MS Flight Simulator 2004
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
http://forums.avsim.net/dcboard.php?az=show_topics&forum=284&page=
Ezen a topicon nagyon sok minden le van írva, pl. az is hogyan lehet a nagy felbontású képeket lehozni, vagy hogyan lehet googleearth helyett az ms féle virtual earth-t használni. Meg hogyan lehet autogen-t belerakni. Jó keresgélést!
Vissza egy kicsit a topichoz:
Ma nagy nehezen rászántam magam hogy kipróbáljam az Online játékot. Nagy nehezen sikerült is fellépnem a VatSimre. Mindenkit hallok, gondoltam most még csak figyelgetek, szokom a fóniát. Saját hívójelemnek beállítottam a szül. idõmet és elé csak úgy poénból a MAH-t (vatsimen volt ez a módszer leírva). így lettem MAH8312. Éppen gondolkodtam azon hogy elég csak három szám, amikor látom hogy száll le a MAH831. Kíváncsiságból kérdezem: mi történt volna ha átírom egy olyanra ami már létezik? Szólt volna érte a szerver?
Másik láma kérdés: mi történik ha pausolok?
Harmadik kérdés: mi történik ha véletlenül elrontok valamit és lezuhanok? (túl vagyok már egy pár leszálláson de néha a PMDG 737 csinál számomra érdekes dolgokat)
Azt hiszem elég sok mindent értek a fóniából (olvasgattam utána) de azért hallok új dolgokat. Ha ilyenkor visszakérdezek gondolom segítenek, de nagyon rossz szemmel nézik ezt? Vagy a VatSimen ez megengedett és nem nézik le a kezdõket?
Ezen a topicon nagyon sok minden le van írva, pl. az is hogyan lehet a nagy felbontású képeket lehozni, vagy hogyan lehet googleearth helyett az ms féle virtual earth-t használni. Meg hogyan lehet autogen-t belerakni. Jó keresgélést!
Vissza egy kicsit a topichoz:
Ma nagy nehezen rászántam magam hogy kipróbáljam az Online játékot. Nagy nehezen sikerült is fellépnem a VatSimre. Mindenkit hallok, gondoltam most még csak figyelgetek, szokom a fóniát. Saját hívójelemnek beállítottam a szül. idõmet és elé csak úgy poénból a MAH-t (vatsimen volt ez a módszer leírva). így lettem MAH8312. Éppen gondolkodtam azon hogy elég csak három szám, amikor látom hogy száll le a MAH831. Kíváncsiságból kérdezem: mi történt volna ha átírom egy olyanra ami már létezik? Szólt volna érte a szerver?
Másik láma kérdés: mi történik ha pausolok?
Harmadik kérdés: mi történik ha véletlenül elrontok valamit és lezuhanok? (túl vagyok már egy pár leszálláson de néha a PMDG 737 csinál számomra érdekes dolgokat)
Azt hiszem elég sok mindent értek a fóniából (olvasgattam utána) de azért hallok új dolgokat. Ha ilyenkor visszakérdezek gondolom segítenek, de nagyon rossz szemmel nézik ezt? Vagy a VatSimen ez megengedett és nem nézik le a kezdõket?
Azért mert nincs a google szerverén az adott területrõl jobb fotó. Vagy csak nem hozzáférhetõ.
\"A tapasztalat az az iskola,ahol az ember megtanulja, hogy mennyire hülye.\"
Majdnem minden nagyvárost fel lehet annyira nagyítani, csak valamiért mégsem azt a jó minõségû képet tölti le a google szerverérõl... 😞
Én nem tettem fel fs-re, majd talán ha lesz autogen is, és nem kell annyit várni töltésre. Google maps alapján mondom. Ja látom, kaposvár az egész részletes. Mondjuk az is fura lehet, ahogy egy éles vonallal átvált másik fajta mûholképre. Szóval még van mit javulnia, ha egyeltalán ez javítható. Talán inkább googlenak Mo-n lenne mit javulnia. Ilyenkor irigylem picit az amcsikat. Nagyon durvák azok a screenshotok ott, olyan mintha igazi lenne.
közben találtam
hol lehet screenshotokat názni errõl a szatelites cumóról?
szombathely nem kidolgozott,ha megvan a google earth nevü progid ott láthatod hogy pest,balaton környéke és egyéb falvakról készült mûholdas kép.
