MS Flight Simulator 2004
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
\"A tapasztalat az az iskola,ahol az ember megtanulja, hogy mennyire hülye.\"
Szeretnek megint egy kis hardveres segitseget kerni. Azert irom ide (is) mert csak az FS-sel jatszom (a jovoben valszeg az FSX-szel is), es foleg arra vennem az uj cuccokat.
Szoval ami jonne uj: alaplap, proci, mem, VGA.
Az alaplappal nincs sok gond szolgaltatasaiban ugyanazt tudjak a kulonbozo platformu lapok, csak azt kellene eldonteni, hogy Intel vagy AMD legyen. Athlon 1200 ota AMD-m volt, de nem vagyok fan egyik oldalra sem szoval tok mindegy. A legjobb ar/ertek/teljesitmeny aranyu procit szeretnem megvenni.
Amiket eddig kineztem:
s775 Intel P4 930 3.00 GHz DualCore dobozos (2x2MB cache) 49e ill.
sAM2 AMD Athlon64 X2 3800+ dobozos (2x512kB cache, 2GHz) 46e
Biztosan jonne 2GB DDR2-es 667MHz RAM
Es a VGA megintcsak keteselyes.
nVidia GeForce 6800GS 512MB 53e vagy
Ati Radeon X1800GTO 256MB VIVO 59e.
Szoval, ti mit javasoltok?
Hol talalhatnek megbizhato teszteket a fenti cuccokrol??
"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF
A PSS777-el kapcsolatban lenne kérdésem. Miért van az, hogy a mûszereken csak részlegesen látszanak az adatok, sõt szinte semmilyen számérték nem jelenik meg. Nagyon szeretem ezt a gépet ezért szeretnék már nagyon játszani vele.
Elõre is köszi!
GigaByte EX58 UD3R, Intel Core i7 D0 2,66@4,2 GHz, OCZ 3x2 GB platinum kit, MSI 760 GTX 2048 GB
Valaki kért Malév matricát régebben. A had.hu-n van Malév, Sky Vizz. 737,767-hez.
Na mindegy.
Nem akarom, hogy úgy tûnjön hogy Zacsi "csatlósa" vagyok, de szerintem tényleg olyan alapigazságokat mond, amit nem ártana megszívlelnetek, hisz csak elõre vinné a projektet - ráadásul nem kis mértékben.
Õ sem azt mondja, hogy pakoljátok tele a szinörit idejétmúlt szarokkal hogy jó legyen az fps, hanem azt, hogy egy professzionálisan - még a síkagyú júzereknek is - paraméterezhetõ cuccal sokkal nagyobb vásárlórétegeket tudnátok meghódítani. Hisz megvenné az is, akinek gyengébb a vasa, mert õ csak egyszerûen lehúzza a megfelelõ csúszkákat, vagy kitörli a bgl-eket, de meg venné a háj-end hardkór júzer is, mert mindent maxra állítva csorgathatná a nyálát. Szóval azt bizonyos arany középutat kellene jól megtalálnotok, ehhez próbáljuk mi itt Zacsival adni az HDG-t. 😄
Ezért is volna értelme bizonyos területeket ha kell, teljesen újracsinálni, újragondolni, mintsem egyszerûen átemelni a mostani verzióból. Egy frívér cuccnál perszehogy nem tökölne ilyesmivel az ember, de egy péjvérnél azért nem ártana. Legfeljebb csúsztok vele 1 hónapot. Na és? Nincs konkurens, aki szintén LHBP-t fejleszt, jóltudom? És nem is a mindennapi betevõtökhöz hiányzik a bevétel, ugye? Ellenben egy ízig-vérig professzionális cuccot kapna az ember, nem pedig egy ráncfölvarrott valamit.
Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...
F14-ecske (8mb, 40 sec)
még villámlott is, és ha minden igaz, hangsebesség felett sikerült lenyomni (ld. hangrobbanás.)
Endure, in enduring grows strong...
