MS Flight Simulator 2004

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

gfarkas
Jól eltaláltad a színeket, igazából akkor kellett volna gondolni rá, amikor még üzemben álltak, akkor kellett volna a célnak megfelelelõ mennyiségû, minõségû és nézetû képet csinálni. Sajnos jósnõ még nem volt rendszeresítve sem a seregben, sem a reteklubbon,,:-))
Nem könnyû a mai állapotú gépek színébõl ilyen élethû festést csinálni.

L Viper
Igen. Nem semmi volt, amit letettek az asztalra. Kecskeméten voltam 2x6 hetet 92-ben. Micsoda élet volt még akkor. Jó volt saját szemmel látni azokat a típusokat, meg amik még megfordultak ott akkoriban <#eljen>
CptSAB
Iparkodom.. Valamilyen formában emlékezni azokra az idõkre, gépekre, pilótákra, földi kiszolgálókra, repülõterekre, amikor még volt tényleges légierõnk. Bármilyen harmad-negyedrangú gépek voltak is, a csilivili nyugati kütyük mellett, de az állomány a legjobb tudása szerint hajtotta végre a kiképzési repüléseket, folyamatosan csökkenõ repülési idõ mellett.
CptSAB
L Viper
Nincs mit, én köszönöm, hogy kipróbáltad.
L Viper
Nagyon jó minõség <#eljen> Teljesen feléleszted azt a kort 😊
L Viper
No igen, erre gondoltam. Nagyon pofás, szerethetõ az a kis hajtómû 😊
CptSAB
905 kipipálva..

CptSAB
Még össze kell csiszolni a mintákat, de a 905-ös lassan kész..

Hi! Nagyon jó lett, THX :-)

CptSAB
Eddig egy rakás soundpackkal próbáltam, de még nem jött össze a várt hatás. Próbáltam F1 Mig-15 RD-45/VK-1, Allison J35, Saab 105, Gloster Meteor, L-39 hangja, de egyszerüen egyik sem.. hiányzik mindbõl az az akusztika, amit várok. Van ahol jó a belsõ hang, de a külsõ vagy túl mély, vagy túl búgó vagy hiányzik a sugárhajtómûvek jellegzetes fültépõ robaja, ami ugyan légköri kísérõ zaj, de mégis..
Megnéztem pár videót, milyen hangot produkál az eredeti L-29..
Annak idején hangról felismertem, hogy Mig-21 Bisz vagy UM vagy Szu-22 repül. Más volt mindnek a hangja. Más volt a kísérõ akusztikus zaj. Pl. 21 UM hajtómûve egy picit csendesebb volt, volt egy hajszálnyi eltérés a Bisz-tõl. 22-meg eleve más karakter volt. Mélyebb, öblösebb, sokkal jobban betöltötte a levegõt. Nem volt olyan éles a hangja egy áthúzásnál, mint a 21-nek amely szinte metszette a levegõt, hanem olyan robajjal közlekedett, hogy szó szerint remegett a hangja amikor felhúzta az orrát egy rácsapásnál.
CptSAB
Ez egy másik aspektusból

gfarkas
Hát valami ilyesmi lenne valóban a jó. :-))

CptSAB
Walter M701
na valami ilyesmi hangcsomagot kellene találni, ami hajaz erre. Igazából egy elég kis tolóerejû hajtómûrõl van szó. Tehát még egy Klimov VK is túl erõs 22 kN.Az Ivcsenkó szintúgy, mert az leadott 16kN-t is, míg a Walter csak 7-8-at.

L Viper
Köszi 😊
Jó tipp a hangra <#eljen>
A Lear hang valóban nem adja vissza az eredetiét. Fõleg a nagy fordulaton a jellegzetes sivítást.
gfarkas
Az olasz repterek egy része igényli az eredeti bgl-ek átírását, készítõtõl függõen. Emiatt elõfordulnak magassági hibák is, nálam a LIRN-nél pl. ha nem a beton végén fordulok le, akkor ütközés (building chrash) a vége, bár sem épület sem gép nincs a közelben. Sajnos ezek idõnként egybeesnek, tehát egyik reptér jó, másik pedig nem.Igazi megoldást sajnos én sem tudok.

