MS Flight Simulator 2004

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Sziasztok, olyan kérdésem lenne, hogy ez a logbook opció hogyan is mûködik? Elmenti a repüléseim idejét? Az összesített repülési órákat utána hol tudom megnézni? Mellesleg ha Create Flight-ban megtervezek egy utat mondjuk Siófok-szeged vonalon, szépen végigrepülök Cessna-val, landolok és aztán annyi...úgy tudom csak lezárni a repülést ha ESC-End Flight? Nem lehet úgy beállítani,hogy megérkezéskor elkönyveli hogy sikeresen végigrepültem a magamnak meghatározott útvonalat? Köszönöm elõre is a segítséget
Ja, speed brake-kel könnyebb az élet, valóban. Csináltam néhány approach-ot szorgalmi feladatként (igaz, hogy elsõ alkalommal olyan lelkesen fékezgettem hogy sikerült megfeledkezni a fékszárnyakról és egy klassz kis átesés lett a dolog vége... <#taps><#nevetes1>)

Gigabyte GA-870A-UD3, AMD Phenom II X4 975 @3,6 Ghz, Gigabyte HD6950 2Gb, 4Gb Kingston 1600 Mhz, 2x WD caviar black 64 MB cache SATA III RAID 0, Win7-64bit

Hello, valóban speedbrake, és a süllyedési ráta megfelelõ használata. 3-as szabály stb.. Egyébként én is kiváncsi lennék, hogy tudja-e valaki HASLZ problémájára megoldást mert nekem sem müxik..

IntelCore i7 2,93GHz, Gigabyte GA-H55-UD3H, 4GB DDR3-1333, Asus GeForce ENGTX460 DirectCu/2DI/1GD5 1Gb DDR5 PCIe, 1 TB Seagate SATA-II 7200rpm

alert
Persze. Süllyedéskor is ezzel fékeznek méghozzá olykor elég rendesen... Simán megfogja a gépet... NG gépekben az FMC még automatikusan is vezérli a sebességtartáshoz.. de FS-ben még nem használtam így, ami azt illeti nem is tudom fejbõl hogyan kell. Kézzel egyszerûbb kezelni.

\"A tapasztalat az az iskola,ahol az ember megtanulja, hogy mennyire hülye.\"

exTrem
Mi lenne a probléma ? 😊

Hali!

TCAS problemaban nem tud senki segiteni??????????

koszi
SLZ
Menet közben speed brake? Azt hittem annak csak földet éréskor kell kinyílnia. Mennyire általános dolog spoilerekkel fékezgetni?

Gigabyte GA-870A-UD3, AMD Phenom II X4 975 @3,6 Ghz, Gigabyte HD6950 2Gb, 4Gb Kingston 1600 Mhz, 2x WD caviar black 64 MB cache SATA III RAID 0, Win7-64bit

alert
Speedbrake

alert
Speedbreak használata? 😊

Sziasztok! Egy technikai nehézséggel küszködök, mindenkinek az építõ jellegû tanácsát, tippjét szívesen fogadom.
A problémám az ereszkedéssel, a megközelítéssel van, azon belül is a sebesség csökkentéssel. Esetleg tud valaki olyan guide-ot, ahol errõl részletesebben olvashatok?

