MS Flight Simulator 2004

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Találtam a neten egy olyan adatot, hogy a B737-800 óránként 2,5t üzemanyagot éget el. Ezzel az értékkel számolhatok amikor beállítom az üzemanyag mennyiséget?

FS-re ATi radeon x800 GTO 256mb, vagy geforce 6600GT a jobb?

AMD Sempron 2300+ @1582MHz, Asrock K7VT4A+, MSI GeForce 4 MX4 64MB, 512+256 DDR 166MHz RAM, 80GB Western Digital, 40GB Maxtor

Airbus kedvelõknek egy tanulságos eset: Tegnap online repültem Ferihegyrõl Nürnbergbe PSS A320-al. Az üzemanyag elosztásakor a középsõ tankba tettem 6000 kg-ot a két szárny tankba pedig 1200-1200 kg. Ezzel elméletileg kb. 2 órára elég tartalék üzemanyagom volt. A baj az akkor jelentkezett amikor éppen final-on voltam a ILS10-es kifutóra és kb. 1,5nm-el a pálya elõtt 1500 láb magasban leállt mind a két hajtómû, mivel a szárny tartályokból elfogyott az üzemanyag és mivel felszálláshoz és leszálláshoz a középsõ tartály üzemanyag szivattyúi automatikus kikapcsolnak és csak a szárny tartályokból vesz a gép üzemanyagot, sajnos gondba kerültem. Lehet, hogy még mielõtt teljesen kiûrûlt volna a két szélsõ tank fuel Xfeed-el át kellett volna pumpálom üzemanyagot a középsõ tartályból? Azt nem értem, hogy ilyenkor nincsen valami ellenõrzés a gépben, hogy ha készül kifogyni a szélsõ tartályokból az üzemanyag, akkor automatikusan a középsõ tartályból vegye az anyagot, mivel ott még volt kb. 4000 kg. Az eset vége kemény crash lett, mivel sajnos ilyen kis magasságban full flaps-el 150 IAS-al nem bírtam ki a kifutóig.
Clidey
Akkor tán nem ártott volna pontosítanod hogy mirõl beszélsz (IVAO, VATSIM, etc.)... Teccikérteni? <#kacsint>

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

ColdFire
hát nem tom mi volt a gond ezzel, én nem tudtam csatlakozni 9.1es szerverre 9.0val...

Az embereknek 10 fajtája van. Aki megérti a binális kódolást és aki nem. Think. Aim. Fire.

Szia János!

Nagyon szépen köszönöm a szakszerû válaszodat, ezek szerint akkor az MCDU-ba kg-ban kell betáplálni az adatokat. Nekem a PSS loadedit(metric) szerint egy A320 scheduled 130 utassal és 5430 kg csomaggal 58661 ZFW-t és 15295 max fuel-t ad ki. Ezek szerint a 58661-et kell tonnában, azzaz 58.6-ként beírnom az MCDU-ba? Még egy kérdés: a PSS fuel planner (metric) esetében ha a trip length-hez kell nm-ben a repülési távolságot beírni, akkor a distance to alternate-hez az célreptér és az alternate közötti távolságot, vagy az indulási reptér és a célreptér közötti távolságot kell beírni? A rout contingency pontosan mit takar?

Elõre is köszi a segítséget.

http://kozak74.extra.hu/index.html

airbus

[email protected] /// [email protected] [...]Packs - off. Before takeoff checklist complete, we\'re cleared for takeoff runway 31L.

airbus
A V sebessegek kiszamolosara letezik egy TPC - takeoff performance calculator - ahol kulonbozo adatok (paly magassaga, palya hossza, qnh, flaps beallitas, szel, stb) figyelembevetelevel adja meg a sebesseg ertekeket es a FLEX TO TEMP erteket (vagy ajanlja a TOGA-t). Szerintem erdemes kiprobalni

[email protected] /// [email protected] [...]Packs - off. Before takeoff checklist complete, we\'re cleared for takeoff runway 31L.

