MS Flight Simulator 2004

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

exTrem
<#taps><#vigyor>

chicco
chicco
akkora, mint egy kisebbfajta webkamera, kb. 4-5 centi magas a lábaival együtt
ColdFire
megkérdezhetem milyen magas a trackir, ha van arrafele egy centi?😊

Az embereknek 10 fajtája van. Aki megérti a binális kódolást és aki nem. Think. Aim. Fire.

ColdFire
egy msnt dobhatnál, trackir 4 vásárlásnál jár az agyam épp😊

Az embereknek 10 fajtája van. Aki megérti a binális kódolást és aki nem. Think. Aim. Fire.

kösz. az. igen. <#vigyor>
ColdFire
szép😊
tied? trackir4?

aha, és ezt a progit hogyan kell használni? ez csak egy scenery kiegészítõ, vagy tudunk vele egész reptereket is csinálni?

Gigabyte H55M-S2H, Core i3 2,93Ghz, 4GB DDR3 1333Mhz, GT220 1GB DDR3, 500+80GB HDD Nem sok, de egyelőre elég lesz:)

CptSAB
😊 Csak úgy neveztem.. akkor éppen nem jutott eszembe a scenery objektum elhelyezõ név (ez is nyakatekert..) az angol scenery object placer jobb.
RWY12
Rwy12 scenery csinosító. Ezt honnan tudnám letölteni?

Gigabyte H55M-S2H, Core i3 2,93Ghz, 4GB DDR3 1333Mhz, GT220 1GB DDR3, 500+80GB HDD Nem sok, de egyelőre elég lesz:)

CptSAB
Valóban elgondolkodtató. Tényleg komoly terhelés jutna a gépre. A Hungary 2004-et nézve van bõven parking zone az ex-military reptereken)Épületeket relatíve szépen ki tudok dolgozni a 3D tervezõ progikkal, de a repülõgépek terén elég béna vagyok még. Sebaj. Elsõ körben legyen majd kész a repülõtér, mert akkor végre mehet majd fel a nagy FS fájlmegosztókra, utána majd bénázgathatok a bgl-es gépekkel. 😄
alert
Ezt az AI traffikos megoldást nem javaslom. Azért, mert ebben az esetben csak akkor látja valaki a gépeket, ha x százalék AI traffic be van neki állítva, másrészt így is létre kell hozni hozzá egy forgalomvezérlõ "scenery"-t, ami hatására bekerülnek a gépek az FS-be. Ebben az esetben viszont már felér egy Hungarian Traffic kiegészítõvel... nem pedig statikus scenery.

\"A tapasztalat az az iskola,ahol az ember megtanulja, hogy mennyire hülye.\"

CptSAB
Alert köszi a válaszodat. Emlékezni fogok rá, ha már minden kötél szakad és esetleg lesz lehetõségem az EZ-t beszerezni. Igen ismerem az EZ-t (csak képekbõl, ismertetõkbõl), habár én a Rwy12 scenery csinosítót használom. Az ingyenes. Olvastam az avsim fórumán, hogy ha az AFCAD-al nem kötök be állóhelyeket a gurulóutakba, akkor ha beállítom a "parkoló" géptipusát az fs listájából, akkor az a feltelepített madárka áll a helyen. Kipróbálom, igaz én is tartok az fps eséstõl, ezért is kezdtem el begyûjteni a direkt AI gépeket. A Kaposújlak Sceneryhez is sok gép kell majd, An-2, Zlin Z-37, vitorlázógépek. Ezek már megvannak. Remélem június-ra végre a nagyközönség elé tárhatom.
alert
Hát pedig ez így normális. Annyit tudsz változtatni, hogy egyszerûen az AES-ben tiltsd le az adott géphez a két elsõ ajtó és a cargo kivételével a többit 😊 Így lesz egy csápod, 1 cateringed és egy kirakodó. Ígyis irreális, hogy a 737-hez odaáll 2 catering meg 3 szalag stb, ha mindegyik ajtót definiálod. A lépcsõs jármû neve lépcsõ 😊 De majd optimizálják még ezt, ez csak az elsõ verzió, amiben benne van ez a sok service vehicle.

