MS Flight Simulator 2004
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
\"A tapasztalat az az iskola,ahol az ember megtanulja, hogy mennyire hülye.\"
Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)
AMD Sempron 2300+ @1582MHz, Asrock K7VT4A+, MSI GeForce 4 MX4 64MB, 512+256 DDR 166MHz RAM, 80GB Western Digital, 40GB Maxtor
1: - Ha helikopterrel repülök akkor egyszerûen bárhol száljak fel megszûnnek a textúrák és nem tudom miért. Se a repülõknek se a helikoptereknek sem a tájnak nincs textúrája. egyedül a 2d cockpit látszik. Ez csak az MD 500 és EC 145 esetén. A hind pl tökéletesen mûködik.
2: az EC145 nél azt írja a readme, hogy van 2 folder a gauges.zip-ben és hogy azt másoljam a gauges könyvtárba. nos semmilyen más könytár nincs a gauges-ban... most a 2 könytár tartalmát kell kitenni a gauges könyvtárba vagy csináljak belõle cab-ot és úgy tegyem be?
"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF
Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...
András, légyszi eme utolsó pár hozzászólást ne vedd figyelembe, ugord át egyszerûen. Nem õróla beszéltem, amikor azt mondtam hogy itt komolyan értekezünk a sceneryrõl, meg efesrõl, meg satöbbi... <#szomoru1>#szomoru1>
Btw, kösz az infót a sceneryvel kapcsolatban (márminthogy minden új lesz benne)! Akkor részemrõl megnyugodtam e tekintetben... <#smile>#smile>
Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...
Az embereknek 10 fajtája van. Aki megérti a binális kódolást és aki nem. Think. Aim. Fire.
Az embereknek 10 fajtája van. Aki megérti a binális kódolást és aki nem. Think. Aim. Fire.
Youtube 2007 legnézetteb videói:
Kerozin Joe -The first encounter movie!
Kerozin Joe -The first flight!
Kerozin Joe -Wake up!
Kerozin Joe -Die another day by crash!
Mostmár tényleg megyek.
Vagy a honlapon mindenki írhatna sztorit Kerozin Joe kalandjairól. <#idiota>#idiota>
A honlap fejléce ez lenne:
Kerozin joe -Az egyetlen, hamisítatlan öntudatra ébredt mesh!
Ha felkapja az Internet Celebrety, akkor Kerozin Joe honlapján hírdetem majd a Légcsavar honlapomat, és természetesen fizetõs hírdetésekete is kiteszek, és pár hónap alatt milliomos leszek. <#idiota>#idiota>
Hajrá Kerozin Joe!
Na megyek. Elkezdek ügyködni.
Apropó! Egy jó kis embermodellt nem tud véletlenül senki? <#idiota>#idiota>
Õ is tag lenne Kerozin Joe megalkotóinál. <#ravasz1>#ravasz1>
És komplett reklámkampányt építenék kerozin Joe-ra. Lenne egy honlapja, ahol Kerozin Joe kalandjairól lennének videók, és magát Kerozin Joe-t és LHJK-t is letölthetnénk. Gondolok itt ilyen Youtube-os videóra, mint hogy Kerozin Joe elsõ repülése, és valami mocskos nagy marhulást csinálni. (Mondjuk lezuhan Cessnával és azt ordítja, hogy GENONÍMÓ <#idiota>#idiota>)
És a honlapon lenne egy sztori is Kerozin joe-ról, miszerint az FS5004 megjellenése idején mezei Cessna 172-es pilóta volt, de megelégelte az alacsony fizut amit a Microsoft-tól kapott, és ezért öntudatra ébredt. Megfogta hát a Cessna 172-es kilincsét, és kinyitotta az ajtót. Ekkor hihetetlen dolog történt! Kilépett az ajtón, és mikor becsukta magamögött az ajtót, akkor mindörökre leszámolt az egykori mozdulatlan mesh életével, és azóta csak megvetéssel néz a többi mozdulatlan mesh pilótákra. <#idiota>#idiota> (És itt lenne egy magyarázat, hogy ezért nincs a Cessna 172-es kabinban pilóta.) <#idiota>#idiota> Tudom hogy van, de ez a sztori szempontjából nem érdekes. <#idiota>#idiota>
Õrült vagyok tudom. <#idiota>#idiota>
Ezentúl kérem szépen Kerozin Joe-ról beszéljünk. <#idiota>#idiota>
Hajtómûindítás. Asszem alapból jár a motor minden FS-ben. Amúgy CTRL+E. <#ravasz1>#ravasz1>
Hang:
Valamelyik FPS-bõl átemeljük a séta Loop hangfájlját.
