45215
  • berczy #42136
    Hát szerintem nem. Asszem az alap van fent. Miért kérded, az UT-vel magával eddig sok bajom nem volt. :)

Mik lennének azok a frissítések, kiegek, mert hirtelen gőzöm sincs.
  • berczy #42135
    Egyébként rájöttem miért esik olyan nehezemre a reinstall. Nem a sok szar miatt, amit eddig felpakolásztam, hanem az AI forgalom miatt. Nézzetek hülyének, de nekem fontos. Gondolok itt arra, hogy anno még belőttem Concorde forgalmat LFPG-KJFK, EGLL-KJFK között, iszonyat tetszik, ahogy krúzolok LFPG és szembe jön egy Concorde. :)))
    Vagy, itthon beállítottam An-124-est közlekedni, az is marha jól fest, amikor gurulok egy cessna-val és dönget mellettem. Wizzari szintén belőve. Szóval emiatt esik kissé nehezemre a reinstall, főleg, hogy az AI forgalom nekem még ősi ProjectAI-s, szóval még pótólni sem egyszuerű. Pláne, ahogy olvasom mennyi baj van az AI forgalmakkal, azokhoz képest ez szuperül működik. Szóval reinstall egyelőre nem játszik. :)
  • Hont
    U.T.Europához minden frissítést és kiegészítőt használsz?
  • berczy #42133
    Győző, nagyon köszönöm, megkaptam! (Igazából nem tudom hogyan háláljam meg ezt a sok segítséget, idődet... Sört szereted? :))
    Szóval ránézek este, de addig egy kis infó. (bocs srácok, de nagyon szeretnék már egy jól használható HUN VFR-t, de sok a problémám)

Szóval a text csúnya. Alap FS szerintem. UT is sokkal jobb, tegnap menten EDDC-re és ahogy átléptem a Szlovák határt, sokkal szebb az UT text-je. (nem, nem cserélem az UT-t, mert csak azzal néz ki úgy EU, ahogy kell.)
    Szval itthon csúnya, sakktábla, csak sárga-zöld. A városok, utak megvannak, de éjjel gáz. Arra gondolok, hogy csak apró fénypöttyök vannak, azok is kb. egyforma távolságban. Határon túl jó, gondolom UT miatt.
    Pedig már annyit hekkeltem ezt a HUN VFR-t, hogy csak na. MÁsik problem, hogy az addonm VFR scenery-k, mint pl. Gyöngyös VFR (nagyon szép) teljesen elüt textzurában Magyarországtól. Mind színeiben, mind színmélységben. Ezt össze lehet hozni valahogy? GEProt próbáltam UT helyett, de ott ugye teljesen béna EU, semmi nincs ott ahol kell.
    Szóval kicsit vakarom a fejem. Nekem UT tökéletes EU részeire, szerintem a textek is szépek, de itthon marha gáz, mégh MAS-al is.
    Na mindegy, barmolok még sokat, amíg reistall lesz. :DD

Mégegy, amire nem találom a megholdást. Több képet, videót láttam, ahol a távoli textúrák is élesek, de nekem szinte csak alattam éles, kicsit arrébb, már mindehol homály. TEXT_BANDWICH=400-ra van állítva. Ezt lehet kicsit javítani?

Ill. Elkiabáltam, megint előjött a lassulás. Wilco 733-al. Két napja ment egy LHBP-LIML-LHBP út, oda iFly, vissza Wilco A320, de szuper volt, semmi lassulás. Erre tegnap Wilco 733 LHBP-EDDM, de már pushbackl előtt leesett 15-16 FPS-re, mikor előtt, amíg FMC-ztem, beálítottam, 24,8-9. Aztán elkezd lassulni. Mentés, kilépés, restart, betöltés után egy darabig jó, majd ismét lassul akár FL330-on, 0 felhővel, tehát nem a graf teljesítmény rossz, ez tuti, mert sűrű felhőben, LHBP-n is tartja az elején a ~25-öt bármerre nézek.
    Tudom, sok a szöveg, de marhára bosszant a dolog.
    Már arra gondolok, melegszik a processzorom, azért csinálja. Bár egy szaros magot használt, agyam dobnám el, ha ennyire melegedne...

Ja és teszem hozzá, kisgéppel semmikor semmi lassulás, akármilyen felhős az ég, pl. LHBP-n. Szóval tuti nem graf beállítások a megoldás, mert teljesen minimumon is csinálta. Amikor előjött, levettem minimumra, de semmit nem gyorsult. Asszem lentebb van egy kép, LHBP-n full minimumon minden és 16-17 FPS.
  • gfarkas
    BAndi !

