MS Flight Simulator 2004
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
\"A tapasztalat az az iskola,ahol az ember megtanulja, hogy mennyire hülye.\"
Egy kérdésem lenne: Mi célt szolgál az a bizonyos dolog, hogy "Fuel Tank Heater". A jelentését értem, a kérdés az, hogy állandóan be kéne-e kapcsoljam.
(a "kompenzálható bizonyos fokig" és az "ezt el lehessen kerülni", nem ugyan azt jelentik)
Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)
Ezt a REV dolgot amit írtam, most leellenõriztem, mert s robotot tényleg ritkán használom kisgépen 😄 Cessna 172 def. gép. LHTA-EDDM flightplan 4000/700VS REV funkció bekapcs. NAV/GPS GPS-re és lám lám.. be is állt és le is repülte az útvonalat. Én amúgy elhiszem, hogy a REV eredeti funkciója mi, de FS-ben nem elégszik meg azzal.
az ellentétes pályára telepített ILS localizer jele a másik irányban is fogható, akkor ezt a jelet alkalmazhatod a megközelítéshez. Ilyenkor a jelek fordítottak lesznek, amitõl normál APR módban a robot meghülyülne. De ha REV módba kapcsolsz, akkor szépen leköveti.
A keverékszabályzóval nem kerülöd el, hogy állandó keverékarány mellett csökkenjen a teljesítmény. Logikai bukta van benne.Nem magassági motoroknál a teljesítmény, jól beállított keverékkel is folyamatosan csökken.De emellett még elõjön az a probléma is, hogy emelkedés közben a keverék dúsul a ritkuló levegõ miatt, ezért szegényíteni kell a keveréket, hogy visszaállítsuk az optimális keverék arányt, és ezzel a teljesítményt, ami nem lesz egyenlõ a kisebb magasságon leadott teljesítménnyel.
ALT - repülési magasság lábban
VS - vertical speed vagyis az emelkedés vagy süllyedés feet/min láb/perc érték. A NAV esetében a navigációs rádiók jelét követi a gép. Hosszabb mise.. APR - approach az ILS megközelítéshez, besiklási szög és irány tartása a küszöbig. REV - ha GPS-re van állítva a NAV/GPS kapcsoló akkor lényegében lerepüli az egész mûsort. Ha rám hallgatsz.. a robotpilótát az ilyen kisgépeknél csak akkor és addig használod, amíg ügyesbajos dolgaid távoltartásra késztetnek. 😊 Egy kisgépen a robotpilótát max. a hosszabb utakon, a pilóta pihentetése céljából használják szerintem, no meg esetleg ha a térképen tájékozódni szeretne. De ebben Clidey szerintem, aki a frankót meg tudja mondani, vagy Alert. A Mixture - levegõ/benzin keverék szabályozása. A levegõ ritkább, minél magasabbra megyünk. A dugattyús motorok teljesítménye változatlan keverékarány mellett csökken, ezáltal a gép lelassul etc.. hogy ezt el lehessen kerülni, szabályozni kell a keverékarányt. Minél magasabbra emelkedsz, annál inkább kell kihúznod a piros gombócos kart ( 😄 ) <#guluszem1>#guluszem1><#vigyor2>#vigyor2>, ennek eredménye lesz, hogy a motor felpörög, a járása finomabb lesz, és a gép sebessége növekszik. Minden motor más és más, vannak motorok, ahol bizonyos magasságon eleve fokozatot vált a turbófeltöltõ.
A kérdésem az, hogy milyen progrmmal tudnám módosítani az FS2004 navigációs adatbázisát? Létre szeretném hozni a térkép szerinti, 1978-as állapotot.
Deloi már megelõzött pár válasszal, így csak a maradékra próbálnék meg
vmennyire válaszolni. Mivel itt elég nagy lenne a terjedelme, így egy szöveges fileba írtam meg.
valaszok
Ha vkinek nem tetszik, lehet javítani, kiegészíteni.
Válaszodat pont annyira nem annak címezted, mint amennyire nem a feltett kérdésre válaszoltál korábbi hozzászólásodban. Innentõl kezdve felesleges bármit is kommentálni.
(olyan merevszárnyú repülõt még nem találtak fel, ami irányítja a felhajtóerõt)
Nehéz belõlem kiprovokálni hogy feldühödjek, de most sikerült!