Nézd meg te budapestet. Kapcsolj slewbe, kapcsold ki az autogent, told fel a scenery comlexityt, és nézd meg a belvárost. Gyakorlatilag a kiskõrúttól "befelé" esõ rész a custom objektum, nem autogen. Viszont minõségben akár autogen objektumokból is meg lehetett volna csiálni, és talán nem is lenne ekkora gépigénye (bár mai szemmel már nincs gépigénye, de nem is szép). Pedig már akkor is volt rá mód, hogy a velence sceneryhez hasonlóan kicsit reálisabb városképet mutasson legalább a dunapart.De nem is ez a lényeg, mert ez már a régmúlt. De az ilyen dolgokból lehetne tanulni, hogy mi az ami a régi scenerykben rossz, és mi ami jó. De ezt nem teszik.
Elmondja a kiadó biztos, de nem azt mondja gyanítom ,hogy legyenek 2d emberek, mert azok szépek, és nem azt, hogy legynek felesleges highpoli modellek, mert azok érdekesek... (bár ez az utóbbi csak megjegyzés konkrét példát csak az elõzõ LHBP-ben láttam rá, lásd banner. :-) )
Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)
Lancaster kapitány a fülkén kivül töltötte az idejét😊
Az embereknek 10 fajtája van. Aki megérti a binális kódolást és aki nem. Think. Aim. Fire.
Senki se kérte, hogy tanulj meg programozni, vagy csomó ember aki tud pl delpiben is. Vmenynire még én is tudok, de már nagyon régen volt. Biztos találsz vkit aki megcsinálja, ehhez neked csak a kérdéses dolgokat kell külön BGL-be tenni, és egy a programba beírt egyszerû file másolás törlés dologgal el is van intézve a cucc.
Törétnetesen téged valszeg nagyon átvertek. Az fs2002 cd-n már bizony mellékelve volt a gmax, a budapest scenery meg az után jött ki vmikor.Így a lehetõség adott volt. Emmelett ekkor már létezett az FSDS is, ami szintén grafikus felülettel volt megáldva, sõt beépített fordítóprogrammal repülõkhöz és scenery objektumokhoz is.Ellentétben a GMAX-szal, ahol ez a mai napig nincs megoldva, és már nem is lesz valószínûleg.
A budapestet meg ajánlom ,hogy nézd meg te újra. Fõleg a belvárost. Egy custom nevezetesség sincs, csak a házak, amik nem autogenek. Nézd...A nagy átlaggal ellentétben én nem csak fel és leszállok nagygéppel budapest felett...
Figy, már most se szar, mert a képek igen bíztatóak, de kiemelkedõt akartok alkotni, amivel megállja a helyét évek múlva is.Akkor viszont el kéne felejteni azt amitõl nem több mint egy mai scenery.
BP2004. Te tudsz valamit arról, hogy az hogyan készült?! Akkor nem volt gmax, nem volt studio max plugin meg franc tudja mi... volt egy jegyzettömb, volt a scasm nyelv, volt egy milliméterpapírod ahol minden egyes objektumot megterveztél minden koordinátát kiszámoltál, minden textúra koordinátát is kiszámoltál és végül leprogramoztad scasm nyelven. Egy darab grafikus felület nem volt, a végén FS-ben láttad hogy jó-e vagy rossz (errõl én is csak pár hónapja tudok nem a pofám nagy). Ez a magyarázat arra, hogy valahol nem olyan részletes, valahol pedig igen. A maga idejében ütött mindent. Bp házak.. nézd meg újra. A nevezetességek kivételével mind autogen.
A screenshotok az oldalon nem véglegesek, millió és millió dolog van azon kívül ami már elkészült, vagy folyamatban van. Lesz fû is, virág is, csicsa is, a dombok technikai problémák és az FSX miatt egyelõre függõben vannak de majd meglátjuk mit lehet kihozni belõle. Nem lesz ez olyan szar a végfelhasználóknak sem 😊 remélem.
De szted a képek alapján mi olyat nyújt a scenery, amit másik nem, ami elõre mutat? Nem sok infó csörgedezik sajna, mióta Alert összeállt Kozmával, de azt kell mondjam ,hogy a képek alapján nem kiemelkedõ, inkább igazodik a mai standardhoz, ami szintén nem lenne baj.
