45215
FAQ | Magyar fejlesztések | AVSIM | SimFlight | FSPlanet | SurClaro | FSInsider
Aerosoft | SimMarket | FSDreamTeam | FlyTampa | Flight1 | Carenado
-
papa10000 #44975 Nem érdemes töltögetni. Vírust kaphatsz. Inkább vedd meg. Ennyiért nem érdemes rizikózni. De ahogy gondolod.
http://www.arukereso.hu/jatekprogram-c3255/microsoft/flight-simulator-2004-a-century-of-flight-pc-p6102888/ -
aranyharcsa #44974 Sziasztok, régen megvolt a játék, és újra kedvet kaptam hozzá, viszont a lemeze elveszett. Letölthető valahonnan a játék? -
#44973 Köszi szépen, jövőhéten ránézek ha lesz időm, aztán ha összejön jó lesz tuskózgatni a sokéves B737-ezés után -
Nyiri #44972 Itt a "dokumentáció"
Röviden az INS:
Olyan mint az FMC (tehát navigációs pontokra indul rá) csak nem annyira fullos.
Alapok:
Előmelegíted a tuskót. Tehát APU és minden rendszer belőve, gyro és haverjai kalibrálva. Tehát mintha hajtómű indítás előtt lennél.
- INS bekapcs "обогр" állásba hogy felvillanjon "НЕГОТ" (ez warmup)
- Majd mikor felvillant áttolod "выст"-re ez a System on
- Az alsó tekerőt áttolod "ИК/ПГ"-re itt 90-nek kell lennie. Ez azt jelenti hogy kb 90 másodperc múlva bekalibrált a cuccos
- Majd áttolod: "ϕ/λ"-ra itt kell belőni az aktuális pozidat. (SHIFT+Z) a keypadon látszik hogy N/E/W/S ezek a észak, kelet, nyugat, dél. Budapestes előszőr a 2-st nyomod mert az NORTH utána belövöd a pozíciód első felét. Pl: N55*23.05 amit mutat az FS neked ezt kell benyomni: N5523.0 (pontot nem kell). Majd "ВВОД" (ez az enter) utána 6-s gomb (E-kelet) és E12*3.56->E1203.5 és enter "ВВОД" -> itt látszik hogy a *3 az két jegyű mert 03.
A lényeg hogy a repülési tervedet hosszúsági/szélességi fokokban kell generálnod
Kész az alap pozi.
Áttolod a tekerőt: T/t-re itt benyomod a GMT time-t. Itt is 2-ssel kezdesz és utána megjelenik a clock és ha kész mehet az enter "ВВОД".
Ha mindennel kész vagy akkor tekersz "ϕ/λ"-ra és megnézed hol jár a számláló. Mindenképp be kell lőni az időt és az alap pozit még a 70-es elérése előtt.
Ha ezzel kész vagy akkor tekersz a "ППМ"-re. Ez nem más mint az waypontok beírása... Ott van egy tekerő 0-s számmal. Azt le fel tekergetve mehetsz a pontokon. A lényeg hogy 0-ást üresen hagyon és az 1-el kezdesz. Végig 9-ig. Ha több van mint kilenc akkor repülés közben amint elhagytad az 1-2 pontok akkor tolod be újra az 1-esre a 9 utánit.
Ha végig beírtad akkor újra megnézed a "ϕ/λ"-t és elvileg már elérte a nullát. Ilyenkor kész a kalibrálás.
Ekkor átnyomod a waypoint tekerenytű melletti 2 állású kapcsolót az ABT-ra (automat) és a jobb felső tekerőt pedig a: "навиг"-re (ez a navigation on). Ha minden faszányos akkor meg kell jelenni egy "1 2" karakternek a kijelzőn ez azt jelenti hogy a INS navigálni akar a 1-2 pont között. Tehát az 1-ről a 2-re :D
Fontos hogy a HBY panelen legyen bekapcsolva mindenképp a HBY és a navigációs választó pedig az INS-en legyen (ne a kln és ne a hby-n)
AP-t benyomva a navigatios főkapcsoló be és a HBY a navigáció követése
Menet közben az alábbiakat lehet lelesni a képernyőről:
"ЗПУ/ПУ" - következő pont irányszöge
“S/Z” -távolsága km-ben és csúszás (ha szél van)
“W/УC“ -Szél és a ground speed (km/h)
„T/t“ -Aktuális idő és a következő pont eléréséig hány perc van.
Szerintem kimerítettem a témát. :D
Jó reppenést.
Utoljára szerkesztette: Nyiri, 2015.10.10. 11:55:27 -
#44971 :) mondjuk kezdesnek mindig a clean .cfg-t szoktam ajánlani, és a max a HIGHMEM FIX et berakni és mehet a teszt, nem kell mindig agyon szemetelni:) -
#44970 Azt egyébként nem lenne hülyeség aktualizálni egy kicsit. A cfg-met pl. elég jól belőttem így egy év alatt, kitapasztaltam milyen beállítások jók egy közepes asztali PC-hez. Fel tudom ajánlani a közösbe ha feltámasztanánk a FAQ-t :)
@Hont: Úgylesz -
#44969 :))) FS HUN FAQ
Utoljára szerkesztette: Hypo, 2015.10.08. 18:13:07 -
#44968 Ne hülyéskedj...Ez a forum azért van, hogy segítsük egymást és a lehető legtöbbet hozzuk ki a szimulátorjainkból!
