MS Flight Simulator 2004

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Hypo
hmm.... nekem a lago verzio van meg azt felraktam, aztan a budapest 2007 et, de igy nem voltak hidak meg a varosban tele volt kockakkal, aztan a budapest2003 konyvtarabol kivettem a texturakat ami a varosra vonatkozik es beraktam a budapest2007 hez igy voltak hidak de a parlament meg mindig kocka.

Aztan friss fs9 install majd elorol az egesz de ugyan ugy jartam

ja egy apro megjegyzes szerintem ez a ferihegy es a flytampa LOWW ja a legszebb repter kiegeszitok

Nekem meg van mind a kettõ. Felraktam a 2004-et, majd utánna a 2007-et, és a város is megvan + az új ferihegy hibátlanul.
Hypo
ergy kérdés nekem megvan mind ketto de az "össze" hozzás nem 100% os ugyanis a parlament meg a citadella egy kocka csak, valami ötlet ?

Olvasd el a #8421-et

thx

utánna nézek remélem nem lessz túl bonyolult a 2õ összehozása
alert
Budapest 2007 a legrészletesebb budapesti reptér, de az csak a reptér. A Lago féle Budapest 2004 az pedig az egész város is, igaz az ferihegyi reptér kidolgozása kicsit idejét múlt. A kettõ viszont kombinálható, tehát ha mind a kettõ megvan, akkor lehet "szép új reptér" a várossal és a többi környéki reptérrel együtt.

\"A tapasztalat az az iskola,ahol az ember megtanulja, hogy mennyire hülye.\"

sziasztok

a véleményetekre lennék kiváncsi, melyik a legrészletesebb budapest scannery szerintetek?
én az aerosoft 2007-est néztem ahol számomra szép lhbp, de maga budapest annyira nem, nincsenek hidak, parlament stb, ja és nincs más budapesti reptér sem
mit ajánlotok?
Na csak nem tudtam osszehozni a patch-ekbol, viszont meg megvolt a regi BP scenery konyvtar, atmasoltam, es most mar megvannka a hianyzo repterek.
Egyebkent csak most realizalodott bennem, hogy a progi nem hasznalja ki a hyperthreading-et. Hat ez bebasz... :-S Pedig nem artana. Letezik vmi speci peccs vagy akarmi eme hianyossagot felulirando (nem talaltam erre vonatkozoan semmit...)?
CptSAB
Köszi utánanézek a programnak. Sajna én is a láma Dzsoni kategóriába tartozok. 😄 Ugyanis nem tanult szakmám a repüléselmélet és egyebek, de azt azért kiszúrom, ha egy olyan gép irreális paraméterekkel repül, amelyet látásból nagyon is jól ismerek, hogy hogyan viselkedik. Nemrég a Jan Moravec féle Szu-22M4-et foltoztam ki. Ott "szerencsére csak annyi volt a gond, hogy néhány adat hibás volt", de miután pontosítottam a fesztáv, fékszárnyak egyebeket, egy nagyon jó kis géppé alakult át, és azóta majdnem minden nap repülök is vele.
Papirzacsi
Ja, amit elfelejtettem. Szerintem az Fseditet azonnal el is felejtheted,mert rettentõen primitív, és az fs ennél ezerszer több paraméterbõl állapítja meg a gép repülési tulajdonságait. Az fsedit, max csak arra jó, hogy láma "usa" dzsoni meglátja, eljátszik vele, és máris azt hiszi repülõgépet csinált.Lásd az egymillió meg egy gagyi repülõt az avsimen. Ha igazán bele akarsz nyúlni, akkor ott az airfile manager(AAM) vagy mi a túró a neve, már nem is emlékszem. De azoktól tölthetõ le, akik az aircraft container managert készítették(ACM).

Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)

Papirzacsi
Próbáld így: e=k/(1+Sfu/S) A k egy szárnynyilazást figyelembe vevõ tényezõ, de tekintve, hogy a mig21 delta szárnyú, ezért ott közelítõleg 1-nek vehetõ. Az S a bruttó szárnyfelület, az Sfu pedig a szárny törzs által kitakart vetülete. Hogy mennyire pontos az érték, azt nem tudom megmondani, de 1 alatt kell lennie, és ezzel a képlettel egy alatt van, szóval közelítõleg jó.