Azt a bizonyos állás szöget háton repülve mivel éred el? Esetleg több káposztalevet csorgatsz hátúlra mint elõlre??
Úgy gondolom ezeket dolgokat egy teljesen kezdõnek elég nehéz érthetõbben elmagyarázni.
A másikra peddig csak annyit. Ha van arra lehetõség,hogy egy teljesen kezdõ találjon egy olyan helyet ahol magyarul, tövirõl hegyire elmagyaráznak neki mindent. Példákkal ilusztrálva, sõt repülés közben.
Ráadásul teszik ezt olyan emberek akiktõl nagyon sokat tanulhat.Miért jobb a teféle "olvass utánna" jótanácsod?Vagy esetleg tudsz más olyan helyet ahol mindezt ingyen, és semmit sem várva cserébe megteszik?
Ha tudsz ilyet kiváncsian várom.
A másik peddig. Ez csupán egy ajánlás volt.Nyilván mindenki el tudja dönteni maga hogy érdekli-e vagy sem, a te "jótanácsod" nélkül is.
Aki itt erõltet valamit az egyedül te vagy.
Az oktatást neked is ajánlom, sokat tanulhatnál, különösen emberileg!
LHSimulations web http://www.lhsimulations.com LHSimulations Facebook:https://www.facebook.com/LHSimulations
Ami az online realisztikusságot illeti:
Közelébe sem ér a valóságnak, és itt szerintem mindegy, hogy melyik hálózat az. A miértekre néhány komoly érv:
A repülések sablonosak, egysíkuak. A légiforgalom túlnyomó része utasszállítókból áll. A forgalom kevésbé sem olyan sokszinû mint a valóságban. Nagyon sok géptípus mintha nem is létezne. A VFR belföldi (mindegy melyik ország..) repüléseket szó szerint elnyomja az IFR repülés. Az pedig, hogy adott napszakban 150-1000 gép kering szerte a nagyvilágban, inkább siralmas.. Szellemrepülõterek tömkelege az egész.
Pont az IFR airliner túlsúly miatt az irányítók gyakran tisztában sem vannak a kisrepülõterekkel. A fónia és az FMC repülés a szememben nem egyenlõ a realisztikussággal. Ha a VATSIM-re mennék, allighanem ugyanezzel szembesülnék.
Én személy szerint a következõt mondhatom, az IVAO hálózatán nagyszerû barátokra, ismerõsökre találtam, akikkel megosztjuk a repüléssel kapcsolatos véleményeinket. De a valósághû realisztikus világra vagy várni kell az FS11-FS12-re (feltéve, hogy az FS nem süllyed a konzolos szimulációk szintjére), vagy pénzt és idõt nem kímélve, el kell menni egy repülõklubbhoz, letenni a vitorlázó vagy a PPL vizsgát. Néhanapján az aki anyagilag tehetõs az bérel egy gépet havonta 1-2 órára és repül. Akinek még több pénze, tanulási igénye, valamint szakmai és egyéb hátszele van, az továbblépve leteheti az IR, CPL szakszolgálatit, átképzést egy nagyobb gépre. Aki pedig még ennél is tovább szeretne jutni, érez kihívást és igényt a szakmai, tudásbeli és anyagi továbblépésre, az meg sem áll majd a légitársaságokig. Jelenleg a realisztikusság csakis ilyen formában képzelhetõ el azoknak, akik repülni szeretnének.
Mégegyszer megjegyezném tisztelt uraim: szavaim nem bántani, megsérteni akarnak embereket, hálózatokat. Mindössze elhessegetése a tévhiteknek.
értelmezed a dolgokat, akkor utánna a cessnán is menni fog. Bár szerintem aki a cessnán megérti a dolgot, annak könyebb áttérni a 737-re, vagy másik, HSI-vel szerelt gépre, mint 737-rõl cessnára.
De álljon itt két link, egy-egy vor szimulátorhoz, amin lehet játszani, és próbálgatni mikor mit mutat a mûszer.
egyik
másik
csákány mindenkinek bögyörõ
Amúgy Papírzacsi példájánál kevésbé körülményes, ha kiteszed a kezed a kocsiablakba, úgy hogy a kézfejed vízszintes, majd pár szögben megemeled az elejét. (150-nél óvatosan, nehogy a másik kezeddel kelljen visszahúzni <#hehe>#hehe>) Pedig ugye a két oldala ugyanakkora.
