MS Flight Simulator 2004
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
IntelCore i7 2,93GHz, Gigabyte GA-H55-UD3H, 4GB DDR3-1333, Asus GeForce ENGTX460 DirectCu/2DI/1GD5 1Gb DDR5 PCIe, 1 TB Seagate SATA-II 7200rpm
Only music, only dance, but the first is friends! *Pedal To the metal * Haulin * Szóld le az előtted írót * vótmá * Lock On * Zöldszar * LEGszarabb vicc *
Gigabyte GA-870A-UD3, AMD Phenom II X4 975 @3,6 Ghz, Gigabyte HD6950 2Gb, 4Gb Kingston 1600 Mhz, 2x WD caviar black 64 MB cache SATA III RAID 0, Win7-64bit
\"A tapasztalat az az iskola,ahol az ember megtanulja, hogy mennyire hülye.\"
Gigabyte GA-870A-UD3, AMD Phenom II X4 975 @3,6 Ghz, Gigabyte HD6950 2Gb, 4Gb Kingston 1600 Mhz, 2x WD caviar black 64 MB cache SATA III RAID 0, Win7-64bit
vmi ilyen szoveg is van benne: vétel-vettem vagy mi 😄
meg a végén rázuhan a vasutra a csávó
Az embereknek 10 fajtája van. Aki megérti a binális kódolást és aki nem. Think. Aim. Fire.
Az embereknek 10 fajtája van. Aki megérti a binális kódolást és aki nem. Think. Aim. Fire.
Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)
Egy gyors körkérdés: kiváncsi lennék, hogy Ti Autorudder funkcióval repültök vagy anélkül? Ha anélkül, akkor milyen pedált használtok?
Only music, only dance, but the first is friends! *Pedal To the metal * Haulin * Szóld le az előtted írót * vótmá * Lock On * Zöldszar * LEGszarabb vicc *
amugy itt van mellettem az angol rádiótávbeszélõ kifejezések könyv 😛
ebbol még anno apám tanult😊
Köszi a segítséget az eggyel korábbi témával kapcsolatban:cold&dark.
Valóban a cessnás megoldás a legjobb, és utána rátölteni a PMDG gépet. Mûködik a dolog, sõt a cessna fs autostart-tal is lelõhetõ. Meg a betöltött flight plan-tõl sem õrül meg semmi.
(...a világért sem szeretnék senkinek plusz munkát, de esteleg mehetne a téma a faq-ba, gondolom sokan szívtak már cold&dark-kal kapcsolatban...)
Üdv
Ajánlom az SN Brussels légitársaságot! http://www.svagroup.org
felmondtam a BSnél, semmi élvezet nem volt a repülésbe, olyan barom szabályok voltak...
Aztán amikor kirepult a csoport egyik fele egyiptomba, utánna én is ki mendtem, és ezzel baszogattak, hogy igazábol nem is repültem ki... ezt az egyik csávo repulesem kozbe kerdezte, es nem tudtam valaszolni, mert dolt egyik oldalra a gép, a ts nem volt jó, és kivágott a szerverrõl... mondom jólvan szevasztok... pedig nagyon jó volt a társaság, csak egyes emberkék nem teccettek, de vmiért az egyes emberkéknek az nem teccett hogy én ott repülök...
na mind1, sry hogy érthetetlenul irok, szomoru, es egyben merges is vagyok... :S
Próbálj meg Tivat-ra repülni! Délrõl, ILS-szerint. De térképpel!
Várjuk a beszámolót! <#nevetes1>#nevetes1><#nevetes1>#nevetes1><#nevetes1>#nevetes1>
Igazából FMC-vel még nem repültem approach-okat, ILS approachnál is mindig a NAV rádiót tekergettem aztán autopilot VOR LOC vagy APP. Ennek fõ oka, hogy fõleg offline repültem még, és általában route discontinuity lett a dolog vége, ha az offline repüléshez tervezett útvonalam végéhez hozzábiggyesztettem egy approach-ot FMC-ben.
Volt egy korábbi gondom, történetesen TNCM airporton. VOR approach volt, de érdekes módon a megadott approach course nem a futópályára irányította a gépet hanem, pontosan párhuzamosan mellette repültem jobbra. Elkezdtem az approach-ot aztán átstart lett a vége, mivel a futópálya tõlem balra volt és sikerült volna leszállni a dombok közé. Viszont hajszál pontosan párhuzamosan kifutó mellett haladtam. Ilyenkor mi van? A VOR adó nem pontosan a futópálya vonalában van, hanem kicsit mellette? Hogyan lehet "odébbtolni" az egész course-t párhuzamosan? Erre is használható FMC-ben az offset? Ha viszont nem FMC-vel szeretnék ilyen approach-ot, van valamilyen megoldás?
