MS Flight Simulator 2004

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

CptSAB
Én is köszönöm a linket! Megy is kinyomtatásra.
alert
Talán az FSX-es topicban nézd meg és a hsz-os elolvasása és FAQ tanulmányozása után kérdezz.

\"A tapasztalat az az iskola,ahol az ember megtanulja, hogy mennyire hülye.\"

alert
Ezt a fónia anyagot ugyan vatsimesek készítették, de nagyon jó és természetesen ivao-n ugyanúgy használható. Ajánlott még áttanulmányozni az ivao kézikönyvekben említett fóniát (itt is szinte mindenre kitérnek), ez nem a Lénárth féle. Az anyag sokkal több mint a beépített ATC, mert sokk a több a szituáció, a lehetõség. Alapjaiban viszont megegyezik.

Zenszkij
Az FS Simulator X milyen? Mekkora a gépigénye?

Lali mennyire vagy túsz? Sörhöz odaférsz?

CptSAB
Én még csak tanulom.. de ajánlom letölteni Lénárth János IVAO fónia könyvét. Negyven valahány oldal. Én spec most tanulmányozom. Sokkal bõvebb azonban a kommunikáció, mint az FS beépített.
Üdv!
Az IVAO tagoktól szeretném kérdezni, hogy az IVAO-n a fónia mennyiben másabb, mint az fs-be beépített? Persze azt tudom, hogy szóban kell, de a rendszere mennyire más?
A választ elõre is köszönöm!
alert
Próbáld ki a következõt (bár csak elmélet): total commandert engedd rá a scenery mappára, hogy keresse a BGL fájlokBAN azt hogy "LHBP". De ne a fájlnévben hanem benne, ASCII szerint. Elméletileg csak egy APxxxxx.bgl nevû fájlban szerepelhet illetve az említett traffic fájlban. Ha másban is megtalálja akkor abban a fájlban keress rá több reptér ICAO kódjára, a világ egyéb tájairól is. Ha találat van, akkor valószínûleg az traffic fájl.

eyecandy
Köszi a segítséget, de hidd el, ezzel kezdtem. Pont ezért vagyok erõsen meglepve.

CptSAB
Nálam ez már át van nevezve másra, ugyanis helyette egy 48 megás traffic állomány fut. Szóval nézd meg a scenery/world/scenery-be ezt a filet, amit lejjebb beírtam.
CptSAB
Traffic030528.bgl-t keresed szerintem.
eyecandy
Dehát pont ez baj, a default bgllel kezdtem, az már rég nincs ott, a gépek meg igen!!! Azért szedtem ki a maradék (nem skAis) traffic.bgleket, hogy hátha valamelyik álnéven, de miután mindet kioperáltam a default gépek maradtak!!!!<#wow1>

CptSAB
Kis egoista! Csak egy gép maradhat széles a nagyvilágban. 😄 Tényleg, és ha már mind kipusztítottad, akkor mi lesz utána?
Papirzacsi
A scenery/world/scenery mappban van a default flightplaneket tartamlazó bgl. Nem emlékszem már a nevére, de vmi dátum is van benne.traffic0513.bgl vagy hasonló. Ha azt kiszeded, akkor el kéne tünnia a default forgalomnak.

Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)

eyecandy
SkAi után is fent maradtak az eredti ai gépeim, ma este úgy gondoltam töltök vele ey kis idõt, leszedtem az SkAIt és egyenként a traffic.bgl-eket egyesével próbálgattam, végül meguntam és kivettem minden traffic.bgl filet. Döbbentem látom, hogy az world meg orbit gépek továbbra is ott állnak. Van valakinek ötlete, hogy hol tárolhat még ai taffic filet az fs?

CptSAB
Na igen. A mesh mindig csodákat tesz. Ezt tanusíthatom. Én Európát szoktam kisakkozni a mesh állományokkal, igaz szép az UltiTerrEuro, de iparkodok meglenni nélküle. A grafkártyám és a RAM is kiköpi a lelkét amikor rázúdítom az FS-t. Karácsony elõtt pedig garantáltan nincs extra keret a gépre.
CptSAB
http://flight1.com oldalon olvashatsz róla, keresd a sceneryk között
w77d
légysz linkeljetek már pár képet errõl a terrain dologról, amirõl szó van! kiváncsi lennék

Deloi
<#lookaround> Tudom, én is arra gondoltam. A déli parton találok meg mindent, mert ott van nyaralónk(azért lelkesedtem annyira 😊). Ezért kajtattam annyit azután a javítás után, mert annélkül le is szedtem volna, olyan ronda volt. Most kombináltam UTE-vel a Hungary mesht, és nagyon szép lett, minden város, minden domb a helyén van. Nagyon jól néz ki pl. a Badacsonyi hegy alatta Badacsonnyal. A Kárpátokról nem is beszélve.

