MS Flight Simulator 2004

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

alert
Ezt én is mondtam. Csak akkor vezet a srác, ha nem értesz hozzá 😊

\"A tapasztalat az az iskola,ahol az ember megtanulja, hogy mennyire hülye.\"

annyit azért hozzátennék, hogy ha titkolod el, hogy képben van szimulátorügyileg, akkor általában te csinálhatsz mindent. és amióta bevezették az extra pénzt, azóta nincsen akkora tömeg sem a szimben, ezért a 20 perces limit is lazább lett.
Mi a véleményetek a trust GM2500-as joy-ról? Érdemes megvenni 6ezer ft körül?
Ha nem, akkor 8-10-11ezer ft-ért ti mit vennétek? Mert most elég szar joy-om van...

AMD Sempron 2300+ @1582MHz, Asrock K7VT4A+, MSI GeForce 4 MX4 64MB, 512+256 DDR 166MHz RAM, 80GB Western Digital, 40GB Maxtor

alert
Pedig vannak nálam sokmindenben okosabbak ebben a fórumban is csak csöndesek 😄 Jó géped van. Komplex repcsivel sem megy 20 alá az FPS? Úgy értem PMDG 737 vagy PIC 737 vagy PSS 777 vagy Level-D 767, stb géppel sem? És pl a Budapest Scenery-ben érdekelne a terminálok elõtt belsõ és külsõ valamint virtual cockpit nézetben egyaránt ha megnéznéd. Köszi!

Úgy tûnik mûködik a dolog, nagyon szépen köszönöm a segítséget, õszintén szólva még soha nem találkoztam olyas valakivel aki ennyire értene az FS-hez, mint te. A 4x-es élelmosás nem nagyon vette le a FPS-t. Nekem minden maximumon van az FS-ben és így sem megy soha 20 alá az FPS, pedig a MYTraffic elég sok repülõt rányomat egy-két sceneryre. P4 3,6 GB procim van, 2 GB RAM és az X800 XT ATI kártya. Már nagyon várom a Ferihegy sceneryt, a képek alapján megint a legjobb lesz a piacon.
alert
Azt hiszem kezdem érteni. Te nem arra gondolsz hogy a tárgyak, utak, stb szélei recések és "villognak"? Ez az élsimítás hiánya nem FS probléma :-) ez teljesen normális. Minden játékban benne van csak nem olyan feltûnõ a rövid terek és a részletes kidolgozás miatt. FS-ben ez láthatóvá válik a nagy távolság és a néha felületes kidolgozás miatt. Ez ellen tehetsz ha a videókártya driver beállításaiban beállítod az Anti-Aliasing-ot (élsimítás), mondjuk 4x-esre és a játékben 1024x768 felbontás felett játszol. A gond, hogy ezerszer több grafikus processzorídõt használ, tehát bizonyos esetekben vesztesz az FPS-bõl elég rendesen. Próbáld ki, hogy neked mennyire felel meg.

Bocs, nem a privatra, hanem a e-mail címedre, amire a Malév textúrákat is küldtem.
alert
Privát üzibe? Linket? nem kaptam semmit.

Küldtem a privat-ra képet.
alert
Ezt nem igazán értem. Esetleg egy screenshot vagy egy rövid nagyfelbontású videó?

RADEON X800 XT. Visszaállítottam az "show opening screen"-t 0-ra és így most a PSS320 egér kurzorja már nem villog. Visszaraktam 400-ról 40-re, de még így is furcsa, hogy Spot view-ban a messzi vonalak (pl. kifutó pálya) picit mozognak jobbra-balra. Ha fix nézeten vagyok, akkor minden stabil. Ezzel lehet valamit kezdeni?
alert
Érdekes. Milyen kártyáról beszélünk? 256 megás kártyának lazán el kell bírnia a 400-as beállítást. Ha visszaállítod akkor jó minden?

