MS Flight Simulator 2004

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

alert
Nem kell az FMC az autoland-hoz. NAV1-re belövöd a pálya ILS frekijét és a siklópálya alatt amikor elkezd becsúszni a kis jel középre, benyomod az APP gombot. Ennyi. Magától elkapja a localizert arra figyelj hogy a pálya irányához képest +- 30 fok legyen a max eltérés. Nézd meg az ILS leírást a segédleteknél a FAQ-ban 😊

\"A tapasztalat az az iskola,ahol az ember megtanulja, hogy mennyire hülye.\"

sajoati
mivel még nem tartok ott, hogy az autoland-et megcsináljam (FMC panaszkodik, h APPROACH VREF NOT SET), ezért manuál. de lehet amúgy is. viharban nagyon cool. 😊 (kivéve, ha elõtte hosszú órákat repült az ember, olyankor stresszes. 😊 )

Endure, in enduring grows strong...

Speedbreaker
Szerintem rosszidõben a legizgibb 😊)

Only music, only dance, but the first is friends! *Pedal To the metal * Haulin * Szóld le az előtted írót * vótmá * Lock On * Zöldszar * LEGszarabb vicc *

chicco
1értelmû hogy manuál.Rossz idõben 1értelmû,hogy autoland ott gyorsabban reagál a gép mint én meg szebben csinálja.

Én sem vagyok híve a robotnak, de azért néha rákényszerülök pl mikor tejföl az idõ akkor persze én úgy szállok.... De nem használom

Falconer
Néha autoland, egyébként saját magam. "Harci" megközelítéssel. Benyomom a gépet 45fokba elég magasrol, motor alap, légfék max, autobrake szintén, flaps, kis fordulás, felhuz, aztán rá a betonra.

\"Lehetetlen, hogy igazságtalanság, szószegés és hazugság tartósan hatalomra jussanak. Ilyen hazugságépületek csak egy ideig ámíthatnak. De idővel összeomolnak\" Démosztenész megmondta! :)

exTrem
Támogatom a saját leszállás elvét ...

Ha már itt tartunk, megkérdezném tõletek, hogy ki szokott autoland-el leszállni és ki saját maga?
Egyébként én soha nem szoktam az autoland funkciót használni, mindíg magam szállok le a PSS Airbus-al, max az autothrottle-t szoktam hagyni a retard pontig, de sokszor az is inkább én kezelem. Szerintem a repülésben pont a leszállás a legjobb, miért kéne azt is a gépre hagyni és karbatett kézzel nézni amint szépen leszáll a gép magától.
chicco
apám míg ezeket beállítód addig én leszálok megtankolok kitakarítattom a gépet és összehozok 1 randit a stuvival.Ami hátramarad az a 168 óra meg az aktuális kávé

<#ejnye1><#law><#fogmosas><#duhos2><#taps>

jó kis vicc volt

Szia.

Ahhoz, hogy a PSS magától elkezdje a süllyedesét elõször is aktiválnod kell az MCDU-ban az approach phase-t, mert ha még mindíg descend-en van akkor nem jó. Ha az ILS mûködik (az FCU panelen is bekapcsoltad) akkor a süllyedés megkezdésehoz meg kell nyomnod szintén az FCU-n az 'APPR' gombot. Nagyon fontos, hogy az MCDU-ban minden jól legyen beállítva és a kiválasztott kifutópálya ne sárga (mert akkor az még csak ideiglenes) hanem zöld legyen (INSERT-el kell beszúrni az ideiglenes pontokat a Flight Plan-be. A Throttle CL-ben és A/THR ON. Így mûködnie kéne.
Nah megtaláltam 😊

A magyar kiosztás volt a hiba

Sorry
Az egeret használtam, ahol méri az idõt ott lehet állítani a szorzot

thx

ui: bár a lassítás még nem megy.

Papirzacsi
Arról nem is beszélve, hogy a menüben is ott az idõgyorsítás...<#idiota>

Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)

Papirzacsi
Meglepõ és mulatságos amit írsz, mivel a billentyûkiosztás 99,99%-a nem változott a korábbi verzióhoz (2002) képest. :-) Amúgy R és +/-.

sziasztok!

