MS Flight Simulator 2004

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Deloi
Kösz, olvastam korábban, csak a megadott linkek nem éltek.
Már csak az a gondom, hogyha a telepítésnél az AFInstallerbe beadom az LHBP afcad fájlját,akkor ezt a választ dobja ki: "The import file specified a destination file eurswafd.bgl that was not found in the AFD scenery folder. ..."
Pedig a Readme szerint így kell felrakni.
Nem értem, miért nincs, ha LHBP-nek ez kéne, vkinek vmi ötlet?

alert
Párszor már volt szó errõl az ILS problémáról. Itt vannak patch-ek, amik elvileg javítják (olvasd el figyelmesen mely fájlokat kell másolni és kitörölni különben gondok lesznek..). Ha ez nem ok valakinek, akkor az AFCAD progival meg lehet nyitni a BP scenery LHBP AFCAD fájlját, és a localizert egyszerûen egy szerkesztõ felületen arrébb kell csúsztatni a pálya középvonalára.

\"A tapasztalat az az iskola,ahol az ember megtanulja, hogy mennyire hülye.\"

A shift+e 1,2-re nem csinál semmit. A billentyûkiosztásnál nekem meg csak az ajtónyitó kombináció van azzal tudtam a hátsó ajtót nyitni, mert az nem volt beállítva. A lécspõ mûködtetõ bill. nincs a listában! A Lago Bp-nél nekem is félreviszi a gépet, de csak a 31R-nél a többi kifutópálya rendesen mûxik! Vhol én láttam már a javítást, de nem emlékszem hol(én is azt keresem)!

Deloi
shift+e, és utána még 1-es vagy 2-es az ajtók, de nem biztos, hogy neked is ez, modelltõl is függhet.

Nekem pedig, az lenne a kérdésem, hogy felraktam a BP2004 lago scenery-t, és úgy vettem észre, hogy a VOR mûszer a pályával párhuzamosan ugyan, de mellé navigál a fûre úgy 10 méterrel. Mi lehet a baj? Hallottam olyat, hogy elszúrták az ILS beállításokat, és kell vmi patch, de nem találom eddig, nem tudja vki hol van, és ez egyeltalán a baj, vagy én szúrtam el vmit?

cicai
Honnan lehet szerezni új repülõket, milyen Modokat kell hozzá letölteni
pl.:Apache helicopter

De a pénztől 20 nőből 10 boldog. A maradékból 1-nek szerelem kell 8-nak diszkó drog 10 szerelmes nőből 1-et szeretnek csak viszont. Mert 10-ből 8-an nem szerelmet keresnek csak viszonyt

Szia nézd meg a pmdg-nek a bill.kiosztását, én sem tudom de szerintem ott benne van

Annyi lenne a kérdésem, hogy a pmdg gépeknél (amelyiknél lehet) milyen bill.-vel tudom a lépcsõt leengedni? Csak a két ajtót tudom nyitni-zárni, de a lépcsõ nem akar megmozdulni.

Papirzacsi
Felbontod a körívet mondjuk 30 fokonként pontokra (sokszög), és ezeket a pontokat adod meg az FMC-nek.

Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)

hááát.... nem nagyon sikerült .... <#nevetes1><#wow1>
A békán sajnos kevésbé látszik a 10 DME arc...

Gigabyte GA-870A-UD3, AMD Phenom II X4 975 @3,6 Ghz, Gigabyte HD6950 2Gb, 4Gb Kingston 1600 Mhz, 2x WD caviar black 64 MB cache SATA III RAID 0, Win7-64bit

Sziasztok!