CptSAB
És még egy apró kérés. Valaki tud képletet az MOI (moment of inertia) kiszámításához?
CptSAB
Valaki meg tudná adni némi magyarázattal az Oswald tényezõ kiszámítási módját? Sajnos a repülési lexikonban lévõ képlethez nincs olyan magyarázat, ami segítene. Feltéve persze, ha van értelme megadni. Sajnos a gépekhez nehéz beszerezni az Oswald faktort. Az pedig, hogy a 0.95-1 közötti érték a legideálisabb, azzal nem vagyok kisegítve. Igazából a Mig-21 Oswalt tényezõjét szeretném kiszámolni. Minden adat megvan, amit eddig kért az FSEdit, kivéve az Oswald. Sajnos a Cpt.Sim és a Lago féle Mig nem sokat ér e szempontból, mert pl. a Mig-21UM szépen vezethetõ, de minden méretét (szárny, vezérsíkok, tömeg, tolóerõ) túlméretezték. A Lago féle Bisz pedig 500 km/h alatt ágaskodik az orrával, hiába a trimmelés meg minden. Ráadásként annak is tele a cfg-je hibákkal!!! Az FSFrance free 21-e pedig olyan mint a rakéta. 1 perc alatt 64000 lábra tekert. Mikojan szerintem 58-ban örömében táncolt volna ha a Je-6 ezt meglépi. Per pillanat ott tartok, hogy van egy reális adatokkal megpakolt cfg (Lago cfg és modell) de kormányzás terén (oldal) még problémás, most már kevésbé merül mint a kõ, de az orrát még mindig természetellenesen felfelé rángatja. Vízszintes repülésnél is az orra enyhén felfelé néz 3D cocpitban ez még elmegy, mert a fejállás nézetét megemelem, de 2D panelon csak az eget látni. A SOKO szerint a valódi Mig pilóták elégedettek voltak vele, de ha nem láttam volna már többezerszer az életben huszonegyest repülni iskolakörön és leszálláshoz készûlni, akkor el is hinném, hogy a Bisz ilyen kis szárnyaszegett.
Papirzacsi
Budapestnél az AFinstallerre semmi szükség. Az még a 2002 idejében kellett, ezért van benne az installban. A 2004ben megoldották BGlekkel ezt a problémát. Így viszont nem is tartalmazza az installer a reptereket. Nincs más dolgod, mint megkeresni a peccset, vagy mi a túrót, ami már tartalmazza az új repterek afcad filejait.
Méghozzá innen.

Asszem alapból nem latod a repterek közt, csak úgy, ha alul átklikkeled hogy "addon scenery"-ben keressen. Vagy valami ilyesmi... <#idiota>
Marmint nemcsak a scenery-ben, hanem az FS9 adatbazisaban ugye. Mert fizikailag okes, hogy ott van, de mint repterek nem szerepelnek a programban.
Sziasztok.
Segitsetek legyszi, ujbol feltettem az FS9-et (szet volt hullva a rendszer, meg egyebkent is, teleszortam mar minden felesleges cuccal, es most ujbol, mar "odafigyelve" akarom felturbozni) viszont a Budapest Scenery-ben egyszeruen nem tudom berakni LHBS-s, Farkashegyet stb. Emlekszem patchelni kellett, meg AFInstaller.exe-ezni, de csak nem jon ossze. AFInstaller-re LHBS-t radobom, de vmi eur*...bgl file-t nem talal. Hogy kell megcsinalni, hogy benne legyenek ezek a repterek a sceneryben?

Koszi elore is
alert
Van kifejezetten egy update ehhez, persze lehet próbálkozni custom AFCAD-ekkel is. Vagy saját maga is odébb rakhatja az AFCAD progival az iránysávot ha megnyitja a scenery-hez tartozó eredeti AFCAD fájlt.

Deloi
Sztem keress inkább LAGO\Budapest\SCENERY könyvtárat, nekem ott van. De lehet ez nem fogja javítani az ILS-t (asszem a 31R pályán), mert az el van ott csúszva. Lehet ahhoz kell külön patch.

sziasztok

feltettem az aerosoft france1 és france2-est
és a flightsim commander a database builder után france alatt csak st. tropeez-t látja, fs2004 alatt megvan a többi franci reptér is
mi lehet a baj?
(bocsánat nem file, hanem könyvtár)

Gigabyte H55M-S2H, Core i3 2,93Ghz, 4GB DDR3 1333Mhz, GT220 1GB DDR3, 500+80GB HDD Nem sok, de egyelőre elég lesz:)

az afcad megvan de azt írja hogy ide tegyem:
\...\FS2004\Addon scenery\scenery directory, and start FS2004.
de nincs ilyen file. a patch-et meg nem találom.

