MS Flight Simulator 2004
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Kösz! Lenne még pár kérdésem, a kijelzõkre mikor kattintunk akkor külön ablakba megjelenik picit nagyobban, de nekem elég kicsi a monitorom és igy se sokkal jobb mindig kell szórakozzak azzal hogy beállítom amíg nekem megfelelõ lessz, nem lehet valahol beálítni hogy nagyobb legyen vagy menteni a beállítot nagyságot? a középsõ kijelzõ alatt van még egy a két FMC között de ezen semmi sincs ezt is ki lehet nagyitni de akkor is csak fekete, nálam lehet a gond vagy ez igy kell legyen? És még arra lennék kíváncsi van-e valamijen kiegészítõ amivel meglehet jeleníteni a térképet vagy a megközelitésí eljárásokat tartalmazó térképet repülés közbe, esetleg repterek térképeit?
A PMDG menüjében (fent a menüsorban keresd).
\"A tapasztalat az az iskola,ahol az ember megtanulja, hogy mennyire hülye.\"
Hogy lehet úgy beállítani azt a kijelzõt ami az elsõ képen van hogy úgy nézzen ki mint a második képen levõ?
elsõ kép
második kép
elsõ kép
második kép
szia Admiral ,köszönöm,közben sikerült megtaláltam én is...igen nem tudta az utvonalat.
Talán kezd a faq átlapozásával, melyet a topik címe alatt találsz.
Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)
sziasztok honan tok letölteni 2004-be repülöket és a budapestet? segitsetek
Baloldalt van egy lista, ilyen mappák... Ott nyomj az Options-ra, és add meg benne a PMDG 747-es könyvtár elérését, valamint a 2. fülön (Settings) pipáld be, hogy milyen helyekre exportálja az útvonalat.
Miért van hogy ha az fsbuildal akarok utat tervezni,mindig azt irja ki amikor a buildra megyek,hogy unable to create...tehát valamiért nem tudja megcsinálni.Pmdg 747400as a gép ,amihez szeretném.
Hello,tudna nekem segiteni valaki pmdg fmc programozásában a levegöben?Msnen ha lehet...köszi elöre is.
Köszi a segítséget! Sikerült megnyitni 😊
Úgy tudod megnyitni, hogy a Route oldal elsõ lapján, a COROUTE-hoz megadod a file nevét, .rte nélkül (a Te esetedben ezt irod be: EGLLLHBP)
visszavonom, sajnos közben kiderült hogy nem érek rá....😞
Gigabyte H55M-S2H, Core i3 2,93Ghz, 4GB DDR3 1333Mhz, GT220 1GB DDR3, 500+80GB HDD Nem sok, de egyelőre elég lesz:)
annyi hibát még felfedeztem egyébként, hogy a gellért hegy sem a legpontosabb, bár ez annak tûnik fel, aki tényleg emlékezetbõl emléxik rá, ill a halászbástya alatt lévõ magasság sem korrekt (a halászbástya egyébként a földön van, csak a domb nem megfelelõ magasságban van). egyébként minden faint. (kéne 1 winyó és újratenném az egészet. de az, hogy a mostanit töröljem és úgy újra, ááááá azt nem 😄 81 giga, 318 scenery bejegyzés, 13 gigányi repülõ 😄 nincs az az Isten, hogy full elõlrõl rakjam 😄) szûz intall kéne ill a jelenlegi cuccokat egyesével újratenni. úgy biztos gyorsan kibukna a bibi. addig szerintem marad így, mert minden olyan variációt kipróbáltam ami az eszembe jutott.
de addig is, hogy te is kipróbálhasd:
tedd fel az összeset, a sorrend:
fsg2008/5 (ha van, ezt vlhova nagyon alúlra), utee, ute 1-2-3-4-5-6, hungary 2004, budapest lhbp, budapest city.