Küldtem két texture csomagot próbáld meg.Kicsit későn válaszolok, de ebben az állat melegben nem nagyon gépeztem, meg a többiek is nyaralnak úgy látszik.
    Használd egészséggel ha beválik.
  • berczy #42131
    Egy dolgot még hadd kérdezzek meg. Látom itt a képeiteket, gyönyörűek. Nem mondom, nálam sem csúnya, de a textúra szinte csak alattam éles. Ahogy távolabbra nézek, homály. :( Ezt lehet valamivel orvosolni? Esetleg okozhatja az UT is ezt? Valamint Magyarország textúrája sem tetszik, nagyon elüt a lokális scenrey-ktől. Ezell már játszottam, de fos lett az eredmény. Olyan a textura itthon, mint az FS origi text-je.
  • berczy #42130
    Nagyon köszönöm mester, valóban az volt a probléma. A CLS 747. Leszedtem, reinstall iFly és már jó is az éjjeli VC textúra. Nagyon köszönöm.
    Továbbiakban még arra lennék kíváncsi, hogy hogyan kapcsolok csak műszervilágítást VC-ben, hogy a dome ne világítson. Arra nem sikerült még rájönni. :)

A másik a lassulás. Visszajöttem nyaralásól, gondoltam FS reinstall előtt még próbából kitöröltem a fs9.cfg-t és lássatok csodát, nem lassul. Nem igazán értem, mert összehasonlítottam az újat és a régit, de semmi olyan nagy dolgot nem találtam, ami ezt befolyásolná, de nem is léyeg, a fontos, hogy most nem kezd el lassulni. Lenyomtam egy LHBP-LIML-LHBP utat egy iFly-al vissza egy Wilco Airbusal, de nem jött a lassulás. Remélem megoldódott.

Köszönöm nektek a sok segítséget!
  • fs9pilot
    Akkó' még nem ültél tuningolt BMW-be!
  • w77d
    uhh meglettek szegény gyerek szülei? :S
  • Frenky
    L-29

• Frenky
    Nemzetközi Repülőnap élő közvetítés. Kezdés...

• Hont
    Nem...!(Hajó pilóta! :D ) Sajnos én már öreg vagyok ahhoz! De ha előröl kezdhetném...
    Az első 6 óra, amit busz kokpitban tölthetek aktív droidként.
    Váradi?
    Váradi a WizzAir alapító, Vezérigazgatója!
  • Nyiri
    Hülye kérdés részemről. Pilóta vagy az életben is? A hozzászólás alapján értem. Milyen első 6 óra? Milyen gép? Milyen Váradi? :)
  • CptSAB
    Idiótáknak idióta kormány és idióta köztisztviselő réteg.. Dedó.. Mondjuk ez a pereljük be a polgárokat, médiát, büntizzünk módszer nagyon megy a fidexnél, azt nagyon zokon tudják venni, ha őket osszák. Igaz mindig is 50 első randi állapotban voltak, a derék elvtársak.. Az persze hogy 23 év alatt széjjelba***ták a magyar társadalmat, az állandó ékveréssel, egy tízmilliós országban 15 millió ellenség van, az fájdalmas pont. Na ez a tragédia, nem az "elmúlt nyolc év".. Szeretném már látni, amikor tőlük veszik el a játékot..
  • polluxware
    Az önkormányzat a múlt héten még arról a javaslatról tárgyalt, hogy a 93 hektáros ingatlan egy jelentős részét elfoglalva futballakadémiát telepít a reptérre. A terv szerint az UTE utánpótlás szakosztálya tíz darab futballpályát létesített volna Dunakeszin.

:))))))))))))))

jaj

tetvek... meg a szhar magyar futball
  • Clidey
    Hogy stílszerű legyek: hát ezek idióták bazmeg! :D
    A záradékban az is benne van hogy aki visszaeső azt kukoricára térdepeltetik és százszor le kell írniuk hogy "nem beszélek csúnyán a polgármester bácsiról!" :DDDDD