Gigabyte H55M-S2H, Core i3 2,93Ghz, 4GB DDR3 1333Mhz, GT220 1GB DDR3, 500+80GB HDD Nem sok, de egyelőre elég lesz:)

CptSAB
Regelj és miután az megvan.. Budapest..
és mit írjak be a keresõbe, mert semmit nem dob ki bármit írok?

exTrem
www.avsim.com

aha, és honnan tudnék olyan afcad filet letölteni?

exTrem
Az ils-re van patch. A repülõk meg azért állnak rossz heéyen mert nem jó az afcad fileod. Tölts le egy újabbat.

Megvan valakinek a Budapest Scenery 2003? A baj az lenne hogy a repterek félra vannak csúszva. Vagyis az ILS a pálya mellé tesz, azottani gépek nem a parkolóban állnak hanem mellette stb. Ezt hogy lehetne megcsinálni?

Papirzacsi
Nálam is volt ilyen baja, de a Visual basic 6 telepítése után elmúlt neki. :-)

CptSAB
Használ valaki SBuildert? Nálam mindig a type mismatch 13 error üzenettel elszáll indításkor. Fel van telepítve a VBRUN pack, de fogalmam sincs mi a baja. Az avsim.ru oldalon voltak nagyon jó scenery elemek. Leszedtem õket (orosz katonai jármûvek - ZIL/URAL/KRAZ stb.. TESLA radarok..(bgl/bmp) mellékelve macro könyvtárral, de azok az API-k csak 2-300 bytosak, mindössze egy utalás van bennük az azonosítóra, de se az rwy12, sem a Airport Scenery X, sem az EZ.. lényegében semmi sem kezeli õket, pedig elvileg az Airport kezeli az SBuilderen kívûl. Leírás orosz nyelven van mellékelve, de sokat nem értek belõle. Ha valaki ismeri a Hawker féle scenery elemeket vagy tud bármilyen segítséget nyújtani az SBuilderrel kapcsolatban, azt megköszönném.
CptSAB
Csaba! Klikk FAQ! Ha a hajtómûindítással lenne problémád, keresd ki a PMDG 737NG segédlet videóját. De ha a képen kattintasz a KLIKK IDE FAQ-hoz.. akkor is el tudod érni. A robotpilóta használata egyszerû. Az FMC-t gyakorolni kell. Ahhoz a magyar leírás: FMC. Mindkettõért a köszönetet Alertnek küldd.
Sziasztok, gyér angoltudásom miatt kicsit nehezen boldogulok a PMGD Boeing 737NG angolnyelvü manualjával, ha tudtok errõl a típusról bármien magyarnyelvü leirást kérlek irjátok meg, köszi.

Clidey
<#vigyor><#eljen>

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

chicco
Köszönök minden segítséget!

exTrem
Probald ki ezt, eleg hosszunak tunik, pmdg 737-hez keszult kulon 😊
Link to Fs Passengers download section

http://kozak74.extra.hu/index.html

CptSAB
Csaba!
Egy dolgot tudok tanácsolni igazából. Sokszor el kell olvasni azt a pmdg manualt. Én annak idején spec. kinyomtattam a szükséges részeket (FMC, autopilot..) Azt is elárulhatom, a neten fennt kering az eredeti Boeing kézikönyv is a 737-hez. Valami 900 oldalas, viszont azt az igazi gépek pilótafülkéiben lapozzák. Sok mindent meg kell jegyezni és sok mindenre oda kell figyelni, ha komoly kiegészítõvel akarsz repülni. Az lenne csak szép, ha az összes ellenörzõ és üzemi kapcsolót betennék ezekbe a kiegészítõkbe.
Nézz körül itt:
Dauntless Software cheklist
Sziasztok, én eddig az alapgépekkel repkedtem, most feltettem a PMDG 737 es tipusú gépeket, és ehez kéne kis segítség, kéne nekem egy checklist, de ha tudnátok egy olyan amiben nem csak irja hogy mit kell csinálni hanem képpel illusztrálja is hogy merre található az adod gomb, tudom ez mind benne van a PMDG manualjaba, de az túl hosszú, és annyi adat van benne hogy nem tudom megjegyezni, kicsi a monitorom ezért a paneleken nem tudom elolvasni a feliratokat, ezért kéne egy egyszerü nyomtatható cheklist amibe mutatja hogy mit merre találok, ha tudtok ijet kérlek segítsetek, elõre is köszönöm.