Hogyan tudok lerepülni FMC nélkül egy olyan eljárást, ahol egy biz VOR/DME adó x sugarú körvonalát kell követnem? Autopilottal max course-t tudok elkapatni,de "arc"-ot nem. Persze megoldás lehet, hogy bepötyögöm FMC-be, aztán lerepülöm kézzel, dehát ez favágó, ráadásul így már nem is FMC nélkül van.
Köszi
(remélem a link sikerült.... :-) )

Gigabyte GA-870A-UD3, AMD Phenom II X4 975 @3,6 Ghz, Gigabyte HD6950 2Gb, 4Gb Kingston 1600 Mhz, 2x WD caviar black 64 MB cache SATA III RAID 0, Win7-64bit

alert
FAQ

Sziasztok!
Az FS-emet egy külön partíciotra telepítettem és nem tudom hogy hov rakta a konfigurációs file-jait.Valakinek volt már ez?Tudnátok segíteni hogy hol a f****ba lehet?
kösz:grimberden
Az a kis progi amit írtam feltölti nagyon sok légitársaság hívójelét, most nincs nálam olyan légitársaság hívójel amit az atc nem mondana ki. Mostmár az összes ai légitársaságét is mondja, mert az volt a gond amit írtál!

Szervusztok!
Elnézést, ha belekuruttyolok, de nem az egész ILS rendszer befogását jelentjük, hanem az iránysávadójét, amit úgy nevezünk, hogy: localiser.
Ez a pálya középvonalának a meghosszabbítása, és mivel majd késõbb, a megközelítés késõbbi szakaszában, alulról fogjuk befogni a siklópálya jelét, igy csupán az "established localiser ILS runway ..." szöveggel fogjuk jelenteni az irányítónak az iránysávadó jelének elfogását.
Üdvözlettel: L.J.

\"Sejtettem, hogy amit keresek, a dolgok mögött rejlik..\" Antoine de Saint-Exupéry

<#wow1>

airbus
kép lemaradt 😊

[email protected] /// [email protected] [...]Packs - off. Before takeoff checklist complete, we\'re cleared for takeoff runway 31L.

airbus
Sziasztok!

Az lenne a gond, hogy a taxi és landing lightsaim alig-alig látszanak, és méterekkel a gép elõtt....<#szomoru1>
Nincs valakinek ötlete a probléma megoldására?
Elõre is köszi 😊

[email protected] /// [email protected] [...]Packs - off. Before takeoff checklist complete, we\'re cleared for takeoff runway 31L.

alert
Belépõponttól nem tudsz automatikus ILS app-ot repülni, mivel általában az ILS profile nem egy belépõponttól van megadva. Nézz megy egy megközelítési térképet. LHBP-n az összes ILS profile a TPS VOR-tól indul ki, amit ha beprogramozol az FMC-be, akkor igen, TPS-tõl le tudja követni az ILS megközelítést. Ha belépõponthoz érkezel akkor viszont IVAO-n legtöbb esetben az irányító vektorál a pályáig és nem ILS eljárást kell követned, hanem csak elkapnod a siklópályát, amikor engedélyezik. Természetesen a belépõponttól is le tudja vinni az FMC a gépet, de ez nem ILS megközelítés hanem Transition to Final Approach a hivatalos neve. Ez esetben egy elõre megadott útvonalon viszi az FMC a gépet a pályára végül az ILS rendszerrel landol. A valóságban egyre gyakrabban alkalmazzák, online azonban max rendezvények alkalmával ha túl nagy a forgalom vagy pedig ha kéred.

Kösz, Alert!
(ja jól látom, ki lettek moderálva a korábbi baromságok.. :-))
Egyébként ILS approach-ot le lehet repülni FMC-vel a belépõponttól? Csak mert ha approachként bepötyögöm FMC-be, nekem úgy tûnik, hogy mindig a missed approach eljárást eszi meg, ami a kifutópályától kezdõdik.
Amúgy az approach kézi lerepülésével sincs bajom, csak érdekelne, hogy lehet-e FMC-vel automatizálni a belépõponttól a pályág lévõ szakaszt.

alert
Az ILS established azt jelenti, hogy elkaptad a leszállító rendszert. Azért kell jelenteni, hogy az APP tudja, hogy visz a rendszer és átadhat a toronynak.

