MS Flight Simulator 2004

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Papirzacsi
Magyarázhatod neki. A paradicsom szemével, és a borsónyi agyával már az elsõ betûnél elakad.

Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)

Papirzacsi
A korlátoltságod az határtalan...

alert
A Pacific Fighter egy korlátolt harci sim amiben egy-két helyen öldökölhetsz. Ez polgári repülõszimulátor. Ha értenél hozzá és kipróbáltad volna vagy láttad volna a mostani scenery-ket és repülõket, akkor nem mondanál ekkora baromságokat. Rendkívül részletes domborzat és textúrafelbontásra is képes, csak kell hozzá megfelelõ számítógép. Tud még valós mûhold fotók alapján tájat modellezni stb. A nemsokára megjelenõ FSX pedig mindent überel 10cm/pixel felbontással (mesh & texture). Arról nem is beszélve, hogy itt nem a grafika van elsõ helyen, hanem a valós légiközlekedés és aerodinamika szimulálása. Ezt egyébként rajtad kívül a hozzá nem értõk nevezik játéknak, minden real pilóta, légiirányító és az fs megszállottai szimulátornak hívják. Ez egy szimulátor aerodinamikával és mindennel, ami a polgári repszimmel kapcsolatos és az egész világot magában foglalja. De talán nézd meg ezeket a képeket róla, hamár a látványt helyezed elõtérbe:

\"A tapasztalat az az iskola,ahol az ember megtanulja, hogy mennyire hülye.\"

Bolcsebb maradtal volna a kussolsz 😊

Azért mert valakik mindig csinálnak a játékhoz valamit amitöl te késztetést érzel arra ,hogy ujra megtanuld a repülöt vezetni és biztonságosan üzemeltetni.<#vigyor2>
Willenbrock
Ez marha gyenge játék.A grafika kb.5 éve elavult.A domborzat az égbolt csapnivaló silány.És még ezt pontozzák 9-esre miközben a Pacific Fighter 6,3-at kap?Hogy lehet ez?

Már kezd valami reptér kinézete lenni😊
Speedbreaker
Köszi 😉

Only music, only dance, but the first is friends! *Pedal To the metal * Haulin * Szóld le az előtted írót * vótmá * Lock On * Zöldszar * LEGszarabb vicc *

alert
Lecserélik a szervert. Holnapra mûködni fog. A térképek letölthetõk a hungarocontrol oldaláról is egy ingyenes regisztráció után.

V9.1, ha fenn van a hivatalos patch, (help/about ablakban megjelenõ verziószám),
V9.0, ha nincs fenn.

Péter! Azt meg tudod mondani, hogy miért nem tudok letölteni semmilyen térképet az IVAO magyar oldaláról? Mindíg kiírja, hogy "cannot find server". Ha a jobb gombbal save target as parancsot adok, akkor is ugyan ez a helyzet.
ColdFire
hát nemigazán😊

Az embereknek 10 fajtája van. Aki megérti a binális kódolást és aki nem. Think. Aim. Fire.

Jöttök ma a magyar online day-re az IVAO-ra?
ColdFire
9.1?

Az embereknek 10 fajtája van. Aki megérti a binális kódolást és aki nem. Think. Aim. Fire.

ColdFire
és azok közül melyik?😊

#6605-re válasz:
IBirdSoft Online
A download szekcióban az IBNETPLAYER fog neked kelleni.