CptSAB
Én az Ultimate Terrain Europe javításra értettem, hogy nem találkoztam vele. 😊 Visszatérve az SRTM meshhez, neten fennt van az összes free mesh, sajna link nem ugrik be, de arra emlékszem, hogy 8GB. Viszont az extra részletes mesh betudja fogni a technikát.
Deloi
Igen, és így nagyon élethû. Én egy csomó mindent felismerek, megtalálok, fõleg a vasut, meg az utak miatt. Én se találtam neten sehol, úgy küldte el vki. Szóval, ha kell vkinek, nyugodtan írjon pü-ben mail címet. Lehet lassan, de válaszolok, kicsit sûrû most a program. Amúgy itt is 15 percenként esik.

CptSAB
Tényleg javították? Még sohasem találkoztam vele. :o Amúgy feketefelhõ megint eljárta az esõtáncot.. úgy fest nem ússzuk meg a mai napot sem vihar nélkül..
Deloi
Akkor jó, amúgy arra van ám javítás, nekem nagyon szép, minden falu, út a helyén van, és fõleg a part is😊 Csak Badacsony kicsit lapos. Azért gondoltam így szebb lesz, ahogy néztem a képeket.

CptSAB
Nem tesz neki keresztbe, de a Balaton akkor is ugyanolyan randa lesz a déli partján.
Deloi
Az active sky nagyon jó, csak fizetõs. Vannak frontok, meg minden, valós adatok alapján.
Ha nekem fennt van egy kieg. NY-Mo.-ról (Ultimate Terrain Europe), akkor ez a hungary mesh nem tesz neki keresztbe, csak a domborzatot változtatja meg, ugye?

Köszi, akkor ezt felteszem gyorsan 😊

repvez
Már van hozzá valamilyen eljárás mivel Koreához csináltak 250m pontosságu domborzatot, csak találtam egy oldalt ahonnan le lehet tölteni a világ bármely részéhez valo SRTM adatot csak épp nem tudok mit kezdeni vele.DE akkor majd még kutakodok utánna.
CptSAB
Nézz körül a flightsim.com-on, vagy az avsim.com-on, fsplanet.com-on. Szoktak lenni ilyen update csomagok. A world weathert a jeppesen.com-ról tölti az fs le. Feltéve, ha bepipáltad. Manuálisan is lehet nagyon részletes szép idõjárási képet készíteni, de hosszadalmas és pepecs meló.
w77d
sziasztok! nem létezik valami progi, ami részletesebbé, szebbé teszi az idõjárást (felhõk,esõ,köd)? esetleg olyasmi ami jobban modellezi a real world weathert mint a beépített?

alert
Írsz egy programot ami a Falcon 4-nek megfelelõ formátumba konvertálja az SRTM adatokat. FS alá is ezt csinálják.

repvez
Erröl az SRTM fájlrol lehet találni valahol leirást hogy hogyan lehet konvertálni és játékba beilleszteni?Mert a FAlcon4 is használja az SRTM-et és oda is jo lenne magyar domborzatot valosabbra tenni.
CptSAB
Az SRTM mesh állományok a domborzat kidolgozottságát növelik. Nem írtanak ki semmit, ugyanis ezek a bgl állományok lesznek az alap felszin, amire a textúrákat és az autogent ráhúzza. Ha felteszed, akkor mindjárt részletesebbé válik a táj.
FAQ-ban található hungarymesh-t érdemes feltenni? Ez is kiírtja az épületeket?

eyecandy
alert
Én nem használok zone alarmot, de többen jelezték, hogy nem megy vele az IVAO csak ha letörlik. Valakinél ment ha engedélyezi valakinél csak ha letörli. Ezért említettem csak meg.

Ezt az exe-t a zonealarm meg sem említi a program controlban.

ZoneAlarm és NOD32 van mindig bekapcsolva, amikor vinnyogott a tûzfal, akkor mindig engedélyeztem úgy, hogy ne kérdezze meg többszõr...

alert
Oké. NOD32-ben az IMON scanner-nél a kivételekhez feltétlenül hozzá kell adni az ivapnetint.exe-t!! Enélkül hozzá se kezdd, mert 90% hogy furcsa jelenségek lennének. ZoneAlarm az nem igazán támogatott. Igazából vagy engedélyezd abban is az ivapnetint.exe-t, ha pedig fúrcsa dolgokat tapasztalsz akkor le kell törölni. Úgy õszintén szólva semmit sem érnek ezek a tûzfalak egy PC-n. Aki be akar menni más gépére az úgyis olyan progit ír ami be fog menni. Az alap támadásokat és vírusokat pedig szûri a nod32. Szóval az csak lassít és kellemetlenséget okoz. A hardveres vagy a router tûzfal érne valamit de az meg drága és tök felesleges.