Framsen
Hi !

Azt vettem észre egyes reptereknél, most pl.: LIRN Neapoli Napulevla.it Neapoli 2006, hogy a beton kifutó földként viselkedik, szóval porzik a futómû alatt a kifutó és rugózik a gép. Már megnéztem Afcad221 -el átírtam Asphaltra de valami nem oké, lehet vele valamit csinálni, vagy selejt ?

Intel Core i7-10700 / 32GB DDR4 2933MHz / MSI GeForce RTX 3070 Ti VENTUS 3X 8G OC // VATSIM ATC& X-Plane Pilot

CptSAB
Miután megfestettem az orosz festéseket.. !!! <#wink>
Hálás köszönetem azoknak, akik eddig is segítették a projektet. <#wave>
gfarkas
Cuki! Mikor? <#eljen>

gfarkas
Szia !
Hát javaslom, nézd át a "játékot" és találni fogsz a baloldali menüben az eredeti gépekre készített és részletesen dokumentált feladatokat. Ez nem egészen úgy mûködik, mint a csihi-puhi játékok. Alapos felkészülést igényel még egy 50 nm-es kis átrepülés is. Sok tanulás, kitartás, alázat szükséges egy nem céltalan repülés (legyen az kis vagy nagygépes) végrehajtásához.
Elõször gyakorolj a beépített instrukciók alapján a Cessnával, aztán lépj tovább.
Természetesen ha nem hülyeségeket kérdezel (vagy már a fórumon ezerszer megtalálható válaszokat igénylõ), akkor valaki mindíg segíteni fog.

gfarkas
Szia !

Letöltöttem és egy LHSN-LHTL-LHPA útvonalon berepültem.
Csodálatosan jó lettek a texturák, élvezet repülni vele, (ráadásul én még õrséget álltam mellettük 1978 táján a déli állóhelyeken, nosztalgia).
Én egy kicsit belekontárkodtam, a hangot elloptam az Albától, nem olyan durva, mint az eredeti Lear.

<#taps> <#eljen>

L Viper
Kész vannak az újszerû állapotú kabinok is a Magyar Néphadsereges L-29 Delfinhez.
Egyelõre gyorsan feldobtam ide..
Az átdolgozott rep. modellû CVA verzióhoz javaslom kipróbálásra. A Readme.txt-ben találhattok letöltési linket hozzá.
Fontos: A GaugeSound.dll az FS2004 fõmappába másolandó! (A CVA csomagban a modules mappában mellékelték!)

Az eredeti fémes cseh gép javítása is tölthetõ, már nem lesz sakktábla hatás.
most szereztem meg a game-t, és az volna a kérdésem h vannak-e benne küldetések? (még nem volt idõm átnézni teljesen a játékot.. )
csak h nem-e céltalanul kell repülgetni stb..
CptSAB
Levegõben.. Több kép a publikálásig már nem lesz. 😊

CptSAB
Javítom magamat.. nem Pápán festették a gépeket, hanem Tökölön. Ezek a gépek voltak talán az utolsó nagyjavított 21-ek a Pestvidéki Gépgyárban. A 4 gép Taszáron a szolgálatba állításuktól kezdve az orosz szinekben repült.
CptSAB
Csak lenne repképes normálisan ez a modell.. a fenének kellett bele programozni egy csomó AI dolgot..
-automata fékszárny, futómû
- pilóták csak ai repülés közben vannak
- féktuskók csak ai repülés közben tünnek el, akárcsak a lajtorja
- felfüggesztés napfüggõ..
Azt szerettem a régi AI M/MF-ben no meg a Michael Pearson féle madárban, hogy szépen megbuheráltam õket, és oltári pofásan lehet velük repülni, ez a ketyere meg tiszta automatic.. nagyon ronda, amikor ott ficereg a létra, a nyitott kabintetõk repülés közben 😞
Clidey
Minõségi munka! <#kacsint><#taps><#worship>

