MS Flight Simulator 2004

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Bucser
Az Aviator lényege túlképp, hogy seperated throttle van rajta. meg a billenõkapcsolók. Dizájn dolgában meg aq Saitke mindig is a béka segge alatt volt (szerintem)

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

ColdFire
sztem is elég rondák 😄

bár urhajos szimhez tutik lennének... 10 év mulva 😄

Az embereknek 10 fajtája van. Aki megérti a binális kódolást és aki nem. Think. Aim. Fire.

Hát nem tudom kinek mi a véleménye de szerintem ritka gusztustalan a pedál de azért a joy sem kutya ...nah de mind 1

ColdFire

Az embereknek 10 fajtája van. Aki megérti a binális kódolást és aki nem. Think. Aim. Fire.

berczy
Már megint ezek a nyomorék kóbór szigetek...
Felraktam tegnap az ALPHA CVN-65-ös szettjét ami ugye egy anyahajó négy különbözõ helyen. A gondom az ami Monaco-nál is. A Anglia partjainál lévõ hajó egy nagy négyzer alakú szárazföld belsejében tanyázik aminek ugye térkép szerint nem szabadna ott lennie, mint ilyen sziget, pláne nem szabályos négyzet. Tudna valaki adni egy tanácsot, hogy ezeket hogyan lehetne kiszûrni, mert iszonyatosan zavar és még ronda is, ha netán fölötte repülnék, nem, hogy az itt lévõ anyahajóra szállnék le.
Ugyanez az helyzen Monaco partjainál... Nem is értem.
Ha valaki segítene, very hálás lennék nekije.

Elõre is köszi!

GigaByte EX58 UD3R, Intel Core i7 D0 2,66@4,2 GHz, OCZ 3x2 GB platinum kit, MSI 760 GTX 2048 GB

chicco
berczy
Tényleg, nekem is tetszik. Milyen masina ez?

GigaByte EX58 UD3R, Intel Core i7 D0 2,66@4,2 GHz, OCZ 3x2 GB platinum kit, MSI 760 GTX 2048 GB

ColdFire
szépezagép <#szomoru1>

Papirzacsi

Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)

Goliath
Hoppá, most nézem, hogy kijött az sp2, köszi, hogy szóltál, elõször azt hittem csak a kis cd patchra gondolsz.

C2D-E6750,Gigabyte GA P35-DS4,Asus Hd3870 512 ddr4, 2*1Gb Kingston 1066, Logitech G25

Goliath
Szia!

Igen feltettem, azóta ha igaz megoldódott úgy a dolog, hogy ez egy bug ha igaz, mert ha kilépek mondjuk a térképre és visszamegyek akkor megjelenik a kis kijelzõn a horizont és a nagyon is az összes.

C2D-E6750,Gigabyte GA P35-DS4,Asus Hd3870 512 ddr4, 2*1Gb Kingston 1066, Logitech G25

alert
Update-et feltetted a hivatalos oldalról? (csak egy ötlet)

\"A tapasztalat az az iskola,ahol az ember megtanulja, hogy mennyire hülye.\"

Goliath
Szia!

Be persze! Nem az van hogy táp nincsen, hanem a bevitt útvonal nem látszik a kijelzõn ,sem a pálya, hiába van beállítva már. És mondom, a másik hogy a crz altot az initnél beviszem, be is rakja, mégsem látszanak csak üres kockák a crz résznél és sehova nem számol sebességet sem (clb,crz,des,app)

Generatorokat bekapcsoltad??

Goliath
Köszi!

Már próbáltam, de akkor még a 000-ákat sem írja ki...

Amúgy rájöttem, hogy cold and dark indulásnál van, mert ha ready to strartra rakom akkor nem jelentkezik, tehát gondolom nem kapcsolok be valamit, pedig a checklisten már többször végigmentem. Még annyit, hogy a kijelzõn sem jelennek meg a útvonalhoz tartozó adatok (pályavonal, kifutó, tornyok, hiába kapcsolom be), hiába van minden adat bevive.