A dolog pusztán arról szól, hogy itt a topikban általánossá vált az, hogy a kezdõk azonnal hálózatra akarnak menni, noha még egy épkézláb leszállást se produkáltak egyedül. A tisztelt ivaos emberkék meg adják alájuk a lovat, hogy ha játszani akar, akkor "csak" az ivao létezik. Mert az realisztikus, meg az a valóságot szimulálja bla,bla...
Függetlenül attól, hogy a lelkes kezdõnek milyen szándékai vannak, a "játékkal". Magyarul ráeröltetik az újoncra dolgot. Ha mélyebben foglalkozni akar vele, akkor majd õ eldönti van e igénye arra a bizonyos realitásra, amirõl pl az index hasonló topikjában már kiderült, hogy egyesek oknélkül , tudatlanságból(?) túlmisztifikálnak.
Az pedig, hogy a m814 mekkora hülyeséget és mennyire nem a kérdésre válaszolt (feleslegesen), nem is kommentálnám tovább.Az elméleti tudás pedig mint az lentebb íródott ezekszerint mégsem feltétele a hálózaton repülésnek...
Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...
"De mint látod ennélkül a tudás nélkül is lehet bárki pilóta az ivaon." igazából ezen mondat volt az, ami miatt azt gondoltam, hogy nemes egyszerûséggel ledegradálta a másik hálózaton repülõ emberkéket.
magyarázni meg egyáltalán nem akarok, lévén ahhoz kéne tényleges tudás is, attól meg nagyon távol állok szerintem (mármint repüléssel (és egyéb területek persze 😊) kapcsolatos tudásom elég hiányos, de ez van, mindenki kezdte valahol). ok, írta, hogy nem megsértõdni (nem is sértõdtem meg, de valljuk be, ez picit azért tényleg ledegradálta a másik közösséget (az én olvasatomban)), holott ott is van szép számmal valós pilóta, akik valós gépeken repülnek (airbus, boeing stb)), ill a repülés szerelmesei és a hobbi pilóták (gyanítom, hogy ez mindkét hálózatra igaz).
egyébként ha már elõkerült a vatsim vs ivao, egyik hálózatot sem ismertem, a hálózaton lévõ embereket még kevésbbé. van egy pilóta ismerõsöm, aki mesélt az egész online repülésrõl. õ évekkel ezelõtt vatsim hálózaton volt, csak elege lett a paraszt emberekbõl (persze ez nem mérvadó az egész hálózat összes tagjára). konkrét eset (stílusod alapján még az is lehet, hogy te voltál az egyik illetõ....), hogy az ismerõsöm egyik barátja lezuhant a balaton felett (pár éve volt ez a sajnálatos baleset), a gépen utazók közül ha jól tudom, akkor mindenki meghalt.
ezt elújságolta a vatsimen (kérdezték, hogy miért nem repül azon az estén), majd annyi volt a reagálás, hogy "és, nem vatsim pilóta volt". igaz, nem szeretek emberekrõl képet alkotni saját tapasztalatok nélkül, de amikor ezt elmesélte, akkor már eszem ágában sem volt vatsimre menni. az ivao-n egyébként egy teljesen jó társaságra leltem, ami szintén csak emelni tudja a virtuális repülés élményét, ha már online repkedek, akkor egy jó társaságban szívesebben teszem ezt.
nem akartam ezt a témát felhozni, de a stílusod kikényszerítette.
egyébként ha ennyire magasztosnak érzed magad mr captain papirzacsi, akkor illett volna azt a fizikai jelenséget is a nevén nevezned, amitõl a gép a levegõben marad, tudod, felhajtóerõ (ha már olyan szépen körbeírtad).
ja, egyébként nyugodtan jöhet full kezdõként is ivao trainingre, lévén full személyre szabott az egész, mindenkinek a szintjének megfelelõ feladattal. azt se felejtsd, hogy szórakozni járnak az emberek, nem kockulni és arcoskodni.