Szia, Alert!

Hát azt takarja, hogy normál esetben hátratolás elõtt tele vagyok pakolva 2db catering 2db cargo járgánnyal, meg jönnek a lépcsõk 😊 (amúgy a "lépcsõs jármûveknek" mi a normális nevük, mert gondolom nem ez :-). Szóval. Aztán azt mondom neki hogy prepare position for departure, aztán szépen lassan egyenként kezdenek elvánszorogni a géptõl a járgányok, de úgy mint az anyatetü.
Elunom az agyam mire eljutok odáig hogy ready to push, arról nem is beszélve, hogy peches esetben az fs passengers idõ már elindult.

Gigabyte GA-870A-UD3, AMD Phenom II X4 975 @3,6 Ghz, Gigabyte HD6950 2Gb, 4Gb Kingston 1600 Mhz, 2x WD caviar black 64 MB cache SATA III RAID 0, Win7-64bit

Sziasztok,
pmdg 737-es fmc programozása közben, nagyon leesik az fps érték, stabil 30-rõl, kb 6-ra😄
nem rögtön, csak ha sokat szöszölök vele, és utánna ugy is marad, bármelyik repteret töltöm be
ötlet?
alert
Van rá lehetõség statikus gépeket kipakolni. Létezik egy EZ-scenery nevû fizetõs kiegészítõ, amivel ki tudsz pakolni rengeteg statikus tárgyat és sajátot is, ha megtervezed saját magad egy modellezõ programmal. A statius gépeket (ha nem tudod megcsinálni magadnak) viszont be kell szerezni. Van néhány ingyenesen letölthetõ itt-ott illetve van erre egy jó trükk ha rendelkezel többféle fizetõs vagy más scenery-vel, pl a German Airports sorozat, amiben használnak ilyen statikus gépeket és azok egy library-ban vannak, nem önálló fájlban pozícionálva, akkor az EZ-scenery felismeri és oda pakolhatod õket ahová csak akarod. A hátránya a statikus gépeknek: a poligonszámuk miatt nagyon redukálják FPS-t. Minnél többet látsz, annál jobban szaggatsz.

Ombika
Erre alapoztam dontesem,de attol beruhazok mivel most nagoyn olcso a mem!! 😊

Win Xp32bit memkezeles

Azért ha akarsz akkor tudsz több memoriát is használni az XP 32 bites változatával is:
http://msdn2.microsoft.com/en-us/library/ms791558.aspx

CptSAB
Én még jóideig fogok a 2004-el repülgetni. Azt a szükséges 40-60 ezret sem tudom összehozni, ami ahhoz kellene, hogy a 2004-el sem legyenek gondjaim. Nem telik rá, és vannak fontosabb dolgok is. Marad a fs configgal való játék. Amúgy meg komplett rakhatok mindent újra, mert ma egy kedves hazai weboldalról (csak egy település oldalát kerestem..) egyszerre szakadt 8 trójai és vírus a windowsomra. Szerencse, hogy a sok fs munkám, amikkel bíbelõdöm, megmaradtak. Eltart pár napba, amíg újra minden mûködni fog.

Amúgy a korábbi kérdés amit feltettem már tárgytalan. Néhány angol nyelvû fórumban is láttam ugyanezt a kérdést (statikus gépek készítése FS 2002/2004 gépekbõl) a válaszok sajnos nem voltak kedvezõek, az egyetlen megoldásnak az AFCAD-al való babrálást írták.

Frecc! Azt ugyan nem tudom az AES-ben mi mennyi ideig tart, de abban biztos lehetsz, a való életben sem pillanatok mûve a gépek feltöltése üzemanyaggal, élelmiszerrel, stb. a csomagok berakodása. Csak az az a munkafázis, amirõl keveset hallani, látni.
Ombika
Nekem 3500 core3Duo van azzal nincs gond es 2 giga ram,4 giga ramnak csak akkor van ertelme ,ha az ember 64 bites xp-t hasznal,teszteltek! 😊

Thx infot!

u.i: Olyan ram arak vannak,hogy el se hiszi az ember,amit 3 honapja 62K-ertvettem ,most 29K!! <#levele>

alert
Igen, mert lementek az árak és folyamatosan esnek. Ma 160k egy olyan konfigot összerakni (alaplap, cpu, vga, ram), amivel jól elfut az FSX is max grafikán (intel core2 duo proci -NEM AMD!-, 2GB DDR2 memória, új 512 MB-os VGA). Ez pedig teljesen átlagos ár egy új gépnek. Nyár végére ez 130k körül lesz... Nem beszélve a hamarosan megjelenõ FSX SP1-rõl. Tömérdek bugjavítás, jelentõs FPS növekedés, dual és quad core support, stb.