ha ez megvan, akkor a budapest city scenery könyvtárából mozgasd el a bpmesh.bgl file-t. így elméletileg hasonló képet kéne hogy kapj, mint ami nekem van (bár ahogy látom, ez eléggé változhat 😊)
de addig is, hogy te is kipróbálhasd:
tedd fel az összeset, a sorrend:
fsg2008/5 (ha van, ezt vlhova nagyon alúlra), utee, ute 1-2-3-4-5-6, hungary 2004, budapest lhbp, budapest city.
ha ez megvan, akkor a budapest city scenery könyvtárából mozgasd el a bpmesh.bgl file-t. így elméletileg hasonló képet kéne hogy kapj, mint ami nekem van (bár ahogy látom, ez eléggé változhat 😊)
az a baj, hogy nálunk nem ok vlmi. tegnap este beszéltem egy sráccal, neki is van fsg, ute és uteee, bp2007, de nála semmi probléma nincs. minden a helyén. nemtom, hogy mi lehet a gáz, hol szúrhattuk el.
a fõ problémám, hogy ennél tovább nem jutottam, ha tudnám fixálni ok lenne, de most megállt a tudomány 😊 ill annyi ihlet még van, de szerintem kivitelezhetetlen, hogy egy invisible repteret teszek a parlamenthez, dunához, annak megfelelõen adok egy helyes elevation data-t és kész. node, invisible reptér nincs, ha jól tudom (ez alatt azt értem, hogy az airport listben nem látszik).
vagy nem tud esetleg vlki fs-hez egy elevation adat szerkesztõt? kérdeztem a ssolution srácokat, de erre még nem reagáltak.
a fõ problémám, hogy ennél tovább nem jutottam, ha tudnám fixálni ok lenne, de most megállt a tudomány 😊 ill annyi ihlet még van, de szerintem kivitelezhetetlen, hogy egy invisible repteret teszek a parlamenthez, dunához, annak megfelelõen adok egy helyes elevation data-t és kész. node, invisible reptér nincs, ha jól tudom (ez alatt azt értem, hogy az airport listben nem látszik).
vagy nem tud esetleg vlki fs-hez egy elevation adat szerkesztõt? kérdeztem a ssolution srácokat, de erre még nem reagáltak.
Sziasztok!
Én szívesen repülnék ma egyet, csak sajnos este, kb. 20:30 körül érek rá. Kicsit bõvebb infót tudnál adni hogy mi lesz ebben a repülésben? Mi a lényeg, mennyire komoly a játék. (ez alatt azt értem hogy pl: használunk VOR-okat, ha van akkor ILS leszállítórendszert stb.)
Én szívesen repülnék ma egyet, csak sajnos este, kb. 20:30 körül érek rá. Kicsit bõvebb infót tudnál adni hogy mi lesz ebben a repülésben? Mi a lényeg, mennyire komoly a játék. (ez alatt azt értem hogy pl: használunk VOR-okat, ha van akkor ILS leszállítórendszert stb.)
Gigabyte H55M-S2H, Core i3 2,93Ghz, 4GB DDR3 1333Mhz, GT220 1GB DDR3, 500+80GB HDD Nem sok, de egyelőre elég lesz:)
Gratula, nagyon szépen alakul! Nagyon értelmes, hasznos dolog lenne tõlük, ha a javítást feltennék.. Megkímélted õket egy kis munkától 😊
Letöltöttem a legujabb AIRC adatbázist de ezzel sem volt túl sok szerencsém, ez már rögtön mikor annak a reptérnek az adatait ahonnan indulok (Heathrow) vagyil EGLL-t gépelem be rögtön azt a hibát irta ki hogy "EGLL err: 05 rwy unknown", viszont ha továbgépeltem akkor már nem irt ki hibát a BUPAL pontnál, de mivel az elején volt hiba ezért nem rajzolta meg az utvonalat. Próbáltam az FSBuild2 nevü progit is pontosan a 2.3-as verziót beálítottam hogy a PMDG 737-es típushoz mentse csinált is egy EGLLLHBP.rte nevü fájlt, de nem tudom ezzel mit kell csinálni hogy lehet ezt az FS-el megnyitni?
Próbáld letölteni a legújabb AIRAC adatbázist. Ha a hiba továbbra is fennáll, akkor simán ki is hagyhatod azt a pontot, nem lesz belõle nagy gond. (A szimulátorban, mármint - valós életben nem túl szerencsés.)