A letöltési tempóról annyit, hogy a google ezerszer gyorsabb. Nekem 1Mbites a netem, de ha most lemérném mennyire terhelt, akkor nem nagyon ájúlnék el tõle. Bár lehet pont azért.. 😄 Erre felénk meg pont többféle mûholdkép van, ami azt jelenti, hogy tarkabarka a mûsor. Kaposvártól nyugatra szürkés zöldes, erre felénk barnás, de Dombóvár már a régi massza. Ami fontos, az fs-nek futnia kell, az mindegy, hogy éppen az van a képernyõn. Habár így fura. Mintha valami homoksivatagban ülnék. Ahol még a dombok is beleolvadnak abba a homokszin semmibe.
Na, és milyen? Van lassulás? Mert nekem most elég határon mozog az fs a halom kieg miatt. Amúgy én is félig vidéken lakom, és pont az a szívfájdalmam, hogy pl szombathely egy nagy paca. Najó látni a várost, de túl sok részletet nem. Akkor már inkább UTE, ott még a csónakázó tó is látszik😊 Esetleg tudnál tolni egy screenshotot BP-rõl, meg egy két vidéki helyrõl.
Megvaaaan! Figyelem a letöltött ini fájlban az f:\TileProxy\cache.service2 bejegyzéseknél az f:\Tileproxy helyére mindenki azt az elérési utat másolja be, ahol van a cuccli. Nálam pl: D:\Program Files\Microsoft Games\Flight Simulator 9\TileProxy
Megsasoltam, de azzal a proxi ini fájllal mindig csak azt látom, hogy nem tudja létrehozni az f meghajtón a cache-et. :S
A Flight Simulator X topicban is errõl már az eszmecsere egy ideje. Nézd meg hátha hasznos.
Valami mûködõ szerver kapcsolatot tud valaki? Tudom.. mindig csak kérek és kérek. De ez a táj.. holdbéli. Ha nem tud letölteni, csak egy zöldesszürke dimbes-dombos abrosz, amibõl a Taszári közelkörzet víztornyai és templomai állnak csak ki, meg a két reptér, az újlaki és a taszári. Amúgy nem kell izgúlni, lementi az eredeti scenery.cfg-t. (bk a kiterjesztése, de uninstall esetén azonnal visszahelyezi a régit.
http://sourceforge.net/project/showfiles.php?group_id=195231
A vízrõl a következõt tudom: A szerzõ korábban tett fel kérdéseket azzal kapcsolatban hogy hogyan tudná felismerni a partszakaszokat meg a vizeket, tehát szerintem ezen is dolgozott. Az eredmény felemás lett a képeket nézve. CptSab: kiváncsian várjuk az eredményeket.
A vízrõl a következõt tudom: A szerzõ korábban tett fel kérdéseket azzal kapcsolatban hogy hogyan tudná felismerni a partszakaszokat meg a vizeket, tehát szerintem ezen is dolgozott. Az eredmény felemás lett a képeket nézve. CptSab: kiváncsian várjuk az eredményeket.
http://www.flashearth.com/ egy érdekes oldal, nem csak a google earth szemszögébõl nézhetõ a világ..
Na ezt a nagyon ratyit kikérem magunknak vidékieknek..! 😄 Nálunk szép kék az ég, és nem büdi a levegõ annyira.. 😄 Majd jól megfenyegetni én Googlis csókát! Ide nekem a BlueSky fotókat!!!! Megkeresem ezt a progit.. letöltöm, és majd rálátásom lesz, hogy hogyan gyepálja le a mostani 25 fps-et 0-ra!!!! 😄 Viszont VFR sceneryk készítéséhez nagyon is jók lesznek azok a textúrálék!
FSX-en kipróbáltam, sikertelen kísérlet volt. Az összes terep textúrát és a legtöbb épületet eltávolította, csak az egyenletlen domborzat maradt meg. A szerverekhez ami megvan adva, azokhoz nem tudott csatlakozni sajnos. Tehát sztem nem éri meg vele még kísérletezni... talán majd ha kijön a végleges verzió és lesz bõven szerver hozzá.
Egyébként szerintem a víz is csak kép formájában lesz ott.
Egyébként szerintem a víz is csak kép formájában lesz ott.
Már van fs9-re. A telepítõ felteszi arra is. Én csak attól félek, hogyha kipróbálom, akkor nem vágja agyon a feltett sceneryket? És van plusz gépigénye? És Mo-t nem akarják googliék frissíteni, mert BP-n kívül a többi országrész nagyon ratyi😞 Meg pl az is érdekes, hogy a víz az csak fotó(tehát kékszínû talaj), vagy az rendes fs tükrözõdõ "víz"?
