MS Flight Simulator 2004
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Szerintem várd meg a SibWings-es Ancsát, Zsolti! Azon kiélheted majd magad!! 😉 😄
Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...
Sajnos a tervezõ progikat nem tudom használni agyi csököttségem (gyakorlat) híján. Talán lesz javítás a sceneryhez, mert egyébként jó kis portéka.
Addig nagyobb madárral majd lemegyünk legelni és kikerüljük a kritikus szakaszt.
Köszi a választ Tomi.
Addig nagyobb madárral majd lemegyünk legelni és kikerüljük a kritikus szakaszt.
Köszi a választ Tomi.
Így van!
Van ott egy Peni Market, vagy valami hasonló...
Én mindig annak a tetején kötöttem ki.
Van ott egy Peni Market, vagy valami hasonló...
Én mindig annak a tetején kötöttem ki.
LHDC-vel jártam így, északról alacsonyabb app-nél úgy levágott csak úgy zörgött.Aztán megszûnt.
A Cirruszéknál Újlakon nem vettem észre, pedig szoktam SR 20-al indulni onnan.
A Cirruszéknál Újlakon nem vettem észre, pedig szoktam SR 20-al indulni onnan.
Még hozzáteszem, amikor Gyöngyöst készítettük Péterrel, volt egy hasonló problémánk, mégpedig az, hogy a végsõ egyenesen, valamelyik fenyõfa úgy lecsapta a leszálló szunyogokat, ahogy a nagykönyvben meg van írva. A végén már írtam fel a koordinátát, hogy ki lehessen szûrni, melyik fa utálja a csendháborítást. Kaposújlaknál dettó ez a helyzet, ha a Cirrus Iskolaépület és az autóversenyzõ istálló felett húzok át alacsonyan, a fenyõfák valamelyike leszed. Még nem javítottam ki a dolgot, de idõvel..
A modellnél be lehet kapcsolni exportáláskor, hogy legyen e crash damage avagy sem. Ez tweakelhetõ is az mdltweaker progival is akár utólag. Mondjuk sajnos a modellek nem mindig akkorák, amekkorák. Hiába van pl. egy 15 méter magas fád, ha 30 méteren is leveri az égrõl a gépet. Mondjuk direktbe senki sem akar nekimenni mondjuk egy ilyen dombnak sem.. Általában jól látható, ha autogen objektumok vannak keverve gmax objektumokkal, hogy az autogen fák, épületek eltünnek egy bizonyos körben. Ez nem crash damage zóna, de ha a scenery objektum tartalmaz crash on opciót, akkor könnyen elõfordulhat, hogy megbotlik a paripa valami gikszer kavicsban.
Hát külsõ póttartályra letenni az álmoskönyvek szerint nem nyerõ állás.Szerencsére itt üres lehetett.
Utána gondolom volt zabszemeffektus rendesen, egypár dupla Sétáló Jancsit legördítettek....
Utána gondolom volt zabszemeffektus rendesen, egypár dupla Sétáló Jancsit legördítettek....
Nálad a pont, a CapSim UTI elfért, az An-26-al megint elakadtam.Talán bugi, át kellene állítanom a realizm-ot, akkor talán elmenne.
A Garmin cuccot nem raktam bele 😊
Amúgy sajnos sok helyen olyan kicsi helyre zsúfolta Tim Conrad a textúráit, hogy szinte csak pár pixelbõl lehet gazdálkodni, de azért az összkép jobb lesz mindenképp.
Amúgy sajnos sok helyen olyan kicsi helyre zsúfolta Tim Conrad a textúráit, hogy szinte csak pár pixelbõl lehet gazdálkodni, de azért az összkép jobb lesz mindenképp.
Most meg egy building crash-ba futottam bele a 17-es és a guruló végén lévõ bucka között egy Falcon 50-el. ;-))
Na helyreállt a világbéke. Nincs lebegõ repülõtér. A fejlesztõk is találkoztak úgyfest azzal, amikor FS ragaszkodik a saját repülõteréhez (APxxxxx.bgl), és kigyomláltak ott pár ezt és azt. Jól tették.
