45215
  • abassc
    igen.De már megvan.Fönt van csak gondolom direkt linkből nem engedi.File library-ból megtalálta.Köszönöm!
  • berczy #42335
    Igen? Fura. Regisztrálva vagy?
  • abassc
    köszi de no search results.
  • berczy #42333
    Nem rég szedtem le én is.
    Nekem azonnal kiadta:
    LHDV
  • abassc
    Sziasztok!
    LHDV-t valahonnan le lehet még tölteni?
    Flightsim-en nincs
  • berczy #42331
    Bizony, az a legnagyobb élmény. Főleg, ha némi érzelmi töltet is van hozzá. :) De valóban az a legnagyobb élmény, mikor egy ilyen géppel sikerül egy szép repülést csinálni.
    Használom a Active Camerat, pl. A pálya melletti nézet is az, de még nem tudom szépen beállítani. Majd azt is finomítom.

Győző!
    Bizony, itt már robottal repültem, szépen Nav módban, az approach szépen LOC/GS módban gyönyörűen tartotta. Csak a leszállás volt kézzel, kicsit oda is vágtam, de nem volt szerintem vészes.

Amúgy kicsit bosszantó, hogy VC-ből nem lehet teljes körűen vezetni. Sok kapcsoló nem megy, valamint egy borzasztó marhaságot tapasztaltam még, az a hülye üléskarfa... Hihetetlen, hogy ez így van, de emiatt a pilótaülésből nem lehet simán ránézni a robot vezérlő panelre, mert takarja a karfa, nézetet kell váltani. Ez milyen gáz már, felhajtani meg nem lehet. Ehh... :D
  • gfarkas
    Fog ez menni, gratula. Robot megy már?
  • Hypo #42329
    Gratula!! ugye ez a legnagyobb élmény a szimben szerintem, amikor ilyen szép és komplex gépet kezd el az meber tanulni lépésről lépésre. öröm volt látni csak igy tovább sok sikert és posztold csak a jó kis videókat.

ui: Kamera nézet - ActiveCamera2004? Érdemes rákeresned sokat segíthet.

• berczy #42328
    Igen, én is néztem utólag, hogy nagyon mozog, meg sajnos visszajátszásnál szakaszos a kameranézet. Majd még kitalálok valamit erre, de ez még csak a második videóm. :)
  • Hont
    Na! Lassan bele tetszik jönni...!
    Már csak a kamera nézettel kell valamit kitalálnod, mert így kicsit "szédítő" a látvány!
  • berczy #42326
    Sziasztok! Tegnap megint gyakoroltam a154-est egy LHBP - LDSP útvonalon. Egyelőre még csak kisebbeket repülök, de ez már pl. VOR to VOR repülés volt. Egész jól sikerült.

Íme néhány kép és egy videó a leszállásról:
    LHBP - LDSP

• Hont
    A GDDS-ekhez nem nyúltál?
  • Jazzdobos
    400 115 meg van
  • Hont
    Először nézd meg, amit Zacsi mondott!
    Nézd meg az APU termel -e feszt...(115V 400Hz)
  • Jazzdobos
    Elkezdem alapról a beállításokat az FMC is beprogramozom és így se csinál semmit. Mit javasolsz?
  • Hont
    Ha az APU nem termel, akkor az Aksikról csak pár alap műszer megy...
    Az is csak egy darabig!
    Szerintem Te a Busszal leválasztod a gencsiket és egy idő után össze dől a rendszer...
  • Jazzdobos
    Azt hogyan csináljam ha esetleg ez a probléma de még el sem indolok egyik irányba sem és akkor se történik semmi
  • Jazzdobos
    Mindent szabályosan csinálok és semmi ugyan úgy sötét a kijelzőm
  • Jazzdobos
    Az APU már megy és a motorokat szoktam indítani de van amikor már mindent beprogramoztam és még akkor sem csinál semmit
  • Papirzacsi
    Áramforrás probléma szagú a dolog. Hátratoláskor automatikusan lecsatlakozik a ground source. Az apu generátorát neked kell rákapcsolni a rendszerre.
  • Framsen
    APU már megy hátratoláskor ?
  • Jazzdobos
    Sziasztok!
    Nekem ifly-vel kapcsolatos kérdésem lenne. IRS rendszert beállítom FMC-n mindent szépen beprogramoztam és a kijelző mutatott mindent egyszer csak amikor hátra gurultam eltűnt minden és azt írja az FMC IRS monitor hiba mindig beállítom a position mégse kapcsol vissza a kijelző ez mitől van? Nagyon idegesít hogy nem tudom és így nem tudok felszállni.
    Előre is köszönöm
  • gfarkas
    Hol repültél ? Milyen útvonalon ?
    A nyitó menü => Settings => Scenery library-ban egyenként vedd ki a pipát és így próbáld kiszűrni a bűnös sceneryt. Kicsit időigényes mint minden hibakeresés.
    Egyébként lehet gép is, nekem pl. minden létező gép amit eddig (fs 98-tól fs 9-ig) feltettem működött, kivéve a SD Yak-40-et, az OOM-el kb. 10 perc elszáll. Javítás valószínüleg egy erősebb hardver.
    A szimulátor futtatása alatt lehetőleg ne tölts le, ne netezz stb.
  • szili01
    Sziasztok!
    Valaki tudna nekem segíteni, hogy ma játszottam az Fs 2004-el és valamelyik scenery megette a memory-át! Esetleg meg tudnátok mondani, melyik lehet a ludas?
    Ezek vannak fent:
    EDDM: 1.3 LHBP:1.5 EDDF,London Heatrow 2008, Paris..Rome, illetve Spanish Airport 2.....
    A válaszotokat előre is köszönöm....
  • gfarkas
    1982-ben egy Aeroflot 154M-el volt szerencsém Szocsiba menni nászútra, visszafelé én is a vezérállásban voltam az orosz személyzettel (vodkáért a gépet is nekem akarták adni) LHBP-ig. Ők még öten voltak akkor (volt is néha olyan hangzavar mint egy lánykollégiumban bál előtt), csak a MALÉV állt át a háromfős személyzetre.
    Utána Burgaszban voltam B2-vel, (talán 85-ben?) akkor történt, hogy hazainduláskor elfüstölt a felső panel (jöttek is a pörnyepiszkálók mint az őrültek, hál Isten nem kellettek), szerencsére még a reptéren kicserélték a bolgárok. Akkor még nem tudtam, hogyan dolgoznak, na a 23-as nagyjavításakor megtudtam.....(bár azok Plovdivban voltak)
  • berczy #42311
    Na igen... Már koromban csak az indítási procedúra izzasztó, utána gyro hangolás, hogy mégis tudjuk merre járunk, mi az irány. Tegnap addig jutottam, hogy végre egyáltalán fogta a VOR-okat,és tudtam ADF felé repülni irányon, majd volt végre ILS-em is. Nem volt semmi,asszony elment hétvégére, így volt időm egész nap ezzel foglalkozni. Ennyire jutottam, ahogy a videón látszik.