Egy picit hagy szóljak én is hozzá ehhez a témához: én is elolvastam a szóban forgó írásokat és nekem nagyon sokat segített megérteni egy-két lényeges dolgot. Azt azért le kell szögezni, hogy az FS nem tartozik a legegyszerûbb programok közé, sõt mivel teljes mértékben a valódiságra törekszik nagyon sok dolog 100%-ban megfelel a valós életnek. Lehet mindent fikázni, de önszorgalom nélkül ezt a játékot nem lehet profi szintre elsajátítani. Több helyen utánna kell olvasni dolgokat, sõt a repülésrõl nagyon sok hasznos szakkönyv is létezik, ezeket is ajánlatos elolvasni.
alert
Fel tudom fogni és azok is fel tudják fogni, akik még dolgoztak rajta 😊 nem ez a gond. Amikor készültek, kb egy, de max 2 hétvége alatt lett szinte percek alatt összedobva az összes, mert akkor tájban annyian sírtak, hogy semmit se tudnak még angolul se, hogy az már fáj. Az tény, hogy ordító hibákkal van tele, az is tény, hogy teljesen rendszertelen, de a kezdõknek valamit ér. Kb 40-45 mail-t kaptam anno akik megköszönték, hogy vannak ezek a tutorial-ok, mert ebbõl megértették és felfogták a dolgokat. A számlálókat pedig azért helyeztem el, hogy lássam kb hány embert érdekel. Hát eléggé felpörögtek. Viszont egy darab levelet nem kaptam, miszerint valakinek olyan problémája lett volna, hogy nem érti. Innentõl kezdve nem tudok mit mondani, trehány, szar és összecsapott munka, de sokaknak segít. Sajnos idõhány miatt se nekem, se a profibbaknak nincs ideje összehozni használhatóbbat, pedig ezt is többször megírtam, ha valaki csinál jobbat vagy más témában csinál bármit, ami FS-el kapcsolatos, kiteszem az oldalra vagy lecserélem egy ottlévõre. Egyetlen jelentkezõ sem akadt.. no comment. Mindenhol idõhiány vagy lustaság van. Mondták már azt is, hogy szart meg minek készíteni... 😊 valóban van benne valami, de már akkor se érdekelt volna a dolog hogy ki mennyire szarozza, ha 1 embernek segít. Nem is számítottam rá, hogy százak megnézik.

Hello. Nekem nem szaggat, olyan mint az FS default.

AMD Sempron 2300+ @1582MHz, Asrock K7VT4A+, MSI GeForce 4 MX4 64MB, 512+256 DDR 166MHz RAM, 80GB Western Digital, 40GB Maxtor

Speedbreaker
ha neked azon szaggat le se töltöm 😊

Only music, only dance, but the first is friends! *Pedal To the metal * Haulin * Szóld le az előtted írót * vótmá * Lock On * Zöldszar * LEGszarabb vicc *

http://rapidshare.de/files/26727924/bj_scenery_LHNY2ver.rar.html
Hello,valaki tesztelné nyiregyházi scenery-met <#vigyor2>.Javitotam rajta egy kicsit de elkezdett szaggatni(1.7 celeron 1giga ram).Elöre is köszi.
Clidey
Egyéb értelmes hozzászólás? <#gonosz3>

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

exTrem
<#buck>

Papirzacsi
Jó, akkor õ nem oktat. Majd én. Úgy szar ahogy van... elolvastam mindegyiket, és tematikátlan , összevisszaság, tévedésekkel és hülyeségekkel megspékelve. Fél éve ugattam, de lehet több ,hogy ne írjatok már olyan baromságokat, hogy állítható függõleges vezérsík. Azóta is bennevan...
Azt pedig szintén nem gyõzöm hangoztatni, hogy alapokat nem 737-tel kéne oktatni, könyebb, érthetõbb egy lassú géppel elsajátítani mindezt, ahol a kezdõnek van ideje átgondolni mit miért kell úgy csinálni, de ezt pont a "hozzáértõk" nem képesek felfogni, és gyártják az ilyen hülye tutorialokat...

Falconer
Amiota megjelent. Csak nem ilyen szinten, hanem repkedtem össze vissza vizuális navigációval, mintha egy autó lenne 😊
És éppen azért írtam, mert ehhez még abszolut kezdö vagyok, és elvileg az irás is az ilyeneknek van (alapfok). Szoval tudom, hogy mit tud megérteni elsö olvasásra belöle egy kezdö. Egyébként csak egy két mondatot kéne beiktatni szerintem, nem átirni az egészet.
És nem vagyok lusta elolvasni, minden mondatát átolvastam vagy háromszor, meg lépésröl lépésre végigcsináltam. Ezek után csak a tapasztalatomat irtam le, nem akadékoskodni akartam.

\"Lehetetlen, hogy igazságtalanság, szószegés és hazugság tartósan hatalomra jussanak. Ilyen hazugságépületek csak egy ideig ámíthatnak. De idővel összeomolnak\" Démosztenész megmondta! :)

Speedbreaker
<#hehe>

#6605 ?

exTrem
Mióta "játszol" ? Egyáltalán nem zavaros csak te vagy szerintem lusta elolvasni. Nem tudom hogy mita fs-ezel de az írásodból ítélve nem rég kezdhetted. Ha így van akkor meg ne oktass hogy javítani kéne. Az úgy jó ahogy van minden érthetõ. Csak picit érteni kéne a repüléshez, no meg tanulni sokat, mert van mit. Máskor gondold át mit írsz le.