Kipróbálhatod még az FSBuild2 nevû programot, elég jól lehet használni, és nem kell kézzel bepötyögni mindig az útvonalat.
Kipróbálhatod még az FSBuild2 nevû programot, elég jól lehet használni, és nem kell kézzel bepötyögni mindig az útvonalat.
A szeretnének kicsit gyakorolni-t úgy értettem, hogy más emberekkel együtt. Szóval lényeg, hogy jól érezzétek magatokat😊
Üdv mindenkinek!
Szeretném kicsit reklámozni a holnaptól minden pénteken rendezendõ VFR-Host-repülést. Kitûnõ alkalom azon pilóták számára, akik még nem merészkednek fel a nagyobb hálózatra, de szeretnének kicsit gyakorloni.
Bõvebb infóért olvassátok el a honlapotLINK
Tehát holnap várok minden kedves érdeklõdõt!
Szeretném kicsit reklámozni a holnaptól minden pénteken rendezendõ VFR-Host-repülést. Kitûnõ alkalom azon pilóták számára, akik még nem merészkednek fel a nagyobb hálózatra, de szeretnének kicsit gyakorloni.
Bõvebb infóért olvassátok el a honlapotLINK
Tehát holnap várok minden kedves érdeklõdõt!
Sziasztok!
Mindössze annyi lenne a kérdésem, hogy a Vista és az Fs megférnek egymás mellett?
Mindössze annyi lenne a kérdésem, hogy a Vista és az Fs megférnek egymás mellett?
Kifelejtettem, szóval ezt az utvonalat szeretném végigrepülni.Utvonal
Sziasztok, most tanulgatom az FMC-vel való repülést a PMDG Boeing 737-700-as gépével szerettem volna a Heathrow-ról Ferihegyre repülni, egy netes utvonaltervezõ segítségével, de mikor az útvonalpontokat akartam begépelni a BUPAL begépelésénél azt irta "Not in database". Ez hiba? javitócsomaggal vagy frissítéssel megoldható?
no, most így fest:
UTE-EE-vel Budapest, javított mesh-el:
http://img230.imageshack.us/img230/6927/uteueebpfixedoq0.jpg
2 apróbb hiba, amit remélem szintén tudok fixálni:
http://img509.imageshack.us/img509/8255/uteueebpfixed1kh1.jpg
http://img509.imageshack.us/img509/8161/uteueebpfixed2yg8.jpg
UTE-EE-vel Budapest, javított mesh-el:
http://img230.imageshack.us/img230/6927/uteueebpfixedoq0.jpg
2 apróbb hiba, amit remélem szintén tudok fixálni:
http://img509.imageshack.us/img509/8255/uteueebpfixed1kh1.jpg
http://img509.imageshack.us/img509/8161/uteueebpfixed2yg8.jpg
no, a budapest hibák nagy részét javítottam! azok a dombok már nincsenek (amik a linkelt képeken vannak), 1-2 kisebb hiba még van és ok a dolog (a duna a lágymányosi hídnál egy kb 5 métert süllyed, ill a parlament dél-keleti szárnyának egy pici része magasabban van a többinél).
hehe, lehet hogy a scenerysolution srácok felteszik a kis javításomat az oldalukra 😄
utána már csak az lenne, hogy a helipadok amiket eddig csináltam új elevation data-t kell hogy kapjanak, az jó móka lesz még (pepecselés, kb 11 helipadot tettem bp-re, ill a környékére. azok nagy része most bugos (pl a teve utcai rendõrpalota helipadja most a föld alatt van 😄)
hehe, lehet hogy a scenerysolution srácok felteszik a kis javításomat az oldalukra 😄
utána már csak az lenne, hogy a helipadok amiket eddig csináltam új elevation data-t kell hogy kapjanak, az jó móka lesz még (pepecselés, kb 11 helipadot tettem bp-re, ill a környékére. azok nagy része most bugos (pl a teve utcai rendõrpalota helipadja most a föld alatt van 😄)
jaja, privben küldtem.