Üdv
Nem tudom hogy erre gondoltatok-e de az ereszkedés megkezdésének kiszámolásához alkalmazható szabály.Egy egyszerü példa:Magasság 14000ft az adott pont fölött elérni kívánt magasság 7000ft.A 14000-böl kivonjuk a 7000-t.Az eredmény 7000 ezt osztjuk 1000-el,tehát egyszerüen elvesszük a nullákat,maradt 7! Na és akkor most jön a 3-as szabály.a maradék 7-et szorozzuk 3-al az eredmény 21! Ez azt jelenti hogy standard 1800ft/min köröli varioval 21nm a pont elött kezdünk ereszkedni.Ezt természetesen nagyban befolyásolja a sebesség,és természetesen nem halál pontos de azért egészen jól hasznáható.
LHSimulations web http://www.lhsimulations.com LHSimulations Facebook:https://www.facebook.com/LHSimulations
Na most az alapján a tutorial alapján a következõ az eljárás. Amikor elér egy ilyen pontra, akkor elkezded a süllyedést a következõ lépcsõ magasságáig, majd mikor eléred akkor vízszintesen repülsz tovább a "lépcsõ" végéig, ahol elkezded a süllyedést a következõ lépcsõig. De ha jobban értelmezed a térképet magad is rájöhetsz, hogy ezt kell tenni, mert az ILS app-csal ellentétben nem egy folyamtos ferde vonallal van jelölve a megközelítés, hanem lépcsõzetesen.
Amikor elérted az utolsó lépcsõt, ami a minimális magasság (MDA asszem), akkor azon repülsz addig, amíg nem látod a pályát. Ha nem észleled vizuálisan ,akkor pedig átstart.
Vagy használd a távolság *3 szabályt
Tud valaki normális tutorial-t VOR approach-hoz?
A bajom. Van a VOR approach chart. Van rajta a glideslope, bizonyos szakaszonként pontok, megadva a magasságuk és a köztük lévõ távolság. Honnan tudom kikalkulálni, hogy mekkora varióval kell süllyednem, hogy pont a megadott magasságon érkezzek a megadott pontra?
a billentyûzetkiosztást meg mint már mondtam át is tudod állítani kedved szerint
ha eddig nem jutsz el magadtól, akkor valszeg felesleges volt az az x52
1. Csináltok egy állást valahol, és utánna "eléritek" azt, hogy ez legyen a default flight. Csak azért mondom, hogy el kell érni, mert nem mindig veszi be az állást defaultnak (amúgy mindegy, mert ezt a lépést amúgy is csak egyszer kell megcsinálni).
2. Ha ez megvan, akkor amikor készültök kilépni a sim-bõl valamilyen repülés után, akkor mindig felülírjátok ezt az állást, így mindig az lesz a default flight, amelyik állóhelyen abbahagytad, és a repcsi is olyan állapotban lesz, ahogyan azt a mentéskor hagytad, kivéve pl. PMDG-nél az engine cutoff kar, ami mindig fel van húzva. De ezt a pár kapcsolót jóval könnyebb fejbõl minden repülés elõtt átállítani, mint alaphelyzetbõl cold&dark-ba vinni a gépet.
A számítógép nem hülye! Csak azt csinálja, amit parancsolnak neki.
IntelCore i7 2,93GHz, Gigabyte GA-H55-UD3H, 4GB DDR3-1333, Asus GeForce ENGTX460 DirectCu/2DI/1GD5 1Gb DDR5 PCIe, 1 TB Seagate SATA-II 7200rpm
Saitek x52-höz keresek égen-földön magyar gépkönyvet. Amit adtak hozzá
az minden féle csak nem magyar. Ha tud valaki segítsen! Köszi!
Egyébként hol is az a billentyû kiosztás amirõl szó volt?
ja, és ha már betöltötted a PMDG-t, tegyél egy látogatást a throttle panelon a fuel cutoff switch miatt, azt neked kell offba tenni
Ti hogyan produkáltok cold & dark cockpitot?
Csak mer az avsimon amik vannak kiegek, nekem rohadtul nem akarnak mûködni:
1. FLTSIM.FLT, amivel felül kell írni az eredetit és cold&dark-kal indul. Ja, csak nekem egy idõ után mindig szabálytalan mûvelet lesz a vége, ha ezzel a fltsim-mel repülök.
2. Fs auto shotdown nevû csoda, amivel egy gombnyomással le lehet lõni az egész gépet. Háát, kell hozzá regisztrált fsuipc, hogy szóba álljon az emberrel, s miután nagynehezen elindul, kiderül, hogy a PMDG gépekkel nagyon nem bír kommunikálni. Leállítja a motort, de az overhead panelen lévõ cuccosokat nem, aztán megbolondul tõle az egész gép.
Help pls! Csak van valami normális módszer hogy cold & dark induljak és ne bolonduljon meg tõle az fs...