MS Flight Simulator 2004
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Kétt géppel szép az élet: GA-965p ds3 q6600 4giga Asus 8600gts Asus P6t i7 920 6x2048mb ddr3 1600 Gigabyte 295gtx 1792mb És ezt azért hogy otthon es a cegbe is tudjak FSX-ezni!
Kétt géppel szép az élet: GA-965p ds3 q6600 4giga Asus 8600gts Asus P6t i7 920 6x2048mb ddr3 1600 Gigabyte 295gtx 1792mb És ezt azért hogy otthon es a cegbe is tudjak FSX-ezni!
Elvileg zártkörû a buli, bár minden évben sikerül pár civilnek is beslisszannia...
Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...
külsõsök is jöhetnek?
Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...
Tudod,hogy ilyenkor én sem repülök inkább ajándékozom a jegyeket.Sajna a Taromnál voltunk mikor regisztrálni kellett.
Ezutón közlöm,hogy 24.én Vas Dunakeszi repnap.
Verez Z. Besenyei meg a szokásos.10:30 és valamikor -Du BP.
+próbálok rekvirálni pár jegyet de nem igérek semmit.
Gyerekeknek arcfestés játékok vetélkedõk.Napszúrást megelõzendõ sapi használata javasolt víz stb.Mindenkinek jó szorakozást a pilcsiknek élvezetes repülést és Happy landings.<#bohoc>#bohoc><#taps>#taps>
A legfontosabb, légy türelmes, szorgalmas és figyelj a nagy öregekre! Én is iszom a szavaikat, mert más ez, mint offline otthon.
tegnap este/éjjel sikerült kimennem a hálózatra, ott rontottam a levegõt szerencsétlen jelenlétemmel, de mindenki tök rendes volt és segítettek egy két apróságban<#wave>#wave>
IntelCore i7 2,93GHz, Gigabyte GA-H55-UD3H, 4GB DDR3-1333, Asus GeForce ENGTX460 DirectCu/2DI/1GD5 1Gb DDR5 PCIe, 1 TB Seagate SATA-II 7200rpm

IVAO-n szeretnék repülni... megvan az ID-m, az MTL és IvAp is, de nemtudom hogyan kell csatlakozni a szerverhez... segítsetek légyszives! ezt a faq nem irja!
köszi elõre is
tudja valaki, hogy az .mdl kiterjesztésû fileokat hogyan tudom megnyitni 3ds max 7-ben? van valami script vagy plugin?
A gépeknél repülési paraméterei. Valóban ez mind fontos, de ezeknek a nagyrésze nem grafikai ficsõr. (idéztelek) Ezek a cfg-air páros helytelen adatain alapszanak. Nemcsak az FS készítõit terheli, hanem az addon készítõket. Az FS készítõinek max. annyi dolguk lenne, hogy néhány helyen több paraméterezést kellene bevinni, lásd hajtómûvek stb. Azonban mûszaki hibáknál álljunk meg egy szóra. Tudom, idegesítõ, az "okoskodásom" de ez egy fórum, ahol véleményt formálhatok. 😊 A Flight Simulator alapfilozófiája nyilvánvaló. A REPÜLÉS SZÉP, KÉNYELMES ÉS BIZTONSÁGOS. BÁRMILYEN BALESET CSAK A MI HIBÁNK LEHET.. valahogy így fest, amit a program sugall. Korábban többszõr említettem már, így ebben konszenzus van közöttünk, hogy a gépek mûszaki meghibásodásai, legyen az anyagfáradás vagy szakszerûtlen kezelés, pilótahiba okán NINCSENEK MODELLEZVE GRAFIKAILAG, technikilag pedig csak akkor lehet elõcsalni õket, ha felkelõ napos kendõt kötünk a homlokunkra és megnyitjuk azt a bizonyos beállítási funkciót, mert arra van ingerenciánk, hogy mi most azt szeretnénk, ha leállnának a hajtómûveink, elszivárogna a kerozinunk stb.. Azt is írtam már, hogy néhány készítõ repülõgépétõl eltekintve a motorok olyan üzembiztosak, mint az atomóra. Nem melegszik, olajnyomás, olajhõmérséklet.. hûtõzsalukat nem kell nyitogatni stb.. hát igen.. igen. Motorproblémáknál lenne mit tanulni az IL-2 gárdájától. Az IL-2-ben ugyanis modellezve van minden. A sûrítõk ott kapcsolnak, ahol az igazi gépek motorjai, a motorok teljesítmény paraméterei reálisak. Ha nagyon nyektetjük szerencsétleneket, elkezdenek köhögni, besûlnek a hengerek stb. Futómûvek terén szintén IL-2 kap pontot. Féklapok detto. A repülõgépmotoroknál sajnos a karburátoros és üzemanyagbefecskendezéses motorok között nem tesz különbséget, így egy Hurricane biztos nem fog megbicsaklani, ha negatív terhelés éri. Megint csak IL-2 kap pontot.
Összegezve: UGYANARRÓL BESZÉLÜNK.