@Deloi, amit tegnap küldtem mail címet, az az msn címem. ha gondolod vegyél fel, oszt valahogy kitaláljuk ezt a fránya UTE-EE vs Budapest scenery nyenyenyunyát 😊
@Deloi, amit tegnap küldtem mail címet, az az msn címem. ha gondolod vegyél fel, oszt valahogy kitaláljuk ezt a fránya UTE-EE vs Budapest scenery nyenyenyunyát 😊
Ekre van msned?
hja, ezen agyalok, hogy melyik lehet. mert sajna a bp scenery-hez tuti van mesh file (sõt, konkrétan még volt egy mesh fix is, remélem ennek az eltávolítása már orvosolja, lévén erre nagyjából emléxem, hogy melyik file 😊), ill van még külön hungary mesh. a magyar mesh fileokkal egyébként szép szopeszkuk alakulhatnak ki. pl ha nem jó sorrendben van némely scenery vagy mesh, akkor a duna a gellérthegy feléig felkúszik. jó lenne erre vlmi wysiwyg editor 😊))
Ha külön vannak esetleg simán ki lehetne törölni, ha használsz Hungary mesh-t, úgyse kell ez. Ha nem lehet, akkor talán van vmi szerkesztõ progi, jó lenne vhogy kiiktatni.
hát ezaz 😄
amd x2 3800+ / 2 gb ram / hd2600xt
vlmi ott nagyon nem kóser, az hogy germany nincs a listában az picit érdekes. alapból legalább 1-2 tucat reptérnek kéne szerepelnie germany címszó alatt.
az szép 😄
nem csinátam semmit, felraktam, felraktam hozzá a budapest 2007et, és ennyi. meg persze az ute -t
nem csinátam semmit, felraktam, felraktam hozzá a budapest 2007et, és ennyi. meg persze az ute -t
akkor a te fs telepítésed vlhol nagyon el van tolva. az ut egyébként nem csinál mást, mint az úthálózatokat (közúti, motor, vonat, stb) a helyére teszi (nagyjából), a folyókat, tavakat ill a városokat falvakat korrekten jeleníti meg, ill az alap textúrákat lecseréli. ez egy darab repteret nem tesz be.
de az, hogy neked alapból nincs germany, ill nincs meg a De Gaulle reptér, no az már több mint gyanús.
ezer kieg, hehe igen. jónak mondod, a flight sim könyvtáram 80 giga(!!!) 😄
de az, hogy neked alapból nincs germany, ill nincs meg a De Gaulle reptér, no az már több mint gyanús.
ezer kieg, hehe igen. jónak mondod, a flight sim könyvtáram 80 giga(!!!) 😄
naja, értem hogy van ezer kieg, de azért raktam fel az ultimate europe-ot, mert gondoltam, azt fentvan és más nem is kell. egész németország nincs benne, nincs ilyen az országok közt, hogy germany 😄 franciaországban meg a párizsi reptér sincs. ezért nem értem.
gyanítom, hogy alapból nincs benne az összes reptér. bár hogy 5 legyen csak, az kicsit mókás. érdemes freeware scenery-ket keresni, nagyon jók vannak. az igazán jók persze fizetõsek, van ami olcsóbb, van ami drágább.
egyébként németországhoz, franciaországhoz és angliához iszonyat durva scenery-ket csináltak. nagyon nagy részük fizetõs, de számtalan hibátlan ingyenes is van.
egyébként németországhoz, franciaországhoz és angliához iszonyat durva scenery-ket csináltak. nagyon nagy részük fizetõs, de számtalan hibátlan ingyenes is van.
viszont csak hogy ne lehessen meg az örömöm, nem találok németországot, se svájcot, franciaországban csak kb 5 repteret ismer... mi lehet?
áh, kössz, így már azt hiszem jó. legalábbis ahogy gyorsan kipróbáltam róma fölött, nem valami sablon mûholdképet lökött be..
no válaszoltak a scenery solution-os srácok, azt írják, hogy nagyon valszínû, hogy a budapest addon tartalmaz mesh adatokat (ez így igaz) és azok okozzák a galibát. kaptam némi tippet, este eljátszadozom vele. nagyon örülnék ha jól együtt tudna mûködni.