A képek alapján ami egyedivé, különbözõvé teszi a többitõl, az ami rossz benne sztem. Persze mint Alert mondta, kinek ez tetszik kinek nem, ezt is aláírom, neki tetszik a 2d figura, nekem nem,de ezen a törölhetõ bgl dologgal egy szempillantás alatt urrá lehetne lenni. És ez a figyelmesség, elõre gondolkodás már egy picivel jobban kiemelné a többibõl.Ahogy az is, hogy arra koncentrálnak, ami fontos, és hasznos, emellett növeli a scenery realitását.
Már régebben is volt róla szó, de újra megemlítem, mert az elõzetes sotokon nem látszik, és nem is tudom, hogy mik a tervek ezirányban. De pl a reptér területén lévõ dombok, és a reptér szélét szegélyezõ erdõk(?), vagy facsoportok amik kitakarják a horizontot, pálya szegélyen elhelyezkedõ fû (mint a flightsceneryknél) sokkal többet mozdítanák el a sceneryt a valóság irányába, mint a teraszon álldogáló normális esetben alig látszó emberek, székek, stb.És mivel ezek a dolgok még nem általánosan elterjedtek a scenery készítésben, így ezek azok amik méginkább kiemelnék a többibõl.Persze hozzá kell tenni ,hogy szerintem.
1. High poli modelre nincs szükség. Arra van szükség, hogy jól nézzen ki.És a kettõ nem kapcsolódik szervesen. Most nem magáról a szimulációról volt szó, mert az az MS és a repülõgép készítõk problémája, nem pedig a scenery készítõké, ne mis értem hogy jött ez ide...
2. A BP, bár mai napig mindenki azt emlegeti ,hogy a legjobb volt ami igaz is, csomó dologban viszont a legszarabb. A már említett nem odavaló objektumok miatt. Illetve tele volt olyan dologgal, amit akár normális valós objektumok modellezésével is le lehetett volna gyárani, hogy hasonlítson a valóságra.Itt van például a belváros. Nem hasonlít a valós épületekre, ilyen téren egyszerûen autogen objektumokkal is el lehetett volna készíteni a sima 3D objektumok helyett.Illetve ott vannak a kisrepterek. Ha meg lehetett csinálni LHBP-t szépre, azokat miért kellett összecsapni? Miért kellett ezer éves, vagy a valódira nem is hasonlító objektumokkal teletenni? Mindegy, ez már a régmúlt.
Veszik persze, mert más nincs.
Scenery vásárlás terén háttal ülsz te is. Ez a gyenge gépes nem vesz új sceneryt duma van elõírva annak kivédésére, hogy miért nem a gépigény a fontos?
Ezt a scenery complexity dolgot, meg tuti direkt érted félre. Nem arról volt szó, hogy nincs igény az ilyen módon történõ beállításra, hanem hogy egyszerûen egy setup programmal (mint amit az fsaddon csinált a scenerykhez, ajánlom figyelmedbe) illetve egy manuálban leírt listával, hogy melyik BGL file törlése mit eredményez, ha az fpst akarom növelni, vagy el akarom tüntetni ezt a dolgot(erre is volt már példa), lehetõvé legyen téve a precízebb beállítás. Ehhez az apró dolghoz nem kell fsgurunak lenni.
Kösz, hogy kifejtetted a véleményed,de az utóbbi idõben eléggé 180fokos fordulatot vett, és igazodott az általános én vagyok a készítõ, leszarom a "funkciót" felfogáshoz. Kár...
2: ahogyan a LAGO által kiadott BP scenery-vel is megesett, megjelensékor annak a konfignak az ára, ami szép teljesítménnyel meg tudta hajtani a sceneryt, az a csillagos eget verte. Mégpedig azért, hogy a késõbbiekben megállja a helyét a scenery, hogy a usereknek sokáig jónak számítson és ebbõl következik, hogy sokáig megvegyék. A BP2004 még ma is megállja a helyét 6 ÉVVEL!! a megjelenése után, leszámítva a ground-ot a reptéren és egy-két apróbb dolgot és még mindig veszik!