A második kérdésedre, a válasz mindenféle melléduma nélkül mint itt alant olvasható, egyszerûen annyi ,hogy a repülõ nem csak és kizárólag attól repül, mert felül domború alul meg sima a szárnya,hanem ,hogy azt a szárnyat milyen szögben éri a levegõ áramlása. Jól példázzák ezt a hangsebesség feletti szimmetrikus profillal rendelkezõ repülõk, illetve a mûrepülõgépek is, ahol szintén nem sima alul a felület. De te is kipróbálhatod, hogy fogsz egy lapos kemény borítós könyvet, és elmész vele biciklizni. :-))) Miközben haladsz, adj minnél nagyobb állásszöget a könyvnek, és figyled meg mit tapasztalsz. Na ezért nem esik le minden gép hátonrepüléskor. De mint látod ennélkül a tudás nélkül is lehet bárki pilóta az ivaon. <#idiota>#idiota> (nem megsérõdni...)
magyar nyelvû leírásnak egyébként ajánlom a lefordított IVAO kézikönyveket, azon doksikból is rengeteget lehet tanulni.
Elég kevés magyarnyelvû leírást találsz ezzel kapcsolatosan,mivel a repülés nyelve az angol.A másodikra.A szárnyon keletkezõ felhajtó erõ irányítására, a repülõ alkalmatosságok többsége rendelkezik valamilyen kormány felülettel is.Ezek segítségével képes a gép a hátán repülni.Bár egy rövid átfordulás, rosszabb esetben gyors lezuhanás erejéig, valamennyi gépet a hátára lehet fordítani. Az online repülésrõl.
Mindkét hálózat a valódi repülés, és légiforgalom szimulálását tûzte ki céljául.Tehát a valósághoz közeli szabályokat, eljárásokat használják az ott repülõk,ami azért már igényel egy picivel nagyobb gyakorlati és elméleti tudást.
Viszont az IVAO hálózatán zajlik magyarnyelven oktatás, amin akár a teljesen kezdõ, a repüléssel még csak most imerkedõk is résztvehetnek.
Az oktatások csütörtök és szombat esténként zajlanak, az IVAO training szerverén.
LHSimulations web http://www.lhsimulations.com LHSimulations Facebook:https://www.facebook.com/LHSimulations
Pár hete ismerkedtem meg a Flight Simulátorral, most olvasom az http://fs2004faq.uw.hu/index2.html oldalon lévõ irásolat, amik egész jók, csak kevés és ahogy elnéztem sok minden nincs leirva, más magyar nyelvü leirás van? olyan érdekelne amiben a müszerekrõl van leirás, mi mire jó, a kijelzõket hogy kell értelmezni meg ilyenek, elsõsorban cessna érdekelne mert egyenlõre azzal próbálkozok. Az fs2004faq-n olvastam hogy a repgép úgy marad a levagõben hogy a szárny alul sima felül görbe amitõl felül nagyobb sebességel áramlik a levegõ és ez szívóhatást okoz, de mi van akkor ha a repülõ fejjel lefele repül, ilyenkor hogy marad a levegõbe? Olvastam még az online repülésrõl, ez nagyon érdekel, de én még borzasztó kezdõ vagyok, teljesen kezdõk is mehetnek online repülni? esetleg van ott valami oktatás teljesen kezdõknek? vagy ha nincs akkor mi az a minimális tudás amivel valaki beléphet? tesztelik a tudást mikor valaki jelentkezik? Meik a jobb a VATSIM vagy az IVAO? Most hirtelen ezek a kérdések jutottak eszembe, ha még lessz kérdésem irok, addig is ha tudtok bármijen leirást, e-könyvet, videót magyarul ami egy kezdõ számára hasznos lehet, de csak ingyenest mert sajnos ijesmire egyenlõre nem tudok áldozni akkor irjátok meg. Addig is minden jót!
És a mellékág: eredeti és az új.
Ha lesz idõm folytatom az északi résszel, meg a Dunakanyar is elég ronda.. Ekre, nincs kedved kipróbálni, hogy az Aerosoft 2007-eshez is jó-e? Mert én a 2004-es LAGO-hoz csináltam, nemtudom ilyen téren van-e különbség.
Kéne egy kis segítség! Tud-e valaki fs2004 helikopteres repüléshez
valami magyar leírást? faq-s megvan, valami részletesebb kéne ha van.
Elõre is köszi.
Tudja-e valaki, hogy a PMDG747-s tipussal repülve,hová kellene az ILS freqiét,beállítani APP megközelitéskor.
köszi