Hol a különbség? A számítógépem soha sem tartozott az élvonalba, így mindig is elégtelen volt a grafikai virtuozitásokra. Nem fogok tudni beruházni atomzsír gépre, mások a lehetõségeink. Én a megtehetõ adatbázison alapuló fejlesztéseket favorizálom, szemben a mindig csak plasztikai sebészettel fiatalított grafikai megoldásokon, amit most az FS-nél is kezdtek. Számomra a grafika másodlagos szempont, ha egy szimulátorról van szó. Felhoztam példának éppen emiatt a 23-as szimulátorát. (a szerkezeti kialakítás valóban problémát okozhatott bizonyos manõverek szimulálásában, én magam egy nagyon részletes cikket olvastam a pápai oktatási centrum szimulátoráról, sok képpel ami a Top Gun 1992-es számában jelent meg, nincsenek valós élményeim, e tekintetben). Majd felhívom a Pinkót, vagy ha látom az utcán, akkor megkérdem az egykori boszorkányt, hogy adna-e felvilágosítást. Persze bután fog rámnézni, hogy az eddigi köszönõviszonyunkat (személyesen ismerem..) miért váltja fel egy a régi idõkre vonatkozó kérdés, amikor már nincsen 21-ünk.
Ha a trendnek megfelelõen mindig csak a grafikát húzzuk a végtelenségig, akkor elvész a valódi hatás. Tucattermékké válik. Lásd autós programok. Nyomom a gázt, jaj de szép megáll az eszem, faltól falig pattogok, néha lekopik ez az a verdáról, majd a stage végén beállok füstölgõ roncssal, de sebaj, következõ szakaszon is megyek vele.
Az általam említett VFR-re is respektálnék.
Mi kell egy jó VFR repüléshez? Utak, folyók, domborzat, települések, meghatározó tereptárgy típusok. Ennyi. ADATBÁZIS. Grafikailag hol a változás? Annyi, hogy kultúrális régiónként ki kellene dolgozni a jellegzetes épületstílusokat, és elhelyezni. Földmérõ cégnél dolgoztam, térképeket digitalizáltam. Tehát én ezt a dolgot innét nézem, míg te más dolgokat repülõ mûszaki szemmel, én ugyanazokat hobby szempontjából.
Nem kellenek tengeralattjárók, emberek az utcákon. 😊
Sorry, hogy novellát írtam.
És akkor a gépünk még mindig nem repül jól. Oda kell figyelni a motorra repülés közben, hõmérsékletek fordualtszám? Hány gép van, aminek megsérül a futómûve, fékszárnya, ha túl nagy sebnél kint van? turbulencia model? Vagy a kedvencem, a hátonrepülésre nem alkalmas gépeknek háton is jár a motorja. FSX-ben a legjobb, hogy légkörön kívül is jár a gázturbina.Vagy abból vonja aki a zoxigént? Különféle jegesedés, és következményei? Soroljam még?Ezek akkor is létezõ dolgok a valóságban, ha olyan reptéren vagy ahol nincs irányítás. Szóval sztem az ATC marhára sokadrendû dolog lenne, amíg a gép vezetése csak annyiból áll ,hogy tolom húzom, úgyis egybemarad.
Igen a repülési feladatokat hivatott szimulálni... Emlékszem, nem lehetett a 21-est a szimulátorban 90 fokig megdönteni. :-)
Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)
Az Fs, mint a nevében is benne van repülés szimulátor,és nem ATC szim. Szóval úgy gondolom inkább már arra a repülésnek nevezett dologra kéne rágyúrniuk, és ha már mindenféleképpen mókolnak a grafikán is, akkor a repülés szempontjából fontos grafikai ficsöröket kéne elõtérbe helyezni. Majd aztán jöhet az ATC is, meg minden más.
Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)
\"A tapasztalat az az iskola,ahol az ember megtanulja, hogy mennyire hülye.\"
\"A tapasztalat az az iskola,ahol az ember megtanulja, hogy mennyire hülye.\"
Repül közületek valaki scds Yak40-el? A problémám csak annyi, hogy végigcsinálom a manual szerint a cheklist-et, indítom a hajtómûvet, vagyis csak indítanám, mert amikor azt írja a manual hogy most már megy az 1-es, csináld végig ugyan ezeket a lépéseket a 2-3-al is akkor amint átkapcsolok a 2-es indítására abban a pillanatban leáll az elsõ. Jó lenne szelni vele az eget, de így ugye nem megy.
Ötleteket várnék tõletek.
Köszi.
a Flight Simulator X demoban a CRJ gépben 3D-s pilótafülke van, azaz tudok
benne közelíteni távolítani, föl-le, balra-jobbra nézni. Ez a Flight Simulator 2004-ben az alapjáték gépei közül egyikben sem elérhetõ?
A FAQ ilyesmit ír, vagy félreértettem?
a Budapest meg megvan a mardit sziget a hajógyári sziget de se hidak se semmi mig fsx be meg hibátlanul megy ugyan azt a könyvtárat is használom ráadásul.
Küldje már el valaki a beállításait szövegesen hátha én szurtam el valamit.
nem értem, nekem FS2004-be minimumra van huzva a grafi de nekem hidak minden megy (sõt még a vidámpark is ) :-)
Tudjátok hogy az miért van hogy fsx ben ha felrakom a telse budapestet akkor ott látszanak a hidak meg minden de ha ugyanezt fs2004 ben rakom fel akkor nem látszanak a hidak és sokkal részletszegényebb pedig a Grafikát felhuztam ultra high ra?