UTE-EE nélkül:
http://img151.imageshack.us/img151/8968/bpwithoututeueezg1.jpg
UTE-EE engedélyezve:
http://img183.imageshack.us/img183/3451/bpwithuteueeft2.jpg
szal alacsony vfr repülésnél zavaró, egyébként ok. remélem lesz rá fix, vagy rájövök, hogy hogyan lehetne lenyomni 😊
http://img151.imageshack.us/img151/8968/bpwithoututeueezg1.jpg
UTE-EE engedélyezve:
http://img183.imageshack.us/img183/3451/bpwithuteueeft2.jpg
szal alacsony vfr repülésnél zavaró, egyébként ok. remélem lesz rá fix, vagy rájövök, hogy hogyan lehetne lenyomni 😊
le kell futtatni a setup tool-t, hogy menjen is.
nézõpont süllyesztése: ctrl-end
nézõpont emelése: ctrl-home 😉
nézõpont süllyesztése: ctrl-end
nézõpont emelése: ctrl-home 😉
igen, az az UTE-hez van. nem vészes BP-el, igazából engem csak azok a dombok zavarnak (hármat találtam, m3 bekötõ szakaszán, városligeti tó alatt, ill az üllõi úton lévõ parkba (bocsi, a neve most nem jut eszembe 😊) tesz egy dombot).
írtam már a fejlesztõknek, hááááátha kapunk vlmi patchet. 😊
egyébként ezen minimális hibákkal is jóóóóóóval jobb mint nélküle, lévén így már van tisza, és a keleti régió sem a standard fs pacákból áll, mondhatni már-már közelít egy jó vfr repüléshez 😊
írtam már a fejlesztõknek, hááááátha kapunk vlmi patchet. 😊
egyébként ezen minimális hibákkal is jóóóóóóval jobb mint nélküle, lévén így már van tisza, és a keleti régió sem a standard fs pacákból áll, mondhatni már-már közelít egy jó vfr repüléshez 😊
utasülésbe beülni nem lehet? mert így egy méterrel az ablakok felett mászkálok..
az ultimate europet meg feltettem, a scenery libraryban látja is, ki is vannak pipálva, mégse láttam semmi extrát.
az ultimate europet meg feltettem, a scenery libraryban látja is, ki is vannak pipálva, mégse láttam semmi extrát.
jah, ez az eastern europe hozománya, azt lekapcsolva ismét ok.
no, közben kiderült még 1 probléma, ez picit zavaró.
arról van szó, hogy a budapest területén lévõ tavak alá rak egy dombot. kicsit érdekes, erre nincs vlmi tipped?
arról van szó, hogy a budapest területén lévõ tavak alá rak egy dombot. kicsit érdekes, erre nincs vlmi tipped?
numerikus billentyûzet kurzorgombjaival tudsz mozogni (amennyiben jól be lett állítva az AC), a Num Lock legyen bekapcsolva.
hopsz, ezt rohadt furcsán formázta meg 😄
szal a nagyon szép és full aeroblabla a Project Canarias-hoz vonatkozik, az lenne az ajándék. nemtom, hogy miért formázta meg így
szal a nagyon szép és full aeroblabla a Project Canarias-hoz vonatkozik, az lenne az ajándék. nemtom, hogy miért formázta meg így
a dunát sajna nem sikerült fixálni (még 😉)
a linkek:
UT Scenery patches
UT EU Patches for additional sceneries, nagyon szép és full Aerosoft/Simwings kompatibilis 😉
és egy kis ajándék:
UT EU Balaton fixProject Canarias 2006 ingyenes scenery
a linkek:
UT Scenery patches
UT EU Patches for additional sceneries, nagyon szép és full Aerosoft/Simwings kompatibilis 😉
és egy kis ajándék:
UT EU Balaton fixProject Canarias 2006 ingyenes scenery
na ezt nem tudom, hogy kell kilépni a kabinból?