MS Flight Simulator 2004
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
jó volt az még ma 😊 Megvan a ketyere.. de egyenlõre még nem érett a megmérettetésre, de már nem kell sok hozzá. Ja léptem, mert én is már fáradt voltam.
te figyumán.. a kód az még tegnapig élt ha jól tudom..
olyan gyorsan léptél az iccaka, hogy nem volt idõm mondani
olyan gyorsan léptél az iccaka, hogy nem volt idõm mondani
Hát igen. Annyira apró néhány részlet, hogy egyszerûen lehetetlen sokkal szebb felbontást elérni. Már az is sokat dob, hogy le lett tisztítva.
Jobban néz ki, mint azokkal az über brutál kopás nyomokkal. Ha legalább két textúrára tette volna a cuccokat.. hjaj. Szép lesz az a Delfin..
Win XP SP2 beállítással elindult.. 😊 A kompatibilitási probléma varázslóval.. 😊 Köszi!!!! 😊 Én korábban simán a tulajdonságoknál állítottam be az xp sp2-õt, de úgyfest valamit még mókolt pluszba a varázsló. Remélem tartósan mûködni fog, és nem lesznek olyan moduljai, ahol elszáll a runtime error üzenettel.
Hali figyu sbuilder exe-jenel jobb klikk es allisd be a kompatibilitast mondjuk sima windows xp re vagy Vistara es probald ugy
Szerintem hétvégén feltöltöm az oldalamra. Ez már "újhullámos scenery". Egy új sorozat elsõ demó verziója lesz. Hétvégén lenyaltam 16 giga mûholdképet, szinte az összes hazai kisrepülõtérrõl. Az eddigi "nagyméretû" fotóscenerykkel ellentétben ezek kicsik mind. 2-12 cella méretûek (a katonai repülõterek a nagyok, a repülõegyesületek repterei átlag 4-6 cella). A négyzet hatás eltüntetése érdekében a külsõ cellahatárok ki vannak montírozva. Az optimalizációt a GE-hez igazítottam. Persze megörzök minden psd állományt, így lehetséges hogy lesz default landclass verzió is. FSscene stb. még véletlen sincsen tervben.
Orosz sceneryknél találkoztam a napokban egy nagyon jó megoldással, de sajnos sbuilder kell hozzá. Azért sajnos, mert mióta fennt a win7 meg sem nyikkan. Hiába telepítettem szabályosan, hiába van fennt vb dll csomag stb. elszáll hibaüzenettel. És sajna off. fórum sem segít. Végignyaltam fsdevelopertõl, ptsimen át kezdve mindent. Az oroszok úgy oldják meg a terrain textúrázást, hogy sbuilderben szerkesztik be a cella textúrákat úgy, hogy a 8 bites bmp állományok alfa csatornát tartalmaznak, így lényegében mindegy milyen háttér van alatta, default, ge, fsscene stb.. abba olvad bele. A másik érdekessége ennek a verziónak, hogy az AFCAD sem tûnik el a textúra alatt, tehát az ilyen kis hobby-látvány scenerykhez tökéletes.
Sajnos sbuilder nélkül megoldhatatlan ahogy írtam, mert FS az alfát a terrain textúrák esetében vízként kezeli.
Mondjuk, ha másik vinyómra visszateszem XP-ét, abból is sztem sp2 lesz, mert az sp3-al sbuilder pár funkciója elment meszelni, és sbuilder is hajlandó lesz fullosan mûködni, akkor lesz alfás full kompatibilis verzió.
Orosz sceneryknél találkoztam a napokban egy nagyon jó megoldással, de sajnos sbuilder kell hozzá. Azért sajnos, mert mióta fennt a win7 meg sem nyikkan. Hiába telepítettem szabályosan, hiába van fennt vb dll csomag stb. elszáll hibaüzenettel. És sajna off. fórum sem segít. Végignyaltam fsdevelopertõl, ptsimen át kezdve mindent. Az oroszok úgy oldják meg a terrain textúrázást, hogy sbuilderben szerkesztik be a cella textúrákat úgy, hogy a 8 bites bmp állományok alfa csatornát tartalmaznak, így lényegében mindegy milyen háttér van alatta, default, ge, fsscene stb.. abba olvad bele. A másik érdekessége ennek a verziónak, hogy az AFCAD sem tûnik el a textúra alatt, tehát az ilyen kis hobby-látvány scenerykhez tökéletes.