Ezek tények és Clidey jól mondta, akkor lehet eladni valamit, ha a userekhez igazodunk. Márpedig azok a userek akik megveszik csillogó, aprólékos scenery-t akarnak látni. Hiába jönnek sokan, hogy dehát így szaggat, ez felesleges, az felesleges, ha az nem lenne vagy ez nem lenne akkor jobban futna... mert ezen felhasználók, akik egy erõs gépre nem tudnak költeni, mégtöbb valószínûséggel NEM vásárolnak scenery-t fõleg nem "új fajtát". A többség, akinek jó gépe van, az fogja megvenni a scenery-t, de elvárja, hogy szép legyen, õk diktálják a követelményeket, ha üzleti részrõl nézzük a kérdést.
A 2d vackokra és hasonló dolgokra meg azt tudom mondani, hogy valóban valakinek tetszik, valakinek nem... a többi tárgy megjelenítésérõl is csak azt tudom mondani, hogy az elkészítés csak a fejlesztõkön múlik, hogy mennyire lesznek tekintettel a gyengébb géppel rendelkezõkre (de tény hogy a scenery-ket elsõsorban nem õk veszik). Mi próbáljuk a legtöbbet kihozni, de ekkora projectnél figyelembe kell venni a bonyolultságot, az idõt és a tökölést, hogy érdemes-e 10 órával többet szarozni ezen vagy azon ha megoldható 1 óra alatt is és a performance "átlagos" géphez viszonyítva nem vészes. A scenery complexity beállítás pedig szintén nagy hangsúlyt kell kapjon, mert sokaknak eddig terjed a tudásuk és felfogóképességük a témával kapcsolatban és fogalmuk sincs mi az a BGL vagy density check. Persze mondhatjuk, hogy csakazért is kihagyjuk és mindent külön BGL-ekbe rendezünk és mindenki azt vesz ki amit akar, de erre a nagy többség reakciója az lenne, hogy: mi ez a szar? Mi az hogy nekem kell fájlokat törölgetni? Olvassam végig a rohadt leírást hogy miket töröljek hogy jobban fusson? nem is tudok angolul bazze? miért nem elég a csúszkát állítani mint a többi scenerynél? fúj szar izé.... Nézzetek csak meg néhány fórumot.. azt hiszem érthetõ lesz. Mindezen felül ismétlem: mi próbálunk a mindenkinek jóra törekedni, de kompromisszumokat kell kötni, mint mindig. Sorry a hosszú szövegért, gondoltam kifejtem a véleményem én is 😊
Nem tudom neked milyen géped van, nem is érdekel mondjuk, de nekem egy aerosoft cuccnál se akad ki az fps számláló. Ez van. De sztem egy scenerynél nem az oylan dolgoknak kéne elvinni a frémet, aminek semmi haszna, illetve egyszer látod csak.
A scenery complexity problémát meg szerintem félreértetted. A probléma az, hogy ez nem megoldás a felesleges, ronda részletek eltüntetésére, mert a készítõk beállításai miatt olyan dolgok is eltûnnek, amik hiányoznának amúgy.
Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...
Abban sincs igazad hogy az õ szellemi termékük és úgy csinálják ahogy nekik tetszik. Épp ellenkezõleg! Hisz ÕK csinálják NEKÜNK! Magyarán nekik kell idomulni a vásárlói réteghez, különben kenhetik a hajukra a csilivili szinörijüket, nem fogja megvenni a kutya se! Szal mi (a végfelhasználók) határozzuk meg, mire van igény. S ha trillijónyi feedback érkezik hozzájuk, hogy vegyék már ki azt a nevetséges 2d embereket meg az abszolút felesleges high-poli suxx autókat, akkor kénytelenek lesznek megtenni, különben megnézhetik az eladási statiszikájukat. Vágod?