Falconer
"Navigáció a Flight Simulator 2004-ben"
Ezt a FAQban ki írta? Mert eléggé zavaros, hogy mit kell nekünk beállitani repülés közben, és mit csinál az autpilota magátol. Már sikerült rájönnöm, de szerintem ezen javitani kéne.

\"Lehetetlen, hogy igazságtalanság, szószegés és hazugság tartósan hatalomra jussanak. Ilyen hazugságépületek csak egy ideig ámíthatnak. De idővel összeomolnak\" Démosztenész megmondta! :)

Sziasztok, köszi a videót alert, olvasgattam a http://fs2004faq.uw.hu/ on lévõ segítséget ami jó csak még mindig sok dolgot nem értek, az oldal alján azt irja "több is lesz..." ez mikorra várható, valaki nem tud esetleg valami repülõgéppekkel kapcsolatos magyar e-könyvet, sajnos az angol help-bõl nem sokat értek ezért keresek nagyon valami részletesebb magyar leirást, mondták már azt is hogy online próbálkozzak mert ott sokat tanulhatok de szerintem még az alapokat is alig tudom másrész nincs saját netem ezért sem megoldható, ha tudtok bármijen magyar leirásokat, esetleg valaki tudna egy rendes pilótáknak szóló könyvet bescannelni (gondolom a magyar pilótáknak magyaul van), bármijen letölhetõ magyarnyelvü segítségnek örülnék, lehetõleg az alapoktól.
üdv. Csaba

Falconer
Na megvan.

Falconer
Ennyi erövel le is irhattad volna <#idiota>

Speedbreaker
Most lehet hülyeséget fogok kérdezni, de multiplayerben nem lehet megoldani, hogy a füsteffectet átadja? Egyik muviban láttam, hogy ott rendesen volt füst mindegyik géptnél <#szomoru1>

alert
Szia Falconer! Ez valóban egy elég idegesítõ hiba, de javítható. Kb 3x benne van már a topicban, hogy mitõl van és hogyan lehet megcsinálni. Üdv, P

Falconer
Hi srácok. Erre tudtok valami megoldást? Minden gépnek ilyen a kondenzcsíkja 😞

Erre az torz négyszög textura lecserélésére gondoltam 😊
köszi <#vigyor2>
alert
Többféle módon lehetséges. Elsõ dolog, hogy legyen meg hozzá az összes szezonális textúra plusz egy éjszakai, mármint amire ki akarod cserélni az eredetit. Nem csak téli nyári textúrát használ az FS. Tavasz, nyár, õsz, tél, éjszakai. Mind különbözõ. Mindegyiket meg kell csinálnod. Ha megvan, akkor használhatsz mesh-re phototexture-t, vagy csinálhatsz gmax-ben ground polygont, ez esetben szükség van még egy-két progira apróbb korrigálásokhoz nameg egy jegyzettömbre hogy átírd a forráskódot egy-két helyen. Mesh-hez nem értek, gmax-os dologban tudok segíteni. Van még egy harmadik lehetõség is a Landclass, ezzel átvariálhatod a tájat, de csak a standard texture-ket használhatod. A scenery.org -on nézz két progikért.

Scenery készitésel kapcsolatos kérdést tennék fel.

A reptér alatt lévö talaj texturát ki lehet cserélni ujra?Persze ugy ,hogy szezonális legyen téli nyári.És milyen program kell hozzá?
alert
Ha az FSX is szempont akkor egyáltalán nem érdemes gondolkozni 😊 jelenleg nincs olyan kártya forgalomban, ami támogatja majd a DirectX 10-et. Szóval ha mindenképpen most akar valaki olyan kártyát venni, amin igaz nem DX 10-es effektekkel, de valószínûleg szépen elfut az FSX is mindenféle új scenery-vel, akkor nVidia 7900 GT 256 MB vagy Radeon X1800XT 256 MB alatt nem gondolkoznék.