A bajom a köv.: Ha utazómagasságról VNAV-val ereszkedek, akkor minden simán megy a reptér belépõpontjáig. A VNAV 10000 láb alatt hála isten 250 csomó alá csökkenti a sebességet, eddig minden jó. Csakhogy. Utána mindenképpen kellene egy egyenes szakasz, hogy tovább tudjam csökkenteni a sebességemet, mert ereszkedés közben sajna ez nem nagyon megy. Mennyire érdemes itt A/T-t használnom / manuális tolóerõt? Ha mondjuk 9000 lábról 2500 lábra kell ereszkednem és megyek mondjuk 210 csomóval, akkor vagy azt mondom neki h level change és tekerem le az IAS bug-ot (ebben az esetben vagy nem fog süllyedni eléggé vagy nem fog csökkenni a sebesség ahogy szeretném (IAS bug ide vagy oda)), vagy azt mondom hogy fix varióval süllyedek, akkor meg a sebbesség máris el van cseszve. Megközelítésnél ugyanez a bajom, ha mondjuk 190 csomóval belemegyek a glideslope-ba, akkor a jóisten se éri már el, hogy kövessem a siklópályát és mondjuk 145 csomó legyen a sebességem földet éréskor. A fékszárnyakkal nem sokra mentem, meg nem is seb. csökkentésre való. Ha meg ügyi vagyok és ahol lehet, kihasználom az "egyenes" szakaszt és csökkentem a sebességemet, akkor meg 150 csomóval 30 fokos fékszárnyakkal tötymörgök fölöslegesen még egy csomó ideig. Ráadásul a megközelítésnél a fõ baj, hogy pl amikor mentem 190 csomóval és 150 csomóra tekertem a level change-t, akkor az A/T is majdnem idle tolóerõt használt (kb 27% N1), szóval hiába lövöm le az A/T-t azzal se megyek semmire.
Ja, a gép PMDG 737-800. Ki mit tud hozzászólni?
Üdv

Aham, és azok mik is pontosan?

IntelCore i7 2,93GHz, Gigabyte GA-H55-UD3H, 4GB DDR3-1333, Asus GeForce ENGTX460 DirectCu/2DI/1GD5 1Gb DDR5 PCIe, 1 TB Seagate SATA-II 7200rpm

4 + Works+ Picture it+ Recovery Solution
halle mindenkinek!

Miert nem mukodik a TCAS-om a PMDG-ben?
TCAS ATC TA/RA allasban van, TFC gomb felul benyomva.
Csak online nem mukodik, ha normal fsinn nelul hasznalaom az FS-t akkor lataom a korulottem levo forgalmat, de ha a Vatsimen vagyok akkor olyan mintha nem lenne senki korulottem.
Multkor egy allat elcsapott hatulrol, es kezdhettem elorol az utvonalat, de ha a TCAS mukodott volna akkor ezt elkerulheto lett volna.
Koszi a segitseget
udv
SLZ
Ja, de ehhez biztos jár még egy kis piratebay rulez... <#banplz>

Az eredeti 4 lemezes volt nem? 😊

Eredeti játék 7db lemezen átadó.
Jaja. Nekem se mögy. Aszondja please check your internyet connection.
Amúgy az AES királyság. Jöhetnének már az airport pack-ok hozzá.

alert
De. Senkinek sem mûködik már napok óta. Ha valaki ráér nézze már meg hogy online repülés esetén az IVAO-ról vagy VATSIM-rõl töltött real weather mûködik-e? Thx

Sziasztok!

Nem mûködik a Real World Weather funkció az FS-ben. Nem tudtok valamit errõl?

Dani
sajoati
megneztem: 😞 az a baj, hogy az osszes kornyezo onkormanyzat belement, ja, es, foleg teherszallito gepeket terveznek...

na most ahogy neztem, ha olyan a szeljaras, pont erd felett fognak elhuzni a leszallo gepek...

Endure, in enduring grows strong...

alert
Szvsz ebbõl semmi nem lesz. A közlekedés nincs megoldva. Már csak abba érdemes belegondolni hogy sehogy nem lehet megközelíteni azt a helyet. Illetve igen, csak nem tudom feltûnt-e valakinek hogy hétköznap délelõtt és délután odajutni akármilyen útvonalon másfél óra a 15 perces menetidõ helyett a dugó miatt. Új utat pedig nem fogadnak oda építeni vonatot meg fõleg nem. Szóval abból nem sok lesz amíg a közlekedést meg nem csinálják mert mindenki lekésné a gépet 😄 Térképeket lehet találni neten, de megnézheted a google earth-el is, elég nagy felbontású fotó van róla. A pálya viszont az egyik legjobb, viszonylag hosszú, elég széles és nagyon vastag a beton, a legnagyobb gépeket is elbírná.

alert
Tökéletesen mûködik. Még tesztelési fázisban van, többeknek van problémája vele, de be is kell konfigolni. Olvasd el az Aerosoft fórumot, mindenre ott van a megoldás. A manualt pedig ne felejtsd ki, mert nem olyan egyszerû a dolog hogy feltelepíted és kész is.

sajoati
hi all... szo van arrol, h Tokolt reaktivaljak... vannak esetleg valakinek otletei arrol, hogy hogyan kozelitik majd meg a nagyobb gepek, milyen gep szallhat le oda max., stb, stb?
(+terkepek esetleg)

Endure, in enduring grows strong...