256Mbyte memóriája van. Az az érdekes, hogy a távoli textúrák villognak legjobban, ráadásul az átállítás óta a PSS320 egér kurzorja is elkezdett villogni, pedig már egyszer patch-eltem a panelt.
alert
Nincs elég textúra memóriája a videókártyádnak vagy nem elég gyors. Hány MB-os? Csökkentsd a számot addig, amíg nem villognak. A változás egyébként annyiban nyilvánul meg, hogy gyorsabban tölti be a textúrákat, de ez is kártyafüggõ és memória mennyiségfüggõ.

Köszi, igazad volt, sikerült egy másik FS9.cfg fájl átírogatnom:-)) Most átírtam 400-ra az TEXTURE_BANDWIDTH_MULT, erre elkezdtek vibrálni a textúráim. Ilyenkor mi a teendõ?
sajoati
köszönöm a részletes ismertetõt! a legjobban az tetszik, hogy FS-re van kötve a sim. 😊

Endure, in enduring grows strong...

alert
1000 forint 20 perc plusz végig kell nézni egy oktatófilmet. 20 percnél többet nem lehetsz bent. Nincs másodpilóta, azaz Te vagy az. A kapitány székben egy pilóta vagy az éppen aktuális szimulátor üzemeltetõ ül. A 20 perces repülésed annyiból áll, hogy a pálya elején kezdesz Ferihegyen és teszel egy iskolakört. Ha nem értesz hozzá, akkor a szarvat fogod és minden mást az üzemeltetõ srác csinál. Maga szimulátor csak egy cockpit, nincs hidraulika, tehát erõvisszahatások nem érzékelhetõk. Köré panoráma nézetben egy homorú falra néhány projector vetíti a képet, persze közelsem olyan szép, mintha monitoron néznéd és sajnos az átmenet is látszik a projectorok színei között. Bár ha azt veszed ez szimulátor és itt nem a látvány a lényeg. Az egész sim az FS-re van kötve (2004) és a Budapest 2004 scenery van telepítve. 6db számítógép mûködteti hálózatba kötve. A sim-ben lévõ minden mûszer mûködik.

alert
Azt el tudom mondani, hogy mi az oka a villogásnak, de inkább hagyjuk 😊 scenery hiba. Keresgélj, hátha kiadtak hozzá patch-et. Milyen videókártyád van? Sajnos az FS-t inkább nVidia kártyára írják, nekem is oda kell figyelnem rendesen. Millió dolog van, ami nVidia kártyán jónak látszik, de ATI kártyával csúnyán néz ki, ha a designer nem volt körültekintõ. Ilyen az általad említett talaj villogás is. Ha nVidia-d van, akkor szimplan rossz lehet a scenery, vagy nem flatten (sík) a terület. Esetleg ez a flatten fájl hiányzik.

alert
Ez elég érdekes, biztos hogy jó fájlban írtad át? Néhány kiegészítõ csinál ott pár másolatot az fs9.cfg-rõl.

Szerintetek az mitõl lehet, hogy a just flight world airports 2-ben egy két reptéren villog a talaj textúrája?
Bocsi, most látom, hogy üzentél.
Azért kérdeztem, mert átírtam benne az "show opening screen"-t 0-ra és így sem a default flight-ot tölti be, hanem a fõmeüt. Ráadásul átírtam a TEXTURE_BANDWIDTH_MULT is 400-ra de nem érzek semmi változást. Hogyan állsz a Malév My Traffic átfestésekkel? Gondolom nem egy egyszerû feladat.
sajoati
1000 Ft 20 perc, aztán kirúgnak, v. 5000 ft-ért 100 percet lehet egyszerre? Másodpilóta is +ennyit fizet, vagy akkor felezõdik a költség?

errõl a szimulátorról milyen infók tudhatók? (erõvisszahatások vannak pl.? hogy állítja elõ a képet, a világot?)

Endure, in enduring grows strong...

alert
Alávetettem egy tesztnek. Elég necces, bár még nincs optimizálva. 1280x1024, 4xAA, 16xAF, ground shadows ON. Eredmény: átlag 25 FPS, legrosszabb 21. Árnyék nélkül 30-37 között változik. Konfig: AMD 3700+, 1 GB RAM, Ati X1800 XT.

alert
Nem lehetséges. Ha valamit ott átírsz az ugyan olyan, mintha a játékban változtattál volna egy beállításon. Persze ezermillió beállítás van a CFG-ben, ami játékbeli menübõl nem elérhetõ.

lesznek egyébként mindenféle bérletek a szimulátorhoz, és mintha olyat is hallottam volna, hogy a belépõt sem minden esetben kell kifizetni, ha csak a szimulátor érdekel
Sziasztok!