Sziasztok!

Az IVAO mit ért ILS established alatt? Amikor odaértem a belépõponthoz és elkezdem lerepülni a megközelítést, vagy amikor már a final-en vagyok és elkezdtem követni a glideslope-ot?

Köszönöm mindenkinek, üdv, Laci

IntelCore i7 2,93GHz, Gigabyte GA-H55-UD3H, 4GB DDR3-1333, Asus GeForce ENGTX460 DirectCu/2DI/1GD5 1Gb DDR5 PCIe, 1 TB Seagate SATA-II 7200rpm

alert
Csak külföldi tesztekre tudok hivatkozni, én sem próbáltam. Drágább két kártyát venni és SLI-be futtati, mint 1 jobbat. A konkrét teszt, amit olvastam az a 7900 GT SLI-rõl szólt. Darabja 70k, szor 2 az 140k. És még így is lassabb volt, mint a 7900 GTX. Ez pedig 120-140k között lehet kapni. Szóval jó-jó, de nem éri meg a legtöbb kártya esetében. Inkább egy drágábbra célszerû költeni.

Deloi
Nos rendbe jött, most beszél az ATC, kodec hiba volt, vki írta korábban, azért gondoltam rá, kösz a segítséget!

Goliath
Ha lenne pénzem, és lehetne Magyarországon x800xl crossfire mastercardot kapni akkor már kipróbáltam volna. :-))

Ha van valakinek ilyen kártyája, tesztelésre szívesen belerakom a gépbe.

:-)))

C2D-E6750,Gigabyte GA P35-DS4,Asus Hd3870 512 ddr4, 2*1Gb Kingston 1066, Logitech G25

m814
Nos képek és napokig tartó magyarázatok helyett javaslom próbáld ki.Repülés közben tekerj be -v.+ 1800-as variót a PMDG-n és sasold a HSI-t!

LHSimulations web http://www.lhsimulations.com LHSimulations Facebook:https://www.facebook.com/LHSimulations

Hello.
Valaki próbálta már az FS-t Crossfire vagy SLI módban? És milyen?

AMD Sempron 2300+ @1582MHz, Asrock K7VT4A+, MSI GeForce 4 MX4 64MB, 512+256 DDR 166MHz RAM, 80GB Western Digital, 40GB Maxtor

Szia!

Az FMC LEGS page-én tudod beállítani hogy melyik waypointhoz milyen magasság és milyen sebesség tartozzon. Ha módosítod, az FMC újrakalkulálja a descent path-ot, és ennek kapcsán változik a top of descent helye is. Én akkor szoktam használni, amikor STAR térképek alapján elõre látható, hogy egy belépõpontot, amely az útvonalam végén szerepel milyen magasságban kell elérnem.
Offline repülés esetén persze valószínû a belépõpont elõtt nekiáll összevissza vektorálni, tehát csak biz ideig tudsz ereszkedéshez VNAV-ot használni. Online repülésnél azonban várható, hogy belépõpont után STAR követésére fog utasítani az irányító, így egész jól használható az elõre beállított FMC descent path.

chicco
errõl a félkörrõl tudsz 1 képet csinálni?nekem nem esik le mirõl van szó.de érdekes

alert
Tudtommal nem lehet. Az alaplap és a windows automatikusan kezeli. De ez nem feltétlenül jelenti, hogy ez a hiba oka.

m814
Szia. Ha már az app vektorál szükségtelen tovább használni a Vnav-ot,bár az FMC-ben is felülírható az adott ponthoz tartozó sebesség és magasság,az egyszerübb az ha kikapcsolod.Amikor kézzel álitasz a vertikál speed-en (varió)a HSI-n megjelenik egy zöld félkör a félkör csúcsa mutatja hogy az adott varióval hol fogod elérni a beállitott magasságot.Ha a HSI-n engedélyezed a WP-k megjelenitését egyszerûen úgy állitod be a variót hogy a zöld félkör a waypont-ra mutasson.

