a leszálló és taxi fények mindenhonnan láthatóak, kivéve a 2D cockpitból! Ez esetleg valamilyen grafikai beállítástol függ, vagy egyéb hiba? Tegnap még mûködött, ma meg már nem, és nem állítottam azóta a grafikán.
Elõre is köszi

DK

Jó nyaralást/pihenést!
sajoati
köszi! azért kérdeztem a világbetöltõsdit, mert annyi addon, miafene van, hogy csodálom, miért nem készített még valaki egy ilyen célhardvert.

vagy pontosabban fogalmazva: egy olyan spec. pc-t, amire ez preinstalled érkezik, mondjuk a core file-ok, oprdsz ramdrive-on (pl. vmi flash memórián), az addonok vmi cool háttértáron, stb.
flight-box. 😊

exTrem
Na most akkor egy jó ideig nem leszek mert utazunk Balira nyaralni. 22 óra út 😊 2 átszállás. Budapest-Schiphol(Amszterdam), Schipol-Singapore, Singapore-Bali. Vissza 26 óra lesz. Mindenkinek addig kívánok repülésben gazdag és kellemes nyarat. Az útról talán majd pár képet feltudok tölteni a szállodában mert ha lesz net. Üdv Bende

😄

Az FS atc-je nem sokat er. Ha offline repulsz probald ki a RadarContact-ot, vagy repulj online. Utvonalat FsNavigatorral tervezz. Abbol tudod exportalni az FS-be es az FMC-be is. Igy mind a ket helyen ugyanaz az utvonal lesz. De a belso ATC ettol fuggetlenul a vegen meg vektoralni fog, mert az eljarasokat nem ismeri.
Az AIRAC-t neked kell frissitened, a PMDG sajat maga nem tolti le a legfrissebb adatbazist. De Pozsonyt ismernie kell.
Olyan hardvert szerintem meg nem gyartottak ami az FS-nek eleg lenne. Bar ez az elvarasaidtol fugg.
Ha nem arrafele repulsz akkor az addon sceneryket nem is tolti be, ha jol tudom. Nem tartja mindig a memoriaban az egesz vilagot. Az hogy csak Finnorszagot szedted le es birja, nem jelent semmit. Egy eleg komplex repteri scenery is siman kinyomhatja a hardver-eroforrasokat.