Bájdövéj, Zacsi minden szavával egyetértek. Attól még lehet gyönyörû, meg hûdekafa kategóriájú egy scenery hogy nincsenek benne ilyen, az elõbb említett f*sságok. Nézd meg pl. FlightScenery termékeit. Abba sincsenek ilyen fölösleges cuccok. Mégis úgy néznek ki, hogy magad alá kakkantassz! Pedig "csak" FS2004! Hosszú idõ fog eltelni, mire azt valaki ûberelni tudja.
jaja fõleg ha odagurulok az emberek mellé és nem is láccodnak 😄
Az embereknek 10 fajtája van. Aki megérti a binális kódolást és aki nem. Think. Aim. Fire.
Autókra igény van, ezt aláírom ,de nem highpolira. Ismét csak ez a bannerban is szereplõ rönó(?) jön elõ példának, mert anynira felesleges, hogy arra nincs kifejezés. Mindenki kb egyszer nézte meg közelrõl és kész.Ezen túl semmi értelme az ilyen szintû kidolgozásnak. A drága gépidõt inkább hasznosabb dolgokra kéne pazarolni. De ugyan így említhetném a régi lhbpben a csápok mellett álló szintén high poli 3ds embereket. Felesleges. Az, hogy az fsx megenged sokmindent, nem azt jelenti, hogy olyan dolgokra kell pazarolni, ami értelmetlen, felesleges. Itt említhetném azokat a sceneryket, ahol a terminál belsõ terét is "kidolgozták" . Ahhoz túl szarul kidolgozott, hogy látványosnak lehessen mondani,és ilyen módon tök felesleges is.
A másik óriási probléma, amit említesz a scenery complexity csúszka. Történetesen hót szar dolgonak tartom, mert az tûnik el amit a készítõ elõre meghatározott. És ezzel a mezei júzer sok olyan részletet elveszít, amit szükségesnek talál, de le kell húzni, hogy eltüntesse azt ami nem kell neki. Pl nekem az elsõ mozdulatom lenne kivenni a 2d embereket, de ha ezt a csúszka egyel kisebb értékre húzásával érhetem el, akkor az egy pofon a szarnak mert sok hasznos dolog is elvész vele.Ezért lenne jó a külön file, de jobb esetben egy külön konfig progi, amivel meghatározhatom, hogy mit szeretnék a scenerybe.
Illetve még egy észrevétel, mert látom hogy csak bekerülnek a már régen is furának és nem odaillõnek talált dolgok, mint pl a scenery képei között a 3-as számú képen a police feliratú kisbuszok a 2B terminál tövében. Spec ilyet még nem láttam ferihegyen (lehet hogy szerencse? :-D ), de ahogy elnézem nem ide való objektumok azok se.És kinézetben is elmaradnak attól a standardtõl amire törekedtek.
Tegnap jól sikerûlt az IVAO online day, köszi szépen minden irányítónak a kitartó közremûködést, jó volt látni, hogy elég sok külföldi pilóta is jött Ferihegyre. Az egyik külföldi KLM felségjelû A340-es teljes éjszakai kivilágításban jött, amikor pont Ferihegyen voltam (strobe, landing lights, wing light, stb.) Szerintetek ez, hogy lehet? Én úgy tudtam, hogy az IVAO gépek nem tudnak világítást produkálni.
Egy kérdés, ami már régóta fogalmazódik bennem, hogy bár sejtem, hogy Kozma mester érte a felelõs, de muszáj eröltetni ezeket a 2d embereket a teraszon?
Már a Budapest2003 idején is eléggé idiótán néztek ki a 3ds tájon az ilyen 2d emberkék. Vagy ha mindenképpen ragaszkodik hozzá, akkor jó lenne, ha egy külön BGL lenne, hogy egy mozdulattal törölhetõ legyen. És nekem személy szerint ezek a highpoli 3ds modellek se hiányoznak, amik meglepetésként el voltak rejtve a budapestben, mint pl itt a bannerban az autó.Szóval ha lehet akkor maradjanak ki ,vagy külön file-ban legyenek. thx. :-)
IntelCore i7 2,93GHz, Gigabyte GA-H55-UD3H, 4GB DDR3-1333, Asus GeForce ENGTX460 DirectCu/2DI/1GD5 1Gb DDR5 PCIe, 1 TB Seagate SATA-II 7200rpm