Na kérem tisztelettel, bemutatom Nektek városunk vezetőségét! Na mit szóltok??
  • Hont
    Azt a qrva életbe...
    "Ha csúnya leszel, elveszem a homokozólapátodat és kitiltalak a homokozóból..."
    Férgek!
    Még hogy elkötelezettek a sportrepülés iránt...
    Ha nem a Wittinghoff van Budaörsön, már azt is átalakították volna focipályának...
  • Hypo #42119
    NA MAESTRO ERRE VARJÁL GOMBOT:)))))))))
    http://index.hu/belfold/2013/08/02/nem_repulhet_aki_megserti_a_repter_tulajdonosat/
  • Hont
    Lemegy ez a nagy nyári hajtás és szavadon foglak... ;)
    Rábeszélem a Petit, egy helis röppenésre feléd aztán élvezkedünk egyet!!!
  • Hypo #42117
    :))) jetmaxhoz nem kell lotto csak 5000EUR :))))

Gyere menjunk cessnaval sokal egyszerubb:))))
  • Hont
    Veszek is egy lottót most az tuti...
    Mondjuk így is aki meglátja a szobámat az azt mondja,nem vagyok normális!
    Tapéta helyett "Jeppesen" mindenhol!
    Kilépési, belépési pontok bejelölgetve...Ellenőrző listák, gurulótérképek, reptervek mindenütt!Számológépek,papírfecnik,stb,stb...
    Már csak egy jó kis Sztyui hiányzik!
    Mondjuk Ariel Tweto-val kibékülnék...:D
  • Hypo #42115
    JETMAX kell kicsit sporolni es elfer az ott nalad a szobaban
  • Hont
    Ok!:D
    Most már csak a Váradit kell rábeszélni, hogy módosítsa a koncepciót és vegyen pár Boeinget...Vagy megkérem Bob Van Balen-t, hogy telepítsenek már egyet a kertembe. ;)
  • Hypo #42113
    repulj boeinget ennyi:))) buszt hagyd meg a laptoposoknak:)
  • Hont
    Persze én is mint luzer tudok róla véleményt mondani és igazából csak azt szerettem volna érzékeltetni, hogy a iFLY baromi közel áll a valódihoz!
    A Boeing szakszóval rendelkező barátaim elképedtek és azt mondták, hogy lenyűgöző a hasonlóság!
    Na már most ha a Busz is olyasmi mint az eredeti, akkor kicsit romba dől az önbizalmam már ami a "repülési tudásomat" illeti...
    Az a röhej, hogy az első 6 órára olyan pilcsivel kerültem össze, aki még közelről se látott busz fülkét...:D :D :D
    Szerintem kabaré lesz az első pár óra...