CptSAB
router nincs asszem mindenre válaszoltam
CptSAB
tegnap letöltöttem mindent, mert tegnap döbbentem rá, hogy a speakon kívûl semmi sem elérhetõ csak úgy nézgelõdõ üzemmódban, így tegnap este regewltem, és töltöttem.. és töltöttem.. éjjel 2-ig. 😄
CptSAB
ungarische manuals letöltve, tanulmányozás alatt 😊 ZoneAlarm, NOD32.
alert
Mégegy hasznos tanács. Átolvastad az IVAP (az ivao pilótakliens) kézikönyvét is, hogy hogyan kell használni a szoftvert, milyen funkciók érhetõk el földön/repülés közben, hogy kell leadni tervet, milyen megkötések vannak, hogyan csatlakozik a TS-hez stb? Ez nincs fent a magyar ivao oldalon de a nemzetközi oldalon ahonnan az IVAP progit tudod letölteni rámész a manuals-ra és van magyar nyelvû kézikönyv is. Feltétlen olvasd át. Mégvalami. Használsz vírusírtót? Ha igen milyet? Rengeteg van, ami összeakad a progikkal online repülés közben. Illetve használsz-e router-t vagy tûzfalat, bármilyen tûzfal progit? WindowsXP tûzfalat feltétlen kapcsold ki. Már csak azért is mert mindenbe beleugat és semmit nem ér.

CptSAB
Igen azt írja az IVAO kézikönyv, hogy hogyan tagolódnak az irányítói szintek. Ezzel tisztában is voltam, csak azzal nem, hogy mi van ha a reptér alapban nincsen meg. No meg a default ai forgalom. Ugyanis arról egyik kézikönyv sem írt, hogy mi a helyzet. Köszönök minden segítséget!! 😊 Pár nap múlva kiderül, hogy az L410-el merre meddig jutok.
Deloi
Ja, oké már leesett, régen foglalkoztam vele.

Deloi
Bár most, hogy jobban meggondolom, ha van center, akkor az alá tartozik a nemlétezõ reptér is, nem? És akkor az fog szépen elirányítgatni. Az irányítónak ugyis mindegy, hogy ott van a reptér, vagy nincs.

alert
IVAO-n automatikusan deaktiválódik az AI forgalom és a center irányítással kell kapcsolatba lépned ha van. Ha nincs olyan irányító akinél lenned kéne akkor a fölötted lévõhöz kell bejelentkezni, amelyik a körzetedben van és tõle kell kérni minden engedélyt. IVAO oktatóanyagban van errõl szó.

CptSAB
Köszi. Tegnapról mára virradóra töltöttem le a 2208 IVAO gépet tartalmazó csomagot. Alighanem néhány napig majd fülelek, hogy hogyan zajlanak a dolgok. Akuma addig addig fertõzött a gondolattal, hogy felturbóztam magamat.. <#vigyor2><#awink>
Deloi
Neked kell kikapcsolni! És külföldnek mindegy, hogy mit csinálsz Esztergomon, de még a magyar irányítónak is. Mivel nincs ott online légiirányítás(torony), ezért neked kell felszállni, és bemondani a rádióba a dolgokat(bár mivel nincs az a reptér alapból, ezért ugyse fogja más hallani azon a frekin) Aztán ha felszállsz ráálsz Centerre, és onnan már irányítanak gondolom.

alert
Így van. Az IVAO-hoz le kell tölteni egy AI traffic kiegészítõnek megfelelõ méretû packot (telepítve másfél G😎, ami tartalmaz millió gépet és millió festést. Ezeket automatikusan installálja. E nélkül nem is tudsz felcsatlakozni IVAO-ra. Ha ez fentvan, másra nem használható, csakhogy az IVAO megjelenítse vele a forgalmat. Mivel rengeteg festést tartalmaz és az IVAO szoftvere spécin van megírva mármint meg kell adni hogy milyen géppel és milyen festéssel repülsz, így mindenki a valós gépedet és festésedet fogja látni. AI Traffic nincs. VATSIM-nek ha jól tudom ezzel ellentétben nincs semmilyen pack-ja, ezért pl nem is igazán szép a többi gép. Csak valami elnagyolt idióta festésû akármicsodák repkednek körülötted többségben, amelyek a többi online pilcsit akarják szimbolizálni, mert a gépeden lévõ repcsikkel hasonlítja össze az adott modellt, amit vagy eltalál vagy nem (általában nem). Szóval mondhatjuk hogy szar. A lényeg, AI forgalom online repülés közben nincs.

CptSAB
Vagyis az online kapcsolatot tartó kliens kikapcsolja az AI forgalmat?
Papirzacsi
Online repülésnél alapból nincs AI. Így a kérdés oktalan.:-)
Bár nem járok se ivaora se vatsimre, de tök mindegy neked milyen sceneryd van. Õ nem látja, csak azt, hogy a radaron hol vagy. Így ha te esztergom címén az autogen erdõbõl akarsz felszállni, az az irányítónak édes mindegy.:-)

Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)