Hangárba való belemenés:
Jól tudom, csak akkor érzékel törést az FS, ha valamilyen tereptárggyal találkozik. Pofon egyszerû. Ha nem megyünk fejjel a falnak, akkor nem lesz törés. <#ravasz1>#ravasz1> Meg lentebb lehet venni az élethûség szintjét, ahol nem kezeli a törést, ergo nem lesz game over. Viszont ekkor elõjön a másik probléma, neveztesen az elpattanás. Ezért kellene megcsinálni úgy, hogy több tonnás súlya legyen az emberkének. Vagy valahogy letiltani az elpattanás animációt. Játszottam pár autó modellel FS-ben, ahol szintén a nagy súly elvét alkalmazták, de a pálya vége fele bizony-bizony sikerült pár méterrek a föld felett autóznom, ami elvette a kedvemet az egésztõl. Meg nagyobb sebességnél úgy viselkedett az autó, mint a repülõ, hogy kevéséb mûködtek a kormányok nagy sebességgel a földön. Ez emberünknél nem lenne probléma, mert még futás közben is csak 15-20 km/h-val menne, ergo le lenne korlátozva a maximális sebessége 20 km/h-ra, hogy ne tudjon elszívódni. A sebességét a gázkarral lehetne szabályozni, és fokozatmentesen menne át gyaloglásból futásba, á lá Splinter Cell.
"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF
Vagy itt sétálgatni:
Nem?
A 3D emberkékrõl jutott eszembe, hogy eddig senkise csinált egy olyan repcsi modellt az FS2004-hez, ami egy ember, ful nulla repülési modellel, és több tonnás súllyal, nehogy el tudjon szakadni a földtõl, ergo egy sétáló ember lenne. 😊 Lenne hozzá mondjuk sétálás animáció, ésd még mozognának a kezei is sétálás közben. Mondjuk a Georender sceneryk eléggé részletesek, és nagy poén lenne mondjuk csak úgy sétálgatni. Meg mondjuk megcsinálnám LHJK-t, de úgy, hogy be lehetne menni a hangárba, meg egy két szobát, és nagyon frankó lenne, ha be lehetne menni az épületekbe. Utána fennt az opciókban átváltanék Cessná-ra, és ezzel beültem egy gépbe repülni. 😊)
Amúgy ha csak annyin múlik a dolog készséggel beleteszem egy külön bgl-be ezeket, kiirtandó ha arra van szükség.
A 'generic' building-ben nincs igazad, azok a jó méretek és az autogen a rossz, mert mindig más és alig szabályozható. Ha lett volna idõ, kedv és kapacitás, én annak idején még többet raktam volna belõlük. (Majd meglátod az FSX-ben mennyire változatosan rondák az autogen házak, csak olyan terepen 'élnek' ahol nem ismered aminek ott lennie kõne..)
Apropó FSX. Mivel ott fotórealisztikus scenery esetében már nincsenek bitmapek, minden tömöritve benne van a bgl-ben és a teljes area-t egy képben kell annotálni, így alig van esély egy új verzióra ebbõl, ha csak nem szül valaki egy min. 1 m/p bitmapet és egyenként berakja a 250.000 budapesti házat...
Még egyet nem értek. Mi a fene hiányzik mondjuk LHBS vagy LHFH esetében?
Amire reagáltam, s amit most sem értek, az a ráncfelvarrás esete. Most is irod 'hogy egy tulajdonképpeni FS2004 scenery-t kapunk pár újdonsággal kiegészítve', ami érthetetlen, hiszen 3 db 2d embertõl eltekintve ()amit könnyen lehet, hogy kiveszek a végén) egy molekula nincs benne ami ne lenne teljesen új. From scratch. Ez az amit nem értek.
Elöljáróban:
A "ráncfelvarrás" alatt azt értettem, hogy egy tulajdonképpeni FS2004 scenery-t kapunk pár újdonsággal kiegészítve, de alapjában véve lerí(na) róla, hogy ezt a sceneryt mintha már láttuk volna régebben... 😊
Visszaolvastam hozzászólásaimat, de nem találtam benne semmi olyat, ami sértõ lenne rád nézve. Hisz nem is állt semmi ilyesmi szándékomban, és nem is fog, errõl biztosíthatlak! Ezért nem értem fiatal Mozes barátunkat sem, mit jön itt a "nem ilyen stílus" dologgal...meghogy no comment...ez a dumája viszont rám nézve sértõ, úgyhogy ezúton is megkérem, vegyen visszább kissé a lendületbõl míg ki nem sodródik a kavicságyra.