Köszikeee 😊
Lehet még ebben a játékban neten másokkal együtt repülni? Régen mintha lehetett volna, de már nem vagyok benne biztos, hogy élnek e még ezek a szerverek, vagy már csak FSX-re koncentrálnak 1000L
Ez a googles textúraszedõ prog érdekelni fog, ha lesz fs9-re is, mert nekiláttak egységesen frissíteni a szatelitképeket. Anglia, Németország, Dánia oltári szép lett.
http://forums.avsim.net/dcboard.php?az=show_topics&forum=284&page=
Ezt a fórumot nézd át. Itt biztos hogy megtalálod a hibát.
Többek között itt láttam hogy megy fs9 alatt is (rengeteg kép van fent) Én inkább nem próbálkozom vele, majd ha teljesen kész lesz.
Ezt a fórumot nézd át. Itt biztos hogy megtalálod a hibát.
Többek között itt láttam hogy megy fs9 alatt is (rengeteg kép van fent) Én inkább nem próbálkozom vele, majd ha teljesen kész lesz.
Csak FSX alatt mûködik.
TileProxy progi mûködik valakinél? Hogyan kell beüzemelni?
Persze géptõl függ. Nálam most 115 FPS. Jó kis c2d proci meg 8800 GTX-el pedig 150 FPS simán megvan.
Annyira mégsem okés a RouteFinderes KJFK-LHBP útvonal. 12 órás volt a repülõút!!! 1 1/2x a Malév által megadottnak. 3902 lb kerozinnal száltam le Ferihegyen (4-5%). Már Amszterdamnál nagyon viszketett a kezem, hogy megszakítom az útvonalat (5416 mf a teljes út, igazából azt nem értem, minek kell Winipegig is elmenni visszafelé pont ellentétesen 1084 mérföldet FAR (VOR) -ig, mert ugye csak az +2 óra, utána meg fordulj bolha újra +2 óra kb. Persze nem 14 és fél óra mint FS default, mert akkor Izlandon le kellett volna szálni tankolnom.)A sógorok felett már elõkerült a számológép, mentek a számolások. 150-200 mf max. repülési távra maradt nafta.
na mivel valamiért nem tudtamn feltölteni leirom FPS 134 Cruising közbe 737NG FS Passneger Active Camera nem gyenge! Aki nem hiszi vegyen fel MSN-re [email protected] ott átküldöm
Sziasztok!
A VACC-SAG-ot böngészve találtam erre a képre:
Mi a véleményetek hirosimája van vagy csak átverés az FPS-S érték??
A VACC-SAG-ot böngészve találtam erre a képre:
Mi a véleményetek hirosimája van vagy csak átverés az FPS-S érték??
közben kipróbáltam, elég érdekes
http://www.elbiah.de/flusi/MyFsGoogleEarth/MyFsGoogleEarth.htm
ezt probáltátok már?
számomra érdekes, csak félek ne hogy szétesen az fs-em
ezt probáltátok már?
számomra érdekes, csak félek ne hogy szétesen az fs-em
Ezért használok FSNAV-ot. Nem kicsit egyszerûbb benne egy útvonalat létrehozni, mint a fs9 gyakorlatilag használhatatlan tervezõjével.Már az is elég rémes benne, hogy egy 1280-as felbontásnál mekkora ablakot produkál a tervezõ... Használhatatlan.
Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)
folytatás.. a lényeg, ki kell törölni a teljes útvonalat, és elõszõr csak a VOR - VOR szerint kell felépíteni. Valamilyen bug lehet a dolog mögött, ha keresztezik egymást az útvonal elemei, akkor úgyfest, bizonyos esetekben azt nem tolerálja még akkor sem, ha nincs kész a terv. 1 teljes órámba telt az útvonal összeállítása.
Hasznos infó lehet: ha nincsen semmilyen route planner programunk, és manuálisan módosítjuk a KJFK-LHBP repülési tervet, akkor FNT VOR után egyszerûen szétesik a planner képe, majd kifahy az FS2004. Ilyet sem láttam még.. Egy értelmetlen hibaüzenetet is kiír, egy régi 3.1-es Windows stílusú ablakban. Jópofa ötlet volt a készítõktõl. Többszöri próbára is ugyanez..
ugy emlékszem, hogy nem volt repülési terv, és nearest airport, lhpb, full stop landing-et kértem.
mindenesetre érdekes😄
mindenesetre érdekes😄
Biztos oda küldött? Nem te választottad a pályát, vagy eljárást? Mert lehet 31R-ra megközelítést kérni, csak kéri, hogy a megközelítés végén menj át a 31L-re. Én elég sokszor szálltam már le a 2004-ben, de sose küldött defautból 31R-ra. De ez tipikus fs dolog. A 2002 a 31L-et nem akart használni sose. Még felálláshoz se. Ott is afcad file-t kellett buherálni ahhoz, hogy 31L-et adjon.
