MS Flight Simulator 2004

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Kösz! Lenne még pár kérdésem, a kijelzõkre mikor kattintunk akkor külön ablakba megjelenik picit nagyobban, de nekem elég kicsi a monitorom és igy se sokkal jobb mindig kell szórakozzak azzal hogy beállítom amíg nekem megfelelõ lessz, nem lehet valahol beálítni hogy nagyobb legyen vagy menteni a beállítot nagyságot? a középsõ kijelzõ alatt van még egy a két FMC között de ezen semmi sincs ezt is ki lehet nagyitni de akkor is csak fekete, nálam lehet a gond vagy ez igy kell legyen? És még arra lennék kíváncsi van-e valamijen kiegészítõ amivel meglehet jeleníteni a térképet vagy a megközelitésí eljárásokat tartalmazó térképet repülés közbe, esetleg repterek térképeit?

alert
A PMDG menüjében (fent a menüsorban keresd).

\"A tapasztalat az az iskola,ahol az ember megtanulja, hogy mennyire hülye.\"

Hogy lehet úgy beállítani azt a kijelzõt ami az elsõ képen van hogy úgy nézzen ki mint a második képen levõ?

elsõ kép

második kép

szia Admiral ,köszönöm,közben sikerült megtaláltam én is...igen nem tudta az utvonalat.
Papirzacsi
Talán kezd a faq átlapozásával, melyet a topik címe alatt találsz.

Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)

sziasztok honan tok letölteni 2004-be repülöket és a budapestet? segitsetek
Baloldalt van egy lista, ilyen mappák... Ott nyomj az Options-ra, és add meg benne a PMDG 747-es könyvtár elérését, valamint a 2. fülön (Settings) pipáld be, hogy milyen helyekre exportálja az útvonalat.

Miért van hogy ha az fsbuildal akarok utat tervezni,mindig azt irja ki amikor a buildra megyek,hogy unable to create...tehát valamiért nem tudja megcsinálni.Pmdg 747400as a gép ,amihez szeretném.
Hello,tudna nekem segiteni valaki pmdg fmc programozásában a levegöben?Msnen ha lehet...köszi elöre is.
Köszi a segítséget! Sikerült megnyitni 😊

Úgy tudod megnyitni, hogy a Route oldal elsõ lapján, a COROUTE-hoz megadod a file nevét, .rte nélkül (a Te esetedben ezt irod be: EGLLLHBP)

visszavonom, sajnos közben kiderült hogy nem érek rá....😞

Gigabyte H55M-S2H, Core i3 2,93Ghz, 4GB DDR3 1333Mhz, GT220 1GB DDR3, 500+80GB HDD Nem sok, de egyelőre elég lesz:)

annyi hibát még felfedeztem egyébként, hogy a gellért hegy sem a legpontosabb, bár ez annak tûnik fel, aki tényleg emlékezetbõl emléxik rá, ill a halászbástya alatt lévõ magasság sem korrekt (a halászbástya egyébként a földön van, csak a domb nem megfelelõ magasságban van). egyébként minden faint. (kéne 1 winyó és újratenném az egészet. de az, hogy a mostanit töröljem és úgy újra, ááááá azt nem 😄 81 giga, 318 scenery bejegyzés, 13 gigányi repülõ 😄 nincs az az Isten, hogy full elõlrõl rakjam 😄) szûz intall kéne ill a jelenlegi cuccokat egyesével újratenni. úgy biztos gyorsan kibukna a bibi. addig szerintem marad így, mert minden olyan variációt kipróbáltam ami az eszembe jutott.

de addig is, hogy te is kipróbálhasd:
tedd fel az összeset, a sorrend:

fsg2008/5 (ha van, ezt vlhova nagyon alúlra), utee, ute 1-2-3-4-5-6, hungary 2004, budapest lhbp, budapest city.
ha ez megvan, akkor a budapest city scenery könyvtárából mozgasd el a bpmesh.bgl file-t. így elméletileg hasonló képet kéne hogy kapj, mint ami nekem van (bár ahogy látom, ez eléggé változhat 😊)

az a baj, hogy nálunk nem ok vlmi. tegnap este beszéltem egy sráccal, neki is van fsg, ute és uteee, bp2007, de nála semmi probléma nincs. minden a helyén. nemtom, hogy mi lehet a gáz, hol szúrhattuk el.
a fõ problémám, hogy ennél tovább nem jutottam, ha tudnám fixálni ok lenne, de most megállt a tudomány 😊 ill annyi ihlet még van, de szerintem kivitelezhetetlen, hogy egy invisible repteret teszek a parlamenthez, dunához, annak megfelelõen adok egy helyes elevation data-t és kész. node, invisible reptér nincs, ha jól tudom (ez alatt azt értem, hogy az airport listben nem látszik).
vagy nem tud esetleg vlki fs-hez egy elevation adat szerkesztõt? kérdeztem a ssolution srácokat, de erre még nem reagáltak.

Sziasztok!
Én szívesen repülnék ma egyet, csak sajnos este, kb. 20:30 körül érek rá. Kicsit bõvebb infót tudnál adni hogy mi lesz ebben a repülésben? Mi a lényeg, mennyire komoly a játék. (ez alatt azt értem hogy pl: használunk VOR-okat, ha van akkor ILS leszállítórendszert stb.)