Ha jol remlik valahol az fmc menujeben van egy olyan pont, hogy vspeeds on/off.
Azt kapcsold on-ba.

http://kozak74.extra.hu/index.html

Goliath
Váá! Megõrülök. Help, hilfe, sdegítség. 737pic összes gépem fmc-ben nem akar minden beállítás után sem v1, v2 sebességeket adni, mindíg 000-t ír ki és a crz desc apr részen is üres helyek vannak, semmi számolási eredmény. Tudja valaki mi lehet a gond?

alert
6600 feet a legkisebb magasság amire süllyedhetsz azon a ponton vagy szakaszon.

Szevasztok!

Most böngészem az ivao-n a STAR térképek értelmezéséhez írt segédletet.
Ammit jelent, hogy descend 6600ft mini?
Gondolom nem ft/min. mer az azér necces lenne...

Gigabyte GA-870A-UD3, AMD Phenom II X4 975 @3,6 Ghz, Gigabyte HD6950 2Gb, 4Gb Kingston 1600 Mhz, 2x WD caviar black 64 MB cache SATA III RAID 0, Win7-64bit

Nekem meg momentán a Gmax kék halált okoz, ha Firefox-ból megyek át. Mindenkinek megvan a maga személyreszabott Windows-os Microsoft-os elbaszulása.

chicco
nekem ez a progi csinál mindig electricak faliurét .azért nem használom

Ja bocsesz. Elírtam. FS2004 Fly By v2.0-át használok, ami csak annyit csinál, hogy a Tower nézetet lecseréli Fly-By-ra. És tökéletesen, bugmentesen mûködik!!!! <#idiota> (Minél kevesebb szolgáltatás, annál kevesebb hibalehetõség elv.)

Papirzacsi
Az jó, ezt az egy dolgot leszámítva: "Wheel forward moves the view distance forward, and wheel backward moves the distance back."
semmit se tud, amit alapból az fsben ne lehetne megcsinálni.

Na, megtaláltam a nekem való kiegészítõt!

F1View!

Kicsit savanyú, kicsit sárga, és ráadásul nem is a mienk, de a Tower nézetet lecseréli Fly-By-ra, és ezáltal nekem megszûnik a lentebb említett problémám.

Az Active Camera jó lenne, ha nem lennének a lentebb említett problémái. ACtive Camerát csak akkor teszem majd fel, ha egy high modellt akarok majd részletesebben megnézni.

Papirzacsi
3. kamion ilyen sötét van nálatok ,vagy rájátszol? Mondom emeld meg VC-ben a nézetet, talán shiftenter, és minnyá jobb lesz. Ha nem ,akkor emeld még picit jobban.

"1,2. Nem csak a mûszerfalat lehet nézni..."

Én úgy értettem, hogy abszolút nem nézek a mûszerfalra. <#idiota> (Na jó, ez így nem igaz. Sebesség, magasság, variót nézek azért.) <#ravasz1>

"3.Mint mondottam vala, a hibát az fsben kell keresni. De gondolom az fs beépített nézetáthelyezõ kominációiról se hallottál még? Keresd elõ a bill kiosztásból. Megemeled picit a nézetet VC-ben, és máris nem tûnik el a talaj a georendernél."

Khmmm. Guggolásnál normális, és állva tûnik el. <#idiota> Ki érti ezt.

Papirzacsi
1,2. Nem csak a mûszerfalat lehet nézni...<#idiota>
3.Mint mondottam vala, a hibát az fsben kell keresni. De gondolom az fs beépített nézetáthelyezõ kominációiról se hallottál még? Keresd elõ a bill kiosztásból. Megemeled picit a nézetet VC-ben, és máris nem tûnik el a talaj a georendernél.
4. az ebben is hiányozni fog.
5. a hiba a te gépedben van, illetve lehet app nézet van bekapcsolva...
...

1. "A szétnézésrõl csak annyit ,hogy nem elég high model a carenado cessna?"

A Carenado Cessnában már szétnéztem. Ezért nem említettem. 😊

2. "Emellett kva nagy elõnye az active camerának(AC), hogy ellehet menteni a nézeteket, és legközelebb egy gombnyomásra elõhívható, és egy gyors animáció kíséretében odaáll a kamera.Így könnyen lehet pl a mûszerfal egyes részeire rátekinteni mindneféle zoomolás és egyéb nélkül.Gondolom errõl se tudtál."