Az efes ebben is, mint nagyon sokminden másban totál eltér az real dolgoktól. És nem akarom rontani az élményed, de egyre inkább ezt fogod tapasztalni.:-(
Az efes ebben is, mint nagyon sokminden másban totál eltér az real dolgoktól. És nem akarom rontani az élményed, de egyre inkább ezt fogod tapasztalni.:-(
jah most jut eszembe 1x debrecenbõl-bp jövet piper chayanne-al a 31R-re küldött😄
akkor az aircraft.cfg-ben van valami eltolva?
akkor az aircraft.cfg-ben van valami eltolva?
köszönöm a válaszokat, ahogy egyre jobban ismerkedek az fs-el, és eggyre többet tanulok töletek, igy egyre több hibát veszek észre😞 reality vs fs témában
amugy az életben a 31L elég bármilyen gépnek?
btw 747 le tud szálni ferihegyen?
amugy az életben a 31L elég bármilyen gépnek?
btw 747 le tud szálni ferihegyen?
Az fs a beállásnál két dolgot néz. Egyik, hogy a gépednek mekkora a mérete(ez egy elõre eltárolt érték, amit az afcad progival lehet módosítani). A másik, pedig a rendelkezésre álló állóhelyek. Az állóhelyenek is van egy méretük, ami azt jelenti ,hogy annál a méretnél nagyobb gépet nem enged oda. Na most ezek az állóhelyek, az afcad fileban bizonyos sorrendben helyezkednek el. Az efes esszerint tölti fel az állóhelyeket, vizsgálva a fenti két értéket, illetve még azt, hogy van e a légitársaságnak az afcad fileban lefoglalt helye.(ehhez kell, hogy az aircraft.cfg-ben is ez legyen megadva). A 767-et az fs két okból nem küldhette oda ahova te akartad. Egyik, hogy talált olyan magasabb prioritású álóhelyet, aminek a mérete közelebb állt a géped méretigényéhez, mint ami a 46, 43, és 39-es kapukhoz be van állítva.Illetve, a kapuk le voltak foglalva vagy egy gép által, vagy vmi légitársaságnak, és a te géped aircraft.cfg-je nem tartlmazta a megfelelõ kódot. Lehet bonyin hangzik ,de ne árj csodát az fstõl. Elég igényes, és talán felesleges munka kéne ahhoz, hogy jól be legyen állítva az afcad file, és ez se garancia, mert a repülõgépek készítõi se törekednek a különféle repülõgép kiegészítõk ilyen irányú egységesítésére.
A pályánál egyszerû a helyzet. Az fs mindig azt a legrövidebb pályát válassza leszálláshoz, ami szerinte elég a gépnek. A 31L szerinte bármilyen gépnek elég lesz, nem foglalkozik a begurulás rövídségével vagy ilyesmivel.
A pályánál egyszerû a helyzet. Az fs mindig azt a legrövidebb pályát válassza leszálláshoz, ami szerinte elég a gépnek. A 31L szerinte bármilyen gépnek elég lesz, nem foglalkozik a begurulás rövídségével vagy ilyesmivel.
Alertnek válasz: sajnos az AAM mellé nem adtak konkrét leírást, értem ez alatt azt, hogy az egész air file tele van viszonyszámokkal. Csak éppen magyarázat nuku, hogy mihez képest él az a viszonyszám. Pl. azt írja az egyik AP spd hold értéknél helpnek, hogy B737-200-nál 12 a helyes érték, nálam az 500-as ducinál 25 volt. Jó, biztos bejátszik a hullámzó tolóerõszabályozásba, de ettõl nem leszek okosabb, mert mi van, ha egy ATR-42 AP-ét kellene preparálni.. a lényeg, összehozhattak volna a készítõk egy rendes manuált mellé, mert így az airfile marad ugyanaz a kevésbé érthetõ-szerkeszthetõ állomány. Ilyenkor marad az, hogy kerítünk egy hasonszõrû gépet és meglessük az értékeit és átírjuk azokra.