Van errõl a géprõl jópár fotóm. Mindenhol szépen van angol felirat a Cirill mellé 😊 Szép gép egyébként, nagyon rendben van.
Én átírtam az eure-t, így nem a levegõben van a beton.
Kilövöm a trafikot (nem a f...szeset) én is és meglátom valami más madárral.
Köszi Tomi!
Kilövöm a trafikot (nem a f...szeset) én is és meglátom valami más madárral.
Köszi Tomi!
A fû az sajna alfát tekintve zajos, ismerõs látvány, nekem is sikerült már ilyet csinálnom.
Most még azt megnézem, hogy bemásolom a kiegészítõ bgl-ket az eure/eurw mappába. Igaz, ezeket csak a MAS miatt, illetve a hazai repülõterek kiiktatása miatt szoktam piszkálni. Minden scenerynek nem engedem.
Most még azt megnézem, hogy bemásolom a kiegészítõ bgl-ket az eure/eurw mappába. Igaz, ezeket csak a MAS miatt, illetve a hazai repülõterek kiiktatása miatt szoktam piszkálni. Minden scenerynek nem engedem.
Nálam a kifutópálya lebeg.. 😊 Van is crash. 😛 A sceneryben lévõ traffic. bgl-t egy az egyben kiiktattam. Nincs textúrázatlan statikus gép. Becsörtettem a Jurassicba, elsõre néztem bután merre fogok kikeveredni, de az animált kapu nagyon frankó.
Elõre is köszi, Te legalább értesz a scenery és AFCAD készítéshez.
Figyeld a füvet... <#awink>#awink>
Figyeld a füvet... <#awink>#awink>
Garmin GPS és Garmin AP-vel modernizálták a madarat és a feliratokat angolosították, errõl írtam a 41644-ben.A rádiómagasságmérõ kapcsolója megmaradt és az eredeti orosz mûszerek is ( pl. a sebi km/h-ban).
Tomi! Az UKHW scenery nálad is bugos AI-ban? Minden forgalom experimentál.
Ráadásul a 17-re nem tudtam kifordulni An-12-vel, meg sem moccant padlógázon csak szórta a lángot a gép mögött.
Ráadásul a 17-re nem tudtam kifordulni An-12-vel, meg sem moccant padlógázon csak szórta a lángot a gép mögött.
Igen, belefutottál Te is abba a csapdába, hogy melyik gépet és éppen milyen idõszakában készítsd el.
Valóban a külföldre eladott és még repülhetõ gépeket meg gondolom modernizálják (lehet elõírás is; a HA-LIX sem az eredeti ilyen értelemben), ez a munkád értékébõl mit sem von le, csak látványosabb lenne "eredetiben", de kapásból most én sem tudnék ilyen képet elõásni.
Valóban a külföldre eladott és még repülhetõ gépeket meg gondolom modernizálják (lehet elõírás is; a HA-LIX sem az eredeti ilyen értelemben), ez a munkád értékébõl mit sem von le, csak látványosabb lenne "eredetiben", de kapásból most én sem tudnék ilyen képet elõásni.
Jó hír, hogy a mûszerek nagy része összevadászható. Ugyanis utólag meglestem egy képet, amelyet egy magyar vadászpilóta készített a Szovjetúnióban, és ott a buhera nélküli mûszerfal látható, igaz megjegyzem orosz mûszerekkel. Szóval itt a sebmérõtõl kezdve elég sok mindent ki kell kukázni, ha azt veszem alapúl. Ami maradhat pl. az a Mach mérõ.. a sebesség, magasság, navigációs mûszerek, hajtómûmûszerek na ez mind javítandó. Cseheknél kell utána lesni..
A ma még repülõ Delfinekben ráadásul egyre több a buhera, meg improvizálás.
Sok újabb fotót azért nem is tudtam használni, mert volt olyan rész, amit teljesen kiberheltek és egyszerûen valami mai cuccot raktak a helyére 😊
Sok újabb fotót azért nem is tudtam használni, mert volt olyan rész, amit teljesen kiberheltek és egyszerûen valami mai cuccot raktak a helyére 😊
A fs nálam itt X:\Program Files\Microsoft Games\Flight Simulator 9\Scenery\World\scenery-ben ill. az Addon Scenery/Sceneryben tárolja az AI bgl-eket.