Sajnos sbuilder nélkül megoldhatatlan ahogy írtam, mert FS az alfát a terrain textúrák esetében vízként kezeli.
Mondjuk, ha másik vinyómra visszateszem XP-ét, abból is sztem sp2 lesz, mert az sp3-al sbuilder pár funkciója elment meszelni, és sbuilder is hajlandó lesz fullosan mûködni, akkor lesz alfás full kompatibilis verzió.
Nézd meg itt.: MAIW. Pápát megtalálod a C-17-es AI-val.
Fõleg az utolsó képen lévõ nagyon érdekelne. :-)
Jobb elkésni bárhonnan ebben a világban, mint túl hamar érkezni a másikba!!!!
Még egy kérdésem lenne. Ezek a képek melyik scenery-vel készültek? Régóta keresek valami normális volt Varsó sz. légibázist, ha lehet Ai forgalommal, de nem találtam szépet. Ezek a képek viszont tetszenek.
sziasztok!szükségem lenne egy kis helpre a reverser spray effect-el kapcsolatban ha valaki ért hozzá...<#miaz>#miaz> meg kellene bütykölni a gépek aircraft.cfg-jében a részhez valamit valahogy...amit egyszerûen nem értek <#fejvakaras>#fejvakaras> ami leírás van hozzá az ennyi
"To set it up for other aircraft look for the section you will see the first section of the line Engine.0
will be the same as the second section of smoke.0
The second section of Engine.0 will be the same as the last section of smoke.0
Just leave the first section of smoke.o ....it will make no difference."
még ebben a jelenlegi életemben nem csináltam ilyet valaki tudna segíteni pár példával? vagy esetleg a pmdg 737-700-hoz ha megcsinálná nagyon megköszönném <#confused>#confused><#puszi>#puszi>
"To set it up for other aircraft look for the
will be the same as the second section of smoke.0
The second section of Engine.0 will be the same as the last section of smoke.0
Just leave the first section of smoke.o ....it will make no difference."
még ebben a jelenlegi életemben nem csináltam ilyet valaki tudna segíteni pár példával? vagy esetleg a pmdg 737-700-hoz ha megcsinálná nagyon megköszönném <#confused>#confused><#puszi>#puszi>
Hi! Biztos jó lehet egy ilyen összejövetel, fõleg akinek (nekem is) van még mit elsajátítani :-)
Lesz VC egy késõbbi verzióban, valamint részletesebb rendszer szimuláció. Amúgy a letölthetõ 1.0 változat az SSJ100-95B verziót tartalmazza.
Kell!
Intel Core i7-4790K 4GHZ Kingston HyperX 16GB Red (2x8GB) R9 280X Z97 - Pro Gamer Samsung SSD Evo 850 250GB
Mondd, hogy lesz VC <#szeret>#szeret>
Intel Core i7-10700 / 32GB DDR4 2933MHz / MSI GeForce RTX 3070 Ti VENTUS 3X 8G OC // VATSIM ATC& X-Plane Pilot
FS2004-re kijött az elsõ "normálisnak" nevezhetõ Szuhoj 100 SuperJet. VC nincs. Ellenben a külsõ 3D modell elég pofás és kapunk hozzá paintkitet is. Avsim.ru és flightsim.com-on elérhetõ.
ne add fel a default gép nagyon érzékeny, próbáld elengedni a joyt gáz fixen 2400 és nézd a variót és látod le vagy fel kell trimmelned
Én is osztom az elõttem szólok véleményét...!
Nagyon sokat köszönhetünk az FS-nek! Aki FS ismeretekkel megy vizsgázni óriási elõnnyel indul a többiekkel szembe.
Azért nem igazán szeretem, amikor "játéknak" hívják!
Nagyon sokat köszönhetünk az FS-nek! Aki FS ismeretekkel megy vizsgázni óriási elõnnyel indul a többiekkel szembe.
Azért nem igazán szeretem, amikor "játéknak" hívják!
Teljesen igazad van Tomi!A sok éves fs gyakorlet után elsõre sikerült a PÁV 1 - 2.Enélkül biztos elvéreztem volna mint sokan mások.
Egy a lényeg, ne add fel.. szükség van a türelemre. Meg kell szokni, hogy sokszor kell összetett feladatot megoldani, ami több kezelõszerv egyidejû használatát igényli. Egyébbiránt elárulom, ezek az igeni nehéz feladatok, mert egy AP vezérelte légibuszt sokkal egyyszerübb vezetni, ha ismered a mûszerek kezelését, mint egy kisgépet, amelyben nincs AP és ha tényleg szépen, mintaszerüen akarsz vele röppenni, akkor ahhoz bizony érezni kell a kezelést. Nincs rondább látvány, mint egy olyan videó ahol a kisgéppel, vagy bármivel úgy repül az ipse, mint valami féltéglával, mert az egész kormányzás, hajtómûvezérlés suta mozdulatokkal van végrehajtva..