Húúúúú amennyit én repülés közben a mûszerfalra nézek. <#ravasz1>

3. "A sétálás nem rossz megvalósítás. Egész korrekt, azt leszámítva, hogy az fs nem igazán mûködik együtt a dologgal, ezért grafikai hibák lépnek fel sajna."

Korrekt lenne, ha Georender 6 sceneryn nem villogna a kép, és a talaj elveszítette az addon textúrát. De ha guggolok, akkor minden normál lesz. Bizonyíték:

Állva:

Guggolva:

(Természetesen nem 640X480-ban játszok, csak most ablakban futott az FS.)

4. "Ha sétálni akarsz akkor vegyél egy fps-t, és járkálj abban."

Ezen már túl vagyok. Sajna az FPS-ekben hiányzik az a megalomán érzés, hogy egy komplett földgolyó van a lábam alatt.

4. "A fejmozgást ki lehet kapcsolni, ahogy pl én is tettem, tényleg eléggé idióta néha."

Ja ja.

5. "Nem tudom milyen lekövetõ nézetrõl beszélsz. A fly-by nézet tökéletesen mûködik, meg az approach is. A sima toronyból nézést az AC kikapcsolja, és ezzel elkerülhetõ az a probléma amirõl alant beszélsz, hogy betölti a már messze lévõ sceneryt, ez inkább a default toronynézet hibája. Szóval én csak azt tudom mondani, hogy jobb lenne ha inkább jobban szétnéznél az AC háza táján."

Csak arról, hogy be van kapcsolva a Fly-By, és néha ha úgy van kedve leköveti a gépet, de néha ha morcos, akkor rendes tower nézetet mutat. Franc tudja mikor melyikhez van kedve.

6. "Még egy kis adalék, hogy AC nélkül se marad a kamera a towerben, mert ha elég messze repültél a toronytól, akkor szépen követi a repülõgépet."

Én ezt neveztem lekövetõ nézetnek. Jobb szót nem tudtam rá, mert elvégre leköveti a gépet.

7. "Meg létezik a shfit+s is nézetváltásra, ami fordított sorrendben adja a nézeteket."

Ezt nem tudtam.

Papirzacsi
A szétnézésrõl csak annyit ,hogy nem elég high model a carenado cessna?
Emellett kva nagy elõnye az active camerának(AC), hogy ellehet menteni a nézeteket, és legközelebb egy gombnyomásra elõhívható, és egy gyors animáció kíséretében odaáll a kamera.Így könnyen lehet pl a mûszerfal egyes részeire rátekinteni mindneféle zoomolás és egyéb nélkül.Gondolom errõl se tudtál.
A sétálás nem rossz megvalósítás. Egész korrekt, azt leszámítva, hogy az fs nem igazán mûködik együtt a dologgal, ezért grafikai hibák lépnek fel sajna.
Ha sétálni akarsz akkor vegyél egy fps-t, és járkálj abban.
A fejmozgást ki lehet kapcsolni, ahogy pl én is tettem, tényleg eléggé idióta néha.
Nem tudom milyen lekövetõ nézetrõl beszélsz. A fly-by nézet tökéletesen mûködik, meg az approach is. A sima toronyból nézést az AC kikapcsolja, és ezzel elkerülhetõ az a probléma amirõl alant beszélsz, hogy betölti a már messze lévõ sceneryt, ez inkább a default toronynézet hibája. Szóval én csak azt tudom mondani, hogy jobb lenne ha inkább jobban szétnéznél az AC háza táján.
Még egy kis adalék, hogy AC nélkül se marad a kamera a towerben, mert ha elég messze repültél a toronytól, akkor szépen követi a repülõgépet.
Meg létezik a shfit+s is nézetváltásra, ami fordított sorrendben adja a nézeteket.

Kapcsolgass össze vissza Active camera-an, és egyszercsak mûködik. Én már letöröltem, és fingom sincs, hogy melyik volt az. 😊

ColdFire
hogy kell azt a fejmozgas imitalast vagy mit? 😄

AI Project??? Bocs FS 2002-höz kellene, de ilyet nem találtam avsimen :o(
Active Camera uninstall. Hogy miért? Mert nem tudott olyat mutatni, amire szükségem lenne.