Az lenne a kérdésem, hogy lehet-e a játékban idõt gyorsítani?
A 2002-ben tudtam, de itt nem találom. Valszeg én vagyok a béna, de valaki leírhatná melyi kombinációval lehet.

exTrem
Jah ezt vágom. Én is ezen a véleményen vagyok

alert
Ariane-t kipróbáltam de volt szarakodás, mert nem volt meg a kulcs. Azóta mostmár abszolút nincs meg 😊 de nem is érdemes. Köcsögök is mert 5 rongy egy kulcs pótlása. Csak VC van, FPS viszonylag jó, de azért annyira nem. Ha erõs géped van és van fejmozgásérzékelõd akkor viszonylag jó a gép. FMC adatbázis és sid/star frissítés nincs, adtak hozzá egy editort hogy mindenki frissítse ahogy akarja 😊 70 EUR a gép plusz 12 EUR minden festés. Lehet hogy tudnak programozni de a pénzlehúzáshoz jobban értenek 😊 a védelem tényleg elég flancos, nem csodálom hogy nem törték fel, de semmi sem lehetetlen mint tudjuk...

alert
Az

exTrem
Vannak olyan dolgok amik már megengedhetetlenek a pénztálcámnak 😊. Nah akkor max. De ariane még itt sincs 😊

Speedbreaker
ték

Only music, only dance, but the first is friends! *Pedal To the metal * Haulin * Szóld le az előtted írót * vótmá * Lock On * Zöldszar * LEGszarabb vicc *

Speedbreaker
Torrentes?

alert
Na örüljetek. Már aki nem akar fizetni. FlyingBytes

Speedbreaker
Elég a Blue Sky 😛

sajoati
na még annyit (aztán dolgoznom is kéne 😉 ), hogy az fs memóriahasználatáról mit tudni?

van ui. olyan prog, ami egyszerûen elszáll, ha fix a page file mérete, van, ami csak hibaüzenetet dob, de ugyanúgy mûködésképtelenné válik; pl. videószerkesztõk

fs-t láttam már (task váltáskor) 620mega körül memóriát enni; fel is szabadít ebbõl valamit, vagy egy Föld körüli út tuti elszállás, ha fix a page file?

Papirzacsi
ProjectAInak semmi köze hozzá. Egyszerûen ilyen primkó az fs AI-ja.

sajoati
jó, a madridinál annyit hibáztam, hogyha csutka féken megállok, akkor kitaxizik elém a kifutó felénél, és vsz elkerüljük egymást.

Speedbreaker
Én még ilyet nem tapasztaltam

sajoati
eh, tegnap Palma de Mallorca-ról Madridba repültem... szép idõ, 1-2 szép screenshot.

Madridban rosszabb idõ, a leszállás se volt teljesen tökéletes, de úgy éreztem, max. egyszeri 250kts túllépés miatt kaphatok büntetõpontot.
Erre oldalról nem belémszambázik valamelyik narancs festésû spanyol moron? 😞(

Result: AIRPLANE CRASH. Egyszer már csinált ilyet a Project AI, amikor sima leszálláskor ott volt a kifutón egy jet, és pont az én leszállópályámba indította bele a fölszállását... (csak akkor nem utaztam elõtte 300+nm-t...)

Speedbreaker
Hát szerintem gagyi. Márcsak azért is mert nekem megáll a kifutópálya közepén, nemtom nektek hogyvan.

berczy
Én is így vagyok vele és mindig én csinálom a fel- ill. leszállást, csak szerettem volna kipróbálni, hogy miként üzemel a valóságban az A320.

GigaByte EX58 UD3R, Intel Core i7 D0 2,66@4,2 GHz, OCZ 3x2 GB platinum kit, MSI 760 GTX 2048 GB

Speedbreaker
Vagy használj FS navigátort. Amúgy szerintem semmi élvezet nincs benne ha nem te szálsz fel, illetve nem te szálsz le 😉

alert
Nálam hibátlan. BPscenery 2004-el, és 2006-al is 😄

Hypo
:}}}} igaz , ja visszaterve a pss-re kiprobalod ha idod engedi hogy lhbp rol 31l rol telen felszallsz nalam itt szokott kilepni szoval lehet a bpsceneryvel akad vagy a textura...passz

alert
Meg ha jó a sid/star 😄DD

Hypo
HA sid/star szerint repulsz akkor a megkozelitesnek megvan a szabalya ergo azoknal a waypontoknal mar az fmc en latod a magassagot amin mennie kene es elvileg azon is megy ha jol csinaltal mindent:}

Hypo
az fmc act rte oldalan latod a wp-nel a magassagot

berczy
És, ha netán el is kezdi a sülyledést T/D-nél akkor azt honnan tudom, hogy meddig teszi ezt? Mégsem kellene fejest ugrani a búzatáblába....