Ha nincs gondod az angollal, akkor itt egy link. Legális jogtiszta oktatói szakanyag, ráadásúl a pdf állományok szövege google fordítható, tehát nem képalapú, hanem tartalom alapúak a fájlok, ctr+c, ctr+v és translate. De pl. a fotók és ábrák is nagyon jól értelmezhetõek. Több könyv van az FAA oldalán, van könyv a PPl-hez, IFR repüléshez stb..
FAA oktatási kézikönyvek
Ha nincs gondod az angollal, akkor itt egy link. Legális jogtiszta oktatói szakanyag, ráadásúl a pdf állományok szövege google fordítható, tehát nem képalapú, hanem tartalom alapúak a fájlok, ctr+c, ctr+v és translate. De pl. a fotók és ábrák is nagyon jól értelmezhetõek. Több könyv van az FAA oldalán, van könyv a PPl-hez, IFR repüléshez stb..
FAA oktatási kézikönyvek
Rögtön az elsõ gyakorlati részen elvéreztem. Joystickkal tolom, de nem tudom annyira szabályozni a throttlet, hogy egyszerre menjek 2400rpm-mel és 100 knottal. Valamit magyaráz a trimrõl is, de nem igazán értem, fõleg, mert nem írja ki, csak hangban mondja.
Nagyon THX!
Szia! Nagyon szépen köszönöm! :-)
Mindenképpen FS default oktató részét ajánlanám. Leckérõl leckére érdemes végigmenni. A bill. kiosztást célszerû bevágni, és nem árt egy jó jostick. A rádiózáshoz, a mûszerekhez szükséges angol ismeret elsajátítása elengedhetetlen. Kitartás, türelem kell hozzá.Ha a default gépek egyszerû kezelése, az általános szabályok, rendszerek mikéntje már megy, akkor érdemes valami bonyolúltabba kezdeni.
Általános hiba, hogy az FS-ben újjonc egybõl beleszeret valami fizetõs utasszállítóba (vagy nem fizetõs de éppen eléggé bonyolúlt)stb. amelyeknél már nem egyszerû a ketyere beizzítása, mert egy csomó plusz rendszer van benne.
Általános hiba, hogy az FS-ben újjonc egybõl beleszeret valami fizetõs utasszállítóba (vagy nem fizetõs de éppen eléggé bonyolúlt)stb. amelyeknél már nem egyszerû a ketyere beizzítása, mert egy csomó plusz rendszer van benne.
Srácok!
Hol lehet megtanulni az alapokat FS9-ben? Nincs még olyan jó oktató módja, mint az X-nek. Tudtok valami alternatív megoldást? Magamtól az életben nem tanulok meg repülni. 😄
Hol lehet megtanulni az alapokat FS9-ben? Nincs még olyan jó oktató módja, mint az X-nek. Tudtok valami alternatív megoldást? Magamtól az életben nem tanulok meg repülni. 😄
Nyugodt vagyok.. várom a frissítést 😊
Készítettem egy RPG szerû táblázat rendszert, amivel FS szintre vannak lemodellezve a katonai repülõterek lehetséges forgalmai. Semmi más nem kell hozzá, mint egy hatoldalu, és két tízoldalu kocka. Kidobálom a repülési váltásokra felkészített századok gépeit, majd utána a repülési feladatot. Próbáltam feldobni a dolgot, hogy trükközve lehessen TNG repüléseket végrehajtani a várpalotai, hajmáskéri, tatárszentgyörgyi, nádudvari és újdörögdi lõterekre, de sajna a butított AFCAD sem segített (nagyon-nagyon apró repülõtér imitációk). Így a felfegyverzett AI modellek lõteres repülései sajnos kihasználhatatlanok, mert egy "nagyméretû" AFCAD egy az egyben átrendezi az eredeti tájat. Ez leginkább a dunántúli lõterekre igaz.