Gigabyte H55M-S2H, Core i3 2,93Ghz, 4GB DDR3 1333Mhz, GT220 1GB DDR3, 500+80GB HDD Nem sok, de egyelőre elég lesz:)

Deloi
Gratula, nagyon szépen alakul! Nagyon értelmes, hasznos dolog lenne tõlük, ha a javítást feltennék.. Megkímélted õket egy kis munkától 😊

Letöltöttem a legujabb AIRC adatbázist de ezzel sem volt túl sok szerencsém, ez már rögtön mikor annak a reptérnek az adatait ahonnan indulok (Heathrow) vagyil EGLL-t gépelem be rögtön azt a hibát irta ki hogy "EGLL err: 05 rwy unknown", viszont ha továbgépeltem akkor már nem irt ki hibát a BUPAL pontnál, de mivel az elején volt hiba ezért nem rajzolta meg az utvonalat. Próbáltam az FSBuild2 nevü progit is pontosan a 2.3-as verziót beálítottam hogy a PMDG 737-es típushoz mentse csinált is egy EGLLLHBP.rte nevü fájlt, de nem tudom ezzel mit kell csinálni hogy lehet ezt az FS-el megnyitni?

Próbáld letölteni a legújabb AIRAC adatbázist. Ha a hiba továbbra is fennáll, akkor simán ki is hagyhatod azt a pontot, nem lesz belõle nagy gond. (A szimulátorban, mármint - valós életben nem túl szerencsés.)
Kipróbálhatod még az FSBuild2 nevû programot, elég jól lehet használni, és nem kell kézzel bepötyögni mindig az útvonalat.

Isti1
A szeretnének kicsit gyakorolni-t úgy értettem, hogy más emberekkel együtt. Szóval lényeg, hogy jól érezzétek magatokat😊

Isti1
Üdv mindenkinek!
Szeretném kicsit reklámozni a holnaptól minden pénteken rendezendõ VFR-Host-repülést. Kitûnõ alkalom azon pilóták számára, akik még nem merészkednek fel a nagyobb hálózatra, de szeretnének kicsit gyakorloni.
Bõvebb infóért olvassátok el a honlapotLINK

Tehát holnap várok minden kedves érdeklõdõt!

Sziasztok!

Mindössze annyi lenne a kérdésem, hogy a Vista és az Fs megférnek egymás mellett?

Kifelejtettem, szóval ezt az utvonalat szeretném végigrepülni.Utvonal

Sziasztok, most tanulgatom az FMC-vel való repülést a PMDG Boeing 737-700-as gépével szerettem volna a Heathrow-ról Ferihegyre repülni, egy netes utvonaltervezõ segítségével, de mikor az útvonalpontokat akartam begépelni a BUPAL begépelésénél azt irta "Not in database". Ez hiba? javitócsomaggal vagy frissítéssel megoldható?

no, most így fest:

UTE-EE-vel Budapest, javított mesh-el:

http://img230.imageshack.us/img230/6927/uteueebpfixedoq0.jpg

2 apróbb hiba, amit remélem szintén tudok fixálni:
http://img509.imageshack.us/img509/8255/uteueebpfixed1kh1.jpg
http://img509.imageshack.us/img509/8161/uteueebpfixed2yg8.jpg

no, a budapest hibák nagy részét javítottam! azok a dombok már nincsenek (amik a linkelt képeken vannak), 1-2 kisebb hiba még van és ok a dolog (a duna a lágymányosi hídnál egy kb 5 métert süllyed, ill a parlament dél-keleti szárnyának egy pici része magasabban van a többinél).
hehe, lehet hogy a scenerysolution srácok felteszik a kis javításomat az oldalukra 😄
utána már csak az lenne, hogy a helipadok amiket eddig csináltam új elevation data-t kell hogy kapjanak, az jó móka lesz még (pepecselés, kb 11 helipadot tettem bp-re, ill a környékére. azok nagy része most bugos (pl a teve utcai rendõrpalota helipadja most a föld alatt van 😄)

jaja, privben küldtem.

@Deloi, amit tegnap küldtem mail címet, az az msn címem. ha gondolod vegyél fel, oszt valahogy kitaláljuk ezt a fránya UTE-EE vs Budapest scenery nyenyenyunyát 😊

Ekre van msned?
hja, ezen agyalok, hogy melyik lehet. mert sajna a bp scenery-hez tuti van mesh file (sõt, konkrétan még volt egy mesh fix is, remélem ennek az eltávolítása már orvosolja, lévén erre nagyjából emléxem, hogy melyik file 😊), ill van még külön hungary mesh. a magyar mesh fileokkal egyébként szép szopeszkuk alakulhatnak ki. pl ha nem jó sorrendben van némely scenery vagy mesh, akkor a duna a gellérthegy feléig felkúszik. jó lenne erre vlmi wysiwyg editor 😊))