Szerintetek az lehetséges, hogy ha állítok valamit az FS9.cfg-ben és utánna "save"-el elmentem, akkor nem történik semmi változás a játékban?
ColdFire
😄

Az embereknek 10 fajtája van. Aki megérti a binális kódolást és aki nem. Think. Aim. Fire.

1100 a felnõtt. Már olvasni sem tudok. <#schmoll2>
Jaja, bocsi a beugró lemaradt (:
Felnõtteknek meg + 1000 a beugró. Ennyiért lassan már fapadossal is lehet repülni és ha szépen kéred a személyzetet lehet hogy még a pilótafülkébe is beengednek.
Sõt 2 jólirányzott ütés után...... Na jó ,nem folytatom ((((:
ColdFire
<#bee1>

Az embereknek 10 fajtája van. Aki megérti a binális kódolást és aki nem. Think. Aim. Fire.

alert
Plusz 700 a belépõ a jövõ házába, tehát 1700 forint 20 perc 😊

Sziasztok!
Bármikor lehet repkedni, 1000 Ft- 20 perc. Hali
ColdFire
Bakker akkor pont nem vagyunk itthon <#rinya><#rinya><#rinya><#rinya>
Jövõre nem lesz? <#hawaii>

Woooowww ez jól hangzik!
ColdFire
az nem gáz, anyim pont van <#lookaround>
Egy Boeingért bármit... és még Cessna iskolakörözés is lesz 😉

Speedbreaker
Ahhoz fizetni is kell <#hehe>

Only music, only dance, but the first is friends! *Pedal To the metal * Haulin * Szóld le az előtted írót * vótmá * Lock On * Zöldszar * LEGszarabb vicc *

ColdFire
én ide menni akaróóók <#rinya>

ColdFire
én 14 vagyok, mehetek?:S

Speedbreaker
Feladatom volt, de már teljesítve 😛! Nézd meg a fórumba 😊

Only music, only dance, but the first is friends! *Pedal To the metal * Haulin * Szóld le az előtted írót * vótmá * Lock On * Zöldszar * LEGszarabb vicc *

alert
Az a baj hogy nem statikusok eszik a frame-et. Elég low-poly modellek. Viszont sajnos kell hozzá gép elég rendesen. Persze a statikusok külön fájl.. optimizálható lesz.

ColdFire
mit akarsz te ott? van rá engedélyed a BStõl? XD

Speedbreaker
Egy LHSM (sármellék) -> EDDF (frankfurt) Cessna 172 SP-vel max üzemanyaggal oda vissza teljesíthetõ? Elvégileg az odafelé út 4 óra.

Papirzacsi
Teccetõs, bár remélem benne lesznek azok a maszek dombok amik a korábbi verzióban benen voltak, mert azok mindennél többet dobnak a látványon sztem. Illetve hogy nem lesznek olyan felesleges frémzabáló "highpoli" modellek, mint a budapest sceneryben voltak (3d-s emberek, autó, mint ami a bannerban is van). Meg remélem a statikus jármûvek azok külön file, mert nekem nagyrészt feleslegesek, ha a frém rovására mennek, a reptér részletesség megörzése érdekében, meg nem kívánom lehúzni a csúszkát.:-)

Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)

Most mi lesz így <#banplz>

A számítógép nem hülye! Csak azt csinálja, amit parancsolnak neki.

alert
Ferihegy 2006 lemaradt <#idiota>

alert

Speedbreaker
Csak azért mondtam, hogy active sky, mert nekem az van és a másikat nem ismerem <#idiota>

Elolvastam a GE tutorialját. Nem tûnik profi idõjárás proginak. De a textúrákat legalább feldobja. Marad az Active Sky. 😊

A számítógép nem hülye! Csak azt csinálja, amit parancsolnak neki.