Készítettem egy RPG szerû táblázat rendszert, amivel FS szintre vannak lemodellezve a katonai repülõterek lehetséges forgalmai. Semmi más nem kell hozzá, mint egy hatoldalu, és két tízoldalu kocka. Kidobálom a repülési váltásokra felkészített századok gépeit, majd utána a repülési feladatot. Próbáltam feldobni a dolgot, hogy trükközve lehessen TNG repüléseket végrehajtani a várpalotai, hajmáskéri, tatárszentgyörgyi, nádudvari és újdörögdi lõterekre, de sajna a butított AFCAD sem segített (nagyon-nagyon apró repülõtér imitációk). Így a felfegyverzett AI modellek lõteres repülései sajnos kihasználhatatlanok, mert egy "nagyméretû" AFCAD egy az egyben átrendezi az eredeti tájat. Ez leginkább a dunántúli lõterekre igaz.
Nyugi, folyamatosan tesztelem. 1024x1024-re van természetesen visszaalakítva, de nagy méretûn javítom elõtte. A színárnyalat veszteség miatt választottam jobb minõséget. Az alap dxt3 szóba sem jöhetett.
Egy valamit ne felejts el, az alap textúra is már 1024x1024-es annál nagyobbat FS2004 nem fog kezelni. Mondjuk modell függvénye, hogy kezeli-e a 32 bites textúrát a dxt1 vagy dxt3-al szemben, (gmax-al készülteknél nem szokott gond lenni, inkább az FSDS-el készített korai modelleknél láthatóak ilyen problémák néha, hogy 32 bites textúrát nem tud megjeleníteni). Viszont egy 32 bites textúra sokkal finomabb, aprólékosabb, részletesebb, mint a tömörített társai. Pl. az új AI 21UM esetében is a 32 bitest választottam, mert nagyon pixelesedik a dxt3 és a dxt1 is.
Hát elég õskori megoldás, de nem reménytelen. Sajnos látom a korlátait. Nem fog vetekedni persze egy mai HD kabinnal, de klasszisokkal jobbá lehet tenni és ennyi is a cél, mert a mostani egy borzalom, a gép meg nem lenne rossz. Mindig szerettem.
Igen, sajnos egy textúrán van minden. Elsõ dolgom volt, hogy felnagyítottam és úgy javítgatom. Na és persze jobb minõségben is fogom berakni. Picit nagyobb lesz a fájl mérete is. nem 1 megás, hanem 4 😊
Igen, sajnos egy textúrán van minden. Elsõ dolgom volt, hogy felnagyítottam és úgy javítgatom. Na és persze jobb minõségben is fogom berakni. Picit nagyobb lesz a fájl mérete is. nem 1 megás, hanem 4 😊
Mindjárt jobb. Az a nagy kár, hogy a mûszerfal háttere a l29_02-es textúra egy kicsiny szegletén helyezkedik el. Így aztán elég ratyi. Anno amikor kb 2 éve vagy mikor a Mehlin Rainer féle MF mûszerfalát készítettem, könnyû dolgom volt, mert két nagyfelbontású textúrára rakta a paneleket. Más tészta, hogy pár fekete körön, kapcsolón illetve egy fehér vonalon kívûl semmi sem volt. Na erre a két bitmapra rajzoltam meg és effekteltem rá a Hunavia-n található mûszerfal fotók alapján a részletes osztott mûszerfalat (domború panel elemek és vályatok). Mondjuk számomra érthetetlen, hogy Rainer miért nem tette bele az eredeti csomagjába, annak ellenére, hogy nagyon tetszett neki.
Na de visszatérve a Delfinre.. sokat nem lehet rajta javítani, mert a mostani osztás-domborítás is már csak 1-2 pixeles. Tim Conrad rányomta a teljes kabinberendezést a kettes textúrára.
Na de visszatérve a Delfinre.. sokat nem lehet rajta javítani, mert a mostani osztás-domborítás is már csak 1-2 pixeles. Tim Conrad rányomta a teljes kabinberendezést a kettes textúrára.
Alakul, ahogy idõm engedi. A fényes Delfinhez egy szép, kopások nélküli kabin dukál. A fõpanel régen és most:

Sziasztok! Régebben az egyik kommentnél valaki belinkelt pár jó repülõs, pilótás filmet, sorozatot, vagy dokumentum filmet. Sajnos nem találom. Valaki tudna ajánlani valami érdekes repülõs filmet?
Próbáltam több alu felületet, de valahogy ez a csillogóbb, kicsit újszerûbb fogott meg jobban. Méltóbb a géphez 😊
Kb ez lenne a végleges:

Kb ez lenne a végleges:

Ahaaaaa......

Nagyon! <#papakacsint>#papakacsint>