nekem ilyen X800 GTO-m van, es tenyleg jol viszi a szimet. viszont a jovore gondolva (fsx, vista) nem biztos, hogy a legjobb valasztas. az 1600asnal mindenkeppen jobb, de erdemes korulnezni a 7600 GS/GT es az 1800as GTO kornyeken is - szerintem.
Kétmagos proci témában és Intel vs AMD érdemes átolvasni ezt a cikket:
http://prohardver.hu/c.php?mod=20&id=1200
Aki megteheti érdemes váltani Intel Pentiumról (AMD-rõl) Intel Core-ra <#nevetes1>
alert
9800-as elavult. Az X1600XT semmiképpen sem visszalépés, de nem vennék X1600XT-t. Akkor inkább X800 GTO. Jobbat hoz FS-ben szvsz. Hogy konkrétat mondjak kedden próbáltam AMD 3200+, 1 GB DDR, X800 GTO 256 megás kártyát és minden csúszka maxon, 1280x1024, 4xAA, 8xAF -ben Budapest 2004-ben terminálok elõtt 25 FPS minimum és stabilan. 9800 Pro-val 15-17 😊 X1600XT-t ugyan nem próbáltam, de elméletben szerintem az X800 GTO 256MB jobb az FS-hez. Már csak azért is mert az FS textúrázás terén gyenge. X1600XT-ben Vertex shader 5, X800 GTO-ban 6 db. Pipeline és textúrázók száma: X1600XT: 12, 4. X800 GTO: 12, 12. stb stb stb. Elméletben jobbnak kell hogy legyen FS-hez az X800 GTO, és árban ugyanannyiért megkapod! 34k bruttó körül. Ettõl függetlenül azért nem ártana valahol megnézni X1600XT-vel az FS-t.

Olyan nincs csak távoli foto az épületekröl azok meg kis méretüek😞
Szoval jobb ha maradok az egymagos prociknal.
Akkor azt hiszem AM2-es lesz, annak ellenere, hogy most meg joval a DDR400 alatti teljesitmenyt nyujt DDR533 es DDR667 eseten, csak DDR800-nal erik el a DDR400-as teljesitmenyt.
Es VGA-ra mit tudtok mondani?? Egy R9800Pro-hoz kepest az X1600XT nem visszalepes?? A 9800-asnak 256bites memoria busza van, az X1600-as szerianak ha jol tudom csak 128bites, igaz magasabb frekvencian (GDDR3).

alert
Lehetõleg az épületek oldalaira merõlegesen, digitális 😊 minnél jobb minõség annál jobb.

alert
Nem feltétlen szopás, mert ha pl online játszol akkor sok más is fut. Vegyük az ivao-t. Fut az ivap, fut a teamspeak, fut mondjuk egy voice changer a jobb hatás kedvéért, tegyük hozzá még mondjuk a vas-fmc-t vagy más külsõ addon progit. Csapjuk még hozzá az ivae-t vagy a servinfo-t. Már nem is olyan felesleges az a dual core 😊

tegyunk hozza annyit, hogy manualisan lehet allitani, hogy melyik program melyiket hasznalja (feladatkezeloben)

igy, ha fs mellett futtatsz AS-t, vagy mast, akkor szepen kezzel be lehet allitgatni, hogy ne azonos virtualis processzort hasznaljanak (HT eseteben) es igy a futas egy arnyalattal stabilabb lesz

legalabbis nekem igy van

persze kicsit macera a dolog, hogy minden inditaskor ezt el kell jatszani vele, mert a beallitasokat nem jegyzi meg 😞

viszont az fsx-re azt mondjak, hogy a vistara fog epulni, es a vistara meg azt mondjak, hogy tamogatni fogjak a legujabb trendeket. nekem ez azt jelenti, hogy tamogatja tobbmagos processzorokat. aztan lehet, hogy a microsoftnak nem ezt jelenti. meg az is lehet, hogy en siklottam el a dolgok allasa felett...
exTrem
Sziasztok! Uton vagyok Balirol haza. Most Szingapur Chabgi reptererol irok mert van ingyen net 😊. Meg ot orat varnunk kell a beszallasig 😄.De holnap 14:50 kor Budapest Ferihegy 2A KL3203 megerkezunk. Jo hosszu ut osszesen 26 ora a sok varakozassal. Udv mindenkinek legkozelebb majd otthonrol irok 😄

😊Nem tudok angolul igy hiába olvasgatnám(ez elég nagy baj nekem).És milyen foto kellene?