MS Flight Simulator 2004
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
jellemzõ, hogy az LHBP-bõl, ami megvan papíron, is sikerült a rosszat kiválasztanom, a sietségben. (igazság szerint a rosszul összefûzött, enyhén szétszóródott PMDG manual + IVAO pilóta kézikönyv maradékaiból halásztam ki. 😊 )
de szerintem, aki már 98 óta rendeltetésszerûen használja az FS-t, az simán felmehetne IVAO-ra... (szvsz jobb egy esetleg bénázó gépet irányítani, mint ülni és várni egy "normálisra".)
egyébként itt egy egész jóPMDG 737 tutorial , ha valakit érdekel esetleg. én az itt leírt (nyilván triviális, csak nekem nem volt az 😊 ) trükköt használom, hogy cold and dark állapotból indulhassak.
Endure, in enduring grows strong...
AMD Sempron 2300+ @1582MHz, Asrock K7VT4A+, MSI GeForce 4 MX4 64MB, 512+256 DDR 166MHz RAM, 80GB Western Digital, 40GB Maxtor
Személy szerint én úgy kezdenem a mai tudásom alapján elõszõr csak teamspeak vagy valami progival csak hallgatnám a fóniát.Mert valjuk be ha azt mondják fordulj erre arra ilyen olyan fokkra és emelkedj azért áttekerni a gombokat nem nehéz .De ezekre korrektûl visszaválaszolni vagy térképet olvasni az másik lépcsõ.
<#wave>#wave>
Amúgy minden elismerésem, ehhez a "széles" , és "átfogó" szimulátoros múlthoz, csak az az apró bibi, hogy ezek olyan messze állnak attól ami az fsben van ,hogy azt nem lehet kifejezni. Talán csak anyni, hogy mindegyik a repülésrõl szól.Így én ezzel nem kérkednék. Sajnos általános dolog, hogy a katonai szimek különösen messze állnak a teljes repülés szimulálásától. Ott a lényeg, kövesd a nyilat, és ha ott vagy, akkor lõjj le mindenkit. Azokban a régi cuccokban méginkább ez volt a lényeg. Igazából félve kérdezem meg, hogy navigáció terén minden oké már, így a 30 nap alatt? Mert pl a katonai szimekben ez is szintén le van egyszerûsítve.Ha nem egészen, akkor sztem hagyd egyelõre a hálót, meg a böjinget, és zsupsz vissza a cessnába egy kis manuális eljárás, és útvonal repülésre.Hidd el izgi.
Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)
Az embereknek 10 fajtája van. Aki megérti a binális kódolást és aki nem. Think. Aim. Fire.
AMD Sempron 2300+ @1582MHz, Asrock K7VT4A+, MSI GeForce 4 MX4 64MB, 512+256 DDR 166MHz RAM, 80GB Western Digital, 40GB Maxtor
\"A tapasztalat az az iskola,ahol az ember megtanulja, hogy mennyire hülye.\"
IntelCore i7 2,93GHz, Gigabyte GA-H55-UD3H, 4GB DDR3-1333, Asus GeForce ENGTX460 DirectCu/2DI/1GD5 1Gb DDR5 PCIe, 1 TB Seagate SATA-II 7200rpm
IDE pakolgatok föl screenshotokat, egyelõre 2 oldal, de majd rendesebb keretet kap, meg szelektálok, most csak felpakoltam párat. (2. oldalon is van szép. 😉 )
ha esetleg van vkinek saját galériája, az is érdekelne.
egyébként 10-bõl 6-7-szer nice landing-et csináltam, volt olyan is, hogy durva keresztszélben (auto-rudder, mert gyökér a joystick-om).
végignyomtam a flight sulit, megvan a gép manuálja, és nem rinyáltam, hanem szépen kérdeztem. (persze arra egyik sem adott választ, hogy a cockpit nézetben hol lenne trim wheel.)
azt elismerem, hogy hiányos a tudásom, nem ezt csinálom 24 órában, de elég sokat játszottam olyan játékokkal, amelyek annak idején megfelelõ repülõgépszimulátornak számítottak. (f-19, f-117a, f14 fleet defender, aces of the pacific, stb...) nyilván azok a dolgok, amik azokban nem szerepeltek (trim, rudder, rendes ils (bár f14-ben volt)), nem annyira mennek.
de tudod a fórumozással pont ez a baj, hogy azt hiszed, ismered a másikat 1-2 hozzászólás alapján, mert fogsz egy sablont, sztereotípiát, és ráhúzod.
+ a TeamSpeekkel meg nem véletlenül volt gondom, ugyanis volt egy windows repair-reinstall-om, és a beállításai is áldozatul estek. emellett némelyek elég rendesen a motyogás kategóriát merítették ki rádiózás címén, persze lehet épp privátban nyomták, túl halk volt.
radio check-et kérhettem volna, ha nem lenne olyan néptelen szombaton az ivao, hogy barcelonától egy irányító se kerüljön az utamba. (lhbp_app is a finalra fordulás elõtt kezdett rá.)
Mondjuk ez a jelzõlámpa lol. Jót röhögtem rajta.
Addig kell állni a finalen, míg el nem zöldül ,hogy szabad a pálya. :-DDDD
umm... lehet, hogy akkor tenyleg alacsonyan mentem, de egyszerre hirtelen kellett sok mindent megoldanom, nemcsak a gepen, hanem "azon kivul" is (TeamSpeek nagyon halk volt -> potyoges, stb.)
mondjuk szerencsére ifr repülésnél, jó magasan nem annyira baj, h gyatra a föld textúrája.
(btw ígéretemhez híven, 30 óra után IVAO-ra merészkedtem, hát emlékezeteset bénáztam LHBP_APP-al, kezdve onnan, h a 31R-re vmiért a 13R ILS frekvenciáját állítottam be, lett is belõle missed approach 😊 , majd a következõ, visual-on meg a négy jelzõlámpa végig 4 pirosat mutatott, mert épp indult egy Airbus a kifutó elejérõl.
szóval még gyakorlok kicsit offline... )
+1 hülye kérdés: PMDG 737-en sehol nem találom a trim wheel-t. A manualban a stab. trimet a Throttle "kezelõpulton" mutatja, de ott nem találtam kezelõszervet hozzá. A joy gombjai viszont "viszik" a funkciót...
A Megascenery.com oldalon jó kis képeket mutatnak klasszikus elõtte-utána nézõpontból és nagyon látható a különbség:-)A Budapest Scenery-t meg Ausztria sceneryt lehet kapni a boltokban viszonylag jó áron, csak ezek mind FS2004-hez...FS2002-höz rendes dobozos verzióban ilyenek már nem elérhetõek?
Az embereknek 10 fajtája van. Aki megérti a binális kódolást és aki nem. Think. Aim. Fire.
Csak most kezdtem elmélyülni a programban, csak nagyon csúnyácska a föld és a táj a gép alatt, a Megascenery pörgeti ezt fel,ugye?
Köszi
Emmi?
IntelCore i7 2,93GHz, Gigabyte GA-H55-UD3H, 4GB DDR3-1333, Asus GeForce ENGTX460 DirectCu/2DI/1GD5 1Gb DDR5 PCIe, 1 TB Seagate SATA-II 7200rpm