visszatértél télleg? jajj de jó, jupi, juhéjj....
exTrem
Minek ? Vatsim, Ivao kell neked. Vagy ha barátokkal akarsz repkedni akkor te csinálsz egy hostot és mgadod a haveroknak az ipd-et. Õk felcsatlakoznak és kész.

visszatértem...na most csak egy kérdésem lenne...multiplayerhez honnan tudok IP-ket leszedni???

CptSAB
Nem rossz az FS9. Nem kell leírni még, csak mert az X kint van. Igaz, hogy nagyon sok olyan plusz funkció van benne, ami miatt sokkal többet nyújt, de szerencsére a freeware fejlesztõk még mindig nyomják tele új kiegészítõkkel a 2004-es versenyzõt. Szerintem 2008-ig bezárólag nem is lesz ezzel gond. Pont most találtam néhány nagyszerû csemegét, és ezek ráadásul 2007-es termések (Mig-21Bisz, L-39 Albatros). Igaz elbabrálhatok velük, mert mûszerfal téren összecsapták mindkettõt, de én ha nagyon lelkes vagyok, akkor mindig találok rá módot, hogy feltupírozzam a házi FS barkács szerszámokkal a cuccost. 😊
chicco
Hát igen de én se ülnék vissza 1 zaporozsecbe és tennék bele villany ablakot.
Visszafelé már nem sokan terveznek

exTrem
Ez a másik. Fsxben van egy kis próbálkozás arra igaz csak külsõ nézetben, hogy máshogy hallod a hangokat a gép elõtt és mögött. Ez kellene a 2004-be is :S. Vcben mozogsz a gép belsejében minél hátrább mész annál "torzabb" lesz a hangg. De ha pl valaki az elsõ sorokban ül 😊, akkor jól hallhatja a fincsi kis engine sound "sípolását"

chicco
Az a baj,hogy senki sem dönötötte el honnan akarja azokat a hangokat hallani.??
más acockpit és más ugyan az a gép a hátsó konyhából.

exTrem
Ez tény, hogy a fizetõs gépeknek egytõl egyig no commentek a soundjai. Ami eddig nekem a legjobban tetszett az egy crj sound az avsimen és egy 767 sound. Ezek soso jók lettek és élvezetes felük repülni. Na de ennyire nehéz lenne egy jó soundot csinálni ? Ne már ... Ha értenék hozzá nekifognék, de sajnos idõ sincs és megfelelõ tudás is hiányoltatik hozzá 😊

Ombika
Konyorgom sose ertem mi ertelme leggyorsabbat megvenni!

1. Tapasztalatbol mondom ,95%-ban osszes C2D megy 3000-3200 Mhz-en!
2. E6400tol folfele mar nem is kell tuningram mivel ott a szorzo megold mindent,bar ha felhuzza vki 3500Mhz-re,mint en is ,akkor a memoria 800 helyett 880-on megy!
3. HA feszultseget is mersz neki adni,amit 1.525vig nyugodtan ajanlok ertelmesebb hutovel,de gyari is tokeletes (1.5V-ig),akkor esely megvan 3400 Mhz-re,ha pedig tudsz valogatni ,akkor 3600-3700mhz-ig is van eselyed!
4. 3500 Mhz-nem panaszkodom csak Fsx hasznalja ki 100%-ban ,de itt is csak egyik magot,remeljuk SP1 megoldja problemat!
5.Ha vkinek kell jo ram es olcson nagykerbol keressen meg,hihetetlen arakon tudok! pl: 2x1024Mb DDR2 32K,zsir uj!!

Remelem tudtam segiteni!!

én a 6700-ast néztem de még megondolom
alert
De ezt e6400-al is el tudod játszani ami csak 45k.