MS Flight Simulator 2004
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Arra lenne javaslatod, hogy ATI-n belül melyik szériában érdemes gondolkodni+ milyen gyártó (pl.: meg lehet-e venni a sapphire-t vagy legyen gigabyte vagy ilyesmi)? Üdv Frecc
Gigabyte GA-870A-UD3, AMD Phenom II X4 975 @3,6 Ghz, Gigabyte HD6950 2Gb, 4Gb Kingston 1600 Mhz, 2x WD caviar black 64 MB cache SATA III RAID 0, Win7-64bit
\"A tapasztalat az az iskola,ahol az ember megtanulja, hogy mennyire hülye.\"
Gigabyte GA-870A-UD3, AMD Phenom II X4 975 @3,6 Ghz, Gigabyte HD6950 2Gb, 4Gb Kingston 1600 Mhz, 2x WD caviar black 64 MB cache SATA III RAID 0, Win7-64bit
A következõkhöz szeretném a hozzászólásotokat kérni: Ha új gépet szeretnék venni kifejezetten FSX célra, a mai konfigok közül milyet válasszak? Nekem most egy 3.0-s AMD XP-m van 1 giga rammal, 6600GT kártyával. Szeretnék sokkal húzósabb gépet, elsõsorban most a proci+alaplap+memória javaslatokra lennék kíváncsi. Pl hogy AMD X2 legyen vagy Intel core2duo vagy mi.. + szerintetek érdemes-e kicsit várni hogy kijöjjenek a 4 magos vagy ahhoz hasonló bika procik.
A cél persze az hogy kiegészítõkkel telenyomott FSX is bika legyen mondjuk egy aerosoft frankfurt scenery-n... tudom h ez nagyrészt videokártya függõ, az lesz a következõ lépés.
Kösz:
Frecc
Bécs, Boeing 747, leszállás elõtt, éjjel. Megkapom a leszállási engedélyt; kövessem az épp leszálló 737-est. Nyugtázom, és még utoljára ellenõrzök mindent, hogy a robotpilóta megfelelõen letegye a gépet. Sebesség 160 csomó, fékszárnyak 30 fok. Minden adott egy jó kis landoláshoz. A 737-es gond nélkül leszáll, és ahogy földet ér, egybõl megáll!! (Jó kis fékei vannak, nem mondom.)
Én már látom, hogy valami nem stimmel, ekkor bejön az ATC ablak is: startoljak át. Mindezt kb. 300 lábbal a föld felett. Nyugtázom, és leoldom a robotpilótát. A repülõ ezt szirénázással veszi tudomásul, én pedig maximumra rakom a tolóerõt. Azonban a hajtómûvek nem reagálnak, a gép pedig már számol vissza: Two hundred...
Gyorsan leoldom a tolóerõ-automatikát is, a hajtómûvek felélednek, hamarosan maximum teljesítményen dohognak. One hundred... Gyorsan visszahuzatom a kerekeket, és a fékszárnyakat 0-ra állítom. Utóbbiak komótosan elkezdenek visszahúzodni, de már késõ. Jönnek a vészjosló számok: fifty, fourty, thirty, twenty, ten...
A gép gyorsulna fel, de már nem tudok megfelelõ sebességet és magasságot elérni. Az eredmény gondolom tudjátok, hogy mi lett. Két összetört utasszállító-gép, 380 halott, köztük jómagam, a schwechat-i reptér pedig 3 napra bezárt. Fekete nap ez a repülés történetében.
A baleset után alakult szakértõi bizottság által készített tanulmány felvetett bizonyos kérdéseket. A légiirányítást hibásnak találták abban, hogy engedte a 737-est a leszállni készülõ 747-es elõtt landolni. A standard, követendõ eljárás az lett volna, hogy mivel a követési távolság túlságosan kicsi volt, valamelyik gépet átstartolásra kellett volna felszólítani jóval korábban, mint az megtörtént. Ugyanakkor, gazdaságossági okokból a 737-est kellett volna átstartolásra inteni, hiszen annak jóval kevesebb üzemanyag kell ennek megtételére.
A bizottság megállapította ugyanakkor az én felelõsségemet is. A látási körülmények megfelelõek voltak, kb. 1 mérföldes látótávolság volt. Noha éjjeli sötétség volt, a 747-es pilótájának jóval korábban látnia kellett volna a 737-es fényeibõl, hogy a leszállás nehézségekbe fog ütközni, ezért hamarabb kellett volna megkezdeni a gép átkonfigurálását átstartolás módba. 30 fokos fékszárnyakkal és kiengedett futómûvekkel a gyorsítást nem lehetett a kellõ sebességgel véghezvinni, jóval elõbb vissza kellett volna ezeket állítani. A bizottság ugyanakkor megállapította, hogy a pilótát mindössze csak 20%-os felelõsség terheli a történtekért, a maradék a 737-es pilótája és a légiirányító között oszlik meg.