Deloi
Ha külön vannak esetleg simán ki lehetne törölni, ha használsz Hungary mesh-t, úgyse kell ez. Ha nem lehet, akkor talán van vmi szerkesztõ progi, jó lenne vhogy kiiktatni.

hát ezaz 😄

amd x2 3800+ / 2 gb ram / hd2600xt

Papirzacsi
THx, minden lusta nevében. :-)

Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)

vlmi ott nagyon nem kóser, az hogy germany nincs a listában az picit érdekes. alapból legalább 1-2 tucat reptérnek kéne szerepelnie germany címszó alatt.

az szép 😄

nem csinátam semmit, felraktam, felraktam hozzá a budapest 2007et, és ennyi. meg persze az ute -t

akkor a te fs telepítésed vlhol nagyon el van tolva. az ut egyébként nem csinál mást, mint az úthálózatokat (közúti, motor, vonat, stb) a helyére teszi (nagyjából), a folyókat, tavakat ill a városokat falvakat korrekten jeleníti meg, ill az alap textúrákat lecseréli. ez egy darab repteret nem tesz be.
de az, hogy neked alapból nincs germany, ill nincs meg a De Gaulle reptér, no az már több mint gyanús.
ezer kieg, hehe igen. jónak mondod, a flight sim könyvtáram 80 giga(!!!) 😄

naja, értem hogy van ezer kieg, de azért raktam fel az ultimate europe-ot, mert gondoltam, azt fentvan és más nem is kell. egész németország nincs benne, nincs ilyen az országok közt, hogy germany 😄 franciaországban meg a párizsi reptér sincs. ezért nem értem.

gyanítom, hogy alapból nincs benne az összes reptér. bár hogy 5 legyen csak, az kicsit mókás. érdemes freeware scenery-ket keresni, nagyon jók vannak. az igazán jók persze fizetõsek, van ami olcsóbb, van ami drágább.
egyébként németországhoz, franciaországhoz és angliához iszonyat durva scenery-ket csináltak. nagyon nagy részük fizetõs, de számtalan hibátlan ingyenes is van.

viszont csak hogy ne lehessen meg az örömöm, nem találok németországot, se svájcot, franciaországban csak kb 5 repteret ismer... mi lehet?

áh, kössz, így már azt hiszem jó. legalábbis ahogy gyorsan kipróbáltam róma fölött, nem valami sablon mûholdképet lökött be..

no válaszoltak a scenery solution-os srácok, azt írják, hogy nagyon valszínû, hogy a budapest addon tartalmaz mesh adatokat (ez így igaz) és azok okozzák a galibát. kaptam némi tippet, este eljátszadozom vele. nagyon örülnék ha jól együtt tudna mûködni.

UTE-EE nélkül:

http://img151.imageshack.us/img151/8968/bpwithoututeueezg1.jpg

UTE-EE engedélyezve:

http://img183.imageshack.us/img183/3451/bpwithuteueeft2.jpg

szal alacsony vfr repülésnél zavaró, egyébként ok. remélem lesz rá fix, vagy rájövök, hogy hogyan lehetne lenyomni 😊

le kell futtatni a setup tool-t, hogy menjen is.
nézõpont süllyesztése: ctrl-end
nézõpont emelése: ctrl-home 😉

igen, az az UTE-hez van. nem vészes BP-el, igazából engem csak azok a dombok zavarnak (hármat találtam, m3 bekötõ szakaszán, városligeti tó alatt, ill az üllõi úton lévõ parkba (bocsi, a neve most nem jut eszembe 😊) tesz egy dombot).
írtam már a fejlesztõknek, hááááátha kapunk vlmi patchet. 😊
egyébként ezen minimális hibákkal is jóóóóóóval jobb mint nélküle, lévén így már van tisza, és a keleti régió sem a standard fs pacákból áll, mondhatni már-már közelít egy jó vfr repüléshez 😊

Deloi
eastern europe az a UTE kiegészítõje, ugye? Ezek szerint mégsem az igaz BP-vel?

utasülésbe beülni nem lehet? mert így egy méterrel az ablakok felett mászkálok..

az ultimate europet meg feltettem, a scenery libraryban látja is, ki is vannak pipálva, mégse láttam semmi extrát.

jah, ez az eastern europe hozománya, azt lekapcsolva ismét ok.

no, közben kiderült még 1 probléma, ez picit zavaró.
arról van szó, hogy a budapest területén lévõ tavak alá rak egy dombot. kicsit érdekes, erre nincs vlmi tipped?

numerikus billentyûzet kurzorgombjaival tudsz mozogni (amennyiben jól be lett állítva az AC), a Num Lock legyen bekapcsolva.

hopsz, ezt rohadt furcsán formázta meg 😄

szal a nagyon szép és full aeroblabla a Project Canarias-hoz vonatkozik, az lenne az ajándék. nemtom, hogy miért formázta meg így

a dunát sajna nem sikerült fixálni (még 😉)

a linkek:

UT Scenery patches

UT EU Patches for additional sceneries, nagyon szép és full Aerosoft/Simwings kompatibilis 😉

és egy kis ajándék:

UT EU Balaton fixProject Canarias 2006 ingyenes scenery

na ezt nem tudom, hogy kell kilépni a kabinból?