Hát igen, az lenne az igazi.
Ahhoz képest, hogy amikor nemrég megint elõszedtem a Delfint és szembesültem vele, hogy de elnagyoltak a kabinok, meg miért nincs egy normálisabb magyar festés hozzá? Gondoltam összedobok egyet, meg a kabin rondább részeit kipofozom. Aztán ahogy kicsit beleástam magam, na még akkor ezt is, meg azt is meg kéne csinálni, stb. Pedig hol van ez egy komolyabb Scenery összerakásához 😊 Ilyenkor becsülöm még jobban a ti munkátokat, akik valami nagyobb dolgokat alkottok és idõt nem kímélve "toljátok".
Ahhoz képest, hogy amikor nemrég megint elõszedtem a Delfint és szembesültem vele, hogy de elnagyoltak a kabinok, meg miért nincs egy normálisabb magyar festés hozzá? Gondoltam összedobok egyet, meg a kabin rondább részeit kipofozom. Aztán ahogy kicsit beleástam magam, na még akkor ezt is, meg azt is meg kéne csinálni, stb. Pedig hol van ez egy komolyabb Scenery összerakásához 😊 Ilyenkor becsülöm még jobban a ti munkátokat, akik valami nagyobb dolgokat alkottok és idõt nem kímélve "toljátok".
Csatlakozom a véleményedhez, a két amcsi nav mûszer nagyon elüt, egyébként nagyon klassz.Anno 1977-ben Szolnokon a déli gépsoron bobbiztam, egész éjjel-nappal nézhettem õket az õrtoronyból 2 órát, ha meguntam, lemásztam és közelrõl (nekikönyököltem és jót lehetett szunyókálni) is megnéztem.
Már csak emiatt is szeretnék röppeni vele egy rendeset.
Már csak emiatt is szeretnék röppeni vele egy rendeset.
Egyszer én is feltettem a v3-at, ilyen gond nem volt, de nem tetszett, visszatértem az eredetihez (azt hiszem a GPS-es AP miatt).
A festések csereszabatosak ha jól emlékszem, de a kabintexturák nem biztos. Egy próbát megér.
A festések csereszabatosak ha jól emlékszem, de a kabintexturák nem biztos. Egy próbát megér.
Á, ez valami Bell variáció, mindenféle nyavalyás nyugati TV-s helik csomag. Csak a frissen feltett reptér felett keringtem egyet Litlebubu panaszait ellenõrizni.
Persze vehetjük Open Skynak is, ez a reptér is "Jurassic Park".... <#wink>#wink>
Persze vehetjük Open Skynak is, ez a reptér is "Jurassic Park".... <#wink>#wink>
Már csak a természetidegen gau-kat kellene lecserélni, mert egypárnak nagyon nincs köze az eredetihez ahogy így ránéztem, és sajna egyik 2d panelon sem. Mint ahogy ebbõl kifolyólag a VC-ben is ugyanez a helyzet.
Nagyon klasz lett a kis "Delfin"!
Jobb elkésni bárhonnan ebben a világban, mint túl hamar érkezni a másikba!!!!
Illetve mûködik a rudder, elfordul az orfutó és az oldalkormány is, csak a gép nem. :-)
Valóban jó kis scenery, de nálam sajnos megszûnt az AI forgalom! Egyik scenery-nél sincs. Sõt globálisan sincs. A default traffic.bgl is pedig a helyén van. Ráadásul letöltöttem az avsim.ru-ról az AN-12BKv3 verzióját, nagyon szép festésekkel, azon pedig nem mûködik az oldalkormány. Gurulnék a pálya felé, de csak egyenesen, tökön-babon keresztül lehet. :-) Vicc!
Cseh eredeti sakktábla nélkül:
Másik kedvenc, NDK terepmintás:
Ez is tetszik, egy amerikai (USA) magángép:

Másik kedvenc, NDK terepmintás:
Ez is tetszik, egy amerikai (USA) magángép:

Majd összerakok egy full csomagot is, amit használok a kedvenc festéseimmel (vannak egész jók is), meg az eredeti cseh festést is megcsináltam, amirõl levettem a "sakktábla" hatást. De azt csak ide linkelem SG-re.