@Hont sajna passz
Ismét gondban vagyok!
A problémám a következõ!
Tegnap este szomorúságomban,hogy nem jött ANCSIKA, új összetevõket (F1 szoftvereket) telepítettem a hibátlanul mûködõ Asus K8N, AMD 3000+, 6600GT/128mb , 400/1Gb gépen futó FS2004 -hez.
Újra indítás után történhetett valami( valószínú), mert elkezdett szaggatni, de olyan szinten, mintha egy 256 procci hajtana egy 4mb VGA kártyát!
Én kis naiv, elõször azt gondoltam, hogy kicsi a gép, csökkentettem a felbontást, stb.-stb. (a grafika változott,de a szaggatás maradt)!
Az új összetevõket töröltem, de így sincs változás!
Az éjszaka újra raktam az egész partíciót! Új OP.rendszer, új FS!
Sajnos hiába! Már a "Create a flight" ablak megnyílásakor lehet látni, hogy valami nem ok.!
Ahogy forog körbe a gép, szemmel láthatólag akadozik! A proci, meg 100% megy! Egyébként a kezdõ lapot is jóval tovább tölti, és a többi 3D program is akad!
Kérem, ha járt valaki hasonlóan, szóljon!
Üdv Hont
http://9gag.com/gag/5135249
Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...
Szeretnék én is repkedni, de van gondom.. 2001-óta ugye sok repülõ simben nem törnek a gépek nem lehet lehuzani velük. Illetve ha le is esik nincs kidolgozva törés sérülés. Tudom hogy nem ez a játék lényege és ez igy is van rendjén. De én szeretnék egy olyan szimulátort, ahol a repülés élménye is 100%,de törés model is párosul ehhez. Létezik ilyen szimulátor mostanában? Elõre is köszönöm a választ!
ÜDv.
Downhill!!
Nem tudom, hogy tudjátok-e, de holnap ( péntek ) délután érkezik a Ferihegyre a világ egyik legnagyobb teherszállító repülõje
AN 225 :
Egy kis olvasni való
Charade GTti
Hamarosan belecsapok az online repülésbe, szerintetek VATSIM-on vagy IVAO-n érdemes inkább próbálkozni?
LHBP -> TOR3G -> TORNO -> (Y56) GIGOR -> WGM21 -> RW34 <#wilting>#wilting>
(WGM21 és RW34 között asszem van még egy pont)
Az Aerosoft nem adott ki Budapest 2004 kiegészítõt, szerintem te a régebbi LAGO félére gondolsz. Ez már többször kitárgyalásra került, a hibát egy rossz afcad fájl okozza. Egy régebbi már nem frissített oldalon (itt) megtalálod a javításokat hozzá, amelyeket feltelepítve megszûnik a hiba. Csak a szükséges patch-eket rakd fel és pontosan kövesd a telepítési utasítást nagyon fontos! Sok hibát javít.
Ekre! Köszönöm a válaszod, közben én is rájöttem! 😊
Azonban lenne egy újabb kérdésem!Az Aerosoft Bp. 2004-nél van egy olyan hibajelenség, hogy a 13L/31R pálya kb.10 méterrel el van csúszva Kelti irányba! Az ILS is a pálya mellé viszi a gépeket, de az AI forgalom megtalálja a látszólagos pálya irányt!Az 13R/31L jól mûködik!
Várnám a tippeket! Köszönöm!
Üdv Hont
Az mitõl lehet, hogy Boeing 747 F-el repülve (PMDG), Schwechat-ban szállnék le (autoland), és rendben meg is csinálja a landolást, de a kifutópálya közepén, fékezés közben hirtelen karambolozik? Pedig semmi sincs a kifutópályán, engedélyt is megkaptam, minden beállítás rendben... A PMDG 737-essel ilyen gondok nem voltak. Rettenetesen bosszantó :S Van valakinek ötlete erre?
Füge azt a doksit linkeld már be pls 😊
Eyecandy: nem kell újratenned az egészet, átmásoldod 1-1-ben és már mehet is. azért mondom, mert én is így csinálom mindig. a flight simulatorom több mint 70 giga, fene sem akarja mindig újratenni 😄
És azt mûveli velem, hogy a scenery.cfg-be nem másolja be a felrakott sceneryt. Pl UK2000-t installálom a fájlok a helyén vannak de a scenery-be nem rakja hozzá. Ugyanígy a SimmerSky japán repetereket felinstallálom, de nem adja hozzá. Ezeket pedig nincs sok kedvem egyesével hozzáadni. Az oldsceneryben ott a bejegyzés de ez nem kerül be eztán a scenery fájlba. Valaki tud segíteni?