Szervusz Mozes!
Az A-320 ZFW értéke maximális terhelés esetén is csak 65.3 t. lehet.
A beállítási értékeket minden esetben a METRIC rendszerben állítsátok be minden géptípus esetén, jegyezzétek fel egy alkalmas helyre, majd mentsétek el a beállításokat, mert az .air file tárolni fogja a beállított értékeket.
A 35 tonna kevés az A-320 típusnál.
Javaslom, ne állítson be senki full terhelést, mert egyrészt az üzemanyag mennyiség, ezáltal a megtehetõ út rovására fog menni, de emellett a gép viselkedése is nehézkesebb lesz.
Javaslom a 110-130 fõ közötti utaslétszámot, és a fél csomagterhelést.
No meg természetesen, a PSS Airbus program tartalmaz egy üzemanyag számító programot, (fuelcalc) ezt illõ az út elõtt használni, majd az MCDU programozása elõtt ezt a mennyiséget a három üzemanyag tartályba úgy betáplálni, hogy a külsõ szárnytartályokba 1000-1000 kilogramm, a fõtartályba pedig a többi mennyiség kerüljön. Az MCDU programozását csak ezután kezdjük meg.
A V1, Vr, és a V2 sebességeket nem kell külön kiszámolni, amikor a ZFW értéke, és az üzemanyag mennyisége betáplálva lett az MCDU-ba, a jobb egérgombbal rákattintva, a kiszámított érték megjelenik, és felszálláskor a PFD baloldali sebesség skáláján ki lesz jelezve.
Ha a beállítások el lettek mentve, akkor az MCDU elfogadja majd a ZFW értéket.
Egyébként, ha nem fogadja el, az üzemanyag mennyiséget sem lehet betáplálni.
Üdvözlettel: Lénárth János

\"Sejtettem, hogy amit keresek, a dolgok mögött rejlik..\" Antoine de Saint-Exupéry

airbus
Papirzacsi jol mondja. A legkisebb ertek szerintem amit elfogad az a DOW, a 78 tonna az pedig joval tobb, nekem meg a TOW-om se szoktott ennyi lenni. A jatekban az MCDU-n, ECAM-eken KG van irva mertekegysegnek?
Az 56.6 jonak hangzik.

Papirzacsi
Nem lehet ,hogy mégis csak vmilyen oknél fogva alapból fontba kell beítni a ZFW-t? Nem vagyok airbus mániás, soha nem is próbáltam, de végülis nem elképzelhetetlen, nincs vmi erre vonatkozó beállítás? Mert ha 78,1-et már elfogad, akkor az kb 35 tonna, és ez vhol ott lehet a gép üres súlyánál. És ha csak 78,1-nél nagyobb értéket fogad el ZFW-re, akkor simán lehet hogy nem tonna, hanem pound. Csak egy ötlet.

Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)

w77d
elõreláthatólag a FSX mennyiben lessz realisztikusabb az elõdjénél? (itt nem a grafikára gondolok)

OK. Megvárom õket, ha jól tudom a Dávid külföldön van. Azért köszi.
alert
Sajnos nem tudom. Dávid tudna neked segíteni vagy Lénárth J.

\"A tapasztalat az az iskola,ahol az ember megtanulja, hogy mennyire hülye.\"

Péter! Szerintem te tudsz nekem segíteni. Az elképzelhetõ szerinted, hogy a load edit által kiadott ZFW számot nem lehet a PSS MCDU megfelelõ helyére beírni, mert out of range-et ír ki? Egy A320-as ZFW-je 56,5 tonnának reális? Mert ennyit hoz ki a load edit 150 utassal, de ezt a számot kicsinek találja a MCDU. 78,1 tonnát már elfogad.
alert
Próbáld ki új vagy másik FSUIPC-vel.