És most akkor hozzászólásom érdemi része.
Jómagam is készítek FS-hez addonokat. No nem sceneryket, "csak" repülõgépeket. Dolgozom én is vele rengeteget, néha akár egy évet is...vagy többet. Igaz, pénzt én nem kértem érte sosem, teljesen freeware cuccok ezek. De ez az én döntésem. De akkorsem érzem minõségileg gyengének õket. Az itteni topiklakók többsége ismeri, és tán használja is õket nap-mint-nap. No és "sikerességüket" bizonyítja az a több mint 20.000 letöltés is. Szóval nekem nem kell megmagyaráznod, hogy egy-egy addon elkészítésével mennyi munka, mennyi bosszúság, mennyi probléma van. Hát ha valaki, én tudom.
Nagyon sajnálom, hogy alapjaiban érted félre az itt folyó párbeszédeket! Mi itt hozzászólásainkkal ELÕBBRE szeretnénk vinni a projectet, nem pedig gátolni, vagy csak egyszerûen lefikázni! Mi, mint akik szinte naponta használjuk az FS-t, s vele együtt különbözõ kiegészítõket, csak azt próbáljuk megfogalmazni hogy mi az, amit ma egy átlag júzer szeretne vagy nem szeretne látni egy sceneryben. Mindezt kötetlen baráti stílusban (hisz ott is el-elcsusszan egy egy csúnyább szó persze, b*zmeg és társaik - nem kell ebbõl akkora ügyet csinálni szvsz). Szóval amit itt lehet olvasni egynémely topiklakótól, azt inkább építõ jellegû kritikának kéne felfogni, nem pedig besértõdni rajta. Mögé nézni, hogy mit is ír...hmmm...nézd, nem is rossz az ötlet! Na, ezt beletesszük! Vagy: ez ritkanagy baromság, hallva született ötlet, ezzel nem érdemes foglalkozni.
Ennyi.
Mint azt említettem, én inkább a repülõk készítéséhez értek, a scenerykhez csak olyan távolról, hogy kukkerrel is alig látni 😊 szóval amit én itt leírok, az az, hogy nekem mint júzernek mi a véleményem, mi az ami számomra fontos vagy nem fontos, mi az amit (ha értenék hozzá 😄) így csinálnék, mi az amit úgy... Anno én is kaptam rengeteg kritikát a készülõ projektjeimmel kapcsolatban, de én inkább örültem neki, hogy van akit érdekel a munkám, és szeretné ötleteivel, javaslataival elõre vinni a dolgot. És ez meg is látszik a kiadott gépeken úgyhiszem. Büszke is vagyok rájuk.
Tudom, te már sokmindent letettél az asztalra (amiért minden tiszteletem a tiéd!), így náladnál jobban éppezért nemhiszem hogy bárki is ért itt a fórumon az FS lelkivilágához, éppezért tán mégsem kéne totál idiótának nézni az ittenieket, és egy karlegyintéssel lesöpörni az asztalról megjegyzéseiket, kritikáikat. Mert mint említettem fentebb, nem a hátráltatás végett születnek.
No, ennyit akartam csak. 😊
SAT: static air temperature ez a tényleges levegõ hõmérséklet, amit számítás útján határoznak meg a TAT-ból.
OAT: outside air temperature gyakorlatilag SAT csak más néven
Az, hogy Buta Benõ hogy használja az AI-t, nem a te problémád. De én speciel már régóta sehogy. Hálistennek már elég jól vannak LOD-olva az AI-k, így tényleg csak a közeli repülõk jelentenek gondot, és az is igaz, hogy egy mondjuk 7000 poliból álló repülõhöz képest sehol sincs a terminál. De most pusztán a sceneryrõl van szó, és nem az AI-ról. Mert ügye az emellett még keményen megeszi a procit is keményen.Meg se említve azt a tényt, hogy pl egy Ai flotta többet dob az élményen, mint a szintén sokat emlegetett rönó, és a többi high poli repülõ, és lufit fogdosó hölgy és hasonlók. Nem tudom , mert nincs rájuk írva, hány polik, meg mi, nem is érdekel. De szintén nagy a kontrasztja, és feleslegesen túlrészletezett, mikor egy hogy nem látszik úgyse rendesen, kettõ így minek egye még azt a 0,0001 frémet is.Sok kicsi sokra megy alapon..