Egy érdekes kérdésem lenne!
Az Aircraft mappán kívûl, vannak -e a gépeknek más mappákban tartozékaik?
Gondolok itt Hide TCAS radar,Hide Overhid panelre!
Üdv Hont
köszi a segítséget!
Egyébként a tanuláshoz is nagyon jó kiindulási alap a FAQ Segédletek szekciója.
Sok sikert!
<#szomoru1>#szomoru1>
nem vagyok egy nagy szakértõ, ez gondolom már kiderült:-)
elõre is köszi
Arra gondoltam ,hogy írd le milyen magasan milyen sebességrõl, és mennyire gyorsítasz, stb. De a lényeg, hogy felszálláskor használd az utánégetõt a felszálló úthossz megrövidiítéshez. Aztán kapcsold ki, és úgy emelkedj olyan FL300-FL330-ra.(nem emlékszem már pontosan a manual adataira, de édemes azokat betartani) Aztán mikor elérted ezt a magasságot, kapcsolj megint utánégetõt, és vízszintes repülésben, vagy nagyon gyenge emelkedésben gyorsíts olyan 1,2-1,3 Machra, ahol aztán kikapcsolhatod az utánégetõt(lehet picit több, de tapasztald ki). Innentõl kezdve gyorsulni fog a géped az utánégetõ nélkül is, és képes lesz emelkedni is, egészen FL560-FL600 környékéig.Tehát ahogy látod az emelkedés két szakaszra bontható. Egy szubszónikusra, utánégetõ nélkül, és egy szuperszónikusra, szintén utánégetõ nélkül.A biztos az, hogy ha a szuperszónikus emelkedési szakaszban úgy emelkedsz, hogy a sebességedet a maximális közelében tartod.
Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)
Az emelkedést hasonlóképpen csinálom mint más gépeknél, de felszállás közben már utánégetõzök. Abban nem vagyok teljesen biztos, hogy a gép orrát(amit tud állítani mint flaps-eket), azt mikor kell teljesen behúzni. Felszállás után rögtön?
Meg még akkor teszek fel kérdést, ha nem baj, mert nemigazán értettm meg a leirást róla, szóval van- e a concorde-nak vmilyen navigációs rendszere(pl. olyan mint FMC, vagy GPS) ?
Ha igen, akkor írd le, hogy hogy végzed az emelkedést, és gyorsítást, mert tuti ebben van a bibi. Elég érzékeny a dologra, lévén van egy tartomány, ahol a gép repülésileg eléggé borotvaélen táncol. :-)
Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)
Egy kérdés, nem tudom, hogy ki használja az SSTSIM Concorde-ját.
Aki igen, az tudna nekem választ adni, hogy egy bizonyos magasság elérése után(kb: FL400 fölött, FL500 már nem tudom elérni) miért kezdi, el egyre jobban emelni az orrát?(pedig megy az utánégetõ is)
Biztos lehet vele valamit csinálni, aki ért valamennyire Concorde-hoz, az segítsen pls.
Sokak számára ez egy nevetséges kérdésnek látszik majd, de muszáj feltennem, mert valahogy nem boldogulok. Kb fél éve használom az Fs2004-et és az FSX-et, az alap játékokkal nincs is gondom. Csakhogy szereztem az fs9-hez add-on dolgokat, így egy Wilco Airbus a380 at is. Ezzel kapcsolatban lenne kérdésem. És elõre elnézést a kérdésért, mert egyszerûnek tûnik, csak nekem nem.<#hawaii>#hawaii>
Hogy tudom beállítani a robotpilótát egy gps nav-re? pl egy LHBP-KJFK útvonalon ami elég hosszú, ugyen nem szeretnék végig joystick-al repülni sem pedig heading-et állítgatni. Mi a megoldás?
Köszi elõre is a segítséget.
Ami nálam elõjött:
1) a webkam lényeges, h minél több FPS-t "nyomjon át" a szoftverbe, mert annál "finomabb" lesz a mozgás.
2) a led-ek párhozamossága lényeges, mert ha nem, akkor forditás közben hamar elveszti az egyik referencia pontot, és megáll.
"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF
Fent van a 737-es és a 747-es PMDG is. Osaka Kansai (RJB😎 megközelítésekor a 737-es FMC-je látja az eljárásokat a 747-esé viszont nem. Vajon mitõl lehet ez? Az FS9/PMDG/SIDSTARS mappában ott van a jó RJBB.txt.