Clidey
Ha nem értesz hozzá, miért szólsz bele? <#hehe>

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

Papirzacsi
Történetesen ha jól rémlik, akkor nem kell a netes játékhoz. 9.1-es és 9.0-ás is tud egymással repülni.Legalábbis mi csináltunk ilyet. :-)
De a lényeg, hogy egy rakás fagyási problémát kiküszöböl a pecs, meg van még benne pár javítás autogenhez és hasonlókhoz. Elbattyogsz az ms oldalára, és megnézed a változtatások listáját.

ColdFire
abba hogy neten jácchacc (magyarul😊 a többiekkel 😄

Az embereknek 10 fajtája van. Aki megérti a binális kódolást és aki nem. Think. Aim. Fire.

berczy
Üdv,

Lehet, hogy irgalmatlanul láma kérdés, de miben jobb a 9.1-es patch-el az FS, mint elõtte? Én még nem raktam fel, azért kérdezem.

GigaByte EX58 UD3R, Intel Core i7 D0 2,66@4,2 GHz, OCZ 3x2 GB platinum kit, MSI 760 GTX 2048 GB

Üdv!
Olvastam ma egy hivatalos közleményt az FSX-ról amiben az áll, hogy október 6-án jelenik meg a cucc, kiváncsi vagyok, hogy tényleg tudják-e majd tartani ezt az idõpontot.

Ha azóta valaki Airbus szakértõ tudja a választ a tegnap 09:46-kor feltett kérdésemre a ZWF és a load edit-el kapcsolatban, akkor annak nagyon örülnék:-)))
Sziasztok!
Tudnátok nekem abban segíteni miért van az , hogy 737 Pilot in Command-ban amikor bekapcsolom a robotot akkor a gépet egyenessen belevezeti a földbe régebben már sokszor használtam ugyan ezt a verziót és akkor még nem volt semmi baj vele elõre is köszi a válaszotokat
Üdv: Máté

Clidey
Sajna multiban nem mûxik, most próbáltuk Zacsival. 😞

alert
Sajnos nem mûködik a magyar letöltõ szerver már hetek óta, és problémák vannak a hostinggal. Viszont jó hír, hogy összes dokumentáció elérhetõ a banner alatti segédletekbõl, a térképek pedig a hungarocontrol oldaláról egy ingyenes regisztráció után. LHCC szektort elküldöm ha gondolod, de az csak irányításhoz kell. Minden más programot az www.ivao.aero címen elérhetõ központi oldalról kell letölteni.

Az IVAO-n mit lehet letölteni???? Se az LHCC szektort (ivac-hoz) se a ferihegyi gurulóutak térképét nem engedi, akkor meg minek van ott!

alert
Ha valaki érdekelt a dologban, létezik egy ingyenes RECORD modul az FS-hez, ami a vacak beépített instant replay-t és flight video-t túlszárnyalva képes rögzíteni a géprõl bármilyen adatot, kezdve a kormányszervek mozgásán át a spoilerekig (gyakorlatilag mindent be lehet neki állítani, pl hogy az AI repülõket is felvegye stb), el lehet tünteni a zavaró feliratok, szuper visszajátszó programja van és rengeteg elõre definiált nézõpontot is lehet választani, így aztán igazán szép videókat lehet készíteni. Ha valaki próbált már az instant replay-el vagy a flight videóval szórakozni, akkor tudja mirõl beszélek.

alert
Aztán találj olyan embert itthon, aki repülni fog velünk FSX-el copilot módban, mert ha mákunk van bírni fogja a gépe 😄D

alert
Oké megoldottam, csak szerintem nem írtál "http://", így kiegészítette az sg-s címmel.

alert
Köszi a videót Zacsi, de nem jó a link 😞 megnéznéd?

alert
Vagy ha vírusírtót használsz pl NOD32-õt, akkor kapcsold ki. De ne a kilépj belõle, hanem az AMON scannert effektíve állítsd le. Ha más vírusírtód van, akkor meg annak a scanner-jét. Ezek miatt is jelezhet valami CRC hibát, azt meg nem mondom, hogy miért, de nekem több progi installja közben elõfordult. Semmi vírus figyelmeztetés se semmi. Ha kikapcsolom az AMON scannert, akkor ok. És mások is írták, pl anno sokan emiatt nem tudták feltelepíteni az egyik Tomb Raider játékot. Persze nem bizi hogy nálad ez a baj :S

Clidey
Én a helyedben sürgõsen lefuttatnék egy memtesztet, biztos-ami-biztos...