Há nekem ez az AES demó verzió Aerosoft EDDN scenery-vel nem mûxik...
Mellesleg az a flight se nagyon van meg, amit õ installkor elvileg feltelepít.

Hi! Hááát... directx audio gyorsítás nélkül marha ufó hangja van az ATC-nek....
Lehet hogy mégis inkább másik hangkártya lesz a megoldás. Fõleg ha számításba vesszük, hogy van a szekrényben egy SB Audigy 2NX...<#idiota>

Szeva Frecc!

Ha alul a minden adat mentése gombra nyomsz, akkor csinál egy txt-t, és akkor a köv indításnál is marad a beállításod. Nekem legalábbis így megy. Nem lesz újból gyorsítás.
Szeva!

Nekem annyi bajom van a dxdiaggal, hogy vmi miatt nem menti el a hangon végzett módosításokat, illetve a legközelebbi indításkor megint van gyorsítás... <#zavart2>
Nem tudja valaki h lehet rábírni, hogy jegyezze már meg egyszer és mindörökre? :-)

Sanyix
Mit vágtál le? Hogy ofp-vel Il2-vel, orbiterrel, armával játszom? 😊

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

halli mindenkinek!

Tudna nekem valaki kuldeni egy augusztusi AIRAC-ot?!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ujra kellett telepitenem a PMDG-t es a regi AIRAC-om eltunt.
Azt hiszem az Augusztusi volt az utolso ingyenes, ha azt valaki atlone a [email protected] nagyon megkoszonnem.
Koszi elore is a segitsegeteket

csao
SLZ
Hi!
Én már letöltöttem rég az új drivert, de nem ment. Tegnap átállítottam én is a direktikszet, és kattintgattam. :-))))))))))))) Semmi hiba! Semmi újraindulás!
Hónapok óta küzdöttem vele, de senki nem tudott segíteni. Mindenki azt mondta hogy memória hiba. Igazából azóta volt porblémám, amióta újra raktam az egész gépet.
Na mind1. A lényeg hogy sikerült. Nagyon köszi a segítséget még1szer!
Szeva! Tegnap próbáltam megint a dolgot, lehet hogy directx átállítás nélkül simán új nvidia driverrel is jó lesz. Tegnap legalábbis klikkeltem mint a barom és nem pusztult meg.
Mondjuk én elõször nem az nvidiáról húztam le a drivereket hanem az abit honlapról, aztán lehet h az új driverekben már javították ezt a hibát.

Köszi a gyors válaszodat. Hát igen. Teljes rendszer újraindulás klikkhangok kíséretében.
Hi!

Neked is klikkelés közben döglik meg úgy, hogy egy ideig hallod egymás után a klikk hangját?

Menj be a dxdiag-ba és a hang fülön a hangok hardveres gyorsítási szintjét vedd le nincs-re.
A biztonság kedvéért feltelepítettem az nvidia honlapon található legújabb audio drivert.
Könnyen lehet hogy valóban disable-ni fogom az nvidia audiovezérlõt és berakok valami kártyát ha valóban ez a gond (eddig úgy tûnik).

Üdv

Hi frecc!

Áruld el légyszi mit állítottál át a directx-en, mert hasonló problémával kûzdök.
elõre is kösz
ColdFire
"BOOOOOOM HECCSÁÁÁÁÁT!!!!!"

Ebbõl egybõl levágtam ^^

Az embereknek 10 fajtája van. Aki megérti a binális kódolást és aki nem. Think. Aim. Fire.

Sanyix
És végül reinstallal el is indult, megy jól, de most már jön az uninstall, ennyi elég is volt 😊

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

ColdFire
"Kedvem lett egy kis civil lepüléshez, szal felraktam az fs2004-t." <#idiota><#idiota><#idiota>

Az embereknek 10 fajtája van. Aki megérti a binális kódolást és aki nem. Think. Aim. Fire.