LHSimulations web http://www.lhsimulations.com LHSimulations Facebook:https://www.facebook.com/LHSimulations

Deloi
Hát itt lesz a hiba,mert integrált hangkártyám van. Mennyire automatikus ez a dolog? Nem lehet valahogy engedélyeztetni azokat a csatornákat? Pár hét múlva talán lesz egy hangkártyám, és kipróbálom, de most nem tudom, és jó lenne, ha menne.

Sziasztok! Egy olyan kérdésem lenne, hogy hogyan lehet a PMDG FMC-ben beállítani, hogy egy bizonyos ponton érjen el egy bizonyos magasságot? Pl appr utasít, hogy TPS-nél érjem el a 7000 feet magasságot. Ez nagyon b..a a csõrõmet, mert erre nem jöttem rá, ill a faqban sincs benne (már ha jól tudom). Üdv, Laci <#szomoru1>

IntelCore i7 2,93GHz, Gigabyte GA-H55-UD3H, 4GB DDR3-1333, Asus GeForce ENGTX460 DirectCu/2DI/1GD5 1Gb DDR5 PCIe, 1 TB Seagate SATA-II 7200rpm

alert
Passzolok sajnos, nem használom. Esetleg a fórumán keresgélj vagy kérdezd meg õket.

alert
Integrált hangkártyád van? Azzal szoktak ilyen gondok lenni, mert letilt egyes csatornákat, hogy ne romoljon a teljesítmény. Próbálj ki egy másik hangkártyát, még akkor is ha nem integrált és máris szûkült a lehetséges problémák száma.

Deloi
Igazad van, köszi, de sajnos az ATC-re ott sincs válasz, és beállításoknál is be van kapcsolva. Megpróbálok drivert frissíteni, de nemtudom hatásos lesz e. Vmi nem stimmel nekem a hanggal, pedig minden más hang mûködik, elvileg.

SHIFT+Z 2-szer, ill a beállításokban lehet, hogyx le van véve az ATC hangja. Egyébként fent a Bannerre kattintva megtaláltad volna........<#wave>

Deloi
Ha egyesek már ennyi mindent beírtak a beszéddel kapcsolatban, igazán válaszolhattak volna a kérdésemre. Valaki légyszi válaszoljon!

Szia!
Valóban többször próbáltam és eredményként az jött ki, ami nagyon furcsa számomra a többi motoros géphez képest, hogy pl. Kecsk. - FLH már Monornál (VOR) le kell ereszkednem min 1500 ft-re féklap 3/4 RPM éppen zöld mezõ seb kb.100 és így viszonylag türhetõ. Kicsit megnyugodnék, ha kiderülne, hogy ennek a géptipusnak a kerékfékhatása válámiért alá lett tervezve a tömegéhez képest ui. taxizásnál nincs ilyen gond. Különben szeretek vele repülni, mert nyugodt "kis" szerkezet semmi ugri-bugri és ahogy megtudtam az oroszok nem véletlen vették meg a teljes gyártási jogot (LI-2, IL-14)
Köszi a választ:István
Jo reggelt!
Senki nem tud segiteni nekem??????????????????
Alert te sem???????????

😞((((((((((((((((((((((((
ROYAL76:
Én is találkoztam az általad említett hibával (ATC nem mondja az airline neveket), én úgy tapasztaltam, hogy a Just Flight Traffic2005 cseszte el (persze ez történhetett warezolás miatt is). Nekem akkor lett gyanús hogy AI bõvítmény a ludas, amikor hallottam, hogy nemcsak az én airline nevemet nem mondja hanem a többi gépét sem és má hülyét kaptam hogy mindenkit úgy szólított meg hogy 6754 meg 224, stb. Leszedtem a Traffic2005-öt, felpakoltam az Ultimate Trafficot és jó volt.
Szerintem nézd meg hogy az AI gépek airline nevét mondja-e. Ha igen, és csak a te PMDG nevedet nem, akkor nem biztos hogy ez a hiba.
Üdv

Deloi
Royal76: alapesteben is van hangja az ATC-nek?? Mert nekem néma,csak kiírja a szöveget, ami azért is fura mert a beállításokban lehet választani a pilóta hangjai közül.