A kinti feltöltõkre csak a festés, meg a kabinok mennek.
A kinti feltöltõkre csak a festés, meg a kabinok mennek.
Azok a fotók is megvannak, amikrõl Tim Conrad dolgozott, de vannak sokkal jobbak is, egész részletesek. A szteppelés vékony cérnával van, nem olyan erõs, mint Tim Conradén. Az árnyalat jó, de többféle szín létezik. Van orosz gép ezzel a kabinfestéssel és szürke kárpittal, meg van cseh gép azzal a zöldessel is.
Ha lehagyod a kárpitot, és simán szürkére fested, szerintem az sem bûn. Nézegettem a neten a képeket L-29-ekrõl, és vagy van kárpit, vagy nincs. Viszont.. ha összefutok az Öreggel, akkor megkérdezem tõle, hogy amikor a 70-es években Szolnokon repült, akkor emlékei szerint volt-e kárpit, vagy sem..
Akkor az lesz a nyerõ verzió. Én is majd a CVA féle ketyerét rakom fel. perpill. most nincs fennt a gépemen. Neked amúgy is csak a textúrákat kell publikozni. 😊
Már nagyon közeli állapotban, csak megint be van táblázva a hétvége másra.
Nézegettem eredeti fotókat a kárpitra, hát valamit kiagyalok rá és ez lesz a vége.
Próbálgattam párhuzamosan mindkét L-29 verziót, ami elérhetõ. Van az eredeti Tim Conrad féle és van az a CZ csomag, (a 8 megás) az L-29 CVA. Utóbbiban másabb a fõpanel bal széle (pl féklap visszajelzés), de nem is ez a lényeg, hanem a repmodellt is rendesen átdolgozták az eredetihez képest. L-29 pilóta is közremûködött a mellékelt leírás szerint, tanácsokat adott stb.
Én ugyan az eredetit már megszoktam, de sokak szerint olyan rosszul repül.
A CVA repmodellje valóban erõteljesebb, kevésbé billegõs és könnyebb lendületbe hozni, ill. nem is hajlamos olyan visszapattanásokra leszálláskor, mint az eredeti.
Nézegettem eredeti fotókat a kárpitra, hát valamit kiagyalok rá és ez lesz a vége.
Próbálgattam párhuzamosan mindkét L-29 verziót, ami elérhetõ. Van az eredeti Tim Conrad féle és van az a CZ csomag, (a 8 megás) az L-29 CVA. Utóbbiban másabb a fõpanel bal széle (pl féklap visszajelzés), de nem is ez a lényeg, hanem a repmodellt is rendesen átdolgozták az eredetihez képest. L-29 pilóta is közremûködött a mellékelt leírás szerint, tanácsokat adott stb.
Én ugyan az eredetit már megszoktam, de sokak szerint olyan rosszul repül.
A CVA repmodellje valóban erõteljesebb, kevésbé billegõs és könnyebb lendületbe hozni, ill. nem is hajlamos olyan visszapattanásokra leszálláskor, mint az eredeti.
Az a többi repülõgép által keltett turbulencia, amit leginkább alacsonyan a reptéren fogsz érezni mondjuk leszállás közben. Nem lennék meglepõdve ha ez okozná, ugyanis erõsen eltúlzott olykor és a gépek se mindig megfelelõ vehemenciával reagálnak a turbulenciára. Egyszer "baszta" ki nekem emiatt egy gép leszállás közben a futómûvét még fs2002 korában mert irányíthatatlanná vált, azóta nem kapcsolom be ezt a funkciót. 😄
A másik megoldás pedig, hogy valaminek (repülõ, tereptárgy)a nem látható crash boxával ütköztél, ami letépte a szárnyat. De ehhez az kell, hogy szar legyen a scenery és akkor többnyire mindig meg kéne történnie nem csak olykor.
A másik megoldás pedig, hogy valaminek (repülõ, tereptárgy)a nem látható crash boxával ütköztél, ami letépte a szárnyat. De ehhez az kell, hogy szar legyen a scenery és akkor többnyire mindig meg kéne történnie nem csak olykor.
Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)