MS Flight Simulator 2004
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Hiányosak voltak az épületek, nem voltak meg utak.
Laci bácsiét használom.
nektek nem hiányoznak a 047B2an1.agn-047B2an7.agn -ig fájlok? 7db van ezekbõl a Laci Bácsiéban. Vagy ha meg is vannak, megnézné valaki, hogy egyeznek -e a Lacibácsiéval?
Ezek hiányában nálam nagyon kevés ház jelenik meg a településeinken. Most is az eredeti Laci bácsi féle MAS van fent nálam, ott nincs hiány a házakból.
Amikor felraktam az LHsim MAS-t nálam ezek a fent említett fájlok hiányoztak.
Akkor még se ugyan az...?
Néha belegabalyodok mint macska a gombolyagba...
Ami talán még meglepõbb hogy a UTEuropa, ha a helyén van, akkor nincs vasút és út hálózat...😞
Ezért feljebb hoztam!
Lecseréltem én is azokat a Texturákat (Orbix)! Tényleg nem rosszak! Talán annyira nem jelentkezik a sakktábla.
Nekem a következõ sorrend oldotta meg...

Nagyon kellene az az LHSY! 😄
Jobb elkésni bárhonnan ebben a világban, mint túl hamar érkezni a másikba!!!!
A, Hungary 2004 scenery
B, Pápa VFR
C, Pápa VFR + Hungarian Eagles scenery pack
Az elsõ kettõ flightsim.com-on fennt van. Viszont a HUE oldala ahogy én tudom megszünt. Picit feltupírozták a scenerymet.
Lesz majd D verzió is, de majd valamikor.
Sakktábláról jut eszembe: A Delfin eredeti Cseh festésérõl is eltüntettem a sakktáblát. Hát jobban mutat így ez is. Sajnos a héten megint volt kb. 3-4 szabad órám, de azért a kabin is alakul. Vannak olyan elbaxott részek, ahol mindössze néhány pixelbõl kell valami jobbat mókolni.
Persze ez csak magánvélemény, a kíváncsibb FS "júzer" úgy is ki fogja próbálni ezt az orosz cuccot is<#wave>#wave>
Pár konklúzió.. MGS jól kibabrált velünk FS9 fanokkal. Ugyanis bizony itt a tanúbizonyság, lekezeli FS az 1024x1024-es terrain textúrákat. Igazán jöhetett volna egy 9.2 patch amely az sdk és egyébb ez azokat kiegészítette volna. Ugyanis full grafikára húzva is lényegesen jobban fut, mint FSX. A töltésidõ valóban szépen megnyúlt azt leszögezem.
Ha belegondolunk abba a ténybe, hogy egy LOD13 cellát is esetleg ki lehet kövezni nagyfelbontású textúrával, az a scenerykre is jó hatással lett volna. Mindenesetre teszek egy kísérletet, hogy mi történik akkor, ha megnövelem a textúrát. Ugyanis így most már csípi a szememet a téma.
Van olyan rész, ahol egész jól néz ki a táj, máshol meg nagyon látszik az átmenet, pl a városok közeli és távoli textúra készleténél.
Egyes víztextúrák is elég furcsák a "rárajzolt" statikus hullámok miatt.
A sivatagi textúrák is elütnek eléggé.
Megnövelték a textúrák méretét, ezért a gépigénye is nagyobb lett, a töltési idõt is megnöveli. MAS-nál különösen.
Az orosz karakteres mappa strúktúra ellenére nem nehéz kitalálni, hogy mi hová való benne.
Ami a lényeg, a mellékelt promó fotókon jobban néz ki, mint használat közben.
Egyébként a csomag tartalma:
Új víz ég, Nap, Hold textúrák, vízcsillogások.
Új Suneffect.cfg.
Felhõtextúrák, égszínek, csillagképek.
Megnövelt méretû textúrák a tájhoz, városokhoz, autogen fájlokkal.
Sok dolog visszaköszön más free és fizetõs cuccokból is.
Jól összeszedték innen-onnan 😊
Most éppen a gyomhatározót bújtam képek után.. meg asszem kimegyek a kertbe fotózni. Sajna lesz mit, mert a kaszám még az õsszel eltört, a fûkasza meg tegnapelõtt adta be az unalmasat..
De nekem kell a privát verzióm is, tudod az extra fícsörrel...!! 😉))
Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...
Kell szerkeszteni vmi gaz textúrát (kétféle is kell), elõszedem az Instant Object Studio-t. És a fás területeket valamint a kerítések vonalát körbegazolom. A PS ecseteket már letöltöttem, csak szépre kell színezni a textúra alapokat. Kell készítenem egy beton és egy faoszlopos kerítés textúrát, jöhet a FenceBuilder. Kell még pár kandelláber az út mellé (9db), a kacatos részhez a három stilizált épület, oda is egy kis gaz köré, no meg a téli, tavaszi, õszi, éjszakai textúrák.. 😊 És akkor Mester kész amire úgy vársz már réges rég.. Mert a lényeg legyõztem a mumusomat, a nem tetszik szinû négyzetet, ami megfogott már lassan két éve.. akárhányszor ránéztem.
Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

POSKY archívum
Komplett free 777-es:
SkySpirit ex. POSKY Boeing 777
Tudnátok abban segíteni, hogy honnan tudnék letölteni Malév festésû Boeing 777-est freeware változatban? Nem csak texture kellene, hanem komplett modell. Tudom, hogy elég fantasztikusan hangzik, de ha 747-esben találtam, akkor talán ez sem teljesen reménytelen. Az összes általam ismert oldalt végigböngésztem már, de nem láttam sehol.
Elõre is köszönöm!
A formátumuk:
Aircraft.txt
AC#23,597,"KI Su-22M4 Hungary TNK"
ahol AC#1... az index
a következõ háromjegyû szám az utazósebesség, ami benne vagyon a gép cfg-ben. pl. cruise_speed= 597.0 //Knots True (KTAS)
utána a title jön, szintén aircraft.cfg-ben van benne
title=KI Su-22M4 Hungary TNK
sim=Su-17
model=TNK
texture=hungary
a tagokat mindig vesszõ választja el és a title idézõjelek közé van rakva.
-------------------------------------------------------------------
Airports.txt:
pl.
LHKE,N46* 55.05',E19* 44.95',374
LHPA,N47* 21.83',E17* 30.04',482
LHSA,N47* 4.67',E17* 58.10',919
LHSN,N47* 7.36',E20* 14.13',292
LHTA,N46* 23.60',E17* 55.09',525
LHTL,N47* 20.73',E18* 58.87',328
LHMK,N47* 49.07',E20* 38.37',371
LHKA,N46* 33.76',E18* 57.41',295
ICAO kód, és a szélességi és hosszúsági érték a fenti formátumban, majd vesszõ és a tengerszint feletti magasság lábban. Ezek az értékek benne vannak az afcadokban, illetve fs APxxxx.bgl-ben, de programban ha a térképen kattintasz a térképen vmelyik repülõtérre, akkor kiírja.
----------------------------------------------------------------------
Flightplans.txt
Ez a legbonyisabb.
pl.
AC#1,HA-MES,20%,24Hr,VFR,10:00:00,10:15:00,020,R,0000,LHKV,10:18:00,10:33:00,020,R,0000,LHKV
AC#... a gép indexe
lajstrom
AI traffic megjelenítési százalékbeállítás, mi a minimum, amitõl látható legyen
ismétlõdés periódusa, ami lehet 1,2,4,6,8,12,24 óra (hr taggal!) illetve ha a week van itt megadva, akkor a két fel-leszállás tagban 0-6 ig vasárnap (0)-szombat (6) kell megadni, melyik napon repül a gép.
pl.
2/10:00:00,2/10:25:00
van még a TNG amit mindig az érkezési elé tesznek pl: TNG2/11:25:00 ilyenkor a gép csak átstartol.
következõ paraméter
IFR vagy VFR nem kell magyarázni sztem. utasszállítók csak IFR
utána a gép indulási és érkezési ideje
következõ érték a repülési magasság flight level lábban
következõ F vagy R F=flight number (járatszám) R=lajsrom ha az érték F akkor kell a következõt kitölteni, ha R akkor 0000 az érték
érkezési repülõtér icao kódja
utána megismétlõdik az egész az idõpontoktól, ugyanis egy repülés mindig 2 leg-bõl áll. Az elsõ az érkezési adataira, a második mindig a visszaút, ebben van az indulási repülõtér kódja.
itt egy összetettebb példa:
Base: AC#6,N14023,1%,12Hr,IFR,
Leg1: 01:02:00,01:42:00,250,F,7770,KLAS,
Leg2: 02:45:00,04:06:32,250,F,7771,KDEN,
Leg3: 05:05:00,07:02:19,260,F,7772,KSFO,
Leg4: 07:50:00,08:40:46,025,F,7773,KLAX
felszáll KLAX, elrepül KLAS, továbbrepül KDEN, tovább KFSO, majd vissza KLAX.
Na tehát, ha megvannak a txt fájlok akkor jön a TrafficTools. TTools néven keress rá, mindenhol fennt van. Ez egy egyszerû kis program, megkeresed vele a mappát ahol a három állomány van, a ttools pedig szépen lefordítja bgl-re. Ezt a bgl-t be kell másolni scenery/world/scenery mappába és kész.
A traffic fájlokhoz ritkán mellékelik a gépeket, mert sokszor az ai modellek és az AI forgalom készítõk nem ugyanazok, az aranyszabályt meg ismerjük. Nem publikálunk olyasmit, amire nincs jogunk, akkor sem ha freeware. Viszont ha belenézel az aircrafts txt-be akkor a title néha árulkodó tud lenni. De ahogy látod, simán szerkeszthetõ.
Másik nagyon tuti program, ha valaki nem szeret körmölni:
Don Grovestine munkája aifp_v2.2.04.zip
ez egy AI forgalom készítõ progi.