GigaByte EX58 UD3R, Intel Core i7 D0 2,66@4,2 GHz, OCZ 3x2 GB platinum kit, MSI 760 GTX 2048 GB

alert
Hát akkor érdekesebb a helyzet. Viszont én ismerek pár srácot akik csak PSS-el repülnek és semmi bajuk vele. Nálam se lépett még ki. Nem hiszem hogy a PSS önmagába okozná a hibát. Lehet hogy az fsuipc verziója nem tetszik neki vagy passz. Nekem pl a legújabb 3.65 -ös csinált ilyeneket, de nem a pss-el, vissza is tettem a 3.6-ost, azóta ok.

alert
Nem valószínû, hogy a PSS miatt van. Nekem még nem csinálta PSS-el. A kilépés ezer ok miatt lehet. Meleg van, memória hiba, videkórtya hibázik, az FS nagyon gépigényes játék, nagyobb a lehetõség hogy hibázik a program. Nekem is volt hasonló de kiderült hogy meg volt emeleve a GPU órajel. Azért is volt már ilyenem hogy túl meleg volt... PMDG-vel is, stb.

Hypo
más kiegnel semmi gond es van jo par:}} de pss el mindig akad nehany idegesito dolog

Hypo
ugy ertem hogy vannak bizonos esetek hogy kilep

alert
Hogy érted azt hogy kilép? 😊 az nem a PSS-tõl van az biztos. A support tényleg szar és drága is. De millió free livery van a pss oldalon is és avsim-en is. 747-el nem repülök, azzal online egyes reptereken 4-5 FPS-em van <#wilting> Kéne egy rohadt dual-core proci is, online repüléshez vagy 4 program fut párhuzamosan, na az ilyenhoz jó a dual-core. Azzal a géppel amivel offline van 27 FPS-em (akár default cessna), online ha vannak körülöttem már csak 15-16 FPS. Ha bekapcsolom a 3D felhõket akkor már csak 10 😊

Hypo
felre ertettel vagy rosszul fogalmaztam akkor elnezest szoval az fmc-je szvsz jobb nekem is feltunt hogy nagyon szepen repuli le, nekem ami nem tetszett benne az hogy tele van bugal, supportja eleg szar, neha csak ugy kilep, jo draga a liveriekkel, es ezert nem is repulok vele mostanaban, bar a 747 es fmc je szerintem a pmdg nek eleg kiraly lett.

alert
"nem teljesen"-t akartam írni sorry.

alert
Szerintem teljesen igaz amit mondasz. A PMDG FMC-jénél sokkal kifinomultabb, sokkal precízebben repül és sokkal többet is tud. Vannak olyan eljárások amiket a PMDG habár elméletileg le kell hogy repüljön mégsem teszi. Pl Debrecen ILS profile. PMDG rossz irányba fordul, mert úgy érzékeli, hogy nem tudja lerepülni. Sármellék és még ezer másik reptér dettó. A PMDG FMC-je komplexebb útvonalak szempontjából béna, habár elvileg mennie kéne neki, a script nyelve is elég összetett, dehát mégse... a PSS ellenben simán lerepüli, jobban holdingol, tud tresholdot és paralellt, a pmdg egyiket se tudja szerintem. Stb stb

Hypo
hat nem talaltam ra utalast a manualba se:
Back on the FMC, open the INIT REF page and choose a landing flap configuration - we normally use 40 degrees in a 737-800 and 30 degrees in a 737-700. The FMC will automatically calculate your approach speed, known as VREF. Tune both NAV1 and NAV2 radios with your ILS frequency (111.50 for ILS 28), turn the course knob to 276 (which is the runway heading) and change TCAS mode to below (😎. Turn the autobrake knob to "2" and make sure you reset the altimeter to local setting when descending though transition level. Also, change the altitude selector to 5000ft. The FMC is now prepared to start the descent automatically at the top of descent (T/D), but you might want to descend earlier using the DES NOW> button on the DES page.

sajoati
jaj, nem, bocs, ez pmdg 737ng. 😊

Hypo
az le van modellezve a pss fmc jebe? hmm ...

Hypo
en mentem vele sokat de nagyon bugos sajnos pedig szepen nez ki de pmdg kozelebe nem er sajnos