Végül is van igazság abban amit mondasz! ;)
    Rá is megyek a kötelező protokollkra és lesz ami lesz...:D
  • Hypo #42111
    minek erolteted a kezi repulest egy airbus-al?? :)))) nem arra van az nyomd meg a fly gombot aztan a landing gombot:)))
  • gfarkas
    Gondoltam, hogy nem leszel elégedett, mint írtam igazán pozitív véleményt nem hallottam, olvastam egyik eddigi fs buszról sem. Olyan hézagpótlónak tűnnek, legyen már ilyen is...
    A repülési tulajdonságait nem pilótaként megítélni nem tudom. Sajnos csak nagynéha tudtam hiénázni valódi repgépen ( egyszer egy An-26 jobb egyben nyúlhattam a szarvhoz pár percig (egy 4 órás kiképzési útvonalazás és ILS 31R-re meg az összes akkori magyar reptereken egy-egy betonfogás), egyszer pedig egy rendőrségi MD kollektívját foghattam meg LHPA-LHBP út alkalmából egy ultrahangos műszert adtunk kölcsön a légirendészetnek azt vittük Ferihegyre). Valóban könnyebbnek tűnt, mint az fs-ben, jól kitrimmelve és a seggemmel érezve szinte semmi gondot nem okozott, igaz etalon repülőidő volt.
    Hátha ha nagyon jó gépem lenne én is az FSX-et használnám, de az én konfigomon nem nyerő, a 9-es azért látványban többet ad (én meg élmény repülésre használom). Idődtől függ (leszedés - újratelepítés), én megpróbálnám, bár a gépek minősége csak egy kis FMC programozásra alkalmas??.
  • Framsen
    Szia ! Én is már próbáltam így FSX -et, kopasz terep + AS Airbus X. 1 járatot mentem vele és ment a kukába, egyszerűen élvezhetetlen volt. Ezt nem is nagyon tudom tovább ragozni, úgy volt hányás, ahogy... Bár a te PC configoddal lehet nem lesz annyira élvezhetetlen !
  • Hont
    Rövid véleményem az elmúlt nap eseményeiből:
    Az iFLY737/700-t már szinte a megjelenés óta nyúzom! (nap mint nap)
    Amennyiben nagyképű és egoista szeretnék lenni (egyébként az is vagyok)akkor azt mondom, hogy az FS9 iFLY737 vezetési tudásom (ill vezethetősége) mondjuk 5-ős!Akkor a reál B737 tudásom mondjuk 6-os!
    Szerintem sokkal könnyebb, mint az FS...
    Azonban ezek a Buszok mondhatni, hogy repképtelenek...Már szét tuningoltam a joy senzitive részét, átkonfigóltam minden beállítást és még mindig úgy repülnek mint egy tégla...Még egy fél pontot se adnék magamnak, mert örülök, hogy a levegőben tudom tartani öket!Mondhatni, hogy reménytelenek!
    Azon gondolkodok, hogy FSX telepítés lesz a vége és lekopasztom a terepet, csak a pályák, meg a guruló utak maradnak, meg persze a kokpit és a csak a busz! Szerintetek érdemes megpróbálni?
  • gfarkas
    Szia!
    Hát a 9-eshez sajnos ennél jobb buszok nincsenek, az X-nél ezt az újat nem ismerem. A Wilkót már kezdem ismergetni (?) van néhány furcsasága pedig igyekszem a manuál alapján működtetni (ezer videót megnéztem a yutubon, valódi és szimulátorost egyaránt, hát sokkal okosabb nem lettem). Pl. még nem tudtam elérni, hogy úgy sűllyedjen, mint a boingok, magaság levéve, de még véletlenül sem kezdi meg, így aztán kézzel megy a móka az ILS-ig. Lehet bennem a hiba.
    Mostanában, hogy a WIZZ itt szokott eddzeni én is próbáltam LHPA-n nyomatni különböző APP-ket, egész megkedveltem a kézi reppenést, így legalább azt csinálja amit én akarok nem azt amit a számítógép. Hát csak hajrá.....
  • Hont
    Szia Győző! Köszönöm! Már tesztelem is!
    Neked is köszönöm Hypo Bá!;)
    Pont tegnap előtt kérdezte a Krauth Peti, hogy mi lenne, ha valami kisebb gépet is bevállalnék...
    Mondtam Neki, hogy azokhoz még annyira sem értek, mint ezekhez!
    Próbálgatom ezeket a buszokat,de valahogy ez nem az igazi.A Wilco-t meg a PSS-t össze kellene gyúrni, aztán egy új texturát hozzá és már lenne is valami...Egyébként kívülről (már amennyit én nézegetem kívülről Öket)talán annyira nem is rosszak!Nekem kellemes meglepetés volt! Az interoör már más kérdés! útvonalat még nem toltam velük, egyenlőre iskolakörök mennek, na persze meg a kezelőfelület tapogatása!
  • Clidey
    Nem, nem amiatt. Textúranév-egyezés van az FS könyvtáradban. Általában a CLS 747/767 ugyanazonnevű textúrái okozzák. Keress egyforma fájlneveket az FS-en belül, szerintem fogsz találni.
  • fs9pilot
    I'M BACK! Megint, hosszú idő után. :D
    Hackeltem egy kicsit a scenery-n. :)

Akit érdekel, itt van pár kép:
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

A gép a Default Cessna! Szóval a modell azért nyomi. Csak teszt repülés volt. :)

Scenery:

• Framsen
    Hi !

LHS_LHSM -hez lesz valaha AES ?
  • gfarkas
    Igen nekem is sikerült 110 GB-re hizlalni az fs-t és igazából csak európa van használatban, kiegekkel felszerelve. Én egy külső merevlemezre szoktam mentegetni és én is általában leszedem az éppen nem használt dolgokat.
  • L Viper #42101
    Le a kalappal előttük, ami a free cuccaikat illeti. Ami 5-ös értékelést, vagy picit alatta kapott az Avsim.ru-n, az mind lazán ver sok fizetős kieget is.

FS lelkivilágáról: Én is teljesen kézi másolgatós párti vagyok, azonkívül van egy mentett FS2004-em is egy másik meghajtón, amiben benne vannak a kedvenc kiegjeim, pár kedvenc géppel és textúra csomaggal szépen belőve. Ha valami nagyon elbarmolódik, nem kell reinstall. Másik dolog, nem szeretem durván felhízlalni az FS-t. Inkább adott területre koncentrálok, ha pl. vfr-ezek. Szerintem nem gyűjtögetni kell a cuccokat, meg állítgatni állandóan az FS-t, mert emiatt épp repülgetni nem marad idő :)
  • Hypo #42100
    hát nehéz ügy, ugye a Buszok teljesen más szemléletet követnek, érdemes minden BOEING cuccot elfelejteni itt teljesen más a dolog, ami a kieget illeti hát én még mindig azt mondom hogy a regi PSS a leghasználhatóbb az összes nyűgével együtt.