Szétnézés a gép belsejében: Ha lesz egy újabb high modellem, akkor esetleg felrakom.

Sétálás a reptéren? Rossz a megvalósítás. Majd esetleg újra felteszem, ha elkezdem LHJK-t, és néhány részletet közelebbrõl is meg akarok nézni.

Fejmozgás imitálás? Fordulóknál úgy rángatózik a pilóta feje, mintha idegbeteg lenne.

Tower view-ben lekövetõ nézet? Nem mindig mûködött.

Amire nekem igazán szükségen lenne, az egy sétáló emberke, akár animációval, akár nem.

És a Tower nézet végleges letiltása. Azért lenne rá szükségem, mert elég öreg a gépem, és utálom, hogy változtatom a kameraállásokat az S-el, és ha elmegy a Tower nézetre, akkor elkezdi a torony körüli sceneryt lerenderelni, és mire visszamegyek a repülõgép nézetére, akkor a repülõgép körül minden homályos. Nem tudjátok, hogy az FS2004 melyik fájla kezeli a kameraállásokra vonatkozó beállításokat?

ok,köszi
chicco
ai projectet tölsd le.

Papirzacsi
Az kicsit más, mint a sebesség függõ sétálás animáció..

Lehet az avsim-rõl letölteni valami olyan add-ot amivel minden repteret és az egen is megtölthetem forgalommal? Nem csak repterekre lebontva feltenni forgalmat? köszi
Köszi :o)
"A sétáló ember animot meg sztem felejtsd el, mert az fs repülõgépekre nem tud ilyen animációt"

Ezt pont te mondod? Akinek Caverano Cessna 182 Q-ja van, és a pilóta feje jobbra balra mozog? <#buck>

Papirzacsi
Ide is beszúrom ha már felkerült a netre, bár az fsx topikba már láthatta mindenki.
Pár képecske Alaszkából

Violin:
Inkább kotord elõ az active camera manuálját, mert látom lövésed sincs róla mi a gépen kívüli sétálás meg hasonlók. Sajna az fs hibájából ez rendelkezik hibákkal, de pl a georendereken abszolút élvezhetõ.
A sétáló ember animot meg sztem felejtsd el, mert az fs repülõgépekre nem tud ilyen animációt, külön megcsinálni meg kva nehéz, vagy valószínõbb hogy lehetetlen.

Úgy tûnik a Lago 😄
ColdFire
mi az élet értelme? 😄

Akkor nekem is van kérdésem...mi az a Lago?
Csak egy kérdés.

A Lago miért nem enged belépni?

Akkor az ötletet a parlament elé bocsátom :o)
ColdFire
hawaii lesz MO-bol <#idiota><#idiota><#idiota>

felulirjak egymast...

Ha felteszek több Magyarországos Scenery-t akkor attól meghülyülhet a grafika?
Ez lehet, de már kicsit hozzászoktam ahhoz, hogy az FS 2002-vel eddig még nem nagyon voltak sebesség gondjaim,és ezt nem szívesen adnám fel :o))) Lehet hogy megvárom amíg az fs2004 viszonylag "elavult" lesz :o) Addigra a gépem is nyilván húzósabb lesz,de addig még várhatok egy-két évet....:o)
alert
Úgyvan tanulj egy kis modellezést és valósítsd meg. Szerintem még nincs ilyen kiegészítõ. De szerintem nem te fogod megcsinálni 😉 MDL kiterjeszetésû fájlok nem visszafejthetõk. Modellezéshez és animáláshoz gmax-ot használj vagy 3d max-ot, ez esetben viszont bonyolult lesz picit berakni a dolgokat az FS-be. Ezután programoznod is kell, hogy az ember úgy mozogjon, ahogy te szeretnéd. Ha kész, szólj <#idiota> Megjegyzés: active kamerában ha csak a VC-bõl elindulsz sétálni az az interior séta. Ha a világban akarsz mászkálni és a gépet körbejárni (túl messze nem mehetsz el), akkor external view-be kell kapcsolnod.