A robotot még nem tudom kapcsolni, igazából még nem is értem teljesen. De idővel. Az a navigációs cucc, ami van neki, az meg még kinai. 200 oldal a manual, asszem el leszek.

Valóban nem olyan, hogy hopp és megyünk, de pont ez tetszik benne. Meg nagyon szeretem ezt a gépet. Ilyen géppel repültem először elsős koromban, még egy rajzpályázaton nyertem sétarepülést és ilyennel mentünk. Még a pilótához is be lehetett menni. Meghatározó élmény volt. Fantasztikus, hogy egy ilyen szinten kidolgozott kiegészítő ingyenes. Nagyon szuper, asszem elleszek vele egy darabig.
  • gfarkas
    Szívesen! Nem könnyű, ebbe nem bepattanunk, három kapcsolás, fékszárny aztán huss. Itt már tudni kell melyik rendszer mi, hogyan, navigáció még nem számítógép hogy bepötyög és kész. A yutubon találsz tutorialokat, igaz nem magyarul (meg sok M-es), de azért használhatók. Először csinálj néhány kiképzési repülést itthon VOR-VOR-NDB-ILS használattal és kézi robottal, később jöhet a KLNB-s.
  • L Viper #42309
    Tipp vízre (jónak tűnik)! Kipróbálni még nem volt időm.

Spike's water environment V3.3

Spike's Wave FX V1.0
  • berczy #42308
    Győző!

Nagyon szépen köszönöm a rengeteg segítséget a 154-eshez! Iszonyatosan tetszik a gép, élmény vele repülni, bár nem könnyű. Nagy kedvencem lesz , hát még ha az automatát sikerül belőnöm. Addig itt egy leszállás LHBP32R-en (nem lett a legszebb, de még csak ma sikerült felszállnom vele először. :) Ez egy kézzel vezetett LHKE - LHBP vége. Tényleg élmény repülni vele.):

Olyan szép:

• jaszy76
    Igen, szinte biztos, hogy az kavar be.
  • L Viper #42306
    Gyanítom az Austria pro okozhatja, mert nálam az momentán nincs fent és tökéletes a domborzat, ill. a vizek is a megfelelő medrekben folynak :)
  • Hont
    Hurrá!!!!
    Végre valami nekem való...
  • Hypo #42304
    ok köszike
  • Clidey
    Nemcsak neked, pár napja jelent meg. :)
    Jó volna már kipróbálni mert ismét elég hosszú az új fícsör-lista, de sajna még arra várhatok sokat. :(
  • Hypo #42302
    IFLY 3.2 nekem új csak?
  • gfarkas
    A joy beállítás rendben? CTRL+K-val az fs joyvezérlés ki, a panelon beállítani a trimmelést az alsó parancsoknál, ott lehet állítani a fékszárny, trimm stb. a joyod gombjaihoz.
  • gfarkas
    Basszus !!

[IMG][/IMG]
  • gfarkas
    A kép meg lemaradt.

[IMG]http://kepkezelo.com/images/hwe2fe965kabuiiu5wsz_thumb.jpg[/IMG][/URL]]Itt a kép
  • gfarkas
    A nagy műhorizont indítása : ALT + F4 -en minden szükséges be, ALT + F2 robotpilcsi, középtájon jobb klikk a fedélen, kinyílik, alatta két fekete pöcök, felsőt nyomni jobb gombbal amig a horizont beáll.
    [IMG]Lásd itt.[/IMG]
  • berczy #42297
    No, sikerult. Igazából jól csináltam mindent, csak azt a nyomorult ajtót nem tudtam kinyitni. De néztem hová nyomsz és én is pont oda kattintottam jobb gombbal és így már tudok indítani. Nagyon köszönöm!

Másik két dolog még, amit nem találok. Egyik, hogy a műhorizont nem üzemelődik be, csak a kicsi.
    Meg a trim. Folyamatosan húz felfelé és nem tudok vele mit kezdeni. Nem tudok trimmelni és folyton emelkedik. Sehol nem találtam semmit erről.