Nekem semmi nem akar osszejonni... 😞
Se a VoxATC nem megy(kiirja, hogy Initizaling, aztan ugymarad),
se az fsx demo (az egyik .cab file crc hibas -mar leszedtem 2x ish...).

Masnal is jelentkeznek ezek a hibak, vagy csak en benazom ennyire?

http://kozak74.extra.hu/index.html

Papirzacsi
Ezt a videót FSNET-tel készûtettük. Jó a stuff amúgy ,de sztem már nem érdemes megvenni,csak ha még huzamosabb ideig fogod használni a 2004-et, mert elvielg az fsx már ügye rendelkezni fog ilyen képességekkel.
Amúgy nem teljesen igaz a reklámduma ,hogy amit csinálsz azt látja a másik, mert default gépekkel jól mûködik, de komolyabb kiegekkel már akadnak problémák, így pl két ember már nem tudja jól és hatékonyan repülni mondjuk a LevelD 767-et. De utasrepültetni tökéletes!

Igen, az jó lenne. Még nem láttam az IFDG Airbust csak a PSS-t.
ColdFire
vmelyik bolt?

Tud valaki egy linket dobni az említett IFDG Airbus-ról? Köszi
Én nem használok WC-t de attól még tok mozogni a gépben (de 100% hogy nem használok!!!)hanem billentyûzeten!

ColdFire
én az A320-as WCjét szeretem 😄

airbus
Udv!
Az IFDG - szerintem - annyiban jobb mint a PSS, hogy ugy nez ki mint egy airbus. Sokat nezegettem a PSS modellt, de nem igazan talaltam meg a hasonlosagot a modell es a valodi airbus kozott. Persze ez attol fugg, ki hogy latja a dolgokat. VC nincs benne, ez teny, ez engem mondjuk nem zavar, mert az A320 VC-jet nem szeretem, a 330/340-e mar jobb.

ColdFire
én használom, vizsgáztatásnál jó (de nem amikor engem vizsgáztatnak) 😄

alert
FSNet-et használja valaki? Én megkérdeztem minden infót róla a készítõtõl személyesen és kipróbáltam a trial-t, de érdekelnének a vélemények fõleg hogy Airbus említette, hogy azzal is oktatnak. Mik a tapasztalatok? Aki nem tudja, mi ez: Az FSNet egy olyan program ami lehetõvé teszi, hogy helyi hálózatos vagy internetes repülés esetén akár IVAO-n vagy VATSIM-en alap licenszel kettõ, full licenszel pedig akár 8 ember vezethesse ugyan azt a repülõgépet. Tehát ugyan abban a gépben ültök, ugyan azt a panelt látjátok, ha valaki állít valamit akkor az a másiknál is úgy történik. A progi kifejezetten alkalmas pilot - copilot repülésekhez vagy oktatáshoz. Mellette természetesen TeamSpeak-el lehet kommunikálni. Viszont ezt az FSNet-et csak eredetiben lehet használni, mert feljelentkezéskor online authentikációs rendszere van és a kapott serial kód alapján azonosítja a rendszer hogy az adott licenszel hányan csatlakozhatnak egyszerre. Egyébként nem vészes az ár: a szimpla licensz ha nem te akarsz oktatni sok embert, tehát csak máshoz szeretnél csatlakozni vagy egy haveroddal összekapcsolódni, akkor max 3000 forint, és a bankkártyáról való levonás után azonnal küldik mail-ben a belépési kódot.

berczy
Szia!