Egyébként meg amit megfigyeltem magamon, hogy max pár hónapig maradnak meg bennem az esetleges "FS trükkök". (mit honnan hova másolunk, mit kell honnan kitörölni, hova kell telepíteni,stb,stb)
10 éve nyúzzúk ezt az ipart és még mindíg vannak sötét szobák! De legalább most pörögnek a forumok és élettel telt meg mind a három topik!
Toljátok csak a képeket,meg a kérdéseket, vagy esetleges tanulságos megjegyzéseket!
-
#44967 Köszi, meglesem majd hétvégén. Szívesen tanulmányozom azt a dokumentációt ha esetleg megtalálod
@Hont: Bocsi, hogy az ilyen alap kérdéseimet dobálom, amúgy én is csak akkor írok, ha a google már nem segít
De sajna Tuskó ügyben elég kihalt az Angol PT fórum, a cirill ABC-t meg nem igazán vágom -
#44966 Milyen jó lett volna, ha évekkel ezelőtt létre hozzuk azt az információs bázist, amit a Tibivel emlegettünk!
Az összes ilyen fontos információ meglenne egy helyen, áttekinthetően... -
Nyiri #44965 Korábban írtam egy "laza" leírást hogy kell kezelni az INS-t ha érdekel megkeresem. Gyorsabb mit kisilabizálni az orosz doksit :)
Egyébként a protu-ban úgy tudom alapból benne van csak ki kell választani a 90's panelt nem a 70's-t -
#44964 Igen! -
#44963 Ja, akkor ez a CIVA INS lesz az gondolom?
Köszönöm, ha elakadok még benézek majd (nem is lesz az olyan soká asszem... ) -
#44962 Le kell szedni a netről és hozzáadni a leírás szerint a géphez, gyárilag nincs benne. -
#44961 Hát ebben nem nagyon látok INS-t. KLN, RBSN meg a VOR van ugye.
Vagy csak én nem vettem észre? -
Nyiri #44960 INS rendszer. Jobb mint a KLN és nem fagy -
#44959 ProTu 154 B-2 sajnos abban a pillanatban hibaüzi nélkül CTD-zik, hogy a KLN megnyitná a flightplan paget.
Valami ötlet? -
#44958 Szép! -
#44957 Az alap alá soha nem pakol...Ha csak Ö lejjebb nem vitte!
-
#44956 Szerintem az a gond, hogy fentvannak library-ben az UT bejegyzései nálad, csak az alap scenery alatt. Ami megmagyarázná miért így néz ki... -
#44955 Szerintem Te valamit nagyon rosszul csinálsz...
Amennyiben vannak fent kiegészítőid és így néz ki a library-d, akkor ne is várj csodát!
Minden egyes scenerynek benne kellene hogy legyen a librayban, különben nem jelenik meg... -
litlebubu #44954 Vagy megint dózeroljam le az FS-t és kezdjem előlről? :-O -
litlebubu #44953 Várj! Most leszedtem róla minden kiegészítőt és az összes mappa a default scenery-ket és texturákat tartalmazza. Egyedül az AES van fent. A kocka tavakra keresnék először valami megoldást! Aztán feltenném az általad használt kiegészítőket!
-
#44952 Te!
Ez Micsoda????
Úgy kell kinézni, mint a #41468 hsz -ben, amit szintén Neked raktam fel!
Utoljára szerkesztette: Hont, 2015.09.22. 23:23:20 -
litlebubu #44951 -
litlebubu #44950 Ez nem túl jól olvasható! -
litlebubu #44949 -
#44948 Libraryról csinálj egy screent! -
litlebubu #44947 -
#44946 Én REX ből indítom az FS-t és pl Szabadira a Pápai, de volt már olyan is hogy a Sármelléki metar-t tölti be. -
Nyiri #44945 Hogy tudja? Én nem találtam meg :D -
#44944 Nem olyan sok, egy 120-as ssd-n simán el van! (én csak középeurópában és nagy ritkán Honduras, valamint Hong-Kong környékét használom.)
Igen, tud. De nem tökéletes...
Utoljára szerkesztette: Hont, 2015.09.22. 09:54:50 -
Nyiri #44943 Egyébként a REX tud online weathert? -
Nyiri #44942 És valszeg egy új vinyó :D -
#44941 FS2004
FS9 9.1 update
FSUIPC
FS Global 2008
Ultimate Terrian EUROPA
UtEurCity
UtEurEE
UtEurHwOnly
UtEurPatchV11,V111
MAS
REX
Valamint az orosz ORBX csomag van rámásolva a textura mappára! -
litlebubu #44940 Az Avsim.su.-n olyan képek vannak fent az FS2004-ről, hogy az állam leesett. Csak ez a google fordító..... Valahogy jó lenne összehozni, hogy szép legyen nálam is. -
litlebubu #44939 Neked mik vannak fent, és milyen sorrendben, segíts már légyszíves! Nálad a víz is szép! Ez az én ORBX-em nem telepítős, hanem be kell másolgatni a texteket. -
#44938 Viccet félretéve!
VFR-t szinte csak Zlinnel repülők, FS9 és P3D-ben is!
Imádom!
Utoljára szerkesztette: Hont, 2015.09.21. 21:13:47 -
#44937 Csak a szerénységem akadályozott meg benne hogy ezt szóvá tegyem... :) -
#44936 Az hagyján, de az a gép, amivel ezek a képek készültek...!