Tommynak: small-medium-large gate a méretnek megfelelõ utasszállítóknak. Parking ramp hasonló. A másik.. minden reptérnek megvan a maga forgalmi kör eljárás rendszere, az hogy xy szélviszonyok esetében melyik irányból zajlanak a le ill. irányba a felszállások.
Tommynak: small-medium-large gate a méretnek megfelelõ utasszállítóknak. Parking ramp hasonló. A másik.. minden reptérnek megvan a maga forgalmi kör eljárás rendszere, az hogy xy szélviszonyok esetében melyik irányból zajlanak a le ill. irányba a felszállások.
sziasztok
az lenne a kérdésem, hogy az életbe és az fs2004-be, mi alapján küldenek a kapukhoz?
pl: bécs-budapest utamon elöszõr pmdg 737-es el a ferihegy2-re egy jetway-es kapuhoz küldtek, utánna a level-d 767-est pedig ferihegy1-re lépcsõt hozott nekem az aes😄
lehet, hogy csak az én fejembe gondoltam el, hogy nagyobb gépnél, több utassal jetway-es kapu dukál😄
mi alapján megy ez? társoság, az út hossza, a gép nagysága?
a másik, hogy eddig csak nyugatról jöttem haza fele, és mindig a 31L-re száltam le, ez mitõl függ? milyen irányból jössz? én ugy gondolnálm amelyik gép fer2-re érkezik az a 31R-re száljon le😄, de minig 31L-re visznek és onnan gurulok át terminal2-re
thx
az lenne a kérdésem, hogy az életbe és az fs2004-be, mi alapján küldenek a kapukhoz?
pl: bécs-budapest utamon elöszõr pmdg 737-es el a ferihegy2-re egy jetway-es kapuhoz küldtek, utánna a level-d 767-est pedig ferihegy1-re lépcsõt hozott nekem az aes😄
lehet, hogy csak az én fejembe gondoltam el, hogy nagyobb gépnél, több utassal jetway-es kapu dukál😄
mi alapján megy ez? társoság, az út hossza, a gép nagysága?
a másik, hogy eddig csak nyugatról jöttem haza fele, és mindig a 31L-re száltam le, ez mitõl függ? milyen irányból jössz? én ugy gondolnálm amelyik gép fer2-re érkezik az a 31R-re száljon le😄, de minig 31L-re visznek és onnan gurulok át terminal2-re
thx
Nem sikerült még sajnos. A tolóerõt már redukálni tudtam az irreálisan nagyról, így valamelyest jobb a helyzet. De még mindig felpörgeti és lelassítja a hajtómûveket, bár már nem annyira feltûnõ mértékben. De aki tudja hogy ott a probléma azt zavarja 😄
Béna vagyok.. utaslista: 59 férfi (felnõtt) 45 nõ (felnõtt) 11 gyerek és 17 bébyfliger. ( picit sokan lettek a lurkók..) finomítani kell a táblázatot. 😄
Az igazi poént kifelejtettem.. délelõtt 11 órakor elkezdtem összeállítani az utaslistát. Möst következik a MagyarFreeware FSPassangers leírás. Elõvettem a még a 90-es évek elejérõl szerepjátékokból megmaradt 6-8-10-12-20 oldalú dobokockáimat. A 10 oldalú mellett döntöttem. Fogtam a Malév oldaláról kinyomtattam a 767-200 kabinelrendezését. Gyorsan összeütöttem egy táblázatot a jegyeladás illetve a felnõtt férfi-nõ-gyerek-csecsemõ foglalásra. Oltári türelemmel (mind idegesebben szemléltem az órát..) kidobáltam a jegyeladásokat és az utaslistát. Ehhez jött az érvényes Biznisz-Túriszt-Csecsemõ kézi ill. raktérpoggyász súlyszámlálás + üzemanyag kalkuláció. fél óra alatt meg is voltam.. 43 férfi 29 nõ 7 gyerek és 8 csecsemõ (kiskorú gyermekek egészen 3-4 éves korig). 😄 Na ennyit a fanatizmusomról..
Köszi! Végûl én is oda lukadtam ki (RouteFinder). Felnéztem az IVAO oldalára.. ott ajánlották. Oda Firefoxal léptem, de a linket amit adtál, azt most Explorerre is betárazom. Az biztos hogy pokolian elavult az FS plannerje. Már ki is nyomtattam az oda-vissza utat.. majd a szombat du. 17ó45p-kor induló járattal "hazarepülök". <#email>#email> Töltöttem le panelokat a B767-hez, így kell egy újjabb teszt. Sikerûlt megberhelni a rakoncátlankodó robotpilótát?