Ezzel
Active Camera

A #9064 hsz. videón mutatott config DualCore 3 Ghz, 4 MB RAM nem semmi.
Nem láttam, hogy szaggatott volna

Mindenkinek hinnie kell valamiben. Én azt hiszem iszom még egyet.

Ombika
Tok jo kameranezet ami a kerek mellett van,de hogyan?

ColdFire
hát ez tetszik ahogy magyaráz a csávó, aranyos ^^

Magyarázó 😄

Hát engem nem igy tanítottak fs2004be <#lookaround>

alert
Fél óra? Ez mit takar? Szó szerint? 😊

Sziasztok!

Lehet, hogy én vagyok a láma, de AES 1.5 esetén nektek is fél óráig tart, míg a lépcsõs kocsik meg a catering, cargo és egyéb járgányok eltakarodnak végre a repülõgéptõl?

Gigabyte GA-870A-UD3, AMD Phenom II X4 975 @3,6 Ghz, Gigabyte HD6950 2Gb, 4Gb Kingston 1600 Mhz, 2x WD caviar black 64 MB cache SATA III RAID 0, Win7-64bit

thx átnézem
CptSAB
Találtam egy konverter programot, ami az mdl állományokat bgl-re konvertálja, de sajnos csak az fs2000-ig kompatibilis, semmit sem konvertált át. Az Hungary Scenery 2004 repülõtereit szeretném kicsit díszíteni anélkül, hogy AI repülések folynának.
CptSAB
Apró segítséget szeretnék kérni. Tud valaki ajánlani olyan programot, amivel AI gépeket tudnék csak úgy elhelyezni a repülõtéri állóhelyeken? Ezek a gépek statikusak lennének, vagyis csak scenery díszek lennének.
alert
A "traffic030528.bgl" átnevezésénél a kiterjesztést nevezed át!! A fájlnév mindegy.

1. "Amennyiben az Orbit airlines és társait ki szeretnénk takarítani az FS-bõl, léteznek különféle kiegészítõk (lásd: avsim), amivel el lehet távolítani az eredeti forgalmat, de ennél van egy sokkal egyszerûbb módszer.

Az légiforgalmat generáló kis file-ok az FS\SCENERY\WORLD\SCENERY mappában találhatók .bgl kiterjesztéssel. Az itt található traffic030528.bgl nevû file-t takarítsuk innen ki vagy nevezzük át. Ettõl kezdve egy fia eredeti FS gép sem fog megjelenni forgalomként."

2. Egyszerûen másold be a reptér scenery mappájába az afcad file-t csak ügyelj arra, hogy az eredetit takarítsd ki. Ez akkor lehet necces, ha nem lehet megismerni az afcad bgl-jét. Ha default reptérhez szeretnél afcadot frissíteni, akkor sztem csak egyszerûen pakold bele az FS\scenery mappába azt csá.

Sziasztok, a default légitársaságokat hogyan lehet inaktiválni? (Landmark...), továbbá egy új AFCAD filet hogyan tudok a játékba importálni? Köszönöm a választ, sikeres landolásokat kívánok!
alert
Szia! Errõl is volt már szó, hogy hogyan lehet felvenni videót. Több módszer is van, pl egybõl rögzítheted valamilyen videó formátumba vagy van hozzá egy az alap replay és flight record modulnál sokkal jobb DLL fájl. Olvass vissza a módszerekhez.