Sanyix
Hi!
Kedvem lett egy kis civil lepüléshez, szal felraktam az fs2004-t.
Elindítottam a gémet, beállítottam a grafikát, hangot. Aztán ki kellett lépnem, dolgom volt. Visszamentem a géphez, akarom újra indítani az fs-t, bejön az idulóképernyõ, majd eltûnik, és ennyi. Nem történik semmi nem ír ki semmit, el is tûnik a folyamatokból az fs9.exe Safe mode-ban detto ugyanez, reset to defaults után szintén, és gép újraindítás után is. Most akkor mi van?

Hi!

Láttam ezt az oldalt, a fõ probléma az volt, hogy NINCS a gépen oreans32.sys és mégis indítani akarja.
Viszont.
Úgy néz ki megvan a probléma oka, bár még tesztelés alatt.
Noha az eseménynapló azt mondja, hogy oreans32.sys nem indult el, a kék halál képernyõn meg nvmcp.sys döglik meg.

Utánanéztem az nvmcp-nek és kiderült, hogy az nvidia chipsetes lapokon az audiovezérlõ régi driver és nem megfelelõ directx beállításokkal elszáll pont ezzel a hibával. Ez magyarázhatja azt, hogy mindig csak klikkeléskor döglik meg, játék közben soha.
Átállítottam directx-ben amit kellett még csak 1x teszteltem de eddig jó volt. Persze mindenki azt javasolja, hogy lõjjem le a biosban az nvidia audiovezérlõt és rakjak bele normális kártyát.

Azért nem semmi volt ezt így kitökölni... :-)

Hi!
(google)oreans32.sys -> link
(esetleg vmi ilyesmi volt(van) fenn?)

Hali!
Tudna nekem valaki egy használható boeing 777-es ajánlani? Amiket én találok azok nem az igaziak!
Thx!

Sziasztok!

Valaki segítsen ha tud please!
Amikor klikkelgetek az FS-ben, állandóan elszáll kék halállal a ringyóz, az eseménynapló szerint nem bírt elindítani egy oreans32 nevû sys progit. Csak azt nem értem mi a sz*rért keres ilyet egyáltalán, ilyen sys nincs is s gépen meg nem is volt soha. Utánanéztem neten, egyesek spyware-ekre gyanakodnak, de se vírus, se spy nincs a gépemen.
Elég idegesítõ a dolog.
Kösz

exTrem
A videók alapján elképesztõ. Marha jó végre valaki megcsinálta ...

alert
Megváltoztatta az Aerosoft az oldalt. Az oldalukon az Flight Simulator 2004 > Tools menü alatt lehet elérni és rögtön az elsõ termék (AES).

exTrem
nekem hibás a link ...

alert
Van demója is és videók is.

alert
Ezt lessétek meg! Ez egy új Aerosoft termék, a lényege, hogy a scenerykben mozgatja az utasbeszállító hidakat (pontosan a repülõgép ajtajához) majd a személyzet jelenti hogy ajtónyitásra kész stb..., automatikus pushback szolgáltatást nyújt úgy hogy mindent a program végez, beszél hozzád a pushback irányító személyzet, felszállás elõtt vagy leszállás után egy follow me car vezet a helyedre és nem elõre definiált pozíciókra, hanem oda, ahova akarod. Ez egy teljesen új modul és rengeteg már elkészült scenery-t támogat, akkor is ha abban eddig nem volt se follow me, se mozgó beszálló híd, se pushback. További infó az oldalon.

alert
Szia! Csak az Aerosoft forgalmazza és csak letölthetõ verzióban. Bankkártyával fizetsz, majd kapsz egy linket és cd-key-t és azonnal letöltheted. CD-s verzió csak az FSX-es változat megjelenése után lesz azzal együtt.

Sziasztok!
Egy infóra volna szükségem, itthon lehet-e már kapni az új Budapest 2007 sceneryt, (ha igen hol?) mert eddig akárhány boltot felhívtam sehol nem tudtak róla. Olyan lenne jó ahonnan postai utánvéttel meg tudnám rendelni. <#nemtudom>