Még egyszer: hogyan lehet játék közben mérni az FPS-t?

Papirzacsi
Javításra szorul a dolog. Szóval vontatni lehet, csak éppen az mindennek nevezhetõ csak normális vontatásnak nem.Bár ízlések és pofonok. Mindnesetre azok a nézetalapáú termikek elég durvák, fõleg mikor 30000 feeten is töretlenül emel. :-)

Clidey
Jó volna ha kitörlõdne végre a köztudatból, hogy Emma Field-en lehet bármivel is vontatni. NEM LEHET!! És soha nem is lehetett!! Mindössze scriptelt csõrléseket és termikeléseket láthatunk egy vihornyától (amit elõtte két ember kivesz egy szállítókocsiból és összerak), ami le sem száll, hanem egyszercsak hipp-hopp eltûnik. Szóval felejtsétek már el ezt a marhaságot lécci!!!

Meg úgy általában az FS2004-beli vontatást is! Az sem létezett soha, és ezután sem fog! Ez a fícsör csak az FS-X-el fog érkezni a szim történetében elõször. És majd meglátjuk mennyit fog érni. Bár ha igazán pontos akarok lenni, itt megemlíthetném a "Follow other players" nevezetû billentyût, ami nagyonnagyon távolról szimulál(hat)ná a vontatást - de csak multiban mûxik, és elég fos. Mi régebben ökörködtünk vele - egyszer...
A kép pedig NEM fake, egyszerûen egy 2D panel bitmeppet látsz. Nem jó semmire.

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

Minden problémám megoldódott az editvoicepack programmal! (Yo kis progi<#smile>)

Kérdezem, hogy próbálta-e már valaki az FS-t SLI vagy CrossFire megoldással? Ha igen mi a tapasztalat.

Más.
Le szoktam tölteni az AVSIM-rõl a Soaring Scenery-ket. Tudom, hogy az FS-bõl nem lehet Condort csinálni, dehát mégis. Most jelent meg az Iowa, Illinois, Wisconsin and Missouri államokra kiterjedõ scenery és abban találtam a következõ képet.

Eddig úgy tudtam, hogy az FS-ben csak az EMMA FIELD add on-ba van motoros vontatás. Ismer valaki olyan add on-t amelyikben Chicago-i Meigs Field-en lehet vontatással repülni, vagy ez valami fake.

Mindenkinek hinnie kell valamiben. Én azt hiszem iszom még egyet.

Hali!

Squawkbox sikerult, de nem igazan az izlesemre valo.
Nincs meg valakinek az FSCopilot korabbi verzioja????
PLS!!!

SLZ
Sziasztok!

Kellene egy kis segitseg, pls!
Ujra kellett rakni a gepemet, es a programok telepitese utan nem akar futni a szimulatorom, valoszinuleg az FSCopilt 1.4 Beta verzioja akad valahol.
Egy uzenetet ir ki az FS inditasa utan: Run-time error 380, Invalaid property value.
Az FS2002 egyaltalan nem mukodik, a FS2004 is csak nagynehezen all fel.
Ha valaki tud segiteni hogy egy regebbi verziot honnan tudok letolteni, vagy a hibat hogyan lehet orvosolni, azt nagyon megkoszonnem.
Esetleg valaki elmagyarazna hogy mikent tudnam megoldani hogy a Vatsim-en repuljek de a Squawk box-ot tudjam hasznalni.
Elore is koszonom

Udv
SLZ
Jobbhíján vedd meg 😉
Papirzacsi
El van kúrva a flightmodel. Egyszerûen keresd meg a toe_brakes_scale sort az aircraft.cfg-ben, és írd át nagyobb értékre, máris jobban fog majd a fék.