Én hibám, hogy véletlenül nem esett kézre a szó, és a genericet customnak hívtam. Bár ha belegondolunk a kettõ nem áll messze egymástól, max a modelt nem te csinálod, vagy tévednék? Viszont az én meglátásom szerint nem történt volna semmi, ha autogen lett volna a dolog. Talán az épületek se lennének ilyen ordítóan másabbak (méretben) a környezethez képest. Azt az egyszintes cseréptetõs dolgot meg kicst eltúloztad, mert lehet állítani hogy hányszintesek legyenek az épületek. De igazából abból se lett volna semmi, ha plusz egy kis gépigényért a valóshoz jobban hasonlító dunapartot kapunk.
De elfogadom ezt ahogy van, mert te akkor ezt válaszottad. Bár kicsit égnek állt a hajam, mikor múltkor a redbull pályát "hánytuk" össze(igazából saját célból), és a Batthyány tér helyén egy általad lepakolt generic ház feküdt, amit már egy egyszerû autogen módosítással nem lehet eltávolítani.Meg még ezek a minióceánjárok se éppen kedvezõek a maguk 10-szer nagyobb kiterjedésõ crash boxával, vagy minek nevezem.Mindegy, ez csak számomra bosszúság.
A "péver" nem tudom mikor ,illetve egyáltalán szoba került e. De ha igen, akkor bocs. Szerény személyem az elsõk között volt aki megvette, mikor az eltén volt az a bemutató. Nehogy azt hidd, hogy sajnáljuk az árát.Szóval ezt a témát sztem hanyagolhajtuk.
Ha kell 4-5 ember, sztem bõven találsz sok lelkes fs rajongót, akik annyira értenek hozzá, illetve gyorsan elsajátítják a gmax, és egyébb progik használatát.Sztem ezzel nem lenne gond, már ha gondolkodsz egy FSX-es, vagy hasonló budapesten.Többször fel is merült bennünk a kérdés, hogy a sajnos nem vmi részletes kisrepterekkel csináljunk vmit, de ez annál tovább egyelõre nem jutott, hogy BFM-et megkértem kérdezze meg tõled, hogy mit szólnál a dolgohoz.
A velence emlegetése csak pusztán az ötlet miatt vetõdött fel, hogy hasonlóan jó ötleteket itt is lehetett volna alkalmazni, hiszen akkor pl a GMAx már adott volt. Hogy késöbb ötlötted ki a dolgot, az meg puff... Megesik.
De szóval egy a lényeg, mert tényleg felesleges a régirõl vitázni, csak pont a 2d emberek kapcsán jött elõ a dolog, hogy ezek már tényleg idejétmúltak, és nem érzem úgy, hogy bármit is dobnak magán a "mûvön", sõt ellenkezõleg, inkább csak rontanak. De mivel másnak tetszhet, ezért vetõdött fel a dolog, hogy vagy legyen külön bgl ez a feature, vagy egy konfig progi legyen(per pill ehhez is külön BGl kéne sztem, leglaábbis úgy pofon egyszerû). Bár már ezer éve nem foglalkoztam mélyebben a delphivel, csak pár hülye kis progi szintjéig, de ha kell és más nem jelentkezik rá, akkor akár én is megpróbálhatok egy egyszerû az fsaddonnál láthatóhoz hasonló progit összedobni. A kecske is jóllakik, a káposzta is megmarad elven.Nem a mûvet fikázni vagyunk itt, hanem csak szeretnénk hogy ne legyenek ilyen szemet bántó dolgok benne.
SAT - Static Air Temperature
OAT - Outside Air Temperature
TAT: true air temperature???
SAT: static air temperature????
OAT:
Köszi
Ha már itt tartunk, András és Péter terveztek az Aerosoft-on kívüli értékesítést is Magyarországon, vagy nekünk is meg kell vennünk az Aerosoft site-on keresztük és várni rá 2-3 napot amíg megkapjuk? Van erre valami kikötése a forgalmazónak? Egyébként az Andrásnak teljesen igaza van abban, hogy egy sceneryt lehet bírálni, de talán nem ilyen stílusban ahogy azt itt egyesek kifejezték. No comment...