Az IFDG ha jól tudom akkor nem VC-s igaz? Amúgy miért jobb az IFDG modellje mint a PSS? Én is sokat repülök PSS A320-al, és szerintem elég jó, de fõleg VC_be repülök és nem szeretem a, hogy az IFDG-nek nincsen. Nem lehet ezt valahogy orvosolni? Amúgy a PSS festés az nem az igazi.... Nem igazán élethû!

GigaByte EX58 UD3R, Intel Core i7 D0 2,66@4,2 GHz, OCZ 3x2 GB platinum kit, MSI 760 GTX 2048 GB

alert
Megmondom. Online repülsz valós idõjárással és a látótávolság annyi hogy app minimumnál látod csak a pályát + nagy a forgalom és ilyenkor nem illik hibázni az iránnyal vagy a kiadott sebességgel. Na akkor van értelme 😄 szóval kell tudni használni. Normális körülmények között teljesen igazad van, online repülés esetében és a valóságban ez viszont csak úgy hajtható végre, ha visual megközelítést kérsz és az irányító az idõjárást, forgalmat és egyéb körülményeket figyelembe véve engedélyezi.

Az autoland-et tudom használni, csak nem látom értelmét. Már szálltam le vele, de akkor az egész elég unalmas. Az MCDU tökéletes beállításával amúgy is full automata a gép, fõleg ha még a leszállást is õ csinálná, akkor nekem csak annyi lenne a dolgom hogy felszállás után 1500 lábtól bekapcsoljam az AP és a retard pontnál pedig kikapcsoljam:-))
airbus
nemtudom. csak mint GND szoktam probalkozni

Dávid! Egyébként nem veled beszélgettem pár hete az IVAO online napján? Ferihegyi irányító voltál, ha jól emlékszem, de lehet, hogy tévedek.
airbus
Igen, 0,45!
Idopontokat tekintve vedd fel a kapcsolatot Farkas Jozsival (CEO, e-mail cim a honlapon), illetve velem msn-en. Azthiszem o sincs otthon most hetvegeig, en is csak szombaton utazom haza.
90% az jo, a fontos, hogy wizzair sop szerint. Tartom a kapcsolatot real wizz air pilotakkal, igy probalok mindent 110%-osan megtudni. Autolandot nem nehez megtanulni, de tenyleg nem fontos hasznalni, eleg FD-t kovetni.
Letezik meg egy takeoff performance calculator is, (helyettesitve a valodi gepeken megtalalhato laptopot) amivel ki tudod szamolni a V-ket es a FLEX TO TEMP-et is!

Jól hangzik, engem érdekelne a tagság. Mikor és hogyan lehet vizsgázni? Az airbus 320-as család funcióinak 90%-át már jól tudom használni (a PSS féle airbus-al), az autoland kivételével, mivel azt elvbõl nem használom, egyszer kipróbáltam, de annyi elég is volt, leszállni és megközelíteni én szoktam kézi vezérléssel. Az MCDU programozása is megy, bár most ezzel a ZFW kérdéssel kicsit megakadtam. Ugye jól tudom, hogy egy font az 0,45 kg?
airbus
megalakuloban vagyunk, szoval az oldalunk is egyelore csak kezdetleges. tovabbi info a wvhtarhely.atw.hu (nemsokara www.wizzair-va.hu)
KEtto darab nem nehez vizsga szukseges: az alapveto repulesi ismeretek, illetve tipusvizsga. mindkettobol van kepzes is, amennyiben szukeseges. Az airbus kezelese a valodi wizzair SOP alapjan tortenik amikor csak lehetseges es amennyiben a simulator azon resze ki van dolgozva. nah es meg multicrew is van kepzesnel (FSNET)

Itt egy kep az egyik WVH geprol (LPF), azota mar van rajta par javitas, de most csak ez a kep all rendelkezesmere, par napig meg kulfoldon vagyok.
http://virtual.planepictures.net/show.cgi?132841