Nagyon rákaptál a nagy szimekre:))

• gfarkas
    Na ezért szeretem az orosz technikát, egyrészt nosztalgia, másrészt "durva" (pár szerszámmal a mező közepén is javítható, üzemeltethető, nem kényes-igényes, lehet hideg-meleg ez megy - ment), a szimulátorban pedig szerintem még az ingyenes dolgaik is magasan verik sok neves cég förmedvényeit, sceneryben, gépben, földi cuccokban, pl. nézzetek meg egy ZIL 131 tkg-t (tisztelet a kivételnek). És a lényeg : valós műszaki paraméterek alapján és az fs lehetőségeit maximálisan kihasználva dolgoznak ki amit csak lehet. pl. ARK-10-15 rádióiránytű, magam is sokat hangoltam, javítottam élesben, nos tökéletesen modellezték néhány gépükben. (DZIES An-24) Ja és amiben nincs GPS, vagy VOR, DME vevő akkor nincs is ill. pl. RSZBN-el, vagy egyéb navigációs technikákkal lehet repülni. Persze ehhez nem árt némi orosz tudás, de legalább a cirill betűk ismerete. Talán emiatt nem annyira népszerűek erre "nyugat" felé.

Bercynek: azt hiszem hogy nem úszod meg a teljes újratelepítést, vagy valami vírusod vagy egyéb gonoszság került vagy a gépedre vagy az fs-be. Valami teljesen lefoghatja az erőforrásokat (a virágbolt hátránya, hogy kívülről illatos és mutatós, belül meg lehetnek levéltetvek amik csak később derülnek ki, bár az enyémet sem kellett permetezni eddig). Most már teljesen tanácstalan vagyok.

Hontnak : nekem a Wilco van fenn, nem egy iFly v.PMDG, ezer buggal de talán érezhető a két koncepció közötti különbség, próbáld meg.

Frenkynek : tapasztalatom szerint azok a sceneryk ill. egyéb kiegészítők szokták elcseszni amelyek átírnak vagy átiratnak a gyökér sceneryben => /eurw/eure stb.-ben bgl-eket. Ezek telepítése után szokott nekem is gödör meg hegy keletkezni itt-ott. A texturák amik a látvány nagy részét adják ilyet nem tesznek, hogy melyik tetszik az ízlés kérdése (viszont rettentő türelemmel össze lehet válogatni). Én FSG 2010-et is használok, pár kisebb bug kivételével jónak találom. Azt tudom javasolni, hogy mindig egy ál FS-be telepísd az új dolgokat így megtudod, hogy mit hova rak(na) fel tudtodon kívül) és így kezelhető vagy visszaállítható lesz a dolog. Persze macerásabb lesz kézzel másolgatni viszont sok gondtól megszabadulhat az ember.
    Na, azt hiszem mára elegetek volt belőlem korán reggel - szép napot mindenkinek.
  • Frenky
    Sziasztok! Újra lett telepítve az FS 2004. A 9.1 update után még az alábbi dolgokat installáltam.LHSimulations_ról Base_pack, Landmarks, LHSM, LHPP, LHDC, AI traffic, meg pár kedvenc repülőgép.
    Az a nagy kérdésem, hogy még mit tegyek fel (a szebb látvány miatt) úgy,hogy ne „csessze” össze a tájat, domborzatot, utakat, stb.
    Volt már olyan verzióm, ahol sajnos az utak belefolytak egy nagyobb völgybe, árokba, szóval elég gázos volt az egész.
    Jelenleg a mostani (friss) verziómnál ezeket a hibákat nem tapasztalom. Üdv.
  • Hont
    Próbálok vissza olvasni, de nem találom az aktuális legtutibb A320-t!
    Ma lehetőséget kaptam, hogy járhatok tovább az Oktatási Központba és gyűjthetem tovább a "repült" :D óráimat, csak már A320-on!
    Nem mertem azt mondani, hogy lövésem sincs az egészről...
    Szóval most sos be kell szerezni, egy A320-t, mert nem akarok beégni!
    Eddig még csak kipróbálása sem fordult meg egyik busznak se a fejembe,de azt gondolom most ideje félre rakni az elveimet és kár lenne kihagyni csak azért mert Boeing megszállott vagyok!
    Tehát KÖ egy gép!
    Mit javasoltok FS9 hez?