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

CptSAB
Lassan minden foltozás a helyére került.. úgyhogy kezdõdhet a sorozat textúra gyártás. Sajnos a 904,905,906 és 907-es nem kapja meg az eredeti orosz kamuflázst, mert nincsen kép a szárnyakról, ráadásul a 4 gép 4 egymástól eltérõ festést kapott. Vagyis még a minta sem stimmel, nincs egyenruha.. amikor a gépek Pápára kerültek, ott átfestették a gépeket a magyar zöld-barna-kék árnyalatra az addigi 4+1 szinû barna-zöld + kék helyett. Persze azért nem adom fel, mert ki tudja mikor villan egy kósza fotó.

Ja bocs, most látom csak lentebb a HA-MDP-t. Azt honnan tudnám letölteni?

Jobb elkésni bárhonnan ebben a világban, mint túl hamar érkezni a másikba!!!!

Szia Zsolti! Ehhez készült már valami magyar témájú festés?
Más. A Mehlin Rainer féle MIG-21MF -hez te készítetted azt a kopott svancú festést? Nem tudom életre kelteni. Valami nincs elírva az aircraft.cfg-ben? Vagy mi ott a gond?

Júúúj, ezt honnan lehet letõtikézni? ;-)

L Viper
Tetszetõs <#eljen>
L Viper
Átneveztem a mappát, ez ez a jó link!
Szia!

Ez az új Mehlin féle?
CptSAB
Az AI madárkák is készülnek..

L Viper
Az L-29 hamarosan elérhetõ.

Ez lenne a vége...
jaszy76
Én a Radar Contact -ot használom helyette. Az sem tökéletes, de fényévekkel jobb, mint a beépített.
Viszont fontos tudni, hogy abban nincs Ground irányítás.

Sziasztok!

Nem régóta repkedek az fs2004-el, volna is pár kérdésem. Ti mit használtok a gyári beépített ATC helyett? Idõnként nagy marhaságokat tud kérni és bevallom, tele van vele a t*köm.

L Viper
A Delfin jelenleg itt tart.
Eredeti 3Dpit

Javítás, kárpitozás után:

Hont
Közel álltam a bõgéshez, mikor megtudtam, pedig számítottunk rá, ill konkrétan tudtuk, hogy a rózsaszín gépek miatt ki fogják cserélni...
Át kellett építeni az egész épületet, mert sokkal nagyobb hely kell neki, mint az elõdjének!
Ettõl független a csúszdák megmaradtak...
Szóval marad az otthoni FS2004...
Ma együtt ebédeltem Pálóczy Ferivel meg a Krauth Petivel! Jókat sztorizgattak a múltról...Jó volt hallgatni Õket!<#vigyor2>
Hypo
kár az volt a legjobb

JoopZzz
<#eljen><#worship>Csak annyit tudok mondani,hogy Nagyon Szép!
Hont
A Malév régi oktatási központjában üzemel az új A320 zéró time szim!
Sajnos a B737-t a tulajdonos elvitte...😞
Azt hiszem így már végleg vége a boeinges lehetõségeinknek.<#rinya><#rinya><#rinya>
CptSAB
Magyar a srác, írj neki youtube-on! Mondjuk 4share nemcsoda hogy nem kedvenc.. 😛 Én sem szeretem.
JoopZzz
Én a 142-est is várom..<#hehe>
JoopZzz
Ez igen!<#finom>
Hypo
<#taps>

D-FUKM

Örülnék,ha valaki elküldené nekem ezt az új Ancsa hang csomagot
https://www.youtube.com/watch?v=X9jgt1rySt8

Igen,de az FSX-es lesz