nálam scennary terén a http://www.flightscenery.com/ portland-je viszi a pálmát😄

ismét kérdésel fordulnék hozzátok, hátha erre kapok is választ😄
a beépített video felvevõvel, nálatok is belsõ és tower nézetben kimaradnak képkockák? olyan minth csak minden másodikat venné fel, pedig a játék fps értéke nem csökkent

más: instant replay-ben pl.: megakarom nézni a felszállást, sokszor van olyan, hogy a beúzott futók a visszajátszásnál bent maradnak és amikor a gép gurul akkor a levegõben úszik kerék nélkül, stb...
Az tény, hogy nincs jobb komplett scenery a horvát/szlovén részrõl, de ez nem azért van, mert egy erõs mezõnyt utasít maga mögé, hanem mert ez az egyetlen... <#szomoru1>
Vannak szép részek, ez kétségtelen, és viszonylag pontos és részletes a mesh, de pl. összehasonlítva a FranceVFR bármely részével eléggé szembetûnõ különbség van.
Ez csak vélemény, nem vita- és flamewar indító... <#wink>
thx
akkor félre értettem Horváthországot😄
alert
Nem nagy durranás?? Reptereket takintve talán nem, mint VFR viszont nincs jobb. Nézted pl Dubrovnik és a nagyobb városok környékét? Illetve a teljes mesh-t és landclass-t? Több száz egyedi 3D-s objektum, fotoreal talaj, stb...

Na csak a félreértések eloszlatása végett, itt lent ez a Horvátország, amit szeretek, mert jó a grafikája, nem az FS2004 scenery... <#vigyor>

Az FSQuality-nek van egy Croatia-Slovenia scenery-je (elvileg a Simmarket-en kapható, de az nem egy nagy durranás, illetve Davor Puljevicnek van Zágráb, Split és Dubrovnik sceneryje, amik viszont elég szépre sikerültek.
Papirzacsi
Talán mert nem készített a flytampa más európai sceneryt.

Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)

thx, de ott csak bécset látom eu-ból
alert
A Horvátország erõs túlzás, de a www.flytampa.com -on tudod megvásárolni.

ez a horvátország engem is érdekelne😄
ki gyártotta? honnan lehet megszerezni?

a pmdg 737-es air conditionel még mindig aktuális, valaki?
thx
alert

Sziasztok!

Nem tudjátok, hogy PMDG 737-700-hoz honnan lehetne szülni SkyEurope livery-t?

sziasztok

pmdg 737-el, amikor megkezdem a süllyedést akkor air conditionel kijelzõ világít, hol és mire kell kapcsolni, hogy megszünjön?
eggyáltalán miért világít?
1-2 hete ismerkedem az fs2004-el, remélem nem kérdeztem nagyon hülyeséget😄
Hja, St. Maarten-hez annyit tennék még hozzá, hogy ha a teljes pakk van meg, akkor kötelezõ kipróbálni SABA-t, mondjuk 10 csomós oldalszélben... <#csodalk>
CptSAB
Köszi szépen a véleményedet!! Az oldalon egyenlõre még nem mûködik a hozzászólás funkció. Sajnos itt ott még foltozni kell az adatbázist, mert néhány funkció nem akaródzik mûködni az extrán. De hamarosan az is be lesz élesítve. Gyakran visszaolvasom a cikkeket, mert a helyesírásom az tényleg hagy sokszor kívánnivalót maga után. Az FS kiegeket tényleg csak mint szimulátoros tudom tesztelni. A különbözõ videós tárhelyoldalakról nagyon sok infórmációt próbálok plusszba beszerezni, ami segíthet az értékelésekben. De az a bizonyos határvonal mindig ott lesz, éspedig a lexikális tudás és a valós alkalmazásbani tudás között gyakran partoldalnyi a szakadék. Mégegyszer köszönöm a bíztató kritikát, és remélem, hogy majd az oldalamon is hamarosan minden olvasó véleményének hangot adhat. Azt a Moravát pedig majd nagyon várni fogom, a fentiek tükrében. 😊
Külön Köszönet pedig azért jár, mert annyi sok nagyszerû kiegészítõvel tetted, tettétek gazdagabbá a hazai virtuális repülõk táborát. (A